Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
olyan kérdésem lenne hogy most úgy néz ki nem lesz 1-2 hétig netem érdemes fent hagyni a linuxot vagy addig hanyagoljam?
Nem olyan rég, max egy hete volt egy hasonló probléma, érdemes lenne visszaolvasni a topikban, hasznos és gyorsabb lehet.
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék Hozzátok, hogy nekem van egy ASUS P5GV-MX típusú alaplapom és az integrált hangkártyát használom, azonban Linux alatt (Ubuntu 9.04) nem akar mûködni. 😞 Amikor elindítom és beadja a felhasználónév beírását kérõ ablakot, akkor van egy dobszerû hang, viszont miután bejelentkeztem, semmi hang 😞
Ha kérdezte már ezt valaki, akkor bocsi.
Elõre is köszi a segítséget! 😊
Üdv
TeckDeck
Olyan problémával fordulnék Hozzátok, hogy nekem van egy ASUS P5GV-MX típusú alaplapom és az integrált hangkártyát használom, azonban Linux alatt (Ubuntu 9.04) nem akar mûködni. 😞 Amikor elindítom és beadja a felhasználónév beírását kérõ ablakot, akkor van egy dobszerû hang, viszont miután bejelentkeztem, semmi hang 😞
Ha kérdezte már ezt valaki, akkor bocsi.
Elõre is köszi a segítséget! 😊
Üdv
TeckDeck
Furcsa kérdésem volna, de hátha tud valaki segíteni:
Adott egy AV-TECH DVR kamerarendszer, amit webes felületrõl lehet irányítani. Windows alatt az IE automatikusan felismeri a hiányzó plug-in-t /AV-TECH DVR VIEWER/, telepíti, és már nézhetem is. De Linux alatt Mozillán nem látom az élõ képet. Már felkutattam a google-t mindenféle plug-in nyomában, de eddig semmi.
Ha valaki tud valami megoldást, megköszönném!
Adott egy AV-TECH DVR kamerarendszer, amit webes felületrõl lehet irányítani. Windows alatt az IE automatikusan felismeri a hiányzó plug-in-t /AV-TECH DVR VIEWER/, telepíti, és már nézhetem is. De Linux alatt Mozillán nem látom az élõ képet. Már felkutattam a google-t mindenféle plug-in nyomában, de eddig semmi.
Ha valaki tud valami megoldást, megköszönném!
Google elsõ találat: link
Van Screenlet, van konzolos verzió, van FF plugin, van itt minden. -.-" Majd szokj rá a Google-re, szinte mindenre elsõre jó találatot ad, ha jó kulcsszavakat írsz be.
Van Screenlet, van konzolos verzió, van FF plugin, van itt minden. -.-" Majd szokj rá a Google-re, szinte mindenre elsõre jó találatot ad, ha jó kulcsszavakat írsz be.
Kapcsold extára a megjelenés alatt az asztal effekteket, aztá' hátha megtetszik a lötyögõs ablak. (Ami amúgy egy szintén látványos és egyben hasztalan fícsõr <#idiota>#idiota>)
Figyelj, a Compiz egy jó dolog, érdemes használni. Persze mindenkinek magának kell eldönteni, hogy van-e rá igénye. Nekem van. Nem azért, mert csilivili, hanem mert vannak hasznos funkciói. Nálam eléggé belimitáltan mûködik, rohadul nincs ilyen szar kocka, amit lehet forgatni, mert azon kívül, hogy látványos (nekem már látványosnak sem látványos) semmi haszna nincs. Nálam ilyen OSX szinten megy a dolog. Exposé, Spaces (kocka nélkül), stb. A Compiz nem rossz dolog, csak kicsit kiforratlan. Manapság az átlagjúzer nem igazán találkozik semmilyen problémával, csak apró kellemetlenségek vannak, mint hogy lassabban indul a rendszer, de az úgyis egyszeri alkalom. Régen volt vele sok probléma, de manapság egyre kevesebb. Ati driverek is mostanában jutottak el oda, hogy jobban támogatják, NV fronton meg már elég régóta jól áll a dolog. Én még a legelsõ "sima" Compizzal kezdtem, ott voltak érdekességek, utána jött a Beryl, ott sok NVidiás szívott fekete képernyõvel, aztá' egyesült a két banda, és már elég régóta minimális problémák vannak vele.
Sok linuxos vérszemet kap tõle, és igazából a Compiz rohadtul nem elismert, rohadtul nem támogatják, a linuxos társadalom eléggé ellöki magától. Csak idõ kérdése, hogy kiforrott legyen, és egyszer majd valamikor talán más helyeken is alapértelmezett lesz. Tudod az egyik dolog, hogy tehermentesíti a procit. Csak úgy érzékeltetés képpen, az én 3-4 éves régi konfigom, ami annyira azért nem gyenge 100%-ra ette a procit Win XP alatt, ha mozgattál egy ablakot. De persze nem csak ablak mozgatáskor, hanem bármilyen felületi változáskor ez ment. Na most nem mondom, hogy olyan nagy elõny, ha ez a terhelés elveszne, mert hát semmit nem veszel észre belõle, meg nem egyenletes, folyamatos terhelés ez, de azért mégis egy jó koncepció, hogy játékon kívül úgy sem csinál semmit a VGA, akkor miért ne számolja az a teljes felületi változásokat? Kevesebbet fogyaszt, gyorsabban, hatékonyabban végzi el a mûveletet, felszabadít valamennyi rendszermemóriát. Szinte ki sem mutatható terhelés ez a VGA-nak, a proci meg megsül alatta. Nem véletlen, hogy eléggé hódítani látszik az OpenCL technológia. Egyébként meg eskü neked, sokkal folyamatosabb az ablakok mozgása Compizzal.
Az egész Compiz tele van szemetelve mindenféle látványos, hasztalan baromsággal, de ha szépen beállítod, hogy hogyan mûködjön, akkor eléggé hasznos lehet. Te dolgod eldönteni, hogy kell-e neked belõle bármilyen funkció is, de azt azért ki lehet jelenteni, hogy nagyon ritka körülményeket kivéve nem sok gond van vele.
Egyébként Windowson az Aero is hasonló célt akar megvalósítani, tehermentesíteni a procit. Sok Vista fikagépnek a legnagyobb érvük az, hogy neki nem kell csilivili, pedig nem arra találták ki ugye. Aztán a hatékonysága már más kérdés, de nekem elég annyi is, hogy nem kell bámulnom a 100px magas undorító ablakkeretet.
Sok linuxos vérszemet kap tõle, és igazából a Compiz rohadtul nem elismert, rohadtul nem támogatják, a linuxos társadalom eléggé ellöki magától. Csak idõ kérdése, hogy kiforrott legyen, és egyszer majd valamikor talán más helyeken is alapértelmezett lesz. Tudod az egyik dolog, hogy tehermentesíti a procit. Csak úgy érzékeltetés képpen, az én 3-4 éves régi konfigom, ami annyira azért nem gyenge 100%-ra ette a procit Win XP alatt, ha mozgattál egy ablakot. De persze nem csak ablak mozgatáskor, hanem bármilyen felületi változáskor ez ment. Na most nem mondom, hogy olyan nagy elõny, ha ez a terhelés elveszne, mert hát semmit nem veszel észre belõle, meg nem egyenletes, folyamatos terhelés ez, de azért mégis egy jó koncepció, hogy játékon kívül úgy sem csinál semmit a VGA, akkor miért ne számolja az a teljes felületi változásokat? Kevesebbet fogyaszt, gyorsabban, hatékonyabban végzi el a mûveletet, felszabadít valamennyi rendszermemóriát. Szinte ki sem mutatható terhelés ez a VGA-nak, a proci meg megsül alatta. Nem véletlen, hogy eléggé hódítani látszik az OpenCL technológia. Egyébként meg eskü neked, sokkal folyamatosabb az ablakok mozgása Compizzal.
Az egész Compiz tele van szemetelve mindenféle látványos, hasztalan baromsággal, de ha szépen beállítod, hogy hogyan mûködjön, akkor eléggé hasznos lehet. Te dolgod eldönteni, hogy kell-e neked belõle bármilyen funkció is, de azt azért ki lehet jelenteni, hogy nagyon ritka körülményeket kivéve nem sok gond van vele.
Egyébként Windowson az Aero is hasonló célt akar megvalósítani, tehermentesíteni a procit. Sok Vista fikagépnek a legnagyobb érvük az, hogy neki nem kell csilivili, pedig nem arra találták ki ugye. Aztán a hatékonysága már más kérdés, de nekem elég annyi is, hogy nem kell bámulnom a 100px magas undorító ablakkeretet.
probálkoztam vele játszani de semmi értelme feldobtam windows mellé ha játszani szeretnék átlépek windowsra 😄
compiz-t se használok nekem nem arra kell linux hogy jaj játszani meg huu de jól néz ki egyenlöre megismerem és utánna fejlesztem a tudásom majd
"Amihez szükség van rá, és nem játék, az a Compiz Fusion."
Vávávává, elõre látom MerlinW-t a képernyõ elõtt kérdõrevont fejjel azt gondolván, hogy a Compiz márpedig játékszer a gyerekeknek. <#idiota>#idiota>
Vávávává, elõre látom MerlinW-t a képernyõ elõtt kérdõrevont fejjel azt gondolván, hogy a Compiz márpedig játékszer a gyerekeknek. <#idiota>#idiota>
Alapból jól kezeli a felbontást és társait, amihez szükség van rá, és nem játék, az a Compiz Fusion. Másnéven "Asztal effektek" a megjelenés beállítások alatt. Vannak páran, akik õsellenségüknek tartják, és van is pár zavaró dolog benne, de úgy általában használni szokták az emberek. A másik dolog amire kellhet még driver az a HD filmek hardveres gyorsítása. Szóval tedd fel a zárt meghajtók alatt, de nincs szükséged a legfrissebb verzióra.
nem játszani nem szeretnék mert arra ott van a windows mert 2 rendszer van csak azt hittem hogy azért fel kell rakni hogy minden program normálisan fusson . de ezek szerint nem kell és köszi a segítséget
Rendszer -> Adminisztráció -> Zárt meghajtók. Magától felteszi, aztán egy restart kell neki, és már megy is. Nem kell töltögetni semmit, magától megcsinálja.
ui.: az aktuális Ubuntu kiadás alatt a régi driverek lassúak, amit fel fog tenni, az nem a legújabb. Ez téged csak akkor kell, hogy érdekeljen, ha esetleg játszani is akarsz rajta, de ez nem valószínû gondolom. Minden egyébre teljesen jó az, amit fel fog tenni, az októberben érkezõ új kiadással meg úgyis frissíteni fogják ezt is. Ha mégis érdekel, hogy hogyan kell feltenni a legújabbat (hidd el, tényleg nincs értelme, csak játék alatt), akkor szívesen segítek abban is.
ui.: az aktuális Ubuntu kiadás alatt a régi driverek lassúak, amit fel fog tenni, az nem a legújabb. Ez téged csak akkor kell, hogy érdekeljen, ha esetleg játszani is akarsz rajta, de ez nem valószínû gondolom. Minden egyébre teljesen jó az, amit fel fog tenni, az októberben érkezõ új kiadással meg úgyis frissíteni fogják ezt is. Ha mégis érdekel, hogy hogyan kell feltenni a legújabbat (hidd el, tényleg nincs értelme, csak játék alatt), akkor szívesen segítek abban is.
sziasztok olyan kérdésem lenne hogy nvidia video kártyát használok és gondolom linuxon is telepiteni kell a legújabb verziot és ebben kérném segítségeteket hogyan tudnám megoldani elõre is köszi
elvileg csak be kell kapcsolni kacsolni õket, és összekötni wifi/kébellel. Én legalábbis rögtön láttam minden OSX-et az irdában, mindennemû beállítás nélkül. Max a munkacsoportot adtam meg.
[merlinw.org]
Ha már ennyire háló: Hogy tudom összehangolni, hogy mac + ubi könnyen megértsék egymást?
スラッグ
Röviden ez a lényeg
Gyakorlati konfigurálás, tanusítványok, kulcsok létrehozása, használatba vétele Itten.
Ez egy kis utánajárást igényel, mert elég nagy anyag😊 Gyakorlatilag külön szakma😊 Mármint nem az Apache2SSL (https) beüzemelése, hanem a mûködése és a biztonságtechnikai oldala.
Én csak admin felületekhez használom (PHPmyAdmin, webmin, webalizer, stb)
Gyakorlati konfigurálás, tanusítványok, kulcsok létrehozása, használatba vétele Itten.
Ez egy kis utánajárást igényel, mert elég nagy anyag😊 Gyakorlatilag külön szakma😊 Mármint nem az Apache2SSL (https) beüzemelése, hanem a mûködése és a biztonságtechnikai oldala.
Én csak admin felületekhez használom (PHPmyAdmin, webmin, webalizer, stb)
[merlinw.org]
Windows-on: adni kell egy számítógép nevet és egy munkacsoportot a Sajátgép -> Tulajdonságok -> Haladó alatt. Az összes többi gép is ami Win-t használ legyen azonos munkacsoportba. Vistán/Win7-en ennyi elég. XP-n kell valami hálózat varázsló szart is futtatni a Vezérlõpultban.
Linux alatt semmit sem kell csinálnod, elindítod a nautilust (file böngészõ álá win féle sajátgép) és oldalt a sidebar-on a places alatt meg fog jelenni egy hálózatok nevû elem, és ott egybõl eléred a Win-es hálózatot munkacsoporttól függetlenül.
Linux alatt semmit sem kell csinálnod, elindítod a nautilust (file böngészõ álá win féle sajátgép) és oldalt a sidebar-on a places alatt meg fog jelenni egy hálózatok nevû elem, és ott egybõl eléred a Win-es hálózatot munkacsoporttól függetlenül.
Full láma vagyok hálozat téren aztse tudom mit hogyan merre.
De mindegy külsõ usb-s vinyoval megoldottam már!
Ezt a hálózati dolgot meg leírhatná valaki szájbarágósan pc-n mit és linuxon mit és hol kell állítani!
De mindegy külsõ usb-s vinyoval megoldottam már!
Ezt a hálózati dolgot meg leírhatná valaki szájbarágósan pc-n mit és linuxon mit és hol kell állítani!
Next PC upgrade: 2022
MSN-re én emesene-t ajánlanék, de még az sem az igazi, majd ha kijön a 2.0 akkor az ütõs lesz. Amúgy jól bevállt linuxos szokás szerint általában Pidgin-t használnak. Mostanában jön fel az Empathy, de az elég kezdetleges még.
File küldésre, meg ne MSN-t használj, hanem hálózatot. Kezeli a Windows hálózatokat is.
File küldésre, meg ne MSN-t használj, hanem hálózatot. Kezeli a Windows hálózatokat is.
Hát nem tudom miért de ha báttyám laptopjára küldtem msnbe filmet pik pak átment erre a netbookra meg 10 perc aztán 1MB-sem ment még át.
Mi lehet a gond?
Mi lehet a gond?
Most kapott meloba anyum egy ilyen kis netbook-ot vagy mi a szöszt amin linux van.
Kérdésem erre milyen csevegõ programot lehet feltenni?
Mert pc-rõl hálózatba akarok átküldeni rá filmeket de közöm nincs a linuxhoz sajnos.
Kérdésem erre milyen csevegõ programot lehet feltenni?
Mert pc-rõl hálózatba akarok átküldeni rá filmeket de közöm nincs a linuxhoz sajnos.
Hú, köszi na így jól néz ki a logo xD
Amúgy, van esély rá, hogy azért nem megy a camdriver, mert nem tetszik neki a kernel? Azaz hogy hát nem tudja lefordítani... Mivel az a leírás még 7.10-hez készült. Mondjuk igaz nem is azt a drivert próbáltam feltenni, hanem a legújabbat.
Amúgy, van esély rá, hogy azért nem megy a camdriver, mert nem tetszik neki a kernel? Azaz hogy hát nem tudja lefordítani... Mivel az a leírás még 7.10-hez készült. Mondjuk igaz nem is azt a drivert próbáltam feltenni, hanem a legújabbat.
スラッグ
Ha már így belelendültünk, árulj már el valami, mert valahogy ez kimaradt: a https hogyan mûködik? Csak meg kell változtatnom a protokoll-t mondjuk egy header-rel és akkor már titkosított kapcsolat jön létre? 😄 Ehhez tényleg nem értek. Meg az ilyen hitelesítõ dolgokat sem vágom.
Dede, cURL is egy PHP modul/függvény😊 (Mármint PHP-hoz is van)
"cURL:
Allows you to connect and communicate to many different types of servers with many different types of protocols. libcurl currently supports the http, https, ftp, gopher, telnet, dict, file, and ldap protocols. libcurl also supports HTTPS certificates, HTTP POST, HTTP PUT, FTP uploading (this can also be done with PHP's ftp extension), HTTP form based upload, proxies, cookies, and user+password authentication."
"cURL:
Allows you to connect and communicate to many different types of servers with many different types of protocols. libcurl currently supports the http, https, ftp, gopher, telnet, dict, file, and ldap protocols. libcurl also supports HTTPS certificates, HTTP POST, HTTP PUT, FTP uploading (this can also be done with PHP's ftp extension), HTTP form based upload, proxies, cookies, and user+password authentication."
[merlinw.org]
Nem egy elegáns megoldás, de hát itt SG-n nem volt jobb lehetõségem, a semminél meg jobb. Közbe látom módosítottad a hsz-t, hát igen, ez nem egy alkalmas módszer arra, hogy teljes forrást kinyerj 😄 , de a szavazósba pont jó. Amúgy PHP nem lett volna jó? Nem tudom, hogy mire akartad használni, de a PHP akárhogy is van korlátozva a konfigba, azért pl. egy fopen-t meg szokott engedni külsõ forrásba is olvasási joggal, aztán ha nem is kell a teljes forrás, de szépen lehet azzal játszogatni. 😄
Meg tudod nézni, persze. Bár egy nagy szar az egész, jó régen írtam, undy nagyon. 😄 Annyiból áll, hogy létrehozom az iframe-t, majd annak az SRC linkjét rögtön módosítom is JS-sel, amiben elhelyezem az aktuálisan megnyitott oldal URI-jét. (Nyilván azért ugye, mert ha módosítom az URI-t, akkor újratölti az oldalt, tehát tudnom kell a másik oldalt is, hogy melyik állomány és milyen GET változókkal van megnyitva, mert ha úgy módosítod az oldal URI-jét, hogy az nem változik, csak ilyen #valami szart raksz a végére, akkor nem tölt újra.) Szóval a külsõ, iframe-ben lefutó oldalba be van rakva egy JS, ami window.onload-ra megnézi, hogy milyen magas az oldal, majd asszem a window.parent.top.location vagy valami ilyesmivel módosítja a böngészõ címsorában az URI-t hozzácsatolva a magasságot. Valami ilyen formában: allomany.php?valtozo=ertek#356px. Na és akkor ugruk vissza az SG-s oldalra, ugye az egész oldal URI-jét manipuláltuk külsõ forrásból, de most már az SG-n levõ kis script le tudja kérdezni a címsorból a magasságot. 😄
Remélem ötletesnek találod. 😄
Remélem ötletesnek találod. 😄
Hmm akkor hiányosak az ismeretim e-téren😊 Na majd jól meglesem magamnak a szavazód forrását (legalábbis ha az egész kliensoldali kód)😊
Azért dörmögök, mert pont nemrég volt egy melóm ahol egy másik oldal post-olt paraméter feldolgozása után létrejött forrássát kellett átcsempésznek lokálba és akárhogy tököltem a frame+js variációval nem engedte a böngészõ, mindig fenéken billentett permission denied-al. Végül curl-al sikerült megoldanom. Aztán lehet hogy csak az ilyen módú forráskód lopás terén van korlátozás...
Azért dörmögök, mert pont nemrég volt egy melóm ahol egy másik oldal post-olt paraméter feldolgozása után létrejött forrássát kellett átcsempésznek lokálba és akárhogy tököltem a frame+js variációval nem engedte a böngészõ, mindig fenéken billentett permission denied-al. Végül curl-al sikerült megoldanom. Aztán lehet hogy csak az ilyen módú forráskód lopás terén van korlátozás...
[merlinw.org]
Én mindig is abban a hitben voltam, hogy tiltva volt alapból, de mondom, hogy meg lehet csinálni kis trükkel. Pl.: a nagy szavazó topikban ugye iframe-ben jelenik meg a szavazás, de az opciók számától függ, hogy milyen magas az oldal, amit ugye innen az Sg-rõl nem tudok lekérdezni. A fix méret görgetéssel meg száksz. Ott úgy van megoldva, hogy az iframe-ben levõ JS a szülõoldal URI-jét írja át, így már az SG oldalon levõ script kap egy számot, és annyi px-re méretezi. 😛 Meg a másik amit mondta? Azon abszolút nem gondolkoztam azóta se, hogy van-e benne valami buktató, de ha a JS src-jénél egy php-re mutató linket teszel, akkor ugye a külsõ szerveren lefut a PHP és végeredéményben kimenetként meg egy JS forráskódot adna. Az még nem is annyira kreatív. 😄
Cross-domain már tiltva van az újabb böngészõkben (IE8, FF3, Safari4)
Curl jöhetne még szóba, de ahhoz külön szervert kellene üzemeltetni😊
Curl jöhetne még szóba, de ahhoz külön szervert kellene üzemeltetni😊
[merlinw.org]
Meg persze vannak itt problémák, hogy hogyan juttatod el a userid-t a másik oldalra, de nem lehetetlen, csak nem érdemes foglalkozni ilyenekkel. 😄
Rá lehet venni ajaxot, hogy menjen cross-domain is, az más kérdés, hogy nem igazán életképes, de nem lehetetlen. Bár azért lehetne itt kreatív dolgokat kitalálni. Pl: mi van akkor, ha egy PHP file-t húzol be a topikba, ami legenerálja a JS kódját, de ellenõrzi is, hogy az adott felhasználó szerepel-e a topicawards.js-ben, aztá' ha nem, akkor megnézi a USER AGENT-et, és aszerint kreál bele egy új bejegyzést. Na most ezen sokat amúgy nem gondolkoztam, szóval lehet faszság, de végsõ soron pl. a böngészõ URI sávjában is rá lehet venni egy kis kommunikációra ajaxot cross domain, szóval nem lehetetlen. 😄
Nem lehet, JS kliens oldali, ergo mindenki csak a saját logoját látná. Ehhez szerver oldalon kellene ügyködni, azt meg ahogy írtad nem tudunk. Evvan😊
[merlinw.org]
Skype nekem nem szerette a webcam-om, Emesene viszont megette, csak nagyon szar képet adott, viszont szerintem rossz is volt a cam.
Oké, Merlin akkor lécci ^^ elõre is köszi.
Köszi Ability, akkor meglesem, aztán kipróbálom. Már csak ezt a webcamos dolgot kéne megcsinálnom, utána dobom is el a vinnyózt.
Apropó, nem tudjátok véletlenül, hogy tudok Mac és Lin között hálót létrehozni? Mert az ubuntu látja ugyan a gépet, csak a megosztott tartalmát nem...
Köszi Ability, akkor meglesem, aztán kipróbálom. Már csak ezt a webcamos dolgot kéne megcsinálnom, utána dobom is el a vinnyózt.
Apropó, nem tudjátok véletlenül, hogy tudok Mac és Lin között hálót létrehozni? Mert az ubuntu látja ugyan a gépet, csak a megosztott tartalmát nem...
スラッグ
Scale a beállítós ablak legalján levõ Window Management szekcióban van. Ilyen kis hangjegy jele van.
Merlin rak be logót neked is ha kéred. Meg lehetne csinálni azt is, amit te mondtál, csak hát nem férünk hozzá az SG szerver oldali scriptjeihez. Bár meg lehetne csinálni JS-sel is.
Scale? Hu... ezt hogy fordították magyarba? XD Annyi jelentése van ennek a szónak, hogy nem tudom eldönteni xD
Kicsit off: de itt van a nevünk alatt, hogy ubuntu user stb... ez mitõl függ? Azt hittem elõször attól, hogy ha ubuntu alól írok, akkor úgy néz ki, de ha az alól írok, akkor se olyan
Kicsit off: de itt van a nevünk alatt, hogy ubuntu user stb... ez mitõl függ? Azt hittem elõször attól, hogy ha ubuntu alól írok, akkor úgy néz ki, de ha az alól írok, akkor se olyan
スラッグ
Scale néven van az exposé, elsõ fülön (bindings) vannak a beállítások, bármelyik gombra be lehet rakni. Én az egér oldalgombjára lõttem be, kényelmes. -.-"
Úh, de hülye vagyok xD pedig gondoltam erre, de csak az apt-get -et írtam be, mögé az installt nem xD Amúgy most már minden frankó az eredetileg csak vindózos laptopomon (asus f5n-ap158), csak a webcamera nem. Skype látja, hogy létezik, de csak nagy feketeség van, amikor próbálkozom vele... camorama pedig connection problemmel el se indul. Próbáltam driverét feltenni ez alapján, le is töltöttem a legújabb syntek driver, de hát sajnos.... eredménytelen:
daniel@daniel-laptop:~/stk11xx-2.1.0$ cd '/home/daniel/stk11xx-2.1.0' daniel@daniel-laptop:~/stk11xx-2.1.0$ make -f Makefile.standalonemake -C /lib/modules/2.6.28-15-generic/build SUBDIRS=/home/daniel/stk11xx-2.1.0 modules
make<1>1>: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.28-15-generic'
CC /home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.o
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c: In function ‘v4l_stk11xx_ioctl’:
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1662: warning: passing argument 1 of ‘video_usercopy’ from incompatible pointer type
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1662: warning: passing argument 2 of ‘video_usercopy’ makes pointer from integer without a cast
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1662: warning: passing argument 4 of ‘video_usercopy’ makes integer from pointer without a cast
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1662: error: too few arguments to function ‘video_usercopy’
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c: In function ‘v4l_stk11xx_register_video_device’:
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1686: warning: assignment from incompatible pointer type
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c: At top level:
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1728: error: variable ‘v4l_stk11xx_fops’ has initializer but incomplete type
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1729: error: unknown field ‘owner’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1729: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1729: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1730: error: unknown field ‘open’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1730: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1730: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1731: error: unknown field ‘release’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1731: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1731: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1732: error: unknown field ‘read’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1732: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1732: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1733: error: unknown field ‘poll’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1733: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1733: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1734: error: unknown field ‘mmap’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1734: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1734: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1735: error: unknown field ‘ioctl’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1735: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1735: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
make<2>2>: *** [/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.o] Error 1
make<1>1>: *** <_module_/home/daniel/stk11xx-2.1.0> Error 2
make<1>1>: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.28-15-generic'
make: *** Error 2
daniel@daniel-laptop:~/stk11xx-2.1.0$ sudo make -f Makefile-syntekdriver installmkdir -p /lib/modules/2.6.28-15-generic/kernel/drivers/usb/media
install -m 644 -o 0 -g 0 stk11xx.ko /lib/modules/2.6.28-15-generic/kernel/drivers/usb/media
install: stat "stk11xx.ko" sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
make: *** Error 1
Mit csináltam megint rosszul? <#nemtudom>#nemtudom>
daniel@daniel-laptop:~/stk11xx-2.1.0$ cd '/home/daniel/stk11xx-2.1.0' daniel@daniel-laptop:~/stk11xx-2.1.0$ make -f Makefile.standalonemake -C /lib/modules/2.6.28-15-generic/build SUBDIRS=/home/daniel/stk11xx-2.1.0 modules
make<1>1>: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.28-15-generic'
CC
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c: In function ‘v4l_stk11xx_ioctl’:
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1662: warning: passing argument 1 of ‘video_usercopy’ from incompatible pointer type
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1662: warning: passing argument 2 of ‘video_usercopy’ makes pointer from integer without a cast
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1662: warning: passing argument 4 of ‘video_usercopy’ makes integer from pointer without a cast
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1662: error: too few arguments to function ‘video_usercopy’
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c: In function ‘v4l_stk11xx_register_video_device’:
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1686: warning: assignment from incompatible pointer type
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c: At top level:
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1728: error: variable ‘v4l_stk11xx_fops’ has initializer but incomplete type
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1729: error: unknown field ‘owner’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1729: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1729: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1730: error: unknown field ‘open’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1730: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1730: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1731: error: unknown field ‘release’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1731: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1731: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1732: error: unknown field ‘read’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1732: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1732: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1733: error: unknown field ‘poll’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1733: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1733: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1734: error: unknown field ‘mmap’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1734: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1734: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1735: error: unknown field ‘ioctl’ specified in initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1735: warning: excess elements in struct initializer
/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.c:1735: warning: (near initialization for ‘v4l_stk11xx_fops’😉
make<2>2>: *** [/home/daniel/stk11xx-2.1.0/stk11xx-v4l.o] Error 1
make<1>1>: *** <_module_/home/daniel/stk11xx-2.1.0> Error 2
make<1>1>: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.28-15-generic'
make: ***
daniel@daniel-laptop:~/stk11xx-2.1.0$ sudo make -f Makefile-syntekdriver installmkdir -p /lib/modules/2.6.28-15-generic/kernel/drivers/usb/media
install -m 644 -o 0 -g 0 stk11xx.ko /lib/modules/2.6.28-15-generic/kernel/drivers/usb/media
install: stat "stk11xx.ko" sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
make: ***
Mit csináltam megint rosszul? <#nemtudom>#nemtudom>
スラッグ
Akadt még egy kis gond...
daniel@daniel-laptop:~/atlantis$ sudo make install
convert : atlantis.xml.in -> build/atlantis.xml
bcop'ing : build/atlantis.xml -> build/atlantis_options.h
bcop'ing : build/atlantis.xml -> build/atlantis_options.c
schema : build/atlantis.xml -> build/compiz-atlantis.schema
compiling : scuttle.c -> build/scuttle.lo/bin/sh: libtool: not found
make: *** Error 127