Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Illetve nem tom számít-e, de nem is a home-ba akartam menteni a fájlokat.
Illetve a 'mappás nézet'-bõl is eltûntek az elõre berakott 'könyvjelzõk'(?).
Eddig buildre kellett forgatni, most már nem muszáj, megcsinálja maga. Futtathatóvá teszed, oszt rootként futtatod. X1400 nem támogatott ugyan, de szerintem bepróbálhatod az X1300 vagy 1600-as drivereket. Nagy bajod nem lehet tõle.
[merlinw.org]
Ez az a catalyst, amit ubu repóból felteszek? ati-ccc vagymi?
És nem az volt, hogy ez eddig is támogatta, csak bizonyos videokártyák már nem mennek vele?
Pl. az én ati x1400-am se. 😞
Tölthetõ és végre hivatalosan támogatja Jauntyt. Így nem kell varázsolni, csak elindítani a letöltött telepítõt, és next gombokat nyomogatni
[merlinw.org]
Amúgy csak megerõsíteni tudom a benyomásaid. Tényleg okos dolog.
Lehet csak én nem ismertem eddig, de szerintem akad -- ha nem is sok -- felhasználó itt, akinek új lehet. Kipróbálni érdemes, csak kicsit szokni kell elõször, elég puritán beállító felülete van, meg szokatlan mûködése.
[merlinw.org]
Itt nézz szét, ha érdekelnek az ilyen bigyók:
http://www.gnome-look.org/

Diablo3 Battletag: MoMo#2340 http://eu.battle.net/d3/en/profile/MoMo-2340/hero/39319986
Diablo3 Battletag: MoMo#2340 http://eu.battle.net/d3/en/profile/MoMo-2340/hero/39319986
- Gugliztam egyet, nem sok mindent találtam. Biosban nem árt ha engedélyezve van az USB-s egér - már ha van ilyen opciód.
- Nyomj egy ilyet:
sudo apt-get install libdvdcss ubuntu-restricted-extras
- és egy ilyet:
sudo apt-get update
sudo apt-get install dist-upgrade
[merlinw.org]
A fenti dolog még azért is érdekes, mert sokszor az sr0 egy link a /dev/scd0-ra, ami pedig az optikai meghajtóké. Szal' nagy a kavarodás, és mindent én sem tudhatok😊
[merlinw.org]
Azt meg végkép nem értem mi köze az egérhez, max USB-s vinyóra írhat ilyen hibát...
[merlinw.org]
Volt egy usb-s egerem.
Már fent is a grub menü.
- Mibõl gondoltad, hogy ez a baj? hol írta ezt a mem teszt-ben?
- és a mem teszt miért indul el ujra, miután már egyszer lefutott?
köszi
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
[merlinw.org]
Megcsináltam a memtestet. Ubuntu cd be, és amikor bejött a menü, akkor volt olyan, hogy Test memory, ezt választottam:
Egy SCREEN 95 százaléknál
De ITT A LÉNYEG, screen 100 százalékról
-Felraktam a vistát ujra, grub eltünt.
-Ujraszerettem volna rakni a boot-menüt:
-Beraktam az ubuntu cd-t, amirõl feltelepítettem. A cd menüjében azt választom, hogy indítás a számgép módosítása nélkül, hogy a lemezrõl bootoljon az ubuntu, hogy visszahozzam a grubot, de nem bootol be, hanem az alábbi két verzió lesz:
1. Ubuntu logó alatt megy a betöltõ sáv, és amikor véget ér, akkor csúnya módon elmosódik a kép(mint, amikor a régi játékoknál lefagyott a game), és az elmosódás után le is fagy.
2. A másik törénés, meg EZ, hogy ilyeneket futtat
Erre tanácsoltad a memtest-et, azt megcsináltam.
Tudnál segíteni?
köszi
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
[merlinw.org]
Mert akkor inkább tényleg megvárom azt..
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
all_generic_ide
Ezzel megszûnik az ata probléma. A GDM mindig is problémás volt bizonyos környezetekben Jauntyban,megoldást nem tudok rá (nálam sem tökéletes). Lassan itt a Koala, addig húzd ki.
[merlinw.org]
Akkor tehát. Most az tart sokáig amíg megjelenik a kurzor, vagy az miután már megjelent?
[merlinw.org]
/dev/sda lemez: 500.1 GB, 500107862016 bájt
255 fej, 63 szektor, 60801 cilinder
Egység: cilinderek 16065 * 512 = 8225280 bájt
Lemezazonosító: 0x3c253c24
Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sda1 * 1 5222 41945683+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 5223 57447 419497312+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda3 57448 60736 26418892+ 83 Linux
/dev/sda4 60737 60801 522112+ 82 Linux lapozó / Solaris
[ 2.316012] ata1: softreset failed (device not ready)
[ 2.316053] ata1: failed due to HW bug, retry pmp=0
[ 2.480021] ata1: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300)
fdisk: invalid option -- '1'
az alsó parancs az rengeteg mindent kidobott, innen melyik a lényeges ?
sudo fdisk -l mit ír?
sudo dmesg?
[merlinw.org]
az ata1re félreírtam a hibaüzit, ezt írja: softreset failed (device not ready)
nem tudom mi baja, elég friss ubi ahhoz hogy szar legyen, nem értem miért nem jó. :C
a windows is gyorsabban bootol (!)
bottnál az az ata1: syncronization failed szöveg jön be....
lehet ext4-el gyorsabb lenne... nem tudja vki miért ilyen lassú ?
Meg kell adni a város kódját.
Ha a weather.com-on megkeresed a várost, az oldal címében szerepelni fog egy kód. Pl.: Budapes esetében HUXX0002.
Ez kell beállítani a screenletsben is.
Lenne egy gáz kérdésem
Az idõjáráselõrejelzõt a Screenletsbe hogyan kell beüzemelni?
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Herélés tekintetében sokmindent nem lehet herélni. Induló alkalmazásokat ki tudod pucolni, ha nem kell onnan valami, Compiz-t kapcsolad ki. A maradékkal kapcs pedig ps aux, oszt nézz körül mi van ott ami nem kell😊
A lassú játékokat általában nem a rendszer hanem a fantasztikus video meghajtók okozzák😊
[merlinw.org]