Civilization IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De hat nem mondtam soha, hogy ez egyszeru lesz. Biztos lesz meg 1-2 (vagy inkabb 28) problemas szo a workboat-on es a happyface-en kivul is.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
workboat = munkacsónak na ne...
Olyan dolgokat, aminek a leforditasa kifejezetten zavaro, nem forditanank. Peldaul a termeles egysege a shield, amit kifejezetten zavaro lenne pajzsnak forditani, kulonosen ha figyelembe vesszuk, hogy a Civ4-ben kalapacs ikonja van, csak a regebbi civekben volt pajzs.
Egyertelmu dolgokat mindig leforditanank magyarra. Pl Megalapitotta a buddhizmust (buddhism). A vallasok kozul egyedul a zsidora kellene odafigyelni.
Vegul azt javasolnam, hogy a vegen az egesz keruljon oda egy ember ele, aki egyszemelyben atnezi az egeszet, es egysegesiti ha kell.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Nos, valakinek van kedve beszallni?
Nem tudja valaki hogy a core hogy függ a nehézségi foktól, és hogy ha nem te építed meg a United Nation-t akkor lehet-e egyáltalán nyerni Diplomatic victoryt.
1/2 órás "kis" olvasmány ez a leírás, pedig sok kép van benne 😊, de nagyon hasznos! Szinte minden itt feltett kérdést megválaszol.
A példajátékon keresztül nagyszerûen szemlélteti a vallás fontosságát, taktikai felhasználhatóságát is.
Szerintem amíg nincs magyar nyelvû, addig tegyük ki faq-nak!
Summa summárum a legelején érdemes kézzel irányítani a workereket, rögtön bekötni a fontos erõforrásokat a városba (mert gyakran nem ezzel kezdi) gyorsan kivágni az erdõket, Wonder építés közben (igen csak jól jön 4-6 kör alatt +100 kalapács) aztán auto-ra átálítani õket, innentõl már úgysem tudja elbaszni...
MSI K8N Neo4,AMD3200+(939),N6800GT,A-DATA 2x256,
Megneztem a tutorialt, ez egy kicsit csalodas volt, a Sulla fele tutorial (#1231) sokkal jobb. Aztan nekikezdtem egy jateknak, azt hiszem harmadik nehezsegi szinten. Egesz jol ment, amig csak ket varosom volt, tok jol lehagytam az AIt. Azutan valoszinuleg sorozatos strategiai hibakat kovettem el a terjeszkedes, tech es vallas teren is, es alig tudtam tartani az elonyomet. Vegul 4 + 1 AItol atallt fejlodeskeptelen varossal beszorultam a kezdo felszigetre. De mar epul az elso oceanjarasra kepes hajom, hatha meg van remeny ures foldeket talalni.
Aztan azon vettem eszre magam, hogy mar fel ketto is elmult, pedig az elobb volt csak negyed egy. Valahogy a jatek egyik sarkaba be kellene rakni egy orat is, mert ennek igy rossz vege lesz. Majd egyik nap szepen elalszok a munkahelyen.
2. boldogságot kultúrát aranyat stb ad, vagyis semmi okod hogy ne legyél vallásos 😊
3. Azt érdemes választani amit te alapítottál, ha nem sikerült alapítani akkor azt válaszd amelyiknek a szent városát a leghamarabb fogod megszerezni (egyébként a vallások hatása teljesen egyforma mondhatni politikailag korrekt)
Mért nem jó ha auto-ra rakom a worker-ket?
A vallás miben számít, azon kívül hogy mindegyik +5 cul és +1 aranyat(max-on) ad és melyiket érdemes választani ha lehet egyáltalán??
-ha tetszeni fog akkor vasárnapig még agyon játszod magad (én szabit vettem ki mert nem birom abbahagyni)
-ha nem fog tetszeni akkor legalább most kiderül és nem kell az új gépedre feltenni, azaz nem terheled a regisztrit. 😊
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Nem az épületeknek, hanem a városoknak van fenntartási költsége. Ezt két tényezõ befolyásolja: távolság a fõvárostól és városok száma. Ezzel probálták a készítõk elérni, hogy ne az ICS, hanem az átgondoltan lerakott városok legyen a nyerõ stratégia.
Csak akkor választhatsz ha éppen nics revolution folyamatban, a vallást már vki megalapította és legalább egy városodban már elterjedt.
Ölni tudnék egy Béke Nobel-díjért!
Lenne egy kérdésem : hogy kell államvallást kiválasztani ? ( organized religonon vagyok )
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Technikai jellegû infóra lenne szükségem: mit a tapasztalatotok, elhúzódó játékban mi kell jobban a progihoz, memória, vga-kártya v. proci?
Nem nagyon látok cottage-okat nálad pedig azok tényleg hozzák a pénzt rendesen <#fejvakaras>#fejvakaras>
Egyébként érdekes elgondolás én is tervbe vettem már egy olyan gémet hogy a városokat egymás nyakába rakom és majdnem kizárólag cottage-okat építek, mintha olvastam volna hogy van olyan technológia ami kalapácsot/foodot ad a town-oknak a megfelelõ civvel talán profitképesek lehetnek, persze ez nem biztos de egy próbát megér.
Elõször egy tisztességes játékot akarok monarchon, de remélem, hogy a héten még belekezdhetek egy deitybe is. Egyébként akit tényleg érdekel egy-egy civilizációs arcmestermû, az nézze meg a www.civfanatics.com -on a Hall of Fameket. Mindegyik civhez van, ha a powergraph-okat nézi az ember nem kell fenn lennie a gaméknak. A letölthetõ filék, asszem a gyõzelem elõtti lementett játékokat tartalmazzák. Szal tessék felkötni a gatyát! <#vigyor1>#vigyor1>
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
CIV3-ban mikor sid-en játszottam (nem ajánlom senkinek) 1 hónapig baszódtam azzal, hogy kész legyen a nagykönyvtár, amivel be lehetett hozni az irtózatos lemaradást, aztán a játék végére bonyolult üzleti manõverekkel át lehetett venni a vezetést(a bevételem fele más népektõl jött).
A csatákról meg ne is beszéljünk, a több mint 10x-es túlerõ elleni harc...
civ4-ben is elkezdtem egyet legnehezebben, de még nem tudok nyilatkozni, bár így elsõre nem olyan durva minta sid.