Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Egyébként nem értem a dolgot. Miért akarna bárki is azért Linuxot használni, hogy windows-os programokat futtasson rajta, mikor arra ott a windows?😊 Ezt magyarázza el nekem valaki😊
[merlinw.org]
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
(na jó, egy két régi játékhoz jó)
[merlinw.org]
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
[merlinw.org]
PS CS2 megy Wine-n de nagyobb munkától elhalálozik, Virtuális masina+PS-hez csernobil kell, Gimp gyors és okos, csak meg kell tanulni használni😊
[merlinw.org]
http://loal.atw.hu
## ## End Default Options ##
title Windows Vista (loader)
rootnoverify (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1
title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-15-generic
uuid c5e1c4d6-89ca-4bdc-89c9-7980b9645274
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-15-generic root=UUID=c5e1c4d6-89ca-4bdc-89c9-7980b9645274 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-15-generic
quiet
title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-15-generic (recovery mode)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-15-generic root=UUID=c5e1c4d6-89ca-4bdc-89c9-7980b9645274 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-15-generic
title Ubuntu 9.04, memtest86+
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet
### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST
[merlinw.org]
Windows-os widgetek: gdesklets, screenlets
Hõmérséklet:
sudo apt-get install lm-sensors mbmon sensors-applet hddtemp
sudo modprobe coretemp
sudo sensors-detect
panelon jobb klkk, hozzáadás, Hardware Sensor Monitor
Gnome módosítás: rendszer/beállítások/megjelenés
Wine: Photoshop CS2 ami használható a többi nem. De ajánlom Gimp megismerését, szinte ugyanazt tudja, csak kicsit másképp.
[merlinw.org]
default után írsz egy számot, amit azt jelöli, hogy melyik opció legyen az alapértelmezett opreációs rendszer. Lentebb láthatod a választható opcikat sorrendben. A számláló 0-tól kezdõdik, tehát ha az elsõ opciót akarod, akkor 0-t írsz a default után, ha a másodikat, akkor 1-et.
timeout után egy számot írsz, amit azt jelöli, hogy hány mp után indítsa el az alapértelmezett oprendszert.
Kb ennyit kell tudni GRUB-ról, ha új opciót akarsz hozzáadni a boot menühöz, akkor Google.
Asztalra: Gnome-Look.org, itt mindeng megtalálsz, hangok, rendszer témák, program skinek, widgetek, stb. Az én asztalomon a rendszer cuccost Conky-val van kirakva, viszont kezdõknek nem feltétlen ajánlom rögtön azzal kezdeni, rémesen egyszerû, de kicsit macera végig csinálni. Ha van merészséged, kitartásod, akkor olvass jó sokat, minden le van írva hozzá.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Na most nekem az 1.1.26os van ez elvileg fut az 1.1.24essel, amint látszik, szóval akkor az újabb verzióval meg nem megy????
Kül köszi a segítségeket😊
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
winehoz: sudo apt-get install wine
A scroll azért nem megy mert az windows specifikus, legalábbis én még nem láttam linuxos gépet amin az úgy mûködött volna.
Photoshop CS4 wine kompatibilis?
http://goo.gl/gd6Zi5
Már az õrületbe kerget:S
Jobbgomb futtatás Wine Program Loader.
De nem csinál semmit se üzenet se semmi...
Megõõrrjííítttt?!!!:S
Légyszi segítsetek
Kössz
SrAta
Ezt linux alatt hogyan tudom megvalósítani mert így nemmegy...
Olyant minthogy, processzor kihasználtság és alkatrészek hõmérséklete grafikusan hogyan helyezhetek ki az asztal szélére (pl mint Ability)
Meg úgy alles zusammen hogyan lehet olyan szép asztalt csinálni?
Jah meg hogy a grubot hogyan módosítom?
Jah és WINE-t hogyan tudok felrakni?
Kössz
bekapcsolás: Beállítások/Megjenelés
állítgatás: Beállítások/Compizconfig beállítások
[merlinw.org]
amugy a driver megvan már meg a zárt meghajtó kérdés már zöld csak kéne az hogy hol lehet állitnai a csilli villi dolgokat. :|
[merlinw.org]
Volt egy menetem azzal, hogy be kellett tölteni valami kernel modult az érzékelõknek, miután túl voltam rajta már nem dobott hibaüzeneteket, és meg is jelentek új infók, de nekem valami azt súgja, hogy oda még számmal is ki kéne írnia.
Ubuntu-nál is lehet helyi hálózatot csinálni? (Biztos lehet, csak azért megkérdezem 😄) És úgy is mûködne, hogy a másik gépen XP-van?
Mert ha igen, akkor valszeg fölrakom én is...
[merlinw.org]
tudom mert egy idõbe nekem is így ment
Nincs valakinek meg errõl a leírás, vagy link?
1. olvastam guuglit hogy server kernel netán segít. felraktam de ugyanaz
2. aztán rájöttme hogy integrált videokártya.. 😄 néztem xorglog és ha yól vettem ki 256-ot foglal neki le. magyarul a 3.6+256 = majdnem 4.
(top parancs 37* -ot ir magyarul kijöhet a 39* ami 4G😎
további érdkesség:
xpn everest 700mega videokártya memót ír.. de a 28+700 = 3.5 nem pedig 4.
de ez már nem linux téma. 😄
[merlinw.org]
Valós értékeket az start/beállítások/admin/system monitor ablakon kapsz (gnome-system-monitor - panel kiegészítõként ki is tehetõ a tálcára).
Még részletesebb memóriainfókat a "cat /proc/meminfo", "mem" és "top" parancsokkal kapsz.

[merlinw.org]
Addig is, ha ez megnyugtat, 2GB-nál többet még nem láttam használni😊
[merlinw.org]
uname –a
free -m
sudo dmesg
A parancsok kimenetét dobd fel pastebin.com-ra és másold ide a linkjét.
[merlinw.org]
biosba amugy látja mind a 4gigát szoval ne mmemorihiba..
xptõl nem várok sokat, de ubitól azértvártam volna :|