11431
Ubuntu Linux
  • Ability
    Ezé' mondom, hogy KTorrent és egyebek. :) Nekem egyébként -- azon kívül, hogy csigalassú a deluge -- nem volt semmilyen problémám vele. Esetleg a legújabb kiadással próbáltad már?
  • Ability
    Panelhez adott "kisalkalmazás", mint pl. a hangerőszabályzó. Az Ubi-t ugyan úgy nyomd fel, a rúternek nem sok köze van a rendszerhez (kivételek vannak), ha már a rúter előtte is megfelelően üzemelt.
  • mumpic
    lolz csomagleírás:

c++ dbus wrapper
    all your dbus are belong to us!!!!

:)
  • precision
    nem igaz, hogy nincs egy normális torrent kliens gnome -ra...
    deluge iszonyat jó lenne, mivel elég feljett adattitkosítási mechanizmusa van, ami jól jön a disznó upc ellen, de egyszerűen lerohasztja a routert, a modemet, a routeren lévő összes gépet...stb. vicc az egész. (utánaolvastam és kismilliárd helyen ugyanez a gond, rengeteg embernél)

transmission akadozva tölt, a böngészés mellette kész halál, még ha csak 5k -val is tölt

vuze egy memória zabáló fos

már azon gondolkodom, hogy wineolok egy utorrentet...
  • zeli
    jaja, nekemis aza hp device manager fasság csinálja, mert néha bootnál bevillan, és eltűnik...
  • krisz940122
    mi az az applet :D de a legfontosabb #5279 !! csak egy választ.lécci
  • Ability
    Nekem ilyen akkor volt, amikor egy bugos applet volt a panelhez adva. De olyan anomáliát okozott, hogy sokszor nem maga a hibás applet mutatott furcsaságokat.
  • krisz940122
    ilyet nekem is csinál mindig . bug.most jelenleg nincs ott semmi :D holnap meg szerinten ilyen lesz :D minden nap más :D
    #5279 ??
  • brodix
    ilyen nekem is volt
  • krisz940122
    hmm? nem kell hosszú válasz :)
  • mumpic
    értem én a tájszólást de írásban ne már
  • papi08
    Köszönöm a segítséged!
  • krisz940122
    csősztök. a keresztapám is kedvet kapott az ubuntuhoz és persze nekem kellesz felraknom( menni is fog) DE! egy kicsit félek a net beállítástól mert neki t-home os net van jelszós felhasználóneves mint nekem DE van router-e.3 fele osztja a netet. ugyan úgy kellesz beállítani mint nekem kellett?( sudo pppoeconf ?) előre is köszi. elég egy igen válasz vagy egy nem válasz a helyes megoldással :)
  • rágógumi

Megtudja mondani valaki hogy ezzel mi a probléma?
    Az eredeti konfig ahogy kinéz telivan ilyen kapcsolókkal de néztem a helpjét a proginak és nincsenek is olyan kapcsolók szóval töröltem. Ez maradt de így se megy.
    Az eth1 helyén eredetilek a dhcp_client szócska állt de azzal megse moccant.
  • mumpic
    wow, 51 új üzenet :)
    A teeworlds király! Legjobb amikor a tízéves német gyerkőcök megsértődnek azon hogy jobb vagy, és indítják ellened a szavazást :)
  • precision
    sudo -val telepítsd a drivert
    sudo = rendszergazda jogosultsággal futtatni egy parancsot
  • papi08
    Compiz nincs telepítve, a VGA kártya driver telepítésekor azt írja hogy "szuper-user"-ként kell belépnem.
  • precision
    video kártya driver és/vagy compiz kikapcsolása esetleg segít
  • papi08
    Sziasztok! Most ahogy nézem nem csak a "nagy játékok" (savage2, és társai) futnak villódzva, hanem a "kis játékok" is. Például a "Teeworld". Ez egy kis játék, szerény grafikával, és szerény gépigénnyel. De ez is villódzik.
    Valaki tudna valami megoldást?
    Előre is köszönöm a segítséget!
    (ez a játék sem Windows-os. hivatalos honlapról szedtem le, .tar.gz-ben!)
  • donatus13
    Bocsi de heroes of newerth nek semmi köze a savage hez :D a fejlesztőkön kívül.
  • KillTheKonzol
    oké, már nem aktuális, megtaláltam a progit, és kikapcsoltam ott is :))
  • KillTheKonzol
    Köszi, kikapcsoltam, de most meg valami Network Manager Applet kéri el folyton a jelszavam közvetlen az Ubuntu indulása után, enélkül nem sok mindent enged, ezt is ki tudom kapcsolni valahol? Administrationban nézegettem, de ilyet nem találtam :(
  • zeli
    Rendszer/Adminisztráció/Bejelentkező képernyő
  • KillTheKonzol
    Hello!
    Azt meg lehet csinálni Linux alatt, hogy ne kelljen felhasználónevet meg jelszavat bepötyögni, csak szimplán bejelentkezzek?
    Bocs, de még kezdő Linuxos vagyok! :D
  • zeli
    Eh, am. 8. a topik a toplistán. :)
  • precision
    compiztól nem lesz instabil az oprendszer, persze a józan ész határain belül kell használni :)
  • papi08
    Compizt nem használok. Nem láttam eddig értelmét feltenni, enm csilli-villi asztalt akarok, hanem egy stabil oprendszert.
  • zeli
    ez miért van?

(van, hogy 2x jelenik meg a hangjel, van, hogy egy üres cucc van a helyén....idegesítő; ha eltávolítom az értesítési területet, és visszaaddolom, akk megjavul..)
  • Ability
    Azt én is feltettem, gond nélkül ment, annyit tudok hozzátenni csak, hogy a repós, régebbi driverek alatt nekem is voltak anomáliák. Compizt használsz? Ha igen, akkor teljesen kikapcsolt állapot mellett is ilyen?
  • High end PC #5262
    WOW, ez de jól néz ki!
    Köszi a tippet, ezt a háttérképes megoldást megpróbálom beizzítani, úgy is csak egy csont fekete "hátterem" van.
  • papi08
    Savage 2. Ingyenes, honlapjáról tölthető.
  • Ability
    Én úgy tudtam, hogy a Wine mindig is tartalmazta a DX-et. Viszont nemrég olvastam a WineHQ-n, hogy jelenleg tuti benne van, sőt, nem is frissítheted kézzel, mert macera és rizikós.

ui.: amúgy milyen játék lenne ez? :)
  • donatus13
    Amúgy most készül játék Linuxra is a Heroes of Newerth dota klón de elég szépen fut a linuxon én nyomtam rajta nagyon pöpec.
  • Flamer
    asd
  • precision
    ejjnye :) az ott az akart lenni hogy kapcsoszárójelben kettőskereszt viccel
    úgynézki van egy script ami ezt a formátumot átírja url/#nev.gif -re, sry :)
  • Flamer
    na tökyóvolt az a transzparens cucc. még valami gugglis leirásból cuccoltam be ugy a 8.04-et és amikor upgradeltem 8.10 -re eltünt az egész-. gondolom megváltozik a beállitási konfigok és elkurodott az egész :D pedig sitenkirájvolt az
  • precision
    ja oks köszi :)
    persze lepucoltam mindent, visszaállítottam a gdm -et is

szegénykét biztos megviselte, hogy ha csak egy rövid időre is, de "megcsaltam" egy másik ablakkezelővel :D
  • MerlinW
  • papi08
    Köszönöm a válaszokat, a Játék .bin-ben volt, és linux op-rendszerre.

És EZEN leírás alapján tettem fel a DX-et. 9.10-es ubit azért nem teszek fel, mert Merlin azt mondta hogy az már nem támogatja a VGA kártyám.
  • MerlinW
    Ajánlom figyelmedbe a guake csomagot. f12-re felugrik egy terminál. Másik, hogy be lehet tenni desktopnak is terminált, (transzparencia és háttérkép is látszódni fog.)