5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Lacee
    az egész cuccot ki kell csomagolni a civ4/mods könyvtárba, és a főmenüben választható lesz!

másik megoldás, ha minden indításnál szeretnéd ha betöltődne a mod is, akkor a dokumentumok/my games/civ4/CustomAssets könyvtárba rakd be a mod-fájlokat.
  • Morfi
    A hódításos győzelemnél nincs is szebb :)) Világurlom kell a planétára...
    Bull a stonhenge hamar kibuki az a gond, de a Shaekspeare asszem az végig megmarad és +2 hangjegy :) azt meg a Theoracy adja. Szóval az én tippem: építs egy piramist rakj félre belölle egy mérnököt(3 max) valamikor(kb mire elkezded kutatni a theoracy-t) amint kész a kutatás mérnökkel maxmum 2 kör alatt felhúzza és tádám ott a kultúra terjesztése.
    Legnagyobb térkép max AI nincs is szebb mikor mindenki mindenkivel csak én élek békében :) Egyszer megtettem de azóta sem merem ezt eljátszani. Akkor szerencsém volt.
    Sipöcz szerintem egy Large mapon 7 Ai + egy human simán elfér rengeteg várossal és így pont teljes a lista is :)
    Huang az a kinai fószer?
    Most kezdem majd el a magyarokkal, de a hangok benne tetcenek ahogy beszélnek hozzám.
  • Bull
    Ugy látom nagyjábol egyforma modon gondolkodunk,legalábbis vezetök ill nemzetek terén.Az elsö vezér akit kiprobáltam Napoleon volt,a második Erzsébet,most meg HuangÉs ráadásul én is békét kötök egy-két elfoglalt város után.De mondjuk én nem joszivüségböl,hanem hogy összeszedjem egy kicsit magam és tovább nyomuljak.Diplomáciai szavazatra ugysem számithatok az ellenféltöl,az meg nem hiányzik hogy egy forrongo háborus fészek mellett éljen a népem.Ugyhogy kiirtom.
    Én mondjuk az elején a stonhenge-t nem szeretem kihagyni,mert marha hamar kitágitja a kulturális határokat,és igy elérem a külsöbb termelési területeket is a városokban.
  • Sipocz
    Ja! nem tudom a Firaxis számolt-e ezzel az emberi "hibával" (mármint a spontán jóindulat az ellenféllel szemben):)). Korábban én is azt gondoltam nincs szebb mint a kul.győzelem, de nagyon hamar rá lehet unni. A hódítás vagy a dominancia ez a kettő tuti nekem azzal együtt hogy nem érzem magam vérengzősnek (mondjuk ez most kimerül abban hogy a foglalt városokat a birodalmam nem égeti fel hanem "védőszárnyai alá veszi" és eltejeszti bennük az egy igaz hitet (a pénz imádatát:))))!
  • avan
    ja sajna en is igy vagyok, megsajnalom, holott altalaban ok csesznek ki velem. na de most only conqeust victory-ra tettem, majd meglatjuk. itt mar szet kell vernem akarmi van. unom ezt a kulturalis gyozelmesdid meg fejlesztgetosdit vegig. kell a csata izgalma is hiaba. jo dolog taktikazni meg ilyenek.
  • Sipocz
    Vissza szoktam venni a játék standard-jét: átalagos térképen 5, nagyon meg 7 nációt engedek be, szeretem a sok várost (min.:10-12) és szoktam sokat "bíbelődni" (persze melyikkel mimódon az változó) az AI-val. Két kedvenc vezérem van Huang meg Erzsébet, így a suska dől 1000-vel:). Még sikeres háború esetén is 1-2 város elfoglalása után felajánlom a "békét" és gyakori hogy hadiállapot van+védekezem és hentelem a hadait saját területemet és mire elindulnék akkor felajánlja a békét (amilyen jószívü pancser vagyok el is szoktam fogadni:).
  • Morfi
    Ha noblén is van vagy 10-12 Ai akkor már a hitkérdése olykor igen csak bizonytalan, mert mindig akad 1 vallásos Ai aki hame lenyulja az első 3 vallást.
    Kultúra az meg minek plussz 10-20%ot adni azelején? Fölösleges szeintem, az akkor ráér mikor olyan háború van hogy nem használ már semmi hogy ne lázongjanak a lakók, szerintem :)
    A kutatást és a városfejlődést nagyban befolyásolja az is hogy milyen civilizációval agy. Szerény személyem mostanság megszerette Napoleont ipari/aggresszív civilizációt, de nekik van egy nagyon nagy hátrányuk. Ha iszonyat mód nekiáll egy ilyen civilizáció terjeszkedni hamar Strike lesz a vége és szépen lassan kihullanak miatta az egységek. Ezzel ellentétben a gazdasági civilizációkkal nem lesz annyira pénzügyi gondja. A filozófiai civ. az meg megoldja a kulturális problémákat is.
    Épitkjezés? Az is egy érdekes dolog. Mostanság az jött be hogy gyorsan kifejlesztem a Masonryt aztén épít egy szép nagy piramist belölle a fővárosban és közben 1-etlen 1 workert és settlert hogy azért ne mégis legyen valami. Nah meg max 2 warior hogy megnézzem holélek majd pár 1000 évmúlva, ha túlélem. Utánna ha megvan a piramis jöhet vagy 1 settler még és az oarcle, ha belefér (+1 tech miatt). A gazdaság meg majd csak utánafejlődjön :)
    Ha meg hülyeségeket írok az azért van mert már késésben vagyok.
  • Sipocz
    Köszi a válaszokat!!
    Ezek szerint Ti is tartjátok a 10%-os kultúra ráfordítást (már persze ha van rá pénz): a fiaimmal szoktam ezen vitázni, szerintük elegendők a városi épületek meg a luxus források, de mit csináljak ha (mint most is) összesen van 2 féle luxusforrás elérhető (igaz a fene megeszi mert van ugyan 3 selyemfarmom meg 2 aranybányám de kész, ennyi, az AI-val meg fasirt) , csak az lehet hogy kihasználom a szinház, aréna szorzóját (van városom ahol ez kipenget 10% mellett 3 happy-t). Olykor, ha megéri a gama a kutatási fa legvégét akkor még annyit szoktam csinálni hogy az addig kutatásra szánt lóvé nagy részét átgyüröm kultúrába, volt már úgy hogy 52 happyface volt a legnagyobb városomban ilyenkor teljesen feleslegesen:).
    Álalában noblén nekem is sikerül 2 vallást lecsipáznom (sőt ahogyan Bull mondja szinte mindig a hindu-zsidó rögvalóság áll elő:)), szvsz. a kezdeti szakaszban a városonkénti 2 monostor+1 könyvtár nagyon szépen elővezeti a kutatást és a 2 templom is jó, később meg komolyan tuti a szabadvallással.
    Volt már hogy meglepett amikor pangeán láttam hajózni az AI-t , sőt inváziós sereget is szállított, mondjuk nem ellenem tört és mire odasoroltam a hajóimat egy kis hepajra már elfoglalta az ostromlott városokat és bevonta a flottáját.
    (Ha valakit érdekel kiadta a szerzője a Green Mod 1.4-et, szvsz. érdemes cucc.)
  • TommerHead
    A Magyar Mod-ot(1.04)be kell külön-külön másolgatni?Ugyanis ezt tettem és elment minden hang meg minden arckép!Mit hova kell másolni nem tudom.
  • Bull
    én 60-70%on kutatok 10%kultura,(ha nem akarsz kultur gyözelmet)a maradék meg upgrade,és nagyjábol én is addigra jövök rendbe anyagilag.Én benézek a city képernyöre mindig és az alapján határozom meg hogy mit fogok épiteni.És persze megprobálom a lehetö leghamarabb ellátni a városokat,mindennel amivel lehet.A hindu és zsido vallás mindig az enyém,a többivel nem foglalkozok.Continets térképen nyomom és a flottát probálom magasan tartani hogy megakadályozhassam a partraszállásokat.Noble szinten ez még mindig müködött,mert az AI inkább a szárazföldi haderöt erölteti.De mit ér vele ha nem érnek partot?Meg mindig más néppel nyomom,most éppen Inca.Ez a barom Montezuma a szomszéd.+3 relationsbol is simán hadat üzent.Egy agresszor állat.Mondjuk mindenhol ezt olvastam.Egy várost már elbukott a marhája,de el fogja a többit is.
  • avan
    nekem altalaban van egy elemeletem az epitkezesemrol. mindig ugy kezdem, az esetek 90%-ban, hogy barakk, kulturalis epuletek, csodak. ahogy jon a market, vagy a grocer, akkor abbol is gyorsan. zseton legyen az fontos. a kult nalam alt. 10% 70% a fejlesztes es a maradek a zseton, amennyiben ez kivitelezheto. amikor mar nem tom mi van, mert annyi a varosom es az egyik eppen befejezett valamit, akkor megnezem miben gyenge es arra gyurok. de meg az elejen pl, amit mindig megteszek mass epitkezesben az a barakk, konyvtar, magtar.

mik az idealis varos szamok / terkep. errol tud valaki valamit? mert en szeretem a hatalmas birodalmat. jol felszivom magam (kult., science) utana kb 10 kor alatt olyan sereget faragok, hogy egy lendulettel elszivok az ellentol 4 varost legalabb. ez igy kiraly. csak addig kell kibirni valahogy.
  • Sipocz
    Más: (nyüzsgök itt mint rovar:))
    Szoktatok adni a népnek pénzben váltott kultúrát (szórakoztatást szinházon és arénán keresztül), ha igen mitől függően mennyit? Én szoktam a birodalom "pénzügyi rendeződése+->olyan késői középkor..reneszansz, egyetem-piac-bank leépítve a nagyvárosokban(14.-18. szintüek), ekkor a kutatás 50-60%-on (így is 5-7 körösek) a kult.kiadások 10%-on, felhalmozás uograde-re 30-40%-on. Egyátalán a forráselosztási stílusotok milyen, forszírozzátok-e a nagyvárosokat, upgrade vagy kivégzéses-újragyártás, kötött épitési programok vagy pillanatnyi improvizáció?
  • Sipocz
    No, akkor marad a birodalom dye nélkül (mint termelés azért hozza e lóvét), legalább is egyelőre mert az AI-nak nincs és úgy érzékelem ha lenne akkor sem adná el nekem (meglehetősen rossz a viszony:)). Mondjuk (mint rendesen) a kínai Huanggal túrom és így az alapszín a sárga már adott.:)
  • Morfi
    A 3-ban egyszerű volt hogy csak oda vittél egy munkást és kolónia létrehozása, de az sem müködött asszem különálló szigeten. És szerintem azóta nem is változtattak rajta...
  • Sipocz
    Ezt szeretném elkerülni, két várost egymáshoz közel. A partmenti város igy nagyszerű mert a kontinens felől megkapja a termelés (erdők, dombokon bányák) a tengerről meg a kaját. Ha ráteszek a szigetre egy városkát akkor az lekapja a tengeri művelési helyeket, önmaga is fejletlen lesz ráadásul a parti város is megakad a kajahiány miatt. Jó lett volna ha megmarad a Civ4-ben az outpost építés lehetősége, a 3-ban is erre a dologra volt a legjobb! Jó lenne pl. a cottage-nak lenne egy olyan tulajdonsága hogy tenger- vagy tóparton mint kikötő is funkcionálna, persze a normál városi kikötők boostjai nélkül csak mint egyszerű útvonal kapcsoló.
  • avan
    vagy az nem er semmit?
  • avan
    probald meg, hogy raepited a varost a dye-ra.
  • Sipocz
    Van egy ilyenem:
    Partmenti város művelési zónájában, de ezen belül egy 3 cellányi szigeten van a teljes birodalmi dye készlet. Ha ráteszek egy város a szigetre akkor nem csak ez lesz nyomorék (mindössze a városmag kalapácsára lehet számítani, esetleg ha idehozok vmi beépülő GP-t ami ugye erősen luxus), de a parti várost is megfosztom legalább 5-6 művelési zónájától. Hiába raktam a szokásos út+ültetvény feltárót a dye-re a cucc nem jelenik meg a források között. Van-é egyszerű megoldás?
  • Sipocz
    Helló Népek!
    Mizujs?
    Valóban így korrekt!
    Eleddig maxi 5-ös szintig tudtam elvinni a katonáimat, persze ők sem az ucsó fegyvernemüknél lettek helyből 5. hanem az első warrior-ok a folyamatos upgrade végén. Nemtom van-e egyáltalán elméleti határa a promócióknak, úgy látom mindig a következő primszámmal növekszik a határ?
  • Magic Boy
    Én is azt hittem! :D
  • Morfi
    Nah végre odáig eljutottam hogy leszedjem a magyar módot :) csak futólag belenéztem és eddig nagyon tetcik, még a magyar hangok is :) Remélem a hétvégefelé ki is próbálhatom.
  • atomanty
    má asszittem tanulok vmi újat :D
  • Lacee
    :DDD

sorry, most jöttem rá milyen baromságot mondtam.

azt akartam csak az előbb, hogy nem kell hogy a város éppen művelje azt a helyet (kis házikó a cellán), elég ha van rajt egy bánya-legelő-stb. természetesen attól még a kulturális határon belül kell hogy legyen, külöben a worker nem tehet rá semmit az utakon kívül. szóval bocs, ma elég szétszórt vagyok...
  • avan
    na vegre feltettem az uj rendszert. hat igy mar igen ez a game. kurva gyors es atom szep. minden full, ratoltam a 4x fsaa-t. akarmekkora mapon. nagyon sulytas. most kicsit felreteszem a civ 1-et :)
  • atomanty
    tényleg?akkor a vasat sem kell kibányászni?
  • Lacee
    ha nő a város kultúrája, akkor a határai is megnőnek. biszont ha csak mint nyersanyagot akarod megszerezni a lovat és rizst (más szóval nem megművelni/dolgoztatni rajt, hanem hogy mondjuk lovas egységeket gyárts), akkor elég úttal bekötni őket a város(ok)hoz. (workerrel pasture, utána road to és a város)
  • Magic Boy
    Huh ez nagy lett!
    Bocsi!
  • Magic Boy
    Kép:
  • atomanty
    ha sok vallás van elterjedve assem gond
  • atomanty
    de a képet speciel nem látom
    szóval a város területe akkor nő ha nő a kulturális befolyása aza lila kis kotta,ha rámész amugy mutatja hogy hány kör van hátra hogy növekedjen,mikor lesz kész amit csinálsz,és hogy mikor terjesztik a hatását új területekre
  • atomanty
    hát ez a kép csak nem akar sikerülni:D,nos az elején jót tesz az obelisk aztán templom,monostor,színház,könyvtár...
  • Magic Boy
    Válaszolj nekem is légyszives?
  • atomanty
    igen csak olyan nézet van:D,de van csomo statisztika,plussz diplomáciai ablak,én a csatákat speciel kikapcsolom
  • sopi
    HI all.
    én nem ismerem ezt a játékot azért kérdem meg hogy csak olyan nézet van a játékba ami a képeken van hogy csak egy térképet látok kis falikat meg nagy embereket és a csaták is csak pár másodpercesek 4-5 katonával?

ui.:nem lenézni akarom a játékot csak kérdem.
  • Magic Boy
    Szóval szerintetek mi kéne ahhoz,hogy esztergom fejlődjön és birtokbavegye a lovat és a tengerpartot?

• Magic Boy
    Mi kéne ahhoz,hogy esztergom fejlődjön és birtokbavegye a lovat és a tengerpartot?

• Magic Boy
    Köszi!
    Mit hova kell másolni,hogy működjön?
  • Lacee
    civfanatics fóruma, már az 1.04 verziónál tart, úgyhogy szép lassan fejlődget.
  • Magic Boy
    A magyar mod honnan tölthető le?
  • NEXUS6
    Az AI is ezt a technikát alkalmazza. Még a riflementes védelmű városaimaz is alázta, szal nagyon kellett taktikázni, hogy túléljem. Amikor én jöttem a viszont válasszal, akkor nekem meg egy romboló segített be az ostromba. Nagyon is szükségem volt rá pedig neki jó néhány generációval korábbi egységei voltak.

Szal itt sokkal hatékonyabban lehet a tüzérség jellegű egységeket használni, mint az előző részekben.

Ráadásul az sem sön be, hogy csikicsukizol az ellennel, mert most már ő sem lát mindent. Ugyan a védett városodat békénhagyja, és keres egy gyengébb védelműt, de nem fog visszafordulni, ha kiviszed a védelmedet. Pedig régebben jól elszórakoztam így vele. Elindult a védtelen város felé, erre én be a védelmet 1 egységgel kitámadok, a távoli városomat meg kiürítettem. Gyak 5-öd erővel lehetett alázni az AI-t.