5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Morfi
    civ 3nak is meg volt a sajátosságai és ennek is meg van. Ötvözték volna jobban inkább és akkor szerintem tökéletes lenne :)
  • Atomreaktor
    elsőre kevésnek tűnik, aztán rájön az ember, hogy olyan összetett, hogy sohasem fogja kiismerni... egy jó kieg pedig csak növelni fogja a rajongók táborát;) és remélhetőleg egy csomó kérés belekerül, mert azért az van bőven:)
  • atomanty
    de hogy olyan könnyen kiismerhető-e azt nem mondanám,bár lehet hogy csak én vagyok a láma,nekem eddig ez az év játéka
  • atomanty
    nekem tetszik,mondjuk a civ3 sajna kimaradt
  • Nos
    KÖRKÉRDÉS:

A civIII-hoz képest tényleg van benne sok változás, de nem érzitek azt, hogy elég gyorsan kiismerhető.
    Szerintem ha jó kiegészítő jön majd ki hozzá, akkor nemcsak új népek, de új technológiák és egyéb változások is lesznek benne. /remélhetőleg/

EGYSZÓVAL: kevés
    Nagyon jó, de mégis az az érzésem, hogy kevés.
    Ti hogy gondoljátok?
  • Morfi
    Nincs esetleg valakinek egy olyan dokumentje vagy valami hasnoló ami a térképek tipusát írja le, de megyarul, mert valahogy nem nagyon értem, hogy mikor milyenen vagyok?
  • Morfi
    Nálam csak olykor 1-2 csoda hangját nem tudja betölteni, az meg nem is kell elég ha a csoda bent fityeg a városomban :)
  • Sipocz
    Ugy látszik ebben nagy szórás van:), nálam az összes shrineről csak a "tervrajzot" mutatja meg és hiányzik az Armitage, a Globe Theatre...., de minden a helyére kerül és müxik (érdemes ezeket a dolgokat a ctrl_tab-bal visszanézni mert olykor olvashatatlanok a felbukkanó üzenetek).Egyébként csodaszép a Hanging G., folydogál a víz teraszról-teraszra (mint egy zikurat csak kecsesebb a faragás) és aztán a gamer irányában távozik egy csatornán, meg sok zöld növény a teraszokon... :).
  • Kodlovag
    A Hanging Garden filet nálam sem olvassa, de ettől függetlenül megépíti. Minden áldásos hatásával együtt. Emlékeim szerint csak a videót nem játssza le.
  • Sipocz
    Ahogyan olvasgattam a jatékalap a normal sebességre van hangolva (az epic csak akkor jó ha rengeteg unitod van és háborúzol 1000-vel). Az egyes modok meg általában előírják azt hogy melyik sebességre vannak optimalizálva (sőt néha azt is hogy a noble-től eltérően hol van a game egyensúlypontja pl.:a SlowerTehc+Balanc normal sebességen princben a tuti), sőt olykor nem is engednek más sebességet mint ahol egyensúlyuk van (pl.:a Realism az un. realisztikus sebességet türi csak).
  • avan
    hali, akkor probalta mar valaki a lassitot telepiteni? valoban jobb? mert ez hogy 3 koron keresztul axemannal nyomom utana meg cavarlyval nem tul jo. lattam a civfanaicson par game speed -re vonatkozo topikot. melyik akkor a jo?
  • Balli
    Remélem hogy jön egy patch, mert ez igy nem igazán jó:(
    Az, hogy elvett két csodámat is- pár körrel a vége előtt/vagy akkor amikor épp megkellett volna épülnie (már nem tudom de a vége felé) az azért nem semmi- annyit irt ki hogy nem tudta olvasni a Hanging Garden file-t s abbahagyta az épitést sőt el is tünt az épithető csodák közül:(

Ez a hiba egyébként ugyanúgy ott van az eredeti játékban is, vagy csak az ’1napos próbaverzió’ küzd ezzel a hibával?
  • Sipocz
    Meg szoktam építeni a Taj Mahal-t és kész. A 2.,3.... GP-ök egyre nehezebben jönnek össze (,a kivárosok meg örülnek hogy pihegnek-páhognak) még philosz leaderrel és pacifizmussal együtt is és szvsz. nem arra valók (főlegesen hogy 2 kellene egyidejüleg) hogy egy X körig tartó virágzást nyomjanak ki. Egy esetben gondolok olyasmire amikor megéri: az űrverseny megnyerése, namost ez (valamint az időkorlát) nálam mindig off.
  • Morfi
    Hétvégén frissítettem a rendszeremmel együtt :))
    Igaz azóta csak 1szer lépetki de az is single playerben. Akkor remélhetőleg majd lesz valami ujabb patch hozzá.
  • atomanty
    amugy ti hogy vagytok az aranykorral?mert én még sosem áldoztam rá GPket,főleg 3mat meg négyet,vagy érdemes?
  • atomanty
    nektek sokszor volt már olyan,hogy az ellen pont abban a körben fejezte be a csodát mint ti?kicst idegesítő,és mért az ő körében épült meg mért nem az enyémben,pl a nagy könyvtárral gyakran így járok,de mikor a taj mahalnál bevetem a mérnököt és úgyis beelőznek úgy már keserű kicsit a szám íze,rohadt gép nem tudna legalább 1 körrel gyorsabban cheatelni?
  • Sipocz
    Nemtom! nekem még egyszer sem volt lehetőségem egyszerre 2 civiket változtatni!?!? Sőt egy-egy "revolution" után néhány körig (5??) nem is babrálhattam a civikek között.
  • Sipocz
    Kiadta a fejlesztője a SlowerTech+Balance mod új verzióját és ez azért jutott most eszembe, mert az ipse a slavery civiket feldobta egy pici termelés boostolással is:). Természetesen a törzsi alapu munkamegosztáshoz képest bármi jobb.
  • atomanty
    map mérete dual csak két civ fér el rajta szűkösen,biztos jót tenne a kapcsolatotoknak:D
  • LSSAHPAUL
    Nekem a játék elejétől a végéig slavery van. Főleg azért mert kb a tankokig nem jön be nála jobb a tribalismnál meg azért csak jobb... Van valami olyan dolog hogy ha két dolgot változtatsz akkor is 1 kör az anarchia,meg ha 1-et akkor is, ezért szoktam előbb utóbb slavery-re áttérni.
  • Sipocz
    Helló Népek!
    Mizujs?
    1.OK! barbár szokás és idegen az én (?a mi?) felfogásunktól, de: ha olyan városod van ahol a kaja rettentő plusszban van jelen, de termelés csekélyke (pl. ókori folyómenti civilizációk az öntésföldeken) akkor egy-egy fontos katonai egység, városi impro vagy éppen csoda érdekében a város népet (szószerint) beleölöd a termelésbe. Szvsz. a fórumozó kollegákat és minden jóérzésü embert ettől az áldozattól való viszolygás riaszt el a bevezetéstől.
    2 A 2. vallást érdemes terjeszteni szerte a saját birodalmadban és olyan más birodalomban amely hajlandó ezt államvallásként bevezetni. A legfrankóbb viszont minden esetben a Te saját államvallásod terjesztését forszírozni. A 2. vallás shrine-jébe "beledolgozni" egy great prophet-át csak annak széles elterjedése esetén indokolt szvsz. A 2...3....4... vallások "jósága" igazán a kult.győzelemre való törekvés és a free religion civik bevezetése esetén domborodik 1000-vel.
  • Balli
    1. A Slavery bevezetésének milyen előnyei s hátrányai vannak? Mert bevezettem, de nem vettem észre semmit. Azt meg olvastam hogy a forumozok többsége nem vezeti be, mert nem éri meg, de miért?
    2. Ha megalalpítom a második vallásomat akkor azt is ugyanugy érdemes terjesztenem abban a városokban is ahol az első vallásom már elterjedt, az is plusz bevételt jelent, plusz pont s jobban nő a barátság? S az is jó ha mindkétkét saját vallásom jelen van a saját városaimban?
  • Balli
    1. A Slavery bevezetésének milyen előnyei s hátrányai vannak? Mert bevezettem, de nem vettem észre semmit. Azt meg olvastam hogy a forumozok többsége nem vezeti be, mert nem éri meg, de miért?
    2. Ha megalalpítom a második vallásomat akkor azt is ugyanugy érdemes terjesztenem abban a városokban is ahol az első vallásom már elterjedt, az is plusz bevételt jelent, plusz pont s jobban nő a barátság? S az is jó ha mindkétkét saját vallásom jelen van a saját városaimban?
  • Balli
    Hogy érted azt, hogy dual-on nyomjuk-e?
  • atomanty
    próbáljátok ki a gyors játékmenetet,úgy tovább juttok mire kilép,és az idő is szint repül
    dualon nyomjátok egyébként?
  • atomanty
    nincs,igen,igen,monotheismust érdemes 1.nek megalapítani,mert az organized religion 1 hasznos civic+így mellette még zsidót is felveheted
  • Balli
    Egyébként a vallások között van különbség? Vagy mindegy melyiket alapítom meg, mindegyik ugyanolyan előnyökkel jár?
  • Balli
    Mivel a párommal együtt játszunk, így nincs mese hot seat-tel kell hogy nyomjuk, de ez a fagyás eléggé elszomorító. Hátha adnak majd ki egy patch-t ami megoldja a problémát
  • atomanty
    mért nincs amugy philosophy + industry speckós hős?én tutkó azzal lennék:D
  • atomanty
    a hot seat egyik havernál is kikilépdelt,de az ő gépe sem volt gyakran frissítve,de nekem nem nagyon jött be aza hot seat,elég vontatott a játékmenet
  • Balli
    Lehet, hogy a Hot Seat móddal lenne a gond? Te gondolom single-ben kened
  • Falabu #1949
    Nemhiszem hogy a kártya a probléma, nekem is ilyen karim van és gond nélkül fut!

• Balli
    Tegnap nekem is Hot Seat modban külön kilépett
    Pedig nem is ATI kártyám van, hanem 6600gt-m, legújabb driver van fent, patch fentvan. S ráadásul 1600 körül jártunk még csak
    szomorú vagyok, reménykedtem hogy megúszom, véletlenül 5letek? Vagy ennyi, mert igy nem igazán lehet játszani
    Másik bug: két csodát sem bírtam eddig megépíteni, ugyanis nem bírta megnyitni a hozzá szüksége file-t, s ki is irta a képernyőre hogy a file nem olvasható- abbamaradt az épitési pár körrel a vége előtt, s el is tünt a városba az ikonja hogy esetleg meg is lehetne épiteni. Az ellenfél sem épitette meg. Viszont cserébe kaptam pár száz aranyat. Csinált már nektek ilyet?
  • Bozso77
    Helo

Azért próbáld ki van kihívás gyors nyerésbe is. Nekem már több álmatlan éjszakám ráment hogy végignyomjam pl.: Monarchon és Princen de alig kaptam pontot. 16K körül már örültem. Szerintem akkor is szar a pontrendszer és még javítani fognak rajta. 100K pontot elérni az most számomra a kihívás utána esetleg HUGE map Emperor vagy immortal végig nyom, de elsöször 100K.
  • Atomreaktor
    jól összejöttek a városaid, rohadj meg. asszem ezt a quick módot hanyagolnunk kell...
  • atomanty
    madras pont nem látszik az 14es szintű,s bár nem sok értelme van a hagia sophiának quick gameben(3mat lép a worker+van olyan civic ami +50%modernizálás,meg quicken 1ből épül minden:D),de azért mért is ne,adja az ingeniurt legalább
  • atomanty

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

map:hub,standard;speed quick(elég buta,de elsőre nem is ment rosszul),no barbár,no tech csere
    és az ellen feladta :D
    ha érdekel valakit hasonló multijáték az jellezze kérem priviben,(3:0,kicsit 1hangú már a játék vki elkenhetné már a számat;)(én vagyok mellesleg,Darth-Anyan a sithmuskétás)
  • dr Kotász
    Sajnos csak annyit tudok mondani, hogy frissíts drivert. Nekem nVidia van, azzal nem lépett ki egyszer sem.
  • Lacee
    tudom hogy hülye kérdés, de a nehézségi szinttel változik az AI ügyessége is, vagy csak előnyöket kap?
  • Morfi
    köszi
    esetleg a kilépés okát nem tudod?