A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Sipocz
    Kieg.: soha ne válassz azért pikeman-t (bármi más fegyvernemet) mert bárki is így "szokta", a pikás elsődlegesen mounted egységek ellen jó, hiszen erre van alapskillje már 1-es szinten is. A jó inváziós csapat szvsz.(puskapor előttről, középkor, én mindig ekkor keveredek háborúba): 1 katapult (bombázásra), 2 crossbowman (általános mobil védelem és támadás), 2-3 axeman vagy maceman (jó ha van benne cityraider skill-lel bíró és jó ha már eleve 3-4 szintüek) ők a "verőlegények", 2 spear-, méginkább pikeman (mounted egységek ellen, jó ha van benne medic-es). No szvsz. egy ekkora csapat már idegenföldön jó eséllyek tud elfoglalni kisebb városokat (persze közben ahogyan szinteződik már nagyobbakat is), mounted egységet azért nem soroltam fel (bár naccerű ha van olyan is) mert vagy van ló, elefánt vagy nincs, réz és/vagy vas meg mindig van. Továbbá ha már eleve városfoglalás a cél, akkor e sereg mögött álljon készenlétben egy 1-2 archer(longbowman)-ből és 1-2 axeman(maceman)-ból álló helyőrség, merthogy nem csak megszerezni hanem, megtartani is kell. Azért erősen javalt a támadás megindítása előtt egy "katonai erővizitáció" meg én mindig megüzenem a hadat saját földemről, aztán az erre "berágó és felvonuló" AI-t megtizedelem még a határaim mentén/belül mert ilyenkor könnyebb a hadtáp/hadkieg. és veteránokkal betámadni ellenséges földre "cool".:) (csak szvsz., azért teszem oda mindig hogy "én" hogyan szoktam!)