11431
Ubuntu Linux
-
krisz940122 #5091 na majd még eldöntöm:) -
#5090 krisz: használj firefox -ot, az jobb mint bármi -
krisz940122 #5089 húzzak a pöcsbe?:) -
#5088 omfg! -
krisz940122 #5087 tehát akkor a chromium jobb mint a chrom? -
#5086 Az Ubuntu gyakorlatilag Debian, csak felhasználóbarát kiadásban. Persze te tudod:)
A "bele a mélyvízbe" jó dolog, de készülj fel arra, hogy ki fogod olvasni az internetet mire minden menni fog.
Mondjuk nem tudom miért jó ez neked. Most van egy stable natur Debianod, amihez 2-3 évig az újabb verzió megjelenéséig nem jönnek frissebb alkalmazások, csak fixek.
Hacsak nem frissíted testing-re, de azt neked nem ajánlom.
Ha 3D-s asztalt szeretnél felrakod a compizt, ahogy Ubuntu-n is volt. Mondjuk elég hülyén hangzik a Compiz és a Debian egy mondatban, lévén Debian elsősorban munkaállomás, szerver platform. Nem desktop linux. De ezt már írtuk.
További kérdéseidet a Debian topikba írd... -
#5085 de hanem leirta már ide valaki.. asszem ability.. :| -
High end PC #5084 Hát, végül sajnos megelégeltem, és formáztam a partícióim, összekovácsoltam őket, és csak a Debian maradt. Vszont hiányzik az Ubuntu alatt "megszokott" 3D asztal meg a hullámzó ablakok, azok nagyon ott voltak, Ubuntu alá a Conpigcnfiz vagy mi alatt tudtam állítani, de Debianhoz nem tudom hogyan fogom a forgatható 3D asztalt összehozni. -
#5083 Lehet rá, igen. -
#5082 Chrome a kiadott, Chromium az aktuális napi állapot.
Jelenleg unstable szakaszban van. Később jön a testing, majd végül a stable szakasz. -
#5081 heló, karácsonyra kinéztem magamnak egy 1,5TB-os samsung külső meghajtót. fogok tudni erre oprendszert telepíteni? úgy hallottam hogy az xp esélytelen, mert bootolásnál befagy, de nekem megfelel a linux is ha az jól működik. -
krisz940122 #5080 különbség akart lenni :D -
krisz940122 #5079 am mi a külwebönbség a google chrome és a chronium web browser között? -
krisz940122 #5078 nagyon szépen köszönöm :) magamtól egy év alatt se jöttem volna rá szerintem:) köszi -
#5077 Láttam megelőztél, gondoltam nem kellek -
#5076 echo 'deb http://valami /' >> /etc/apt/sources.list.d/valami.list
PPA:
sudo add-apt-repository ppa:<repository-name> -
#5075 hm, merlin, ne törölgess má'
így nincs értelme a jajának :D -
#5074 Jaja, szerintem minden ott van a Launchpadon amit tudni kell a használatáról. Simán tudni kell hozzá angolul. -
#5073 Egyszerűbb lett volna az egész bash parancsokkal, kb. 4-5 sor és kész, de nem jutott eszembe a forrás hozzáadásának parancsa. :D És lusta is voltam megnézni. :P -
#5072 Ezt most annyira nem érzem jogosnak, ezt egy kezdő nem tudhatja simán csak túrkálással, szétnézéssel.
Terminálba, majd enter: "sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 4E5E17B5"
Utána itt ez az oldal -> Technical details about this PPA lenyit, kiválasztod a disztródat (gondolom Karmic lesz), majd ott lesz kettő hivatkozás. A rendszer menünél -> Admin -> Software Sources -> Third party sorces (külső források, vagy valami ilyesmi magyarul) lent van a hozzáadás gomb, belemásolod mindkettő előző hivatkozást, amit a Launchpad oldalon láttál. Utána megkérdezi, hogy újratöltse-e a csomaglistát, nyomsz egy igent. Ezzel most már hozzáfértél, és automatikusan frissül a programod, CSAK még fel kell installálni. Synapticot már ismered, rákeresel a "chromium" szóra, vagy terminál: "sudo apt-get install chromium-browser" -
#5071 Már pedig nem ártana. Nem kell feltalálni a világ dolgait újra, csak nyisd ki a szemed, és használd az eszed. Meg a google-t. >link< -
krisz940122 #5070 ezt a friss chromium daily papa-t vagy mit hogy tudnám letölteni? :) lécci ne azt írjátok hogy gondolkodjak :) -
krisz940122 #5069 bocsi, így: http://motorparts.hu/images/menu/Image/shark%20hurrik/Competition%20DSX/Z750_2007_COMPETITION_DSX1.jpg -
krisz940122 #5068 nem átküldött hanem belinkelt kép a netről. pl így : http://motorparts.hu/images/menu/Image/shark%20hurrik/Competition%20DSX/Z750_2007_COMPETITION_DSX1.jpg
így belinkeltek egy képet és azt csinálta amit már lejjebb leírtam ( #5066-ban) -
#5067 Friss Chromium daily ppa-val gond nélkül megy, direkt megnéztem, még a Te általad használt aMSN is lazán kezelte. Meg ez amúgy is ilyen rendszerszintű dolog, bár létezhet valami elb*szott program is. A nemrég kiadott első hivatalos build-ban pedig nem engedhetnek meg maguknak ilyen nagy hibát. Esetleg arra tudok még gondolni, hogy olyan formátumú képet kaptál, amit egy böngésző nem képes kezelni, bár én már ott leragadtam, hogy egy MSN-en átküldött képet miért a böngészővel akar megnyitni? Szerintem itt más dolog lesz, EoG-al kellene megnyitnia, Chrome képbe sem kellene kerülnie. -
krisz940122 #5066 nem nyúlkáltam hozzá semmi komolyat csak egy két dolgot beállítottam de azt tudom hogy mit.engem az idegesített hogy msn en küldtek képet aminek be kellett volna simán jönnie erre a chrome letöltötte a képet meg akarta nyitni az archivumkezelővel és hibát írt ki(egyértelmű). ez volt az egyetlen bajom a chrome-mal.ha erre vki tudja a megoldást annak örülni fogok és visszarakom :) addig marad a firefox. -
#5065 Hát, High end PC nickkel nem valószínű hogy régi gépe van, de egy fél éve nekem pl 1.7-es celeronom volt, ami nem nagyon szerette a virtuál pécét, és én is inkább több partícióra telepítettem olyasmiket amiket ki akartam próbálni. -
#5064 Igen, de úgy vettem ki, hogy a többi disztrót csak próbának rakta fel, Ubit használ éles rendszerre, és nem lenne kellemes, ha egyszer úgy dönt, hogy a most Debianos partíciót letörli. :)
Másrészt meg a GRUB megkeresi neki a többi Linux disztrót, bár én oádig tudtam követni (félkómában, utóbbi három napban 4 órát aludva), hogy Debianon valami nem ment, nem akarta befrissíteni. -
#5063 Nincs baj a grubjával. Csak egyszerre 3 Linuxot telepített fel (minek? erre valók a virtualPC-k) és az utolsóban nincsen benne a másik kettő. -
#5062 Hát akkor ezt a témát azt hiszem fullosan kiveséztük :) -
#5061 Szerintem meg a legegyszerűbb liveCD-vel vagy működő disztró alól reinstallálni a grub-ot az ubuntus partícióra, MBR-be tolással, aztán amikor a helyén van befrissíteni a grub-ot és mindent lát. Ubuntu alatt gondolom GRUB2-je van, friss Karmic már azt tesz fel, egy db terminál sorral meg lehet csinálni. Link lentebb. -
#5060 Hát, ha nem is fejből, de felcsatolhatja a partíciókat.
Aztán mondjuk a /mnt/ferdora/boot/grub/menu.lst -ben kitúrja azt ami neki kell, és a debianos grub-ba bemásolja, ugyanígy az ubuntuval is.
A chainloaderes tényleg egyszerűbb. -
#5059 chain-el újabb grub menü jön. abszolut úttal is belelehet tenni természetesen, de kétlem, hogy tudná őket fejből. -
#5058 http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1195275
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1014708
+ még mindig itt vannak a grub konzolos lehetőségek, E vagy Ctrl+X alatt is vannak ilyen automatizált helyreállítós dolgok. Emlékeim szerint olyan is van, ahol választasz egy partíciót és megpróbál bebootolni róla, akár van rajta bootolható tartalom, grub, bootmanager... akár nem. -
#5057 Ilyen chainloaderes tréfát még nem játszottam, simán bemásoltam a saját grub bejegyzést, és úgy ment.
Ha így csinálja ahogy írtad neki akkor pl az Ubuntu bejegyzésre lépve behoz még egy grubot, vagy simán betölti az ubit? -
#5056 Mert az a sajátja. a Másik két linux nem ezt a grub-ot használja. Chainloader hívja majd meg a megadott partición az adott linux saját grubját. -
High end PC #5055 nekem kicsit másképp néz ki, van két másik sor is:
title Debian GNU/Linux, kernel 2.6.26-2-amd64 (single-user mode)
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.26-2-amd64 root=/dev/sda2 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.26-2-amd64
-
#5054 Jah, debian, ott nincs alapból user-sudoner.
Szerkeszd kézzel rootként:
/boot/grub/menu.lst aljára:
title Fedora
root (hd0,3) #lemez, particio 0-tól számozódik. Jelen példa tehát az első lemez 4. particiója.
chainloader +1
title Ubuntu
root (hd0,1)
chainloader +1
Ha nem tudod melyik partició, gparted-el vagy fdisk -l paranccsal megnézheted. sda4 = (hd0,3) sdb2 = (hd1,1) sdc1 = (hd2,0)
Logikusan az adott rendszer grub partícióját kell megadnod. -
High end PC #5053 a boot menüben még mindig nem jelenik meg se az Ubuntu se a Fedora, mindkettő eltűnt, csak a Debian maradt :S
mingyárt kihulli a maradék hajam is :S
lehet szimplán balfaszul tudok Linuxot telepíteni? :( -
High end PC #5052 áá, igen, köszi, így lemenet az update-grub!
megyek restartolni.