5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• atomanty
    engem eddig nem nagyon támadgattak a szigeteimen,vagy ha meg is tették rosszul jártak,szvsz szigeteknek aza titka hogy elsők között fejleszd ki a hajós skilleket+1.nek kerüld meg a földet+állits fel 1 olyan armadát amivel meg tudsz akadályozni egy esetleges inváziót.
    amugy én még nem találkoztam,azzal hogy 1ből betámadna az AI,bár sztem nagy ostobaság lenne tőle
    szigeteken szvsz aza fontos,hogy a terjeszkedésnél tieid legyen azok a párzellás kis szigetek,amik sok erőforrással rendelkeznek pl ha szinte az összes olajat megszerzed,az már egész jó kis előny
  • Sipocz
    Még agresszív AI beállítás mellett is lehetnek szövetségeseid, praktikus a conquest mellé meghagyni a dominancia (és esetleg biztos-ami-biztos alapon a culture) győzelmi feltételt is. Nem annyira veszélyes dolog a pangea, mert szvsz. a hamari találkozás nem csupán a háborúság, de a békesség, együttműködés kialakításának is jót tesz. Kedvelem a pangeát azzal együtt hogy általában closed border van meg óvatosság és bosszankodás a többi vezér részéről viszont ha sikerül rájuk nyomigálni a közös vallást akkor a szmoszéd(ok) részben jó kereskedelmi partner(ek) lehet(nek) és ha sikerül védelmi szerződést kötni velük a folyamatos háborúságot is garantálhatják. Azt gondolom a pangeán amig meg nem erősödsz jobb a csendes fejlesztgetés, persze pofátlan követeléseknek engedni nem szabad és garantált az is hogy egy-két vezér biztosan háborút kezd ellened utóbb. A szeparált kontinens szvsz. a legveszélyesebb térképféle, hiszen kevéske az információ az ellenről és amikor az AI már elkezd hajókázni sanszosan nem a békehadtestet küldi látogatóba.
  • Kodlovag
    Én meg már múlt hét vége óta nem civeztem. Most meg unatkoztam, gondoltam játszok egy kicsit. Úgyhogy nekoondultam Dual mapon 4 ellenfél ellen. Hát mit mondjak, nagyon észnél kell lenni. Ugyanis mindössze annyi hely van, hogy még 1 várost megalapíts, de csak ha gyors vagy, mert különben a gép még azt a kis helyet is elveszi. Meg aztán az se egy nagy előny, hogy az új városnak egy szomszédos főváros mellé kell települnie. Egyszerűen tényleg nincs hely.
    Meg aztán képzelhetitek, mennyire kevés nyersanyag jut egy ekkora területre. Pl nincs vasam meg lovam se. Ezzel együtt baltás csapataim már elfoglalták Egyiptom fővárosát, így legalább márványt, birkát meg rákot sikerült szerezni. Összességében nincs mit panaszkodnom, most még erős vagyok, később meg az elefántjaimmal túl fogom élni a lőfegyverek megjelenéséig, és majdcsak szerzek vasat is. Csak nekem kell az elsőnek lenni, aki óceánjáró hajót épít. Kell itt még lenni földnek máshol is.
  • atomanty
    monarchon probáltam a témát,de elvette a kedvemet:D
  • Morfi
    Keresni egy jó vallást és imádkozni :))
    Avagy ha meglehetősen erösebb vagy és nyájas akkor nincs gond.
  • atomanty
    jaja karavella pl képes vinni misszionárust,de se katonát se settlert,de érdemes az 1.vel körbehajózni a világot;),de a galleon már csak úgy röpíti a unitokat
    én meg újra elővettem a pangeát,de amilyen szerencsés vok berakott középre,nah ilyenkor lehet valamit kezdeni?
  • Sipocz
    Helló Népek!
    Mizujs?
    Nameghogyjártam! Májerkodtam itt korábban, hogy a pangea térkép nálam a nyerő. Tegnap kipróbáltam egy archipelago berendezést és csudamód le....tam magam, mert számomra most derült ki hogy a karavella nem képes settlert és katonát a fedélzetére venni -az olvasottságot semmi nem pótolja és hiába van beleírva a helpbe hogy kizárólag speciális egységet tud behajózni csak ahhoz bamba vagyok hogy meg is nézzem:((. Nagynehezen összebarmoltam egy 6 városos birodalmat (ebből egy város egy egycellás szárazulaton, egy meg a jégmezőkön), hiába volt "karnyújtásra" telepedni való sziget a gálya nem képes kimászni a mélyvízre. Amikorra meg már meglenne a galleon tuti a bukta, pedig Angliai Erzsébet nagyon jó adottságu vezérnek bizonyult: rengeteg GP papot adott akik "feláldozták magukat a tudás oltárán".
  • Morfi
    conqest
  • TommerHead
    Nem vagyok sajna tisztában a játék-kezdésekkel,melyik az amikor addig tart a Game míg csak 1nemzet marad(tehát elfoglalni az egészet és nem szakítja meg semmiféle Victory).
  • Morfi
    anyira nem, mert ahogy gyarapodik a város és a lakosság úgy nő a területe is.
  • Lacee
    elvileg az összes épület látszik, ha rázoomolsz, bár a nagyobb városoknál már nyilván elég zsúfolt sajnos.
  • Morfi
    Az kimaradt belölle. Lehet hogy úgy gondolták valami valamiért :)
  • atomanty
    nah lassan beköszönt a vizsgaszezon,valakinek jó kis multipartykhoz nem lenne kedve?
  • atomanty
    sztem nem,ebből ez kimaradt
  • Magic Boy
    Nemúgy gondoltam!
    Máshogy nemlehet?
  • atomanty
    meg persze.
    zoommal:D
  • Magic Boy
    Meglehet valahogyan nézni a városképet?
  • Morfi
    A strike-ot hogy lehet gyorsan megszüntetni anélkül hogy az egységem eltünnének?
  • Morfi
    Elöbb-utóbb bisztosan .Doccsinálja.
  • VIG0
    Magyarosítás várható a játékhoz?
  • NEXUS6
    Kezdek hozzászokni, hogy minden második hozzászólásomban revidiálnom kell a nézeteimet;)

Szal mégiscsak van környzetszennyezés!!!
    A civfanatics infocenterére hagyatkoztam, meg egyéb forrásokra és most látom hogy jó pár tévedés van benne.

Asszem autentikusabb info forrást kell alapul vennem a jövőben, pl Sipöcz-t.;))))
  • csuhi
    nálatok nincs olyan hogy a huge mapokat egyszerűen nem tölti be?
    mert mikor a töltés végére ér, egszerűen megáll, és megfagy...
    kevés neki a 768 DDR? vagy mi az oka?
  • NEXUS6
    Én baromkodtam el valamit, de most mindent visszaállítottam a config fájlban (először az atitraytools miatt nem indult, és a nagytanácstalanságomban jól összekavartam a dógokat itten).

De most már minden nagyon űberkúlfasza!!!;)))
    Szal aki ATI TrayTools-t használ az előbb lője le!
  • Morfi
    akkor sztem majd kaja után én is megpillantom mit is és hogyan is kell vele bügykölni :)
    Igaz nekem annyira nem lassú a körök után, bár be van kapcsolva hogy az ellent lássam. Nah majd kiderül
  • NEXUS6
    Most jáccottam egy sort, és volt amikor a diplomáciai animációk lassúak voltak de volt amikor rendesen működött. Amúgy vegyes beállítások voltak, szal lehet hogy bezavart valami, bár pecs nélkül is indítottam, és akkor egyáltalán nem jelentkezett lassulás.

De a töltés, körök közötti várakozás, viszont látványosan felgyorsult.
  • Morfi
    És ez milyen grafikai beállítás mellett van?
  • NEXUS6
    Közben kipróbáltam a pecset, alapvetően gyorsít mindent, csak a diplomáciai animációkat lassította be rendesen.

Szal nem rossz.
    A visszatöltés utáni első kör végén eddig akár 15 percet is elgondolkodott, most ez teljesen megszűnt!!!
  • Morfi
    most hogy így leszed-felrak dolot elvégeztem jópárszor, driver sem a legujabb, most még eddig nem lépett ki :)
    1Gb rammal sem sokkal jobb, de ha majd le tudnám cserélni a a videkarit akkor talán nem fog akadni full grafikán :)
    Esetleg ha esetleg médiumra rakod a grafikát nem fog annyia akadni, nekem is így vab és nem akadozik, max huge-on ha rengetegen vannak rajta.
  • NEXUS6
    Nálam egy régebbi stabilabb driverre való visszaállás megoldotta a dolgot, meg most bővültem fel 512MB-ra. Azóta nincs gondom a fagyással, viszont olyan sokat nem is gyorsult mint vártam;(((((

De minnyá kiprószálom az alant hirdetett mimcsipacst, aztán leirom mit tapasztaltam.

(Amúgy szerintem szégyen és gyalázat, hogy egy körökre osztott stratégia 512 alatt csak nyögvenyelősen műxik, miközben a játék komplexitása sem egyértelműen nőtt - a környezetszennyezést is szépen kihagyták a gámából, nehogy tovább lassitsa a játékot a végefelé. Ez elött tizen x éve 3D tereppel, valós időben a Settlers 1MB memcsivel megvalósitotta kb ua összetettséget, virtuális memcsi meg 3D gyorsitókártya nélkül! Nem akarok csodát, de pl a Settlers4 szebb grafikával 1 nagyságrenddel kisebb gépigénnyel dolgozik valós időben, na most jól kidühöngtem magam;))))
  • Atomreaktor
    nah erre kiv vok, most tesztelem.
  • dr Kotász
    Csak egy jóindulatú javaslat: az öntésföld helyett használjuk már az árterület szót...
  • LSSAHPAUL
    A civ 3-ban már rég megcsinálták ezt a bugot. ha kivágsz fát éd ujratelepíted majd megint kivágod akkor már nem ad pajzsot.
  • atomanty
    gondoltam:D
  • Realtibi
    csak nyugisan settler
  • atomanty
    linket mindig elfelejtem
  • atomanty
    nem rossz,milyen fokon nyomod?
    ez biztos csak a betűk véletlen kombinációja lehet:D
  • Realtibi
    magyarok
  • atomanty
    sajna hétvégén nem tudom kipróbálni:(,de kérem jelezzétek a fórumba ha érzékelhető valami változás
  • Realtibi
    lol
    még hogy mi barbárok?:DDD
  • atomanty
    remélem segíteni fog,mert én csak standard mapon tudok játszani élvezhetően,így lehet még azta hatalmas mapot is ki tudnám próbálni:D