5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
atomanty #2060 Unofficial Civ4 Memory Fix by Harkonnen,ezt már próbálta valaki?
This patch is primarily for those who have at least 128Mb of video memory with TnL card above GeForce2 and at least 512Mb of physical memory, but you may give it a try even with lower specs.
The patch saves around 100Mb of virtual memory usage on its own using documented features of DirectX for large/huge savegames. The bigger the savegame, the more benefit you will get, so actually it saves some % of memory.
The patch also supports so-called "insane mode" - some "bad trick" with DirectX actually works for most of the systems. This "insane mode" allows to decrease amount of virtual memory usage by another 100Mb or even 200Mb if you have plenty of video memory.
ez róla a leírás -
És még mindig szórakozik a program hogy folyamatosan kilépeget 

-
Mondjuk saját stratégiámba úgy illeszkedne az erdő mint egészséges környezet, gyakran van hogy a városaim közül néhány azért áll le a gyarapodásban hosszabb időre mert az öntésföldek miatt képtelenség az eü.kapacitást növelni, aztán ha jön valami eü.techn. akkor lehet továbbetetni a népet. -
A 3-ban asszem 6 vagy 8 munkás telepített egy erdőt 1 napalatt, és ugyanannyi vágta is ki 1 nap alatt. De ahogy az idő előrehaladtával már felesleges lett volna ilyen kis bugokat használni. -
Azt viszont kiolvastam belőle hogy az erdő kivágása és telepítése sokkal-sokkal több idő (telepítés epicben 1 workerrel 30 kör és kell hozzá a papir cimü techn.), a belőle nyert teljesitmény harmadával kevesebb (20 kalapács). Valószínü viszont, hogy az AI stratégiai rutinjában nincs benne, bár a lehetőségek optimalizálásával kiadódhat. -
Az erdőtelepítés szerintem direkt maradt ki a játékból. Ugyanis vegyél egy várost, 3 workert, 3 kockát (mondjuk plaint). Minden worker erdőt telepít a saját kockájában, aztán kivágja, megy a termelés a városba. Elég jó kis plusz termelés. Most képzeld el ugyanezt 20 workerrel a városhoz tartozó 20 kockán egy 1-es szintű város esetében. -
Találtam egy "jónak tetsző" mod-ot a civfanatics-on, a neve: GreenMod (telepíthető erdők, só és tea(inkább kábszernek tűnik a leirás szerint:)), inkvizitor, lassítható kutatások). Valamelyikőtök próbálta-é már és ha igen akkor milyen?? -
Helló Népek!
Mizujs?
Bizony jó az agresszív barbi, volt már úgy hogy -noha pangeán játszom- de amikorra a kult.határok már érintkeztek az elennel akkor a seregem nagy része 3-as 4-es szintü katonákból állt a barbikkal való csatározások következtében. Ez így már eléggé "visszartó" erő. A jelenlegi gamámban tegnap este foglaltam el Barcelónát (a 2. spanyol város neve mindig) mint 9-es szintü barbár várost:)), úgyhogy nyomják az agresszív barbik a többi népet is (Iza meg csak ásitozik és durcizik, spanyol spinében ilyen lököttet még nem láttam:))! -
BladeW #2052 En ugy tudom a war weariness a vesztesegekbol generalodik, mindegy hogy "otthon" vagy "kulfoldon" szenveded el. -
Kipróbáltam a rangng barbárt...elkenték a számat elég rendesen, bár az is lehet hogy nem epicben kellett volna mennem, mert nagyon lassan csinálta az embereket Párizs. Amúgy nagyon jó úgy tényleg. Pláne az amiko várost íptett mellém a barbár és csak jöttek és csak jöttek :)) -
a Medicet sosem szoktam választani, de ezek után már fogom :) -
Medic I: az adott mezőn levőket gyógyítja
Medic II: az adott mezőn és a szomszédos mezőkön levőket gyógyítja -
-A trade route az adott város kereskedelmi kapcsolatainak száma, a város nem csupán a megművelt területek, hanem a más (gyakran külföldi) városokkal fenntartott kapcsolati alapján is hozzájárul a birodalmi költségvetéshez. Egy-egy kereskedelmi kapcsolatból származó bevétel függ a város nagyságától, a partnerváros nagyságától és távolságától. Városi képernyő balra felső-közép.
-A medic 1 azon a cellán lévő unitokon gyógyit +10%-ot amelyiken a skillel bíró egységed áll, a medic 2 pedig azokon a cellákon is amelyek ezek mellett vannak és akár csak egy ponton is érintkeznek (egy 3*3 négyzet közepén áll a medikus:). -
Balli #2047 Koszi a helpeket:)
Olvasgatom kozben a manul-t s nem ertek egy kifejezest: trade route, ez mit takar pontosan.
Pl.: a Lighthouse ad +2 trade route- minden tenger mellett elhelyezkedo varosnak? Ez nem magat az aranytallert jelenti.
Valamint a unit-ok azon kepesseget nem latom tisztan, ami a gyogyulssal kapcsolatos:
Medic1: csak az adott egyseget gyogyitja? -s koronkent 10%-ot gyogyit fuggetlenul hogy megyek vagy harcolok-e vele?
Medic2: az adott kockamezon levo tobbi egyseget is gyogyitja?? -
végülis érthető a kalendárium a növényekhez miért kell :) -
de az is érdekes mikor a lovakat fogják be. Van a karám és a lovak kint vannak :) -
A Calendar pontosabban... -
a plantation elveszi a stonhengem jótékony hatását :( az gonosz -
Ezt hívják kempelésnek :-) -
Bull #2041 Kösz az ismertetöt.Vagy Diplomáciai vagy ürhajos uton de megnyerem!
-
Camp-et :) az fogdossa be őket és tudod felhasználni más célokra, pl kereskedelem vagy egységgyártás -
Ha ráállsz az egérrel a mezőre, kiírja, hogy requires camp/pasture/plantation stb... -
Ahol elefánt ill valamilyen más állat(hód,stb...)van oda mit érdemes építeni? -
Hehe. Én a barbárokat olykor kikapcsolom és egy nagyobbacska pályán beállítok 10-12 elent hogy legyen zúzda, és csak hódítási győzelemmel lehet nyerni. Nincs isszebb mint "a vér szaga átjárja a csatatmezőket", persze ha nem ez én katonáim punnyadnak ki :) Az agrsszív barábrokkal én meg elég gyakran ráfázok, tegnap is volt 2-3 10-es feletti barbár város ahonnét csak jöttek folyamatosan a katonák. Bár nem az én városaim voltak, de szenvedtem miattuk én is.
Civ 1 óta vagyok azon hogy csak harci győzelem az út a koronáig :) -
Hát nemtom:((!, azért ez nem fair. Kimondom: soha nem szoktam noble felé menni a nyehézségi fokozatban (egyszerűen azért mert ennek jó a "hibatűrése" és sokat nyomok ám mellé és nem csak az egérrel hanem főleg fejben:(() inkább agressziv barbárt és AI állítok be hogy mozgalmas legyen a gama (egyébként mi a fészkesnek van ennyiféle príma unit készítésére lehetőség) és szép a kulturális győzelem (szinte mindig ez van) de egy kis "viadalra meg harci kikapcsolódásra" is szükség van főleg az elszunyókálás veszélye miatt! Még a védelmi paktumokba is azért szoktam belépni, hogy ne csak a BL-ben lehessen nevezni hanem az UEFA kupában is:))! -
A honvédő háború is háború, elöbb vagy utöbb jönni fog a piros komor arc. Nálam még a katona állam és a börtön sem mindig segít, mert ha több éven át háboruzól a lakosság depis lesz miatt :) -
Tényleg!: a hárború miatti lázongások a városokban (piroskáék) akkor is van ha "honvédő háborút" vívok, azaz saját kultúrális határomon belül zúzom az ellent? Sajnos/hál'isten ilyenem még nem volt mert vagy monarch-ként hárborúztam vagy ha nem hát én voltam a "gonosz" és a sereg külföldön "vendégeskedett" ilyenkor persze jogos a szüttyögés. -
(tovább is van mondom még:))
Tanács: soha ne bontsd meg az inváziós sereg stack-jét, akkor sem ha "magától adodik" a kitámadás lehetősége. pl.: mondjuk a már leirt stack-ekt tekintsük és dikicsel egy városon, aztán jön ellen felmentőcsapata amelyik próbálja szétzúzni az ostromot, persze ráfaraghat kegyetlen mert a csapatom nem csupán nagyszámú, korszerü veterán és elitt hanem mert a város melletti dombon/erdőben van a hadiszállás és legyen még helyzet hogy már csupán egy sérült egysége van röhejes állapotban az erdő/domb melleti síkon, no én nem támadok ki rá hiszen a kitámadó egség valószinüleg nyer és kilépve megbontja stack-et, legyengítve azt ráadásul egyedül maradva esélytelen a következő "felszabadítókkal" szemben. (fú!) -
és ahogy sérülnek a védők úgy változik mindig az, hogy a progi melyiket rakja ki a támadásnak. Szóval lehet neked pikeman-ed, de ha kicsi a HP-je akkor lehet hogy az több HP-jű spermant fogják támadni. -
Úgy vettem észre, hogy mindig a támadó ellen legnagyobb ellenállást kifejteni képes egység a védekező, számit erő+skill+egészség. pl. teljes egészséget feltételezve hiába 8-as egy macemanus attól még egy lovag támadását a 6-os pikemanus fogja védeni hiszen neki van +100%-a a mounted ellen. -
Védekezni mindig az szokott, akinek a legtöbb esélye van kivédeni a támadást. -
Kieg.: soha ne válassz azért pikeman-t (bármi más fegyvernemet) mert bárki is így "szokta", a pikás elsődlegesen mounted egységek ellen jó, hiszen erre van alapskillje már 1-es szinten is. A jó inváziós csapat szvsz.(puskapor előttről, középkor, én mindig ekkor keveredek háborúba): 1 katapult (bombázásra), 2 crossbowman (általános mobil védelem és támadás), 2-3 axeman vagy maceman (jó ha van benne cityraider skill-lel bíró és jó ha már eleve 3-4 szintüek) ők a "verőlegények", 2 spear-, méginkább pikeman (mounted egységek ellen, jó ha van benne medic-es). No szvsz. egy ekkora csapat már idegenföldön jó eséllyek tud elfoglalni kisebb városokat (persze közben ahogyan szinteződik már nagyobbakat is), mounted egységet azért nem soroltam fel (bár naccerű ha van olyan is) mert vagy van ló, elefánt vagy nincs, réz és/vagy vas meg mindig van. Továbbá ha már eleve városfoglalás a cél, akkor e sereg mögött álljon készenlétben egy 1-2 archer(longbowman)-ből és 1-2 axeman(maceman)-ból álló helyőrség, merthogy nem csak megszerezni hanem, megtartani is kell. Azért erősen javalt a támadás megindítása előtt egy "katonai erővizitáció" meg én mindig megüzenem a hadat saját földemről, aztán az erre "berágó és felvonuló" AI-t megtizedelem még a határaim mentén/belül mert ilyenkor könnyebb a hadtáp/hadkieg. és veteránokkal betámadni ellenséges földre "cool".:) (csak szvsz., azért teszem oda mindig hogy "én" hogyan szoktam!) -
Mire nekem katapultom szokott lenni, addigra az ellennek már van longbowmanje. Ezek ellen egy katapult már esélytelen. Ennek ellenére a védelem szétbombázása után én gyakran rászánok 1-2 katapultot a direkt támadásra is. Szinte garantált, hogy bebukják, de sebeznek valamennyit a legerősebb védekezőn, és a collateral damage miatt a többi védőn is. 2 katapult beáldozása már 20-30%-kal is csökkentheti a védők erejét. Aztán jöhetnek a baltások és gyilkolásszák az ellent. Mind nyeri a körét, gyűjti az XP-t és még erősebb lesz.
A katapult egyébként 10% eséllyel visszavonható, úgyhogy ha még bebukná a támadást, akkor is túlélheti, és kap XP-t. 2 fejlesztéssel pedig már sokkal esélyesebb a következő csatában. -
Balli #2027 S a lenti kerdesemre nem tudtok valaszt adni: miszerint lehet-e tudni melyik egyseg vedekezik?- ez azert is eredekelne mert igy szeretném kiküszöbölni a katapultok gyenge védekezését- vinnék velük jól védekező egységeket s úgy nyomulnék a városokra
De most akkor is katapultokkal a legerdemesebb egy varos egysegeinek likvidálására indulni, nem? Vagy inkabb Swordman-ekkel? Azokat már elkészültekkor fel lehet ruházni +10% city attack képességgel.
Sajnos elefántos harcos nem tudok, se knight-ot termelni még- ezek jobbak lennének városi támadásra a catapultoknál? -
Nálam többször előfordult hogy mellényomtam és a katapultal támadtam és elég gyakran nyert :) -
(no most csak úgy májerkodok:))
Érdekes dolog volt ez a katapultokkal, állítólag egy-egy inváziós sereg nem is volt felkészülve haditechnikailag egy ostrom szakszerü lebonyolítására, ezt általában bérelhető hadmérnöki csapatok intézték. Volt olyan trebuchet (ez egy amolyan több szekérnyi fából épületnagyságura összeszerelt kőhajító) amelyik évekig ostromolt egy arődítés rendszert helyváltoztatás nélkül csak közben néha-néha gazdát cserélt, először jött A-csapat és kibérelte a szolgáltatást a B-csapat ellen aztán elfoglalta a várat amire nemsoká megjelent a B-csapat és most már ők bérelték ki az ostromgépet aztán kezdődött előlről az egész kalamitás. Ez egy príma "nyugdíjas" szakma volt:)))! -
Bármikor támadtam katapulttal közvetlen célt mindig megszívtam vele: a katapult képtelen védekezni. Katapultot a városok védelmének leverésére szoktam használni. A város méreténél és improvementjeinél fogva plussz védelmet ad a helyőrségnek, na ezt a védelmet kell(!) lenullázni bombázás paranccsal, mert egyébként betámadni a városba nem szabad még 2-3-szoros erővel sem. A puskapor feltalálása változtat a városi erődítések (fal,kastély, Ch.Itza) hatékonyságán, de egy alapvédelmi plussz mindig van. Én úgy értelmeztem hogy a collateral demage azt jelenti: a megtámadott egységen kívül a vele egy csapatban (stackban) lévő egység(ek) is elszenved(nek) egy összeségében meghatározható sebzéshalmazt. A "bombázásnál" csak a városi védekezési többlet morzsolódik le, a helyőrség ettől még nem szenved sérülést és a katapult sem szerez xp-t. -
Helló Népek!
Mizujs?
A ENSz:
A játék indítja el a procedurákat. Először is főtitkárt kell választani a legerősebb civilizációk vezérei közül (én 7 nációs gamát szoktam túrni large pangean, eddig mindig 2 jelölt volt). Mindenki rendelkezik valamennyi szavazattal (arányos képviselet). Ha megvan a főtitkár, akkor ő a valós ENSz alapokmányainak és határozatainak megfelelő cikkelyeiben indithat szavazást (ezek megfelenek a haladóbb civikeknek, pl. ált.választójog, szabad kereskedelem, egyenjoguság, szabad véleménynyilvánítás, szabad vallásgyakorlat) és ezt egészíti ki a "diplomáciai győzelem cikkely". Az egyes határozati javaslatok elfogadásához az egyszerűtől a 2/3-osig terjedeően kell támogató voks, ha ez megvan akkor a cikkely életbe lép és végrehajtása kötelező minden nemzetnek (az elmaradottabb civikeket tartók megszv6ják:)). Eddig ami nekem megadatottt legnagyobb siker a "diplo.győzelmen" kivételével az összes határozati javaslat elfogadtatása, a vezértársak még soha nem ismerték el hogy én lennék a főtuti:))), még az egyébként lelkes "együttszavazók" is minima tartózkodtak! -
Balli #2022 Elérkezett az időpont hogy lassacskán megindítsam támadásom az amcsik felé:)
Gyártom is a katapultokat ezerrel, mert ugye azzal érdemes támadni Az ellenfél városai pikemanokkal van tele-ezekkel lehet city defend-et szerezni, ezért ennyire népszerű?
Kérdésem a katapultokkal, hogy mit is takar ez tulajdonsága pontosan: collateral damage ? S hogy 15%-kal csökkenti a város védelmét- ez csak akkor ha városfala van?
Még az érdekelne, ha egy mezőn van mondjuk 2katapult s egy jól védekező pikeman s réjuktámad egy ellenséges egység akkor melyik unit-om fog védekezni? Be van ez programozva, hogy mindig a legjobban védekező először és igy tovább? -
Bull #2021 Jo reggelt mindenkinek! Egy kérdés:Egyesült nemzetek csoda után hogy inditom el a szavazást a diplomáciai gyözelemhez??