A nagy Gazdasagi Világválsag
  • remark #699
    Azt kizarolag csak pozitiv jelzokkel tudom illetni hogy neha valaszt adsz a kerdesekre. Ne add fel, inkabb ignorald azokat a hozzaszolasokat amik felidegesitenek. (Tudom, lehet hogy az en szamarsagaim is ebbe a kategoriaba esnek.)

A "KIÉ A NEMZETI BANK?" kerdesre visszaterve: tudom hogy szo szerint nem ez volt leirva, de a kerdes gondolom arra vonatkozott, hogy ki iranyitja az MNB-t.

Erre nézve is vannak erdekes dolgok a jegybanktorvenyben:
    "Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai (...) függetlenek, nem kérhetnek és nem fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más szervtől."

Jol ertem a mondatot? Az MNB-t senki sem utasithatja, csak az Europai Kozponti Bank? Es az Europai Kozponti Bankot ki utasitja es mire?
    Ezek utan hogyan kell ertelmezni azt a mondatot hogy: "Az MNB részvényei az állam tulajdonában vannak. Az államot mint részvénytulajdonost a miniszter képviseli." mikor az meg szo szerint szinten benne van a torvenyben hogy: "A monetáris tanács ülésein a Kormányt szavazati jog nélkül a miniszter vagy az általa felhatalmazott személy képviseli." valamint hogy "Az MNB-t e törvényben meghatározott feladatkörében a Kormány nem utasíthatja." Csak ugy tudom ertelmezni, hogy az MNB az egy olyan reszvenytarsasag, ahol nem a tulajdonos mondja meg hogy mi legyen.
    Igy az allam pl. a monetaris politikaba sem szolhat bele.

Tehat nekem, hozzanemertonek az jon le, hogy az MNB azt csinal amit akar, es hogy mit akarjon, azt az Europai Kozponti Bank megmondhatja neki, de senki mas.
    Ha ez igy van, akkor ez egybeesik azzal, amit az "NWO-sok" mondanak mindenfele torvenyre valo hivatkozas nelkul, ami nem mas, minthogy az allam semmilyen rahatassal nincs az MNB-re, es hogy az MNB a kozponti bankok globalis rendszerehez csatlakozott olyan bank ami ezen "globalis rendszer" altal megszabott celok elerese erdekeben tevekenykedik. A kozponti bankok rendszerenek iranyitoi pedig nem masok, mint azon emberek akikre "hatterhatalom" neven szoktunk hivatkozni.