11431
Ubuntu Linux
-
#5211 Angol nyelv ismerete nélkül ne nagyon akarj szerelni... Leírom, de ez csak példa, miután minden testre szabható, tehát önállóságra lesz szükséged (--help paramétert használd)
** Telepítés
sudo apt-get install conky python-statgrab ttf-liberation hddtemp sensors-applet
sudo chmod u+s /usr/sbin/hddtemp
sudo sensors-detect
** Conky-Colors kitömörít, a könyvtárába bemászol, majd:
make
./conky-colors --ubuntu --calendar -m --cpu=2 --cputemp --hd=default --hdtemp1=sda --hdtemp2=sdb --network --eth0 --updates --weather=HUXX0002 --unit=C --weatherplus -limit=5 --swap
** (További paraméterek: ./conky-colors --help)
make install
** Indítás: conky
** Finomhangolás itt: ~/.conkyrc
** Autostart: conky_startup.sh fájlt létrehozod a köv tartalommal:
#!/bin/bash
sleep 30 && conky ;
Elmented, sudo chmod +x conky_startup.sh majd beállítások, indítópult, új - név: conky, parancs: script útvonala
Kb ennyi. -
krisz940122 #5210 :D -
#5209 google translate :D -
krisz940122 #5208 de az ok most ezt belinkelted mellesleg én is ismerem ezt az oldalt.de ha letöltöm onnan mi a helyzet? mert arra nem sikerült rájönnöm.egy kis help kéne MAGYARUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#5207 Nekem ilyen volt legutóbb. Majd a Kubiról is csinálok képet, mert az odabaszós. Sokkal fejlettebb az egész felülete, az ablakok layerezése, komkrétan ha akarom, akkor úgy néz ki mint egy OSX, és nem csak hasonlít, hanem ugyan úgy, Meg tudom csinálni a Finder-t ilyen csoportosított lekerekített buborékkal együtt és társai.
Szerk.: pont nem látszik egyetlen ablak sem, pedig egy félig saját skint használok, ami eléggé elegáns, Gnome-look.org-on talált jobbféle skinek mindegyikének volt valami szépséghibája. -
#5206 #5195, #5196. cskalátniakartam mijen az asztalod :D már előtteis irtad compizt meg stb. -
#5205 Leírtuk már egyszer pedig. :) -
#5204 Ez még a friss Karmic egyik hibája volt, én ezt már a legelején megoldottam egy IPv6 kernelszintű kikapcsolásával. Elvileg annyiból áll a hiba, hogy egyes rútereknél azt hiszi a rendszer, hogy IPv6 kapcsolatot kell felépítenie, de ugye ez nem sikerül neki, majd amikor timeout-ol, utána gyors. Ezt azóta javították, mellesleg minden böngészőre kihatással lenne, illetve észre vettem volna és kikapcsolom. Nekem amúgy a nameserveres megoldás sosem működött.
Szóval más a hiba, a nagy böngészők (Opera, FF, Chrome) jól működnek, a Konqueror érdekes, de jónak látszik, a QtWebkit-es böngészők viszont látszólag lehalnak. Arora és Rekonq. -
krisz940122 #5203 ááá azt az oldalsávot hogy csináltad? de király ilyet kerestem de nem találtam.nem írnád le hogy hogy "tetted" oda? mit kell csinálni? lécci ne angol oldalakat linkelj be :) -
#5202 :D:D -
#5201 Baszki, véletlenül benyomtam a compiz nagyítóját, alig találtam meg hogy kell kikapcsolni :DD -
#5200 Oké, én csak mutattam a saját "effektív" beállításomat:D Úgy alakítod, ahogy jól esik. csak kérést teljesítettem:)
-
#5199 Legalul Áttekintő nézet plugin, Ablakválasztó indítása - Bottom Right -
#5198 Asztalt a billentyűzettel váltok. Funkciót akartam adni a windows-gombnak, és most mindent azzal csinálok :D
win+f = firefox
win+jobbrabalra = asztalváltás jobbrabalra :))
stb. -
#5197 A balra kattintás megy, de a jobb alsó sarkos történethez ugye kell még valami egyéb? Nekem ott a kuka van
Viszont így hogy elindítottam a gnómot újra, vettem a fáradtságot és visszabelekalapáltam hogy ne a /home/user/ -t vegye /home/user/desktop/ -nak. -
#5196 Tessék, baromi sokat látsz a Compizból:)
-
#5195 Mi a compiz? Azt max video-n látod:) Egyébként 1kb-os konfig letölt, 2 kattintással import és látsz mindent. -
#5194 talán képetis mellékejj hogynézki :D -
#5193 Így használom Koalán, itt a konfigom (compiz config, import-al tudod betölteni)
(Bal szélre kattint asztalváltás, jobb alsó sarok app-switch)
Mondjuk Compiz config import nem mindig tuti, de hátha.
-
High end PC #5192 Köszönöm!
Így már elviselhetőbb a desktop. -
#5191 compizból én csak azt használom, hogy mikor mozgatom az ablakot, picit hullámzik :) mást nem
nem lesz tőle gyorsabb, a te szavaddal élve produktívabb, deviszontazonban jól néz ki :) -
#5190 Amúgy tényleg érdekel, milyen egy produktív compiz. Sajnos a jutubon csak csillivillis vidijók vannak. -
#5189 -
#5188 -
#5187 Alt+F2, gconf-editor
Apps -> Nautilus -> Desktop -
#5186 Én az ablakot úgy mozgatom, hogy csak a keret látszik mozgatás közben. Tök folyamatos :) -
#5185 ALT+F2 --> gconf-editor
Megjelenő ablakban apps/nautilus/desktop - itt pedig szedd ki a pipát azok elől amit nem szeretnél látni az asztalon
-
#5184 Ezt nézd meg elvileg segíthet.
A DNS címeket guglizd ki pl "enternet nameserver" kulcsszavakkal, de a szerződésben is benne kell lennie. -
High end PC #5183 Linux alatt meg lehet szabadulni az asztalon lévő elemek megjelenítésétől? (Computer,Kuka,Home folder) -
#5182 Látszólag nem program specifikus, mert más böngészők is mutatnak anomáliát. Arra gondoltam, hogy esetleg valami hálózatkezeléis, beállítási hiba lehet. -
#5181 jahh, nálam is be van kapcsolva, és ahogy Te is írtad, mikor megjelent a Karmic, hogy szokatlanul stabil ebben a verzióban. :) -
#5180 Ezt én is passzolom:) Még csak nem is hallottam róla:) -
#5179 Nemsűrűn. Tehermentesítés az elsődleges célja, és abban nagyon jó. Másrészről meg Karmic alatt már eléggé stabil, nincs semmilyen anomália, nem lassít, nem vettem észre bugokat sem, szóval jó dolog. Egyetlen hátrány, hogy a bejelentkezés picivel lassbb. A csillivilli dologra meg annyit, hogy úgy konfigolod, ahogy akarod. Nem muszáj animáció, ruganyos ablak. Viszont pl. egy ablak mozgatása Compizzal sokkal folyamatosabb, meg úgy alapjábavéve zökkenőmentesebb. -
#5178 Én eleve nem értem hogy minek szenvedtek a kompizzal, felesleges csillivilli. -
Gabo #5177 5.1-re állítottam át én is. Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen. Este megnézem. -
#5176 Igen, de nekem pont 5.1 -re (zenénél, sztereo filmnél 2.1 -re) lenne szükségem, és azt nem igazán akarja. -
Gabo #5175 Nálam alapból 2.0 volt a hangbeállítások alapértelmezése. Otthon meg tudom majd nézni, hogy melyik beállításon kellett módosítani. (Ha tudsz várni nyolcig-kilencig... ;o) ) -
Gabo #5174 Ezen kívül hasznos, lényegre törő info források a neten található hogyanok/how to-k. Ilyet érdemes saját magadnak is készíteni azokról a problémákról, amikbe belebotlasz. Így legközelebb már nem kell újra keresgélni a megoldást, illetve jobban rögzül is az ember fejében.
Azt is érdemes tudni, hogy szinte minden utasításhoz, alkalmazáshoz mellékelnek leírást. Ezeket konzolból tudod elérni "man utasításnév" formában. (Értelem szerűen idéző jelek nélkül kell beírni és az utasításnév helyére az adott alkalmazás vagy utasítás nevét kell megadni.) -
#5173 Nekem valahogy nem akarnak összejönni a multimediás dolgok.
A hangot sikerül belőni 5.1-re, ha lejátszás közben kiválasztom az 5.1 analogot, következő lejátszásnál már megint csak 2.0 szól. (de az 5.1 is furcsa hangzást ad valahogy :S).
Feltelepítettem sikeresen az ati driverét, így mostmár a videókat le tudom játszani, de fullhd videókat nem (vlc-ben 10 mp-t ad egy képet teli kockással, az alap lejátszónál megáll a kép néhány képkocka után, kmplayer hibát ír rá, stb.).
Compiz -t is próbáltam felrakni mindenhogyna, először csak (leírás szerint) a settings managert vagy mit, fusiont, icon-t, de behozni nem sikerül (annyit érek el, hogy szétesik az ablakkezelő, és ki kell jelentkeznem meg vissza). próbáltam egy remove compiz* -t, majd egy install compiz* -t, az 800 megányi cuccot felrakott, de ugyan ott vagyok. (mind1 ez annyira nem fontos, csak gondoltam ha egyszerű felrakni akkor miért ne) :D
Lehet jobban jártam volna, ha inkább a 9.04 -es verziót rakom fel. -
Gabo #5172 A topic fejlécében a /home/document alatt érdemes elkezdeni a nézelődést. Másrész google az egyik legjobb segédeszköz.