Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azirafael
Azt nem tudom észleltétek-e de ha 2 különbözõ vallást is te fedezel fel, akkor mind a két vallásért megkapod a bónuszokat ha templomokat építesz, ami szerintem elég tápos... Most arra gyúrok hogyan tudok "biztosan" 3 vall<#hehe>ást is én felfedezni

azirafael
Granary-nél nem mutatja hogy félig tele a csík szimplán fele annyi gabonát kell összeszedni... a fele gabonára mutatja a teljes csíkot... szerintem.

Ugyan az, de legalább mûködik.
http://dl.gamecopyworld.com/?d=2005&f=CIV4_Miniimage_by_Pr1m45!rar

Sanko
nálam soxor így van hogy örül a nép...na persze nem is a demszky a polgár"mester"...

a mohának mindig a déli oldala fás

Ha nincs beteg, nincs elégedetlen stb szal mindenki örül akkor idõröl-idõre "We love the King" napot tartanak ilyenkor nem kell fizetni a fenntartási költségeket 😊

Zsolo007
LOL 😄 az a jutalom hogy nem csökken a termelés és mindeki boldog 😄DD

Valaki tudja származik e valamilyen hasznom abból, ha nagy a tisztaság a városomban? Azt tudom, hogyha mocsok van, csökken a termelés, de jár valami jutalom érte ha nem?
Zsolo007
<#taps>

Én "mini image"-bõl eddig csak olyat találtam ami 1 giga helyet foglal (mi értelme?)
Te tudsz kisebbet? <#help>

dronkZero
Lehet bug is.
Errõl jut eszembe: a Warrior Melee típusú, nem? Akkor az agresszív népek miért nem kpásból egycsillagos warriort gyártanak?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Zsolo007
MIlyen miniimage? Tudsz adni linket?

dr Kotász
Errõl beszélek. Nem marad meg a fele. Bug?
dronkZero
Mi van?
Granary: megy a sárga csík a plusz kajától, ha megtelik, nõ a város egyel. Ha nincs granary, a sárga csík elõrõl kezdõdik, ha van, akkor a fele megmarad. Meg +1 health-et ad asszem kukoricára, rizsre, meg búzúra(a farmos kajabónuszos helyekre).

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Én fel tettem a miniimage-et és tökéletesen mûködik a daemonnal, nem semmi segédprogi megy simán.

Sanko
csak a túltermelés 50%-a raktározódik el

tehát ha több az ember mint a kaja akkor nincs mit raktározni

pusztul néhány csóka aztán akkor marad kaja a többinek...

meglehet
Én meg nem tudom mit csináltam, de már nem játsza le a videókat miután megépítettem egy csodát 😞
dr Kotász
Errõl beszéltem. Nekem nem raktározódott, hanem granary-vel is lenullázódott... Bug?
Kandurex
Nekem jó, ha több kötetes 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Sanko
nem...a granaryval a felesleges termény fele el tud raktározódni....ugyanis addig a pluzsz termést kidobják....

Hmuda
Ez tény. Sokkal áttekinthetõbb az egész építkezés és népességnövekedés.

Granary: a granary tudtom szerint csak a város egészségességét javítja. Ha nem dolgoznak a földeken akkor nem lesz kaja.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

leveskocka
1 napja jatszok vele.nem kot le annyira,mint a III.ez lehet,hogy majd valtozik,de a III.1 nap jatek utan 1000x jobban lekotott
dr Kotász
Nektek mûködik a granary? Nálam teljesen leapad a food bar, amikor nõ a lakosság, hiába építettem granary-t. Ez bug lenne?
Vagyunk egy kics szigeten legalább 4 nép. Az egyik várost annyira elnyomom, hogy 2 kocka jut neki a tegnerböl és semmi több. Azt irja, hogy 0% Russian az nem azt jelenti, hogy 100%ig az enyém, csak nincs hely ahova tudná rakni a katonáját, ezért nemtudom elfoglalni? Ilyenkor mit kell tenni, hogy háboru nélkül megoldjuk? Hagyjam a picsába azt a várost?
dr Kotász
Szerintem anélkül (számszerû kijelzés) nem is áttekinthetõ a játék.
csak vitzeltem sry

Hmuda
Ctrl és jobbra/balra, mint az AOE3-ban. De csak 45 fokos elforgatás van mindkét irányba.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda,

Köszi. Még annyit, hogy a kamerát melyik gombbal lehet körbeforgatni az egység körül?

Hmuda
A detailed city info csak annyit csinál, hogy kijezi a progress bar-on, hogy mennyi kör van még hátra a projectbõl.

A stack attack meg gondolom annyi, hogy ha több egység van egy mezõn, akkor ha támadsz velük, akkor nem kell külön külön elküldözgetni az egységeket támadni, hanem szépen minden egység abban a csapatban elvégzi a támadást.

És nemtudtál volna visszjönni és kinyomni a Pause-t? Mert elbasztad a játékunkat!
Az Options menüben mit jelent a Stack Attack, illetve a Detailed City Info? Ez utóbbit bekapcsolva nem láttam semmi plusz infót a városról.

LSSAHPAUL
Tegnap nem volt rossz game, élveztem de sajnos leejtettem a billentyûzetet és valszeg történt valami a panellal, a windwos is leáált. Ma szereztem egy új billt, szal sorry.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Sanko
...hangmérnök vagyok....

látom nem jött össze a buli ma este, sajnálom, de legalább nem maradtam le semmirõl....

Lacc
Szerintem azok aranyrögök.
Ez nagyon poénos..
Hú ezt csak most vettem észre THX! <#worship>

sok a búza mezõd😄

Lacc
lol
A mai multi sajnos befuccsolt. Menetközben LSSAH_PAUL kolléga le PAUSE-ta a játékot és szó nélkül eltûnt. Több mint negyedórás várakozás után játékot befejeztük.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Lacc
énekel 😄
mit dolgozol?

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Sanko
"én figyeltem a proci aktivítását és gyakorlatilag 96-100% on megy állandóan!"

dixlexiás a billentyûm....bocs

Sanko
én figyeltem a provi aktivítást és gyakorlatila 96-1005 on megy állandóan! nagyon túrbozza a procit így az melegszik...
sajna nekem is többször volt hogy vagy kilép agame vagy restartol a gép....

bár ezt már elötte "látni" hogy kezd nagyon belassulni a game...pl lasan vált térképet ha hirtelen odaugrasz valahova....vagy olyankor szokott jönni a kegyelem döfés amikor valamilyen diplomáciai kérés jönne....

fõleg ahogy haladunk elõre az idõben egyre több egység stb....

no és mind ez huge térképnél....a gigantic-ról nem is beszélve....

:-( 2.4 valódi pentium a cucc...de szerintem ez a minimum a játszhatóság melett...ennél gyorsabb kell...meg szerintem 1 Gb memória is jót tesz neki....bár az állandó memóri igánye a proginak 250-460 mb...ezt is figyeltem...de mivel nálam 512 van így az alap dolgok miatt megy a vinyóra egybõl.....

nagyon kár hogy nem lehet a gfx interfacet 3D bõl 2D-sre váltani....fele annyi lenne a gépigény....

meg persze lehet venni bagyobb gépet...több memóriát...jobb videókártyát....brrrr

sajna megint dolgozom....kibaszott megasztár....így nem tudok játszani menni :-(

Hé gyerekek, 10 körül érek haza a multis szerveren hagyjatok külön nekem egy Angol AI-t THX!
leveskocka
eddig tetszik,de mig nincs magyaritas,asszem szivok...valamit nyomtam diplomaciaban,erre ott pocol az ut kozepen az ellen...valszeg athaladast kert cserebe ne tamad meg...fejleszteseknel nincs gond,arra ra lehet jonni...
Az még nem lenne gond, de ki is szokott dobni a játékbol. Multisok tudják, hogy sokat szakadok, mert kidob vagy restartolja a gépem.
I.C.ram
Nem a túlmelegedés a baj. Amikor ezt csinálja, válts felbontást a játékba, majd vissza, és megjavul, nálam is csinál ilyet néha.
Ottleszek!
MULTI server indul ma (11.05) este.

Server indulása: 20:45
Játék indulása : 21:00
Játék vége : bealvásig 😊

Játék neve : HUN-SG
Játék jelszava : sg-civ4

6 fõs, standard map, pangea v continent.

Hány kötetesre gondoltál? <#idiota>

robotnyk
negatívat?! ki volt az? 😄