Gazdasági világválság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
én azért jobban bíznék a génállományunkban 😊 ha ennyire nem viselné el a szervezet a változásokat és nem állna ellen a mutációnak már régesrég kihaltunk volna 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tomsolo
persze ez a " szabályozottság", profitérdek, némely területen visszaköszönhet: pl egy génszabályzott nehézélelemiszer(pl liszt) ami nagy mennyiségben lepi el a piacot, a bevizsgálás lehetetlensége folytán okozhat világválságot ha teszem azt a fogyasztók másodgenerációjában okoz visszafordíthatalan mutációkat.... sazl kihalhat az emberiség nagy része mire rájönnek mi okozza... (SCI-FI rulz 😄)

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Dzsini
tudod 1 vinyó nem vinyó, és a biztonsági mentést nem véletlenül szokták más típusú, vagy legalább más sorozatban készült vinyóra csinálni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Remelem a winyom nem purcan ki 3ev mulva. 😛

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

és azt is tegyük hozzá hogy a felhalmozódó készletek ellen kitalálták a minõség rontását, azaz manapság SZÁNDÉKOSAN ugy tervezik, ugy hozzák létre az eszközöket, hogy meghatároznak egy életciklust, erre garanciát adnak, és azután nagyon gyorsan tönkremegy
ezzel pörgetik fel (mesterségesen) az eladásokat, növelik a fogyasztást, és igy fedezik az ujabb technológiák kifejlesztésének, behozatalának költségeit

Jano
Akkor már tényleg csak néhány év... :o)

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Vilagvalsag majd akkor lesz ha elfogyott az olaj. Semmi koze a valsagnak ahhoz h most mit adnak el.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

tomsolo
gazdasági világválság jelen pillantban ipari fejlesztési okok miatt nem jön létre napjainkban, hisz minden ilyen folyamatot a multik erõsen szabályoznak, elég csak a benzin kiváltására gondolni, de jó példa erre a cd/dvd/bluecd is... de pl. egy ingyenesen terjesztett hidegfuziós szabadalom megrengetné a világot - ez már paradigma jelenség lenne...

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Dzsini
ezt mondták 25 éve is.

Jano
"takarítókra, varrónõkre... mindig szükség lesz"

Néhány évük lehet hátra, hála a robotizálásnak.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Taranov
Az miért baj, ha többet adnak el? Nekik csak az a baj, ha évrõl évre nagyobb készlet halmozódik fel, és nem tudják eladni. De ezt nyilván meg tudják oldani reklámkampányokkal, leértékelésekkel stb.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Szerintem egyszerûen arról van szó, hogy telítõdik a piac, a régi szereplõk nem tûnnek el, újak viszont jönnek.
Így mindenkinek csökken a bevétele.
A Dove sampon nyilván azért jött létre, mert több pénzt akarnak keresni, úgy gondolják, hogy ezalatt a márkanév alatt könnyû lesz eladni.
A Porsche Cayenne-t meg úgy magyarázom, hogy mostanság nagyon keresik a SUV-okat, a hagyományos Porsche sportkocsit kevésbé, ezért csinálták meg ezt.
Ha megnézed, nagyon sok gyárnak vannak SUV-jai.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

FtranX
a microsoft azt se érezné meg, ha ingyenes tenger alatti hotelt építene a bálnáknak. 😊

attól, hogy megszünnek egyes munkahelyek, létrejönnek mások
1990ben az hogy informatika szinte nem is létezett, most meg többmillió embert foglalkoztatnak a kutatómûhelyek, gyárak, kis és nagykereskedések, egész Tajvan ebbõl él, létrejött egy teljesen uj iparág. MINDIG lesz munka, ha megvan hozzá a képzettséged - és különleges képzettség nélküli takarítókra, varrónõkre, épitõmunkásokra is mindig szükség lesz.

lásd microsoft xbox 😄

FtranX
hát nem kell nemlétezõ keresletre építeni. amúgy egy nagy, tõkeerõs vállalat még ilyet is megengedhet magának.

FtranX
Már ma is robotok végzik a termelés döntõ hányadát. itthon is és nyugaton is.
Amellett, hogy emiatt megszûnnek munkahelyek, újak is keletkeznek: a robotokat meg kell tervezni, le kell gyártani, karban kell tartani, meg kell írni a szoftverüket.

Mike at home
aki meg tulzasba viszi az expandalast, es a nemletezo keresletre epit, az becsodol

szamtalan peldat lathattunk erre az elmult 5-10 evben

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
recesszio max, vilagvalsag meg jo ideig nem lesz

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Trade
Ameddig van munkaja az embereknek.
Es mi lesz amikor megjelennek a robotok?
Nyugaton mar nagyon sok mindent gepestitettek nincs is szukseguk annyi emberre

FtranX
miért hogy kéne mûködnie a dolognak?

ha a terméket sokan veszik, akkor a gyár növeli a termelést, ha kevesebben, akkor meg csökkenti.

I.C.ram
Miért ne gyárthatnának sokat, ha van rá felvevõ piac? Mindent megvesznek az emberek manapság.
Trade
Miert majd most jo marketinggel elintezik a dolgot?

FtranX
addig, amíg a vevõknek van pénzük megvenni. 😊

Trade
Miert majd most jo marketinggel elintezik a dolgot.
A kulcsszo valoban a :tultermeles.
Meddig lehetseges az hogy minden evben TOBBET adjanak el a gyartok az elozo evhez kepest?

FtranX
szerintem te ezt összekevered az 1929-1932-es világválság egyik kiváltó okával, a túltermeléssel.

szerintem olvass el néhány gazdasági szakkönyvet, nagyon nem tudod mirõl beszélsz

Bandew
A kozmetikai áruk, meg az ásványvíz is fogyó cikk. Szal itt nem fog fellépni az a probléma, hogy " te jó ég már minden embernek van 2 liter ásványvize, tönkre mentünk!".

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Trade
Mindenki evrol-evre minel tobbet akar eladni minel tobb arubol.
Es mihez vezet majd ez?

FtranX
nem értem az összefüggést a sokféle termék és a világválság között.

cSuwwi
Próbáljátok a témát távol tartani a napi politikától, mert ez is be lesz zárva, mint a többi hasonló topic.

shit happens

EOX
én nem

Retteketet

Trade
bocsanat,ki tudnad javitani?

FtranX
ja

Trade
Regebben volt egy gazdasag,politika topic is de az eltunt.
Szoval nekem csak az autogyarakon tunt fel hogy hamarosan bekovetkezhet megint.
Minden egyes gyar probalja novelni az eladasokat olyan uj autokat csinalnak amik azelott nem is szerepeltek a programban(porsche Cayenne).
Mindenki probalja "befoltozni" a tatongo lyukakat mindenki gyart mar mindenfele autot.
Kozmetikumoknal:azelott nem volt dove sampon,vagy az asvanyvizeknel:meg sem tudom mar szamolni hanyfele gyarto van.
Szoval mindenki tobbet,tobbet meg tobbet akar eladni.
Vajon mennyi ido kell ebben a tempoban egy kovetkezo valsagnak?

EOX
világválság egy szó

Retteketet