A nagy Gazdasagi Világválsag
  • [NST]Cifu
    Közgazdászzseni nem vagyok, ellenben bizonyos szintű önállósággal rendelkező egyén, aki képes olyan bonyolult dolgokra, mint például felkeresni a Magyar Nemzeti Bank honlapját (a google-val hadilábon állóknak: http://www.mnb.hu/), majd azt röviden átnézve sikeresen rá is találtam a Jegybanktörvényre (Acroread letöltése, akinek nem nyílik meg a link). Ebben szerepel a következő:

46. § (1) Az MNB részvénytársasági formában működő jogi személy.
    (2) Az MNB cégnevét a cégjegyzékbe nem kell bejegyezni. A részvénytársaság elnevezést az MNB cégnevében
    nem kell feltüntetni.
    (3) Az MNB alapító okiratát a részvényes állapítja meg, amelyet be kell mutatni az Országgyűlésnek.
    (4) Az MNB részvényei az állam tulajdonában vannak. Az államot mint részvénytulajdonost a miniszter képviseli.

Olykor nem ártana kicsit önállónak lenni (más téren amúgy nagyon jól megy, tök jól tudsz véleményt alkotni a nélkül, hogy utánanéznél a háttérnek), és nem mástól várni a választ...

Ha a hangnem kicsit érdes, az annak köszönhető, hogy felindulásból írsz, olyan hangnemben, amire értelmes, épeszű ember nem fog válaszolni. Én sem tartom lassan már teljesen épeszűnek magam amiatt, hogy próbállak meggyőzi arról, mennyivel építőbb jellegű lenne nem így kommunikálni, és ennek meggyőzési próbálkozásnak mennyire nem látom az eredményességét... :S