Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A vistát raktam ujra, és elment a grub, aztán meg csak az ubuntu desktop telepítõ lemezrõl akartam inditani az ubuntut a grub állitás miatt.
lehet, hogy csak a harver eszközökön ment végig, hogy a cd-rõl való bootoláskor felismerje a harvert?
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Egyikbõl a másikba átbootolni, kb. 1 perc. Linux alól simán el lehet érni az NTFS partíciókat is, így az adatok, állományok megosztása pakolgatása sem probléma.
Elméletben Windows alól is megoldható a Linux partíciók elérése, de én ezt inkább mellõzném a potenciális vírusos károkozás miatt.
Nálam is Windows játékra, minden másra Linux.
Szokj le a játékokról, vagy tarts mellette egy játékos windowst, ahogy én is. Crossover, Wine-vel lehet próbálkozni, de több a szenvedés mint az élvezet😊
Póker. Van sok linuxos kliens, de egy pókerrel még megbírkóznak az emulátorok. Illetve ott vannak a virtuális masinák: VMWare, VirtualBox
Virtuális gépen csak kis erõforrásigényû játékokkal fogsz tudni játszani, lévén DX9 támogatás ugyan van, de a virtuális VGA-val sokra nem mész. Nameg erõmû kell hozzá.
Virtuális XP-nek 512MB memóra elég, ha többet adsz lassabb lesz. Ez virtuális gép, ne feledjük el, elsõsorban a host-on élõsködik.
Ötlet: Elsõ mondatom.
[merlinw.org]
Ezt nem tudom eldönteni, vkinek van ötlete?
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Beraktam az ubuntu lemezt, amirõl telepítettem is. Amikor betöltötte, akkor a menüben az elsõ az volt, hogy "Az Ubuntu kipróbálása a számítógép módosítása nélkül", erre mentem, mert a többi ezek voltak: Ubuntu telepítése, mem test, lemezellenõrzés, stb..
Szóval vártam, hogy majd beboot-ol a lemezrõl az ubuntu, és akkor terminál nyitás, és jöhet a grub visszahozás. De egy darabig az ubuntu logót mutatta, és alatta a betöltõ sávot, és, amikor az véget ért, akkor hibákat kezdett felsorolni. Legalább 6 perce ezek a hibák mentek, amikor csináltam róluk két képet, és restartoltam a gépet.
Elsõ kép
második kép
A sorok elején ez van ??.??????>???.??????> az elsõ három szám, az 100 valahányról indult, és amint a képen is látjátok 500 valameddig jutott.
help please, köszi
😊
Szerintem egy jó háttérképpel és megfelelõ színû felíratokkal éppen elég kellemes így is a grub.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
[merlinw.org]
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Ottvan lenn de nekem ikonba kéne...
kössz
Kül kösz😄
スラッグ
A pgp (pretty good privacy) egy két kulcsos titkosítási rendszer.
Az egyik kulcs a nyilvános kulcsod, amit bárkinek átadhatsz, elküldhetsz. Õ ezzel a kulccsal tud számodra üzenetet tikosítani, amit te a nyilvános kulcsoddal és a saját privát kulcsoddal tudsz visszafejteni. Az üzentet csupán a nyilvános kulcs ismeretében nem lehet visszafejteni.
Titkosított üzenet váltáshoz általában az egyik fél elküldi a nyilvános kulcsát a másik félnek. A másik fél visszaküldi a saját nyilvános kulcsát az elsõ fél nyilvános kulcsával titkosítva. Ezt követõen mind a két fél képes a másiknak titkosított üzenet küldeni a nyilvános kulcsok használatával, amit mindenki a saját privát kulcsával kiegészítve tud visszafejteni. (Feltéve, hogy jól emlékszem erre a részre...)
Okos dolog, érdemes utána olvasni google, wiki segítségével.
Azt is érdemes tudni, hogy több országban törvényileg szabályozva van a titkosítások használata. Van ahol eleve tiltott, van ahol hatósági engedélyhez kötött. (No igen, a nagytesó utálja, ha nem láthat bele mindenbe. ;o) )
De, ha egy ember azt mondja, hogy tessék itt van az én pgp kulcsom, akkor az mire jó?, meg miért jó, hogy neki van? mire használja?
köszi
ubuntu tuning
gnome panel testreszabás
PS ubuntu linuxon
Gnome Do
RecordMyDesktop
Screenlets
VLC 1.0.1
PS3 ID: zozoquartz http://www.csekkold.hu - Blog\'n Portal
Tegnap felraktam egyik ismerõsöm gépére Xubuntut, NTFS config toollal csatoltam neki a D meghajtót ami maradt nfts (A C-t ext 3-al formáztam)
Kérdés: Most a d meghajtó fájljai a fájlrendszer/media/adat mappában vannak. Most ha õ ebbe az adat mappába másol dolgokat, akkor azok a D meghajtóra írodnak rá?
Epikurosz: Én is chromet használok és egyátalán nem lasú a böngészés (3as bétát)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a fórum tetején lévõ bazi ngy grafika, meg talán a számláló is nagyon lelassítja a böngészést (Google Chrome-ot használok). Soha még ilyen csigalassan nem böngésztem lapot, mint ezt.
Kara kánként folytatom tanításom.
find /boot/grub/stage1 kidob majd egy ilyet pl.: (hd0,3) amit behelyettesítesz ebbe: root (hd?,?) így:
root (hd0,3)
//ez a root particiód; ebben a példában 0 az elsõ merevlemez, 3 a negyedik partició (0-tól kezdõdnek a számozások)
<enter>
setup (hd0)
//itt mászik az MBR-be
<enter>
quit
//kilépsz a grub-ból
<enter>
sudo reboot
//újraindítás
<enter>
ennyi, ott a helyén a grub menü...
[merlinw.org]
mi jelzi majd MBR-t?
Idézet:
"Miután bebootolt a Live CD-s rendszerünk nyissunk egy terminált és adjuk ki a következõ parancsot:
$ sudo grub
A parancs után a "grub>" prompt fogad minket (grub shell). Itt a következõ parancsokat adjuk ki:
$ find /boot/grub/stage1
Ha egynél több elérési utat adott az elõzõ parancs, akkor válasszuk ki azt a telepítést, amelyiken tárolni szeretnénk a grub állományait.
$ root (hd?,?)
Ide írjuk be a
find
parancssorra kapott választ. (pl. hd0,0) Telepítsük a grubot az MBR (Master Boot Record)-ba.
$ setup (hd0)
Ezután lépjünk ki a grub shellbõl:
$ quit"
Kérdésem:
$ root (hd?,?)
Hogyan válasszam, ki, hogy ujra a master boot record-be kerüljön. Nem akarom elrontani, nehogy rossz particióra tegye.
köszi
Kül a linuxos játékok sinapycból nagyon faszák😄😄
sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-plugin sun-java6-fonts
Ha még ezután sem menne firefox-al akkor
~/.mozilla/plugins-ban nevezd át a libjavaplugin.so-t javaplugin.so-ra
felraktam a fontsot meg a jre-t a plugint nem. majd néztme nem ment. hegesztettme nem ment majd felraktam a plugint. teszteltem és nem ment. removeoltam. .. megin hegesztettem.
most hogy irtad megin felraktam és most megy :C
lol.
és htx.
http://loal.atw.hu
[merlinw.org]
felraktam a a legujabb jre-t (friss telepítés) de a firefoxba még mindig nem megy a java.
emlékszem régen kelett egy plugint belinkelni a firefox plugins mappába de..
ln -s /usr/java/jre1.6.0/plugin/i386/ns7
/libjavaplugin_oji.so .
nekem nincs ilyen /usr/java
hova a gyíkba rakta fel az apt a java-t? :o (1.6.0.14)
http://loal.atw.hu
Most csinálok egy LiveUSB-t a CD-s kubuntuból a cd2usb progival, mert a DVD-meghajtót túl igénybe veszi a Live Linux: pörög, szuszog, susog, prüszköl, mindent elkövet.
Ha a Gnome-os network manager nem segít, kézzel kell kitöltened az interfaces fájlt.
[merlinw.org]
sudo /etc/init.d/network stop
>sudo: /etc/init.d/network: command not found
sudo ifconfig wlan0 192.168.1.100 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255
>sudo ifconfig wlan0 192.168.1.100 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255
SIOCSIFFLAGS: No such file or directory
sudo /etc/init.d/network start
>sudo: /etc/init.d/network: command not found
A csomagok telepítésénél meg: a listában megjelent 4 dhcp-vel kapcsolatos bejegyzés, kettõ már telepítve volt, kettõt még tudtam volna telepíteni:
dhcp3-dev-3.1.1-5ubuntu8 (i386)
API for accessing and modifying the DHCP server and client state
dhcp3-server-3.1.1-5ubuntu8 (i386)
DHCP server for automatic IP address assignment
Ezt a két elemet em tudtam telepíteni, mert nem találta sehol.
No, mondom a híreket: közben a blackPanthert is kipróbáltam, annak van egy varázslója, azzal picit tovább jutottam, de drivert kért (bcmwl5.sys), és az meg nem volt. Így kiléptem, visszajöttem. Apropó: ez a Vista kezesbáránynak tûnik, ilyen viszontagságok után! :-))
Ennek a fájlnévnek persze utánagulgiztam a neten, és mindjárt bejött az Ubuntu fóruma (angol), ahol leírják, hogy ezek a Broadcom wifi kártyák nagyon mocskok, mások is megszenvedtek vele. Egyelõre a vasárnapom el lett cseszve.
Legközelebb, ha lesz kedvem, majd még belevágok. Mindenestre, a Linuxot sikerült elindítanom, kettõt is (kubuntu és blackPanther), de mivel internetezni nem tudtam vele, fabatkát sem ért. Grafikát tudok nézegetni máshol is.
sudo ifconfig wlan0 192.168.1.100 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255
sudo /etc/init.d/network start
Ha dhcp-t használsz:
sudo dhclient eth0 //ha nincs dhclient parancs telepítsd a dhcp csomagot.
[merlinw.org]
Nem sikerült csatlakoznom a netre, routeren keresztül, Kubuntu 9.04 Live CD-vel.
Íme:
ubuntu@ubuntu:~$ ifconfig wlan0 192.168.1.100 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255
SIOCSIFADDR: Permission denied
SIOCSIFFLAGS: Permission denied
SIOCSIFNETMASK: Permission denied
SIOCSIFBRDADDR: Permission denied
SIOCSIFFLAGS: Permission denied
Na, jó! Akkor:
ubuntu@ubuntu:~$ sudo lshw -C network
*-network
description: Network controller
product: BCM4311 802.11b/g WLAN
vendor: Broadcom Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:05:00.0
version: 01
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
configuration: driver=b43-pci-bridge latency=0 module=ssb
*-network:0 DISABLED
description: Wireless interface
physical id: 1
logical name: wlan0
serial: bla-bla
capabilities: ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bg
ubuntu@ubuntu:~$ iwconfig
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
wmaster0 no wireless extensions.
wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:""
Mode:Managed Frequency:2.447 GHz Access Point: Not-Associated
Tx-Power=20 dBm
Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr=2352 B
Power Management:off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
pan0 no wireless extensions.
ubuntu@ubuntu:~$
Kedves Kubuntu!
Miért csinálod ezt velem?
2. Google a barátod, Gnome Configuration Tool-ban valahol meg tudod találni, de ha már egyszerû megoldás, akkor az elõzõ pontban említett helyen felteszed az Ubuntu Tweak nevû programocskát.
Kezdõként 2 kérdéssel fordulnék a tapasztalt ubuntusokhoz 😊
1. Hogy tudom azt elérni, hogy ne kelljen minden újraindítás után újra csatolni a windows-os ntfs partícióimat, hanem automatikusan tudjam használni?
így sajnos nagyon rossz, mert ahhoz, hogy a gnome commandertben tudjak bármit is csinálni elõtte a helyek menüpont alatt mindig csatolnom kell az összes meghajtót 😞
2. a második kérdésem esztétikai jellegû 😊 hogy tudnám eltávolítani a parancsikonokról azt a ronda nyilat ?
amúgy minden megy frankón az 5.1-et is sikerült beállítanom audigy se hang kártyámra...
A válaszokat elõre is köszönöm !
Gigabyte GA-EP43-UD3L; Intel E7500; 2x2GB Kingmax Ram; MSI HD4850 OC 1GB; Creative Audigy2; Hipro 700W
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.