11431
Ubuntu Linux
-
#5051 A sudoers fájlban vannak benne azok a felhasználók, akik sudozhatnak, a lamborghini felhasználó nincs benne.
próbáld meg úgy, hogy:
su [Enter]
aztán írd meg a root jelszót, akkor root leszel, utána próbáld meg a grubos parancsot. -
High end PC #5050 jó, de "sudo update-grub"ra meg ezt kapom:
lamborghini is not in the sudoers file. This incident will be reported.
ezért vakarom a fejem -
#5049 Ki mondta hogy kell sh? sh shell script futtatásához kell. Semmi köze a bináris grub-hoz. -
High end PC #5048 de még a másik két partíciót se tudom megnyitni Debian alatt. -
High end PC #5047 vagyis mégse megy az sh - után a sudo update-grub, lehet benéztem. -
#5046 sőt, még a beta -t is kipróbáltam, ezzel már mintha el akarna indulni a lejátszás az oldalon, de persze nem indul el
forog egy folyamatjelző középen pár másodpercig, aztán el is tűnik és nézhetem a szép fekete képernyőt :D -
High end PC #5045 sh - parancs megoldotta, deee, még update-grub után is csak Debian maradt, Ubuntuék sehol. Lehet már a telepítést is elbénáztam? :D -
#5044 igen, ezt raktam fel én is... mint írtam is az előző hszemben :) -
#5043 Silverlight (Moonlight) FF plugin linuxra -
High end PC #5042 lamborghini is not in the sudoers file. This incident will be reported.
sztem ezért nem megy :S -
#5041 sudo update-grub (kötőőjeeel)
Te is legyél figyelmesebb:) -
#5040 rtlmost.hu -t vki tud nézni ff -ben? :)
gyík rtlklub áttért vmi microsoft silverlightra a jól bevált flash player helyett... rá is nyomok hogy install silverligth, átírányít vmi novell moonlight oldalra, ami a silverlight linuxos megfelelője, fel is mászik szépen az ff kiterjesztés, restart, és ugyanúgy sír az rtlmost.hu hogy töltsem le a silverlight -ot :)
így jártam vagy így jártam? :) -
High end PC #5039 volt 3 partícióm, először volt Ubuntu az egyiken, Felraktam a Fedorat a másikra, Ubuntu eltűnt a bootolási listából. Aztán felraktam a Debiant, és a Fedora is eltűnt. Valamit nagyon bénán csinálhatok... -
High end PC #5038 terminalba beirom hogy update grub, de azt mondja nincs ilyen parancs. gondolom bena vagyok es valamit rosszul csinalok -
#5037 Aktív GRUB partíción: "update-grub"
Meg fogja találni. :] -
High end PC #5036 az a fura, hogy megvan az a particiom is, amin az Ubuntu van , de egybol a Fedora indul, nincs boot kepernyo... -
High end PC #5035 Apppics'ba, fel akartam tenni Ubuntu melle a Fedorat, erre eltunt az Ubuntu...
Ezt jol osszehoztam... -
#5034 Szeszélyesebb vagy mint egy klimaxos malájk**va Sry, nem bántani akarlak. :D
Semmi baja annak a Chrome-nak. Daily build-ekben sincs már szinte soha semmilyen bug, teljesen stabil, teljesen jól integrálódik a rendszerbe. Max az alapértelmezett programoknál rossz paraméterrel hívod meg, esetleg konfig baszogtatás. Már persze ha piszkáltad, amit nem tartok kizártnak. Nekem MSN, lokál mélkliens, zenelejátszós wikilinkek, programok about részében levő linkek, ........ mindenhol jó volt. Megeszik minden plugint, jól integrálódik, stabil, nincs vele semmi gond. Lehet elhamarkodott kijelentés, de ha azzal bajod volt, akkor FF-el is lesz. És ezt azért is mondom, mert a "stabil béta" kiadásban ilyen bug nem lehet, másrészt launchpadról nekem mindig frissít, véletlen sem találkoztam vele. -
#5033 Most komolyan, miért nem olvasod el a leírásokat? Nem értelek, komolyan. Akkor ezt is tudnád:
sudo dpkg -l google-chrome <TAB> <TAB>
és rögtön látod hogy a következő parancs kell neked:
sudo apt-get --purge remove google-chrome-unstable
Ahogy arról is olvashatnál a doksikban, hogyan kereshetsz a csomaginformációkat a rendszerben:
whereis google-chrome
locate google-chrome | less
sudo dpkg -l google-chrome*
sudo dpkg -L google-chrome-unstable
-
krisz940122 #5032 na sikerült sikerült sikerült :) több kérdésem nincs.:D -
krisz940122 #5031 jólvan most nincs több kérdésem:) ( Chrome-ot használok de nem törölte le nem tom miért, na mindegy:))köszi a segítséget -
#5030 1. párszor elmondtam, hogy ha teljesen le akarsz valamit pucolni:
sudo apt-get --purge remove google-chrome
2. használd a szoftverközpontot
3. nem chromium-browser-t használod?
4. ott az ikon, nézd meg hova mutat.
Ne konzolozz. Majd konzolozhatsz, ha elolvastad az alapvető doksikat. Gondolom még mindig nem szagoltál beléjük...
-
krisz940122 #5029 de az miért van hogy a terminálba letöröltem a chrome-t ki is írta hogy letörölve és ugyan úgy tudom használni? ezt írtam be: sudo apt-get remove google-chrome -
krisz940122 #5028 jáá ezt észre sem vettem pedig itt is olvasgattam :D -
#5027 Pff... beállítások, haladó fülén utolsó gomb.... -
krisz940122 #5026 de már átnéztem az egész firefoxot de nemtalálom :D -
#5025 A múltkor azért nem tudtam felrakni a Fedorát, mert nem tudott partícionálni.
Azt mondta nekem, hogy ext4 nem lehet a /. Akkor legyen ext3. Ezt meg azért kifogásolta, mert nem térhet el a / a live rendszer filerendszerétől. :P
A Fedora nem mumpic alapú :). -
#5024 remélem nem mondja meg senki :P
gyötörd egy kicsit magad, meglesz az ;) -
krisz940122 #5023 ez jó:D nekem lenne egy napi esti kérdésem:D hogy tudnám beállítani a firefoxot alapértelmezett keresőnek? mert még kiforratlan ez a chrome. -
#5022 A napi esti marhaság:D
-
#5021 :D
ezek szerint még te sem csináltál ilyet :) mondjuk most jelenleg nincs is rá szükségem, 3.1.2 van a szifonon :) úgyhogy nem kísérletezgetek :D -
#5020 Jaaa.. hááááááááát:D Hát nossss:D Végülis elrontani ne tudod, max dob egy error-t, oszt windows alatt megjavítod:)
Viszont VMWare-en OSX Tiger alatt ment nekem. -
#5019 mármint, iPhone firmware restore -ra gondoltam :D -
#5018 Nemtom. Használj Fox-ot:D -
krisz940122 #5017 az miért van hogyha amsn-en belinkelnek nekem egy képet arra ha rákattintok a chrome letölti és archívumkezelővel vagy mivel akarja megnyitni és hibát ír ki.ezt miért csinálja? miért nem jön be simán a kép a chrome-al? -
#5016 Ubuntu topikban mire számítasz?:D
Ubuntu debian alapú
Fedora redhat alapú
Debian szakember alapú
Kb ez a szakértelmet igénylő és támogatottsági sorrendiség is. -
krisz940122 #5015 ubuntu -
High end PC #5014 Szerintetek az Ubuntu, Fedora, vagy a Debian a jobb? -
#5013 Restore nálam annyi hogy olykor mentegetem az image-et, majd ha gáz van visszamásolom:) Sosem jutott eszembe winrestore-t csinálni. Bár nem látom akadályát a dolognak.
Tehát a konkrét válaszom: nem tudom:) Előbb utóbb úgyis kiderül, nem?:D -
#5012 ja nem volt túl bonyolult, csak fel kellett még rakni előtte a guest addition -t :)
meglepően jó ez a virtual machine, megy az iphone sync szépen
MerlinW, te restore -t csináltál már virtuális gépen? Mert talán vhol olyasmit olvastam, hogy az nem megy... bár lehet régi cikk volt már, és nem igaz.