11431
Ubuntu Linux
-
#5331 Nem, azt akkor írtam volna.
wifi-radar konfigja ez.
"Megtudja mondani valaki hogy ezzel mi a probléma?
Az eredeti konfig ahogy kinéz telivan ilyen kapcsolókkal de néztem a helpjét a proginak és nincsenek is olyan kapcsolók szóval töröltem. Ez maradt de így se megy.
Az eth1 helyén eredetilek a dhcp_client szócska állt de azzal megse moccant."
A dhcpcd nem volt feltéve wifi-radarral de feltettem, kiszedtem a rossz kapcsolókat de még most se megy a wifi.
Ezért volt a kérdés az hogy amit ott a képen láttok beállítások jók -e?
Köszi! -
#5330 Most próbálkoztam kicsit a wine-nal. Felraktam a windowsos firefoxot, majd letöltöttem vele a silverlight oldaláról a silverlight.exét, de azt már nem tudom telepíteni, mert a wine ezt dobja ki:
"Unable to find volume for file extraction. Please verify that you have proper permissions."
Hát, a jogosultságokkal szerintem hiba nincs, úgyhogy itt megakadt a dolog. -
krisz940122 #5329 de vmi megoldás csak van :( -
#5328 Hallani kósza pletykákat, hogy valakinek sikerült már linuxon rtlmostot néznie, de saját szememmel még nem láttam. :| -
krisz940122 #5327 az rtlmost-on akarunk videót nézni és microsoft silverlight kell hozzá de az nem jó ubuntura. felraktam a moonlight-ot mert az olyasmi mint a silverlight de az rtlmost továbbra is silverlightot kér.mit csináljak hogy menjenek az rtlmost os videók? -
#5326 DSL-hez kell?
sudo dhcpcd --release eth0 (vagy simán sudo dhcpcd eth0)
sudo ifup eth0
sudo pppoe-setup
sudo pppoe-start
Ha nincs fent a dhcpcd akkor: sudo apt-get install dhcpd -
krisz940122 #5325 bocsi én nem tudok segíteni mert megmondom őszintén halvány fogalmam sincs h az mi :D MerlinW, mumpic, Flamer vagy vmelyik másik tudós segít majd :D -
krisz940122 #5324 akkor ezt kipróbálom :D rakok bele egy kis pizzát így már szerintem a játékokat is futtatná wine meg minden nélkül :D -
#5323 Erre valaki ránézett? :( -
#5322 Most már mindegy, a 3.5.7 van fent, azzal megy az összes add-onom. :)
Az meg nem zavar hogy angolul van, és egy kék golyó az ikonja, meg shiretoko a neve :D -
#5321 igenigen de az ab aj hogy ebben nincs postfix-admin csomag meg útmutató.. :| én azt szeretném használni :| pedig az a webes cucc.. isp3 mi.. és nincs is benne :| -
#5320 Ubi repo-s 3.5.6-ot használom, nincs vele gond. Szerintem megsérült a profile-od. Indítsd el safe módban a rókát, vagy nevezd át a profile mappádat, hagyd, hogy újat hozzon létre, aztán majd visszamásolod ami kell (kedvencek, pluginok, stb).
Windows-on anno velem is előfordult. -
#5319 hohha!
a firefox frissítéssel belebújt a rendszerbe a gyász.
a 3.0, és a 3.5 is ezt műveli:
Nektek nem csinált ilyet? a 3.6 műxik, csak az egyik add-ont nem veszi be, amit pedig szeretek használni. :(
Ami meg meglepett (mert nem vagyok tisztában a ff ciklusával), hogy már van 3.7 béta is. -
#5318 pedig az! múltkor addig nem fogadta el a jelszavamat, amíg nem adtam neki tükörtöjást félbahjtva a floppydriveon keresztül! -
krisz940122 #5317 :D ezt nemtudtam :D -
#5316 mert az ubuntu egy intelligens organizmus, és próbára tesz hogy izgalmasabb legyen az életed -
krisz940122 #5315 áá sikerült.:D csak a billentyúbeállításokban kellett visszaállítani alapértelmezettre.de miért csinálta ezt?hogy átállította? néha meg azt csinálja hogy egyik napról a másikra lehalkitja magát a mikrofon. nem nagy dolog visszaállítani csak vissza fel kell huzni de idegesito h néha gondol egyet oszt lehalkitja. -
krisz940122 #5314 csosztok.baj van.a laptop billentyuje ossze vissza ír mindent.most vettem eszre hogy reggel bekapcsoltam.az y meg a z osszecserelodtek, ekezetek helyett meg zarojeleket, irasjeleket ir ezert nem is tudok ekeyettel irni.tegnap este meg jo volt.ma reggelre lett ilyen.hogy tudnam visszaallitani hogy jo legyen.na, kerdojelet se tudok.lecci help -
krisz940122 #5313 köszi mindenkinek a helpet :) a telepítés meg a programok felrakása, beállítások menni fog csak ettől félek hogy balfaszoskodni fogok a nettel és a keresztapám csalódni fog bennem :D:D de ha egyből felismeri akkor ok:) ha nem akkor szopacs :D -
#5312 Ez kell neked:)
FTP, SSH, Mail, Web, Domain szerver építése lépésről, lépésre ISPConfig managerrel (webes felületű szerveradminisztrációs alkalmazás, virtualhostok, mailboxok, ftp, vírusirtó, monitor, stb). -
#5311 ó sux. part #1 only. mér darabolják szét. AHH!! :W -
#5310 ohohoho! bulid percfect ubi server (y) najsz. -
#5309 másról beszélünk :D
ahhoz hogy netem legyen ahhoz kell klonoznom a macaddresst. különben nincs net. hibába dhcpzek a routerremmel vagy nem :D -
#5308 Issue #30 magyarul
Link (fejlécben is ott van)
Issue #31 angolul
Link -
#5307 Jahm, ezt nem tudtam, sosem volt kábelem. DSL-nél nemnincs ilyen tilitoli:)
Edit: Most hogy mondod, bevillant, DSL-nél ppoe "tárcsázós" auth van, kábelnél pedig MAC auth. Lényeg, hogy krisznek elvileg DSL-es megoldása van, legalábbis azt sugallta. De mint írtam is neki, majd kiderül:) -
#5306 upcnél úgy van, hogy a modemet regisztrálni kell weben, mielőtt ip -t kapna (és ezáltal netet)... a regisztrációnál a hálókártya mac address -ét rakja be az adatbázisba, és csak akkor oszt ki ip -t a dhcp szerver ha az adatbázisban szereplő macről érkezik a "kérés"
ugye a routernek más a mac címe mint a regelt hálókártyáé, ezért kell klónoznia, és a hálókártya mac címét küldenie a dhcp szervernek -
#5305 Ööö de emlékeim szerint ezt is csak akkor ha static dhcp, azaz ha te osztasz ki fix IP-t MAC szerint. Dinamikus módban a megadott tartomány következő szabad IP-jét osztja a kérőnek, majd azt automatikusan MAC-hez rendeli, majd időlejárat után újraosztja. -
#5304 amikor konfigolod a want akkor is kellett mac-et nyomni. ahogy prec monta clone mac address gomb. nálamis befigyelt :D de sztem tökegyrételmű dolog mer csak azza egy gomb van ott :D -
#5303 Konkrét MAC addresst 2 esetben kell ugye megadni: Statis DHCP módban, illetve MAC szűrés esetében (ajánlott biztonsági intézkedés). Dinamikus DHCP-vel, MAC szűrés nélkül, nem kell vele foglalkozni. -
#5302 Én Vuze-t használom (régi GUI-val), nem villám, de teszi a dolgát rendesen. Nincs vele bajom, kiváló az RSS feed letöltő modulja. -
#5301 Vuze egy szar Java program, lehet nem rossz programnyelv, de lokál alkalmazásból én még egy jót nem láttam. Lassúak és általában csúnyák. Vuze nekem anno egy 500MB-os adatot is fél óráig ellenőrzött, közben pedig megette a procim, ami mellesleg nem egy gyenge darab.
Deluge: nem kimondott lassú, olyan jóféle Win-es program szintű sebesség. De nem is olyan mint a KTorrent vagy jobb pillanataiban a uTorrent, hogy klikk és rögtön ott van. -
#5300 ja, mikor én is megvettem a routert anno, kellett egy kis idő mire rájöttem hogy klónozni kell a mac address -t :D -
#5299 ja értem...
az fura mert nálam az is elég gyors :) vuzénél kb 50x gyorsabb :) -
#5298 Rúternél kb. az egyetlen szivatós dolog (amivel sokan nincsenek tisztában) kábeles internet estén jön elő, amikor a kapcsolatot csak a megfelelő hálózati eszköz fizikai azonosítója alapján építi fel. Ha már most jól működik egy rendszer alatt a rúter, akkor valószínűleg nem is kell majd beállítani semmit sem. -
#5297 Én az indulásra és a felület reakcióidejére gondoltam. Működésével semmi gond nincs nálam se, okos kis program és jól is működik. :) -
#5296 Több, mint valószínű. Ha nem, akkor majd foglalkozunk vele, ppoe semmiképp sem kell, ha nem közvetlenül a DSL modemmel van összekötve a gép. -
krisz940122 #5295 tehát lehet hogy a telepítés után először bekapcsolom a gépet és egyből lehet is netezni, ha jól értelmezem.és ha nem akkor amit leirtam? :D -
#5294 jó hát ktorrent, oké, azt nem fogom gnome alatt futtatni :)
ezt még nem próbáltam, apt-get -el raktam fel, az az 1.1.9 -et rakta fel, de látom van már 1.2 is
amúgy nálam a deluge nem lassú, sőt... amikor megy, maxon jön az adat -
#5293 Ha router mögött van, és az DHCP-n osztja a netet, elvileg rögtön lesz net, nem kell állítani rajta semmit. PPPOE a direkt ADSL kapcsolódáshoz kell, de mivel azt a router végzi, így nincs rá szükség ebben az esetben. -
krisz940122 #5292 tehát akkor ugyanúgy mennifog minden mint nálam. a router eddig jól működik . fel fogja ismerni? vagy ezzel ne foglalkozzak?(routerrel). a netet így fogom tudni telepiteni? ( sudo pppoeconf)? több kérdésem nincs:)