Gazdasági világválság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki mondjon le. Ha a nyugdíjasok nem termeltek valódi értéket, akkor õk mondjanak le a nyugdíjról.

A vezetõk hol voltak ? Most hol vannak ? Ugyanott ? Vagy már a pokolban ?
Bucser
A kommunizmus szépsége az volt, hogy 40 éven keresztül gyártottuk a nagyrészt eladhatatlan szart.

Az élelmiszeren kívül milyen minõségi terméket állított elõ a magyar gazdaság?

Jahh és ha az Okkultist által javasolt (fújjuk el az államadósságot mint e lengyelek) vonalat választottuk volna akkor még ennyi nyugdíja sem lenne azoknak akik a kommunizmusban dolgoztak mint amennyi most van.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
80-as években?

wakeupneo... Semmit nem kellett fizetni könyvért, iskoláért, a fûtést baromira kedvezményesen kaptad mert nem tudtad volna kifizetni (sõt kb 1 évvel ezelõttig is)

Az elkúrás pedig 1998-ban kezdõdött mikor pörgettük a gazdaságot.

Na MIVEL??

BELSÕ FOGYASZTÁSÉLÉNKÍTÉSSEL

nagy tapsot.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Akik a kommunizmusban dolgoztak ? Azoknak hova lett a munkájának az eredménye ? Jó hogy azt nem mondják hogy a nyugdíj egy szociális juttatás. A kis faszomat azt, negyven évig vonták a fizetésébõl.
"fûtöttél orvosi ellátást kaptál iskolába jártál"

Fizetted a számlát fizetted az egészségügyi hozzájárulást sztk-t tb-t minden faszságot megvetted a könyvet a tanárokat az adódból fizették AKKOR ??

Még egy kicsit, egy nagyon kicsit lehet hülyíteni az embereket de nem sokáig. Nincs tovább. Azért nincs mert elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen árulást országvezetõk és értelmiségieknek nevezett fasszopók nem csináltak mint amilyet nálunk csináltak.
Bucser
Akkor nem tudom miért a legtöbb kivándorló lengyel jelen állapotban? (asszem a számuk kb 1,5 millió az UK-ben??)

Bocs. Egy Bankkonszolidáció során nem a felvett hiteleket nyomják vissza a bankba (eredetileg nem a postabankról van szó).

Hanem azokat a pénzeket teszik vissza (szintén kölcsön formájában adva a banknak) amiket a bank run során kivettek.

A 10-20 milliárd amirõl beszélsz nem tudom micsoda... A 700 milliárd pedig nem azért kell mert bedõlnek a banki hitelek, hanem mert nem jutnak a bankok rövid távú forráshoz. nem hiteleznek egymás között, mert nem tudják kinek a portfóliója veszélyes ergó ki dõlhet be következõre.

Nem vagyok zsidó csak bankár de az ilyetén megközelítés szimplán faszság és olyan hülyeségbõl következik mint amiket te állítasz (elég következetlenül beszélsz, összevissza, név nélkül ekézve másokat, ami nem bûn csak éppen etikátlan, mert felelõsségre nem vagy érte vonható).

MOST JOBB? (a Lengyelek túlélték? miazhogy, nagyonis)
Összekeversz valakivel, vagy valami hasonló, mert én fizetõs iskolába jártam, de nem Magyarországon, igen tudok írni-olvasni, de azt megoldották a 60-as években is, HITELFELVÉTEL NÉLKÜL is. (hogy jön az iskola a hitelekhez??????????) A benzint (olajat) nem a nagy SZOVJETUNIÓból vettük? (õk $-ért adták?, MUHAHAHA)
A BANKKONSZOLIDÁCIÓ (ahol az eltünt pénzeket kell pótolni, amit a jóbarátok, szélhámosok, VIP-listások, stb.. vették-vitték) az is KÖLCSÖN, vagy AJÁNDÉK? Vissza nem adták, de honnan is van a pénz? Na ebbõl van elege az adófizetõ LÚZEREKNEK (nevezzük õket egyszerû bennszülötteknek), hogy az Õ pénzébõl fizessék mások dõzsölését, vagy HOZZÁ NEM ÉRTÉSÉT, esetleg SIKKASZTÓ ÉLETVITELÉT. Te zsidó bróker vagy? Ha nem, akkor miért véded a vérszívókat, ha meg az vagy, akkor keress valami rendes munkát. Ez nem olyan amihez érteni kell(vagy lehet) mert az itt a piros-hol a piros (vagy a rulett) az nem valami közgazdaságtudomány, hanem bennfentes szélhámosság, ahol az viszi a bankot, aki közel ül a tûzhöz. Hova lett az az összeg, ami eltünt a Bankokból? (a bankkonszolidáció összege, ne gyere a rossz hitelekkel, meg a hasonlókkal, 1szer át lehet verni a bankot 10-20millióval, de itt milliárdok tüntek el, az már tendencia)
Bucser
A 80-as években ezeknek a hiteleknek köszönhetted hogy volt villany, fûtés és benzin az országban.

Megcsinálhattuk volna azt amit a lengyelek (likvidálták az államadósságot azaz azt mondták, hogy nem veszik tudomásul a létezésüket). Lett is volna sírás itt 10 évig. (voltam Lengyelországban 95-98 között bevásárló túristaként. Hát a fekete-fehér tévé is ritka volt nem hogy az új autó az utakon...)

a kiemelésekre pedig:

"1. NEM ÉN VETTEM FEL"
fûtöttél orvosi ellátást kaptál iskolába jártál akkor? élvezted a hatásait?? (gondolom igen mert tudsz írni olvasni)

tehát a VÁLASZ: TE VETTED FEL

2. NEM KÉRDEZTEK MEG RÓLA, tehát nem a beleegyezésemmel történt az egész

Ez igaz ahogy az államkötvény kibocsátásról sem kérdez meg a mai napig a kormány minden egyes napon mikor aukciókat tart.

3. NEM LÁTTAM BELÕLE SEMMIT (csak a hátrányait)

fûtöttél orvosi ellátást kaptál iskolába jártál akkor? élvezted a hatásait?? (gondolom igen mert tudsz írni olvasni) azaz lásd fent.

A 700 milliárd pedig ha egy kicsit tudnád mirõl abajogsz nem odaadott pénz hanem KÖLCSÖN. Amit a FED ad tulajdonrészért cserébe.

Zsidózni vinnyogni a bankárösszeesküvés miatt pedig az NWO topicban pls.

Még egyszer kérném nyomatékosan hogy aki nem tud semmit arról, mi miért történik az ne röfögjön már ide, mert unalmas korrekciózni a sok faszságot amit vérgõzös zsidóutálatban írnak egyesek.

Én csak annyit mondanék, hogy azokat a hiteleket nem kellett volna felvenni,kb. úgy szivatják az országot, mint Lákátosékat az uzsorások. Hol a határ? Az eredetileg felvett 10milliárd USD-re 1990-re lett 20milliárd adósság, de közben már többszörösen kifizettük. Ott kellett volna megállni, hogy vége, bezár a bazár. Most sokkal rosszabb, 110milliárd Euro, ezt már képtelen visszafizetni az ország. Mi a megoldás? Eladni néhány megyét? Lehetõleg nyugaton, ott lennének vevõk? Vagy eladni a termõföldet, és akkor virtuális (még inkább) országgá válunk? Én inkább felgyújtanám az egészet, de nem adnám oda, olyan hitelek miatt, amiket
1. NEM ÉN VETTEM FEL
2. NEM KÉRDEZTEK MEG RÓLA, tehát nem a beleegyezésemmel történt az egész
3. NEM LÁTTAM BELÕLE SEMMIT (csak a hátrányait)
Még egy kicsit kell feszíteni a húrt, és nem fog senki semmit kérdezni, hanem aki öltönyben jár dolgozni, azt szó nélkül felhúzzák az elsõ villanyoszlopra, Isten majd szétválogatja. VAGY el lehet kezdeni áthárítani a következményeket, azokra aki okozták.
NY-ban pl. már kezdenek beszólni a zsidóknak, holott nem minden zsidó bankár és juppiköcsög, de húrt csak feszítik, vállalni meg nem akarják a következményeket. (helyette a 700milliárdból már tervezik a következõ yacht és magángép vásárlását)
Bucser
Indokolni is tudsz vagy csak vagdalkozol a levegõbe? Ha a második akkor húzás NWO topicba. ott lehet vadabbnál vadabb hülyeségeket állítani hisz úgyis csak mind feltevés.

Ráadásul az ilyen populista maszlagokat sulykolók közé tartozott Torgyán apánk is aki aztán ha ott volt a helyzet úgy baszta el az egészet hogy öröm volt nézni...

Megmondani a tuttit baromi könnyû, meg hogy így égessük úgy akasszuk meg húzzunk le mindent, de csinálni valamit másik dolog.

általában aki a bankszektorról így beszél kibaszottul nem tudja mi is folyik odabent csak olvas néhány hülye hasonló populáris hozzászólást és cikket.

A Golden Handshake-t én is felháborítónak tartom. De így mûködik a szektor.

Bucser
látszik, hogy az illetõ még a maastrichti kritériumokkal sem nagyon volt tisztában és azzal sem, hogy azok nem teljesítése milyen hatással van pl Görögországra.

Ha lenne patrióta bankárunk (magyar) és lenne közöttük olyan, akinek 150felett van az IQ-ja, az képes lenne kitalálni egy módszert, hogy mihez legyen kötve a FORINT, amit nem lehet megingatni, vagy nem érné meg megdönteni. Pl. az országban található TERMÕFÖLDhöz, de akkor az állam tulajdonában kellene , hogy legyen a nagyrésze. ÉS NEM LEHETNE ELADNI, bérbeadni csak annak, aki termelésre használja, ÉS BELFÖLDÖN fizet adót utána. Aki a termõterületet károsítja, az olyan, mintha betörne a bankba, (20-50év) vagy sikkasztana. A többi cucc az országon belül, az nem olyan amire alapoznék.
Ha ügyes lenne a helyi (lollaboráns) elit, akkor az ország nem keveredne bele mindenféle sikkasztók kabátlopási ügyeibe, lufikat a faluvégi vásárokban lehet venni, de ha kidurran, akkor nem árverezik el a házadat. Fõleg nem úgy, hogy te csak a HRADÓBAN látod azokat a szép nagy házakat, és tõled is bevasalnak pénzt, mert valahol, valakik elqúrtak valamit. Valahogy a sz*r mindig begyûrûzik, de amikor a felfelé ívelõ szakasz van, akkor max. annyit látunk belõle, hogy NEM LETT ROSSZABB. Ez így nekünk nem üzlet (Izlandon legalább tényleg dõzsöltek egy ideig, te mikor dõzsöltél utoljára?) nem kellene minden szavát beszopni az aktuális feketejánosnak. Magyarország 10millió lakosra összeszedett 117MILLIÁRD EURÓ adósságot. EZ fejenként 3MILLIÓ forint, de a 80éves öragasszonytól csányisanyibácsin keresztül a 16gyerekes Lákátosig bezárólag. (a 16gyerek is 3milla/fõ) A bennszülöttek 90%-ka egy ÉVBEN NEM KERES bruttó 3milliót, ehhez képest is nagyon sok az adósság, fõleg úgy, hogy
1. NEM LÁTSZIK MEG az országon, hogy mire költötték el
2. Az összes környezõ (szintén nagyon gazdag, nagytudású) ország jóval kisebb összeget halmozott fel, és nem növelnik, hanem próbálnak megszabadulni tõle. (adósság/fõ)
3. Ha tényleg beindul a válság, akkor , ha nem AKARJÁK megmenteni az országot, az elsõk között leszünk. (itt MÉG forint, -Szlovákia már kihúzta a fejét a hurokból- van, ha egy kicsit leviszik, mondjuk 600-800Ft lesz egy Euro, akkor olcsón lehet majd bevásárolni, MINDENBÕL, mert akkor 100% hogy az állam alkezd mindent eladni alólunk, földet, vizet, levegõt)
Itt leírják, mi a helyzet, közérthetõen, a kamuzó bankárdumát mellõzik.

VAGY
lehetne ez is címlap

HAHAHAHA, ez jó, egy másik ilyen fórumról loptam:

Biztos nem lesz népszerû amit írok, de én maximalizálnám a bankok számát. Minek ennyi bank pl. Magyarországon? A megmaradtakat kõkemény szigor alá vetném (PSZÁF) Tilos lenne úgy nagy prémiumokat, fizetéseket adni, hogy közben negatív hasznot realizálnak. Tõlem mehetnek tízezrével az utcára a fehéringes naykkendõs köcsögök! Ügyfélbarát banki szabályokat vezetnék be. Pl. tilos lenne azért pénzt kérniük ha valaki pénzt vesz fel a számlájáról. (Ezt röhelyes dolognak tartom) Betiltanám a banki reklámokat a médiákban. Ne tukmálják az emberekre a hitelt. Akinek kell, az majd bemegy a fiókba és érdeklõdik. A tõzsdéken (világszerte) megtiltanám a határidõs piacokat. Aki fogadni akar az húzzon Monte Carlo-ba. A Maastricht-i kritériumok (melyeket egy csomó ország ma sem tart be: Belgium, Portugália, Olaszország, Görögország) helyett valami hasonlót találnék ki, de a jövõre vetítve. Vagyis nem megfeleni kellene és utána (az euró bevezetése után) lehet nyugodtan garázdálkodni, hanem folyamatosan kellene a számokat tartani. Büntetésképpen nem kapnának EU támogatást az ezt megszegõ államok. Egybõl nagyobb lenne a fegyelem. Így akár holnaptól az euró övezetbe léphetne az összes EU tagország. Csökkentené a spekulációs veszélyt. A jelnlegi helyzet elõidézõi (bankárok, pénzemberek) között pedig vagyonelkobzás + börtön. Legalábbis azoknak akik felelõtlenül csak a kapzsiság által vezérelve tevékenykedtek, és bizonyíthatóan benne vannak nyakig ebben a szarban.

KÖSZÖNKÜK FEKETEJÁNOS ELVTÁRSPAJTÁS, hogy még 1978-ban (vagy 82-ben, IMF, adósságspirálba belerántás) erre a fantasztikus pályára állítottad az országot. Nem-e lehetne-é, hogy végre bevonulj Sopronkõhidára, a megérdemelt 30év pihenésre, a vagyonodat pedig szétosztanád a hajléktalanok között.
Hegi90
tegnapi arany

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Bucser
De a devizahitelekben nem a kamat a veszély hanem az árfolyam volatilitás.

HA a forint begyengül akkor amagas chf árfolyam mellett úgy elszáll a törlesztõd, hogy a kamat lesz a legkisebb problémád.

Pont ez fog most történni a devizában eladósodottakkal.

Ráadásul itthon jellemzõ, hogy az emberek kicentizik a hitelt. azaz ha keres 150-et 90 elmegy megélhetésre és úgy gondolja, hogy 60 törlesztést ki tud csengetni. Azonban ha elmozdul az árfolyam vagy éppen elszáll akkor már kapásból legalább 70-75-t kell fizetni. 2-3 hónap alatt olyan adósságot halmoz fel, hogy felmondják a szerzõdést.

Ha forintban adósodik el valaki akkor mehet akárhova a svájci frank és a forint. Téged csak a kamat fog érdekelni ami pedig lesüllyed egy válság idején, hogy beindítsa a gazdálkodást rendesen.

Ja és a CHF nincs semmihez sem kötve ugyanis független ország nem tagja az Úniónak és köszöni szépen jól van. Szabadon lebeg ahogy a forint is. Ha bent lennénk az EMRII-ben akkor lenne hozzákötve a forint az eurohoz.

A Tényleges ismeretke hiányáról meg csak annyit, hogy finanszírozónál dolgozom mint kockázatkezelõ. nap mint nap látom, hogy mlyen emberek milyen hiteleket vesznek fel milyentörlesztõvel és azt is, hogy milyen kamatokkal dolgozunk.

3 hét alatt a CHF forráskamatunk 4%-ot emelkedett az árfolyam is felfelé mozog. Szerinted ez pozitív vagy negatív?? nem beszélve arról, hogy nem kapható CHF a piacon.

"ha az átlag tuskó magyar tudna egy kis önmérsékletet tartani és nem CHF-ben és egyebekben adósítaná el magát "

Ha a többi tuskó magyar kicsit gondolkodna, akkor a 290-es Euroárfolyam esetében is nem lenne 50%-nyi különbség az államilag támogatott forinthitel, és a piaci feltételekkel kiadott devizahitel között, természetesen az elõbbi javára. Forintosítva 70.000 és 100.000 / hó a tényleges értékek. 240-es Euro esetében az elsõ érték 60.000 forint, miközben a forintos hitel törlesztése nem változik!
Azt pedig tévedés hinni, hogy van olyan körülmény, amikor a CHF bedõl, a forint pedig atomstabil marad, a legkisebb külsõ behatásra elõször a magyar gazdaság dõl be, nem a svájci, és ez tükrözõdik vissza a kamatokban is. Ha a devizahitelekben megugranak a kamatok, azt követni fogja a forint is, ebben senki se kételkedjen. Ráadásul mind a forint, mint a CHF az euro árfolyamához van igazítva, túl nagy kilengés csak úgy lehetséges, ha az másik is követi.
Egyszóval könnyû osztani az észt, pláne annak és a tényleges ismeretek hiányában.
Van igazság abban amit mondasz. Nincsen nekem gondom ezzel én azt próbálom mondani hogy vannak olyan dolgok amelyek a háttérbõl gerjesztik ezeket a folyamatokat.

Például a filmekben a reklámokban olyan képet tesznek az emberek elé hogy fogyassz vegyél vegyél még, egyél igyál, akár hitelre is, majd lesz valahogy élj a mának, ne gondolkozz sokat...

Azt hinni hogy a véletlenre bízzák szerintem olyan jóhiszemûség amit nem engedhetsz meg magadnak. Ezt az érdekedben és nem ellenedben mondom.
Bucser
Aprócska tévedés: A Magyar Nemzeti Bank nem ad pénzt a költségvetésnek.

Az MNB a kormánytól és az országgyûléstõl független szerv. elnökét a kormányfõ jelöli valóban, de onnantól nincs lehetõsége visszahívni és befolyásolni.

Az MNB egyik feladata a pénzpiacokról pénzt bevonni a költségvetés támogatására és ezért államkötvényt kibocsátani. Ezt hívják külsõ finanszírozásnak.

ha az átlag tuskó magyar tudna egy kis önmérsékletet tartani és nem CHF-ben és egyebekben adósítaná el magát vagy éppen forintban takarítana meg akkor nem lenne szükség külsõ finanszírozásra.

Az államkötvényt magyar emberek vennék, ergó az adóján felüli költségvetési befizetésért kamatot realizálhatna.

Csakhogy Magyarországon a megtakarítani képes ember igencsak kevés. és nem azért mert olyan szarul élünk, hanem mert nincs bevallott jövedelme és inkább 2 autót hajt mikor egyet is alig tud fenntartani...

Ismerõs a mondás?? "2 számmal nagyobbat vesz mint amire szüksége van".

Ez a baj ezzel az országgal nem az NWO, vagy az exy által hordozott baromságok vagy épp másikisvan által linkelgetett demagóg agitpropaganda ami hülyíti az egyszerû embert..

Nem, nem kell "beszopnod" semmit. Különösen utálnod nem kell senkit, amire szándékosan próbálnak gerjeszteni. Azok akik ezt a világot irányítják arról halvány fingod sincs. Ha nem haragszol,azt az anyagot amit ezen a forumon is megpróbáltam veletek megosztani, nem fogom külön a te szádba rágni.

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Bucser
Hát ha csak az lenne a fejemben amit az egyetemen beleöntöttek már rég felkopott volna az állam...

Bucser
Kár pedig a stílus hasonló. Csak ott kapnád ezerrel a reakciókat is.

Veszélyes meg miért is vagyok?? Mert értem is amit beszélek, nem csak hadoválok a vakvilágba ahogy te?

Olvasd el a Fosztogatókat és rájössz hogy mirõl beszélünk.

Az a baj hogy ti éltek egy mesevilágban, és túl nehéz szembenéznetek a valósággal. Ahhoz amúgy is az kellene hogy legyenek saját gondolataitok, de nektek csak az van amit az egyetemen a fejetekbe vertek.
A magadfajta sokkal veszélyesebb mint az ostobák, és abszolút tudatlanok. Ti félre tudjátok informálni és vezetni az embereket. Tudtok néhány külföldi szót mint például kontraktus meg miegymás és akkor vageltok hogy milyen okultak és széles látókörûek vagytok.

Engem meg ez zavar de mégsem mondom hogy takarodj.
No csak nem zavartam meg uraságodat az egyeduralkodásában ? Megzavarodtál vagy mi van ? Mit gondolsz te vagy te ki ?

Nem írtam az index fórumra.
Bucser
Mármint tények vagy feltételezések terén?

Vagy a tájékozódás azt jelenti, hogy be kell szopnom egy mesét, hogy miért kell utálni egy réteget akik a háttérben irányítják a világot??

HA vannak TÉNYEID és ÁLLÍTÁSAID azokat szívesen fogadom. felételezésekbe ne menjünk bele mert akkor akár az EU-t hívhatnák NagyMagyarországnak.

Egy kicsit tájékozottab kellene legyél, hogy megértsd.

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Bucser
Miért adósság? Áruld el.
Érteni akarom ezt a kicsavart gondolkodást.

..ha másik devizára váltod, áttetted az adóságot az egyik zsebedbôl a másikba...

Az NWO topikon talán én vagyok a leg 'rögeszméseb', úgyhogy felesleges itt tovább iritálnom a "zagyvaságaimmal".

Bucser
miért is lenne adóság? bármikor átválthatom más devizába. akkor is adósság még mindig?

Ha nem lenne konvertibilis akkor azt mondanám, hogy valahol igazad van, de így... Szimplán demagógia amit állítassz mert alapja nincs a mondandónak.

Tények:

1.: az MNB-nek nemzeti valutára (HUF) pénznyomási monopóliuma van.
2.: Ha az Államháztartásnak pozitív lenne a mérlege és a külkeregyenlegünk pozitív lenne akkor valszeg nem azzal kellene küzdenünk, hogy A CHF-ben meghitelezett autókt ingatlanokat hogyan fizessük, hanem más országok küzdenének azzal, hogy HUF-ban miért van eladósodva a lakosság.

A zagyvaságodat pedig a cserekereskedelmi jelrõl nem értem. a készpénz pont ezt valósítja meg.

Mitõl lenne a zsebemben levõ készpénz adósság ha azt termelõ tevékenységgel szerzem meg?

Jörg Haider rögeszmés volt. mint páran az NWO topicban... István számít rátok vagy éppen a Gyula.

Ennél az is jobb. A jelenlegi zsebedben lévô 'készpénz' is már maga adóság. A termelôgazdaságban a cserekereskedelmet szolgáló jel lehet bármi, fedezet nélküli is, ha mûködôképes a termelés, az maga a fedezet. Ennek a 'jelnek' a kibocsátása lenne egy közösség, ország legfontosabb privilégiuma, a közösen megtermelt javak igazságos elosztásához. Ha ez idegen kézbe kerül, akkor ( mint a játékautomatán) a kiszipolyozás beállítható, távolirányítható. Ez utóbbinak vagyunk az áldozatai és akik ennek mûködéset veszélyeztetik, járnak úgy, mint most Jörg Heider, vagy ôelôtte sokan mások.

Bucser
Húzzál már agitálni vissza az Index polidilijébe.

Idegesítõ hogy trollkodsz.

Bucser
Akkor legyen cigánypénz?

BTW magyar nemzeti banknak van pénznyomási monopóliuma.

mirõl beszélsz?

Kicsit nem érted ezt a rendszert. A Magyar Nemzeti Bank kölcsönadja a pénzt az államnak használatra, de kamatot kér rá. De hogy a kamatot ki lehessen fizetni, újabb pénz kell nyomni... így nõ az infláció.

Nem lesz lakossági gázáremelés.
[NST]Cifu
Mezõgazdasági miniszternek ügyvédet kinevezni, vagy Hadügyminiszternek vegyészmérnök / kibernetikai kutatót politikai hiba. Elvileg illene olyan embernek vezetni egy tárcát, aki érti is, hogy mi az adott tárca feladata, mivel foglalkozik, mik az adott szakma alapvetõ ismeretei.

Lehet, hogy én nem vagyok közgazdász, de emlékeim szerint minden ország saját maga bocsátja ki a pénznemét. Dollárt nem nyomtathat és adhat ki például a Német nemzeti bank.
Ha a 'megoldásod' arra vonatkozik, hogy a pénzmozgást akarod korlátozni, tehát egy magyar bank nem állhat neki mondjuk euróval kereskedni, akkor azzal sikeresen elvágod az országok közötti kereskedelmi lehetõséget. Ha egy japán árút akarsz például eladni Magyarországon, akkor ahhoz valahogy szükséges a pénzváltás...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Az elsõ támadást kivédték fecáék

Mégis milyen támadást ? Mirõl beszéltek drága testvéreim, csak nem a nagyon hülyéknek is beleköptök a szemébe, hogy csípje azt nekik ?

Hogy szemet szúrjon végre ?

A családok és az emberek védelmérõl szól a tanácsokozás mégis a családokat és az embereket tolják oda a frontvonalra, hogy védjék ki az elsõ hullámát a "támadásnak". Nem ez történik ? Ez költõi kérdés...
Na és szerinted ki az, aki ért valamihez Cifu ?
Szerintem Jörg Heider értett valamihez, ugyanúgy mint Lincoln átlátott a "szitán". Nem olyan bonyolult ez, minden egyes nemzetnek magához kellene vegye a pénznemének a kibocsátási jogát és máris megszünne az uzsora kamat szedésének lehetôsége, és ezzel a problémák nagyrésze is megoldódna. De hát ki az otthon aki ezzel elômerene jönni ?...

Molnibalage
Amen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Naaa testvérem a 244-ben írtakat ne vegye magára akinek nem inge. Ha ellenérzéseket vált ki belõled akkor tarts önvizsgálatot. Nincs benne olyan ami bánthat egy igaz õszinte embert.

Nem vitatkozni akarok hanem rávilágítani a problémára.
[NST]Cifu
Egyszer talán azt kéne csinálni, hogy a hozzád hasonlókat beültetni felelõs pozicióba, és mondani, hogy tessék, akkor most csinálj valamit. Ez lenne kb. a Torgyán-effektus, mert amíg szapulni kell valamit, addig nagyon jól elvannak, de amint hatalom is kerül a kezükbe, kiderül, hogy effektíve semmihez sem értenek, 'építeni' nem tudnak, csak rombolni.

Támogatnám is, ha nem lenne kihatása a saját életemre, de így inkább harcolok ellene. Amúgy is túl sok az ostoba vezetõ és politikus...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Én meg azt vettem észre hogy te kezdtél alpári módon kötekedni.

Másik: nem tudhatod ki mikor hazudik... fõleg nem ha érdeke fûzõdik hozzá. Ha azt mondják kevés az olaj, felemelhetik az árát... hát nem nagyszerû ??? Aki nem hiszi az meg járjon utána.
Bucser
Akarsz konkrétan a válságról is beszélni vagy folytatod a kötekedést?? esetleg ezt a nickedet is bannoljuk?

Mert a félrebeszélés az megy ezerrel olyan témában amihez úgy látszik közöd sincs.

Nem gondolok semmit amiatt hogy diplomám van. Amiatt viszont igen, hogy gyakran olyan dolgokat látok elõre (gazdasági vonulatban) amit a diplomások 90%-a nem. (általában be is jön.)

Én nem különbözõ cikkekbõl szerzem az infoimat hanem megnézem a trendeket a részvény, állampapír és pénzpiacon valamint a nyersanyagpiacon és levonom következtetést. peak oil témának pedig elég rendesen utána lehet olvasni pl a clubofrome.org-on vagy a oildrum-on.

Oda olyan emberek írogatnak akik 10 évvel ezelõtt még hangosan cikkeztek arról, hogy nincs semmi baj a kitermeléssel mégis mostanra olyan számításokat közölnek melyek szerint a legnagyobb arab olajmezõk matured státuszban vannak elég erõsen és ez egyre jobban nehezíti a kitermelést. (nem hasra ütve találtam ki. utána lehet olvasni nagy olajcégek kutatómérnökeirõl beszélek)

+ nincs annyi új lelõhely amennyibõl a kiesést hosszútávon fedezni lehetne.

Miért kezdenék el magyarázkodni hogy hát de nem is... úgyis azt hisztek és mondtok amit akartok.

Amit mégis szeretnék elmondani az az hogy egyre sûrûbben fogtok találkozni olyanokkal akik egyre inkább kimondják az igazságot, nem törõdve azzal hogy kit sértenek meg majd jól berendezett elefántcsont-tornyaikban.

Lerombolják a falakat, amelyeket a tekintélyelvûség állított, mert az már akadályozza a fejlõdést. Ebben senki nem fogja megakadályozni õket. Kár harcolni ellene... csak magatokat idegesítitek. Mégis miért véditek azt ami láthatóan és érezhetõen nem jó, nem az igazi ? Kényelembõl lustaságból ? Vagy ti is egyfajta tekintélynek gondoljátok magatokat amiatt hogy mondjuk van diplomátok és akkor ti vagytok az értelmiség, az arisztokrácia ? Nagyon bájos, ahogy álomvilágba ringatjátok magatokat, amiatt hogy elhitethessétek magatokkal és másokkal hogy ti igenis mûveltek vagytok és nem lehet hogy ti valamit rosszul tudtok, tökéletesen megtanultátok a leckét az iskolában, mindenki megsimogatta a fejeteket mindig... Mint egy kutyának.. jó kutya... nyald meg a gazdit, és ne ugass sokat. Akkor kapsz majd csontot !
Molnibalage
Valszeg õ az. Nincs új a Nap alatt..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Esetleg egy cumira nincs szükséged amin elcsámcsoghatsz ?
Bucser
Akkor ezt veszem igennek.

No de kérem, ne gyerekeskedjen már...