A nagy Gazdasagi Világválsag
-
remark #698 A pénzrendszerrel kapcsolatban folytatott egyik hosszúra nyúlt vitámban én már megkaptam a magamét az MNB-vel kapcsolatban. A vitapartnerem sok erdekes dolgot leszögezett a pénzrendszerrel kapcsolatban, most beszúrok ide párat, mert ezek jól mutatják azt hogy mi van a kimu"velt fejekben.
Arról hogy ki irányítja a bankokat:
Vitapartnerem szerint az MNB közvetve közösségi irányítás alatt van (ahogy azt én szeretném) mert: "...valamilyen szinten a kormányzat választja a vezetést. Az emberek választják a kormányt, a kormány választja a köztársasági elnököt, a köztársasági elnök pedig az MNB vezetését."
Majd: "Az MNB állami irányítás alatt van, de nem a mindenkori kormány irányítása alatt. Nem a korrupció miatt kell kettéválasztani, hanem a gazdasági stabilitást ne áshassa alá egy hibás döntés a kormányzat részéről."
Valamint: "Részvény vásárlással részt szerzel az égész bankbussinessben, tehát részesülsz a nyereségből is. (...) Tehát beleszólhatsz/belenézhetsz a bent folyó ügyekbe. Ha kellő mértékű a részesedésed, akkor megválaszthatod a vezetőket, tehát olyan ember fogja kezelni a vagyonod akiben megbízol és nem fogja eltünttni a pénzt."
Pénzteremtés mechanizmusáról a következõket írja:
"A másik oka, hogy korlátozva van [a bankok által teremthetõ pénzmennyiség], az az infláció veszélye. Az infláció minden gazdasági szereplő közül a bankokra a legveszélyesebb, ugyanis ők csak és kizárólag pénzel foglalkoznak, nincs mögötte valódi érték."
"A pénz multiplikáció független a bankrendszertől, az a hitel létezésének következménye. Még akkor is bekövetkezik, ha nincsenek bankok, csak egymásnak adnak hitelt az emberek. Ez utóbbi esetben a lehetséges multiplikációnak csak egy kisebb része fog megvalósulni, de lesz."
A fentiekkel ha jol ertettem azt probalta meg bebizonyitani hogy a jelenlegi rendszerrel nincsenek strukturalis problemak, kizarolag a korrupcio jelent problemat. En meg azt irtam, hogy a korrupcio be van epitve, es hacsak nem valasztunk mas rendszert, a korrupcio megszuntethetetlen. (A fentiek kommentalasara es magyarazatara most nincs idom.)
Talan Frayert-t erdekli, hogy milyen kerdeseket targyaltunk meg, ugyhogy itt a link is: http://www.sg.hu/cikkek/62288
A beszelgetes megakadt azutan hogy hosszasan irtam arrol hogy:
-a penzmultiplikacio nem a hitel letezesenek kovetkezmenye
-a bankban uj, fedezet (gazdasagi teljesitmeny) nelkuli penz keletkezik, ennek kovetkezmenye az inflacio
-ha a hitelkamat nem 0%, bizonyos ido utan a bank minden penzt elsziv a gazdasagbol, ezert kellene hogy legyen elegendo mennyisegu kamatmentes penz is a rendszerben (ma nincs elegendo)
-elobbi pont a gyakorlatban azt jelenti, hogy mikor mar az osszes penz a bankokhoz kerult (ahogy az mar megtortent), es forgalomban csak az o altaluk kibocsajtott hitelpenz forog, mindig lesz olyan aki a rovidebbet huzza, es az uzlete bebukik, mert nem all a rendszerben elegendo penz rendelkezesre a hitel es kamatai visszafizetesere
Ezen felvetesekre szakmabeliek is nyugodtan reagalhatnanak, ezeknek a kerdeseknek semmi koze az NWO-hoz.