Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Live CD-rõl bootolva, próbáld gparted-et, úgy, hogy nem mountolsz fel semmit. Nekem is volt asszem ilyenem, live cd-rõl botolva látta, hdd-rõl bootolva semmi, hiába unmountoltam, lefoglalatlan volt az egész.
Bár ahogy nézem a HPFS az fdisk utolsó sorában, az a HiPponax File System?, lehet, hogy kernelforgatáskor elfelejtetted beleforgatni azt a modult is. 😄D
Ja, amugy az allitolag nem letezo NTFS particiot az elobb mountoltam, most meg irok ra, akkor ez wtf? <#wow2>#wow2>
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
oké értettem😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Rootként belépni olyan, mint az atombomba indítónál benne hagyni a kulcsot.
Ott a sudo ha kell vmi :p
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Afrikába csak 1 dollárba került😄
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Mint ez az okádék itt 100$-ért😄
Ugyanis annyit szánnék notira😄
Régebben volt itt cikk, hogy 1$-os notebook (vagy netbook) volt benne, hogy linuxal fogják árulni. Majd szeretnék venni egy olyant
Nah a kérdés.
Ki tudja? Mikor lesz kapható? Mennyibe fog kerülni? (mert hogy nem 1$ az sicher...)
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Szerintem még ha Windows mellett szeretnéd használni, akkor is jobban jársz egy külön Linux particióval és egy dualboot megoldással. Én legalábbis ezt választottam.
az lenne a kerdesem, hogy ha XP alol felrakom az ubuntut, akkor ugyan ugy lesz majd válaszhato boot, mint pl a vista vagy win7 eseteben?
soha nem hasznaltam xp-t, ezert kerdezem.
elore is kosz
\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"
1. nem tom a hangerö szabályzoval állitnai a hangot (gondolom driver porbléma)am audigy2es de égvilgon nem találtma hozá semmi drivert
2.1024*768as felbontás amit elfogad mikor wide screenes monitorom van max az 1360 x 768at engedi de nekm 1440x900as kel valami tipp h csinláhatnám meg...??
kösza helpet elöre is!
www.icewebhu
スラッグ
[merlinw.org]
Nah ez hogyan oldhatómeg?😊
Viszont az elõzõ majdnem minden megy-bõl a majdnem szekciót szeretném kicsit bõvíteni. Suspendbe és hibernálásba szépen levágja magát a gép, felkelni már viszont nem nagyon akar 😞
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
http://loal.atw.hu
Illetve van egy igen pofás kgrubeditor nevû kis cucc is, amivel tudsz küttyögni grafikus felületen. Install/Restore, háttérkép, listázási sorrend, várakozási idõ, biztonsági mentés, stb. QT-s nem natív, de jó és kényelmes.
[merlinw.org]
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
[merlinw.org]
A 7-ik lépésnél ez volt:
Leirt egy összegzést az elõzõ 6 lépésrõl, és next re menve kezdõdött a telepítés.
Viszont volt egy Advanced gomb, amire ha kattintottam, akkor ez jött ki:
Install boot loader (ez be volt pipálva)
Device for boot loader installaton:
(hd0)-itt ki lehetett választani particiókat a hd0 helyett
Popularity contest
participate in the package....
Szóval ezt szerettem volna kérdezni, hogy itt mit lehetett volna beállitani a 7-es installációs pont advanced gombja alatt?
köszi
Sikerült egy új gépet vennem, csak most asztali lett váltva (szerintem végleg) laptopra.
A gép egy Acer Aspire 5536G nevezetû szerkentyû.
Operációs rendszerben 64 bites 9.04-es ubuntu dominál, és egy 30 gigás partíción pedig egy 64bites Win7 Professional terpeszkedik.
Ubuntu alatt majdnem minden csodásan megy, restricted driverrel a compiz majd megvakít olyan simán fut. Viszont egy dolog nem okés. Hiába dugok rá fülest, a hang nem hallgat el. lspci szerint:
02:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc R700 Audio Device
Win7 alatt csont nélkül megy, szóval nem hw hiba. Majd még megpróbálom megjavítani, csak már fáradt vagyok 😊
De amúgy ha valaki laptopot keres, annak mindenképpen tudom ajánlani, iszonyatosan jó ár/érték arányú gép.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
[merlinw.org]
2. Start/System/Preferences/Keyboard - Layout Options fül/Compose key position
[merlinw.org]
Hát nem tom, de hogyha van Windows-ra egy kecijó program, ami nincs Linux-ra, akkor jól jöhet 😄
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
köszi
1. Linux alatt hogyan lehet msn-en keresztül üzenetet váltani. Gondolom, hogy msn nincs, de milyen programon keresztül tudom elérni a parnereimet beszélgetésre?
2. Linux alatt egy apróság, hogy nem mûködnek ezek a bill. parancsok: Alt+num58, ez a ":" jel. Tehát linux alatt a bill. parancsok, amiket a billentyûzet num részén lehet tenni, ezt helyettesíti valami?
köszi
[merlinw.org]
További segítség, de most más:
Alapból fennt volt a mozilla firefox, és elinditotta, birom használni. Nem olyan mint windows alatt. Tools--> nincs options, hogy beállítsam a mozilla beállításait.
mit lehet tenni?
Telepítsem fel ennek a tetejére az uj mozillát?
köszi
System/Administration/Hardware Drivers
Nemtom milyen nyelven használod😊
[merlinw.org]
Segítséget kérnék:
Elõször bootolok ubuntu alól, és a fenti menüsornál volt egy ilyen ikon, hogy restricted driver, nem tudom már pontosan a nevét.
Rákattintottam, és az volt a lényeg, hogy pár drivert nem ismert fel. Gondoltam, hogy majd késõbb foglalkozom vele, mert most ugyis megy az Update Manager. Sokmindent update-el igy az elsõ bootolás után.
Szóval bezártam az ablakot, és most meg nem jelent meg ez a restricted diver a fenti menüsorban...
Hogyan tudnám megint elõhívni, hogy megnézzem melyik driver volt, és lekezeljem a hibát?
köszi
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.