Ubuntu Linux
  • Ability
    Az igaz, hogy Ubuntu egy naprakész rendszer, és vannak is olyan alkalmazások, amit tényleg gyorsan frissítenek, de az olyanok mint a Listen zenelejátszó... azt már nem annyira. Nem is értem, Xubuntu-ban ez az alapértelemzett zenelejátszó, gondolom Xubuntu is ugyan azokat a repókat használja, mint a sima Ubi, és a Listen-ből ott még mindig a 0.5 van fent, pedig már pár hónapja megjelent a 0.6 ami sokkal stabilabb, ráadásul azóta már kijött belőle 3 frissítés is. VLC-ből is egy elég régi változat van fent, tele van ráadásul bugokkal, az 1.0 (első stabil kiadás) meg már megjelent egy ideje, és még mindig nem frissítettek.

Egyébként ha megfigyeled, akkor csak stabil kiadásokat mondtam. FF 3.5, VLC 1.0, Listen 0.6.3, ezek egyike sem ilyen nightly build változat.Linux terén sosem mondhatja az ember, hogy eléggé ért hozzá, ráadásul én tudom magamról, hogy mennyi tanulnivalóm van még, de azért használtam már elég sokat, volt amikor fél évig csak Ubuntu-t nyúztam, igazából a fontos dolgokat már elsajátítottam, egy bétával sem barmolom össze a rendszerem, ha meg mégis, akkor mindig helyre tudtam állítani. Ezeket a forrásokat is néha úgy használom, hogy amikor kiadnak egy stabil kiadást, akkor frissítek, utána letiltom a forrást, de van olyan program, amit bétaként is használok, mert nem találok jobbat, vagy elég stabilnak találom a használatra.