Guilty Gear XX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jaja, már kezdem unni az alapokat (gondolom ti is) úgyhogy holnap rápörgök mostmár és aztán jönnek az extra okosságok...

"Basic"

"Guarding" - védekezés

3 éle védelem ismert. Ismerni ezeket nagyon fontos, nemcsak hogy ne sebzõdj, hanem hogy gyorsabban kerülhess támadásba.

Elõször is a legfontosabb a védelmi "szint" kérdése:
High - ha lecsücsülsz el sem talál.
Mid - ülve, állva is eltalál.
Low - csak ülve védhetõ.
Overhead - ülve nem védhetõ.

Unblockable - védhetetelen támadás (PL: Slayer - "Undertow", iletve a Throw ill. Command Throw támadások (normál dobás és speciális "karakter spec." dobás, Pl: Slayer - "Bloodsucking Universe" ))

(Potemkint eltalálja a High ülve is a mérete miatt)

1."Basic" guard védelem

4 vagy 1 gomb lenyomásával kivitelezhetõ. Levegõben 4-al. Ha nem Unblockable, akkor ezzel a basic guarddal tudsz védeni ha a szintek is stimmelnek. Levegõben védeni csak levegõben lévõ karakter támadását lehet ezzel, ha az ellenfél a talajon van mikor talál a támadása, akkor csak FD-el (Faultless Defense) lehet.

2. "Instant Block" - azonnali védelem

U.A. mint a basic guard, csak itt a becsapódás pillanatában kell lenyomni a hátrafele gombot (4 v 1). Ha sikerül akkor fehéren villansz egyet. Elõnye, hogy sokkal gyorsabban tudsz visszavágni mintha simán védtél volna (gyorsabb "védelmi sokk" recovery). Levegõbven is lehet, de az elõbbi itt is igaz talaji támadásokra. Akkor is alkalmazható, ha már védelemben vagy (egymás utáni támadást kell védeni), azaz ha védelem közben jön egy olyan támadás amit nagyon jól ismersz hogy mikor talál, és ekkor ismét 4 v 1 -et nyomsz akkor instant block lesz, ha az idõ stimmel. Ezzel visszavághatsz (ha az idõ így elég), míg
ha normál védelembõl próbálnád, akkor esteleg õ találna el téged (mert több idõ kellene ehhez... )

3.Faultless Defense - hibátlan védelem

Guard méter nem nõ, az ellenfél jobban hátralökõdik, nincs chip sebzõdés (védelem közbeni kis sebzõdés), levegõbeni védekezés talajjal szemben, nem mozdulsz védelem közben (ha dash közben veted be is azzonnal megállsz helyben emiatt, míg amúgy lendületbõl továbbcsúsznál, ezzel a gyors karik lennének a legsebezhetõbbek, ugyanis ekkor teljesen tehetetlen vagy), viszont tovább tart a védelmi sokk mint 1., 2. verziónál... tension kell hozzá, úgyhogy további alkalmazását a tension részben...

futásból ha nem akarsz elõre csúszni érdemes minimális idõre nyomni egy Faultless Defense-t, így azonnal megállsz
OK itt a köv. adag, szintén ismerõs lesz a nagyja, de nekem itt is volt amire csak néztem...

"Basic"
"Movement" - mozgás

"Walking" - sétálás (helyezkedésekhez fõleg, meg kombókban)

"Dashing" - "vágta"

Lehet elõre, hátra, levegõben, talajon egyaránt dasholni. (Gyors, ezért a fõ mozgástípus a képernyõn, de kombókban is használatos.)
Az elõre Dash-ot bármikor egy támadásba viheted át (bármilyenbe). Ez Gatlingokhoz is nagyon hasznos, ugyanis ezen kívül megtartod az elõrefelenyomulás lendületét is, úgymond tehetetlenségbõl mész tovább
miközben támadsz. Ez segít hogy a kivédett gatlingba is több támadást vigyél be (ha véd akkor te visszalökõdsz kissé, ha FD-vel véd akkor még jobban), valamint RUSH (te nyomulsz) (offenzíva) közben mégközelebb maradhatsz az ellenfélhez.
Elõre Dash közben lenyomva tartva az elõrenyilat futássá megy át a Dash. Elõre Dash-okat ugrásba is lehet cancel-elni.

Hátrafele Dash-ot nem lehet Cancelelni (kiv. egy két karit pl: Slayer) tehát amíg nem fejezõdik be addig nem tudsz mást csinálni. Szóval erre nem árt vigyázni, mert az ellenfél ilyenkor ellentámadás veszélye nélkül támadhat meg.
Viszont ellensúlyozása, hogy a kezdõ frame-ekben a hátra Dash sebezhetetlensággel rendelkezik, szóval ha tuttin használod akkor akár ütéseket úgy is elkerülheted hogy amikor épp találna, backdash-olsz és rögtön ellentámadsz, ezáltal nemcsak nem kellett védened -és ezáltal stun-ban maradnod- hanem támadhatsz rögtön (ha több gyors ütés jön akkor vigyázni nem árt, mert lehet hogy elõbb jön a második ütés mintsem te támadhatnál vissza)(nagyon pontos idõzítés kell, szóval a bejövõ támadást is illik ismerni a sikerhez)

Levegõbeni Dash: elõre és hátra is bármikor bármilyen támadásba cancel-elhetõk (kezdeti frame-ek után csak). Ha levegõben Dasholsz (ugrás után, vagy super ugrás után is), akkor a karid utána már nem fog tudni dupla ugrani (Justice és Chipp tud, mert õk tudnak tripla ugrani). Ha dupla ugrasz (ugrás után) akkor viszont levegõ dasholni nem fogsz tudni (Millia, Dizzy, Justice tud ekkor is (Double Air Dash-olni tudnak)).

Megjegyzések: Potemkin-nek nincs Dash-ja (csak hátra) illetve: mivel Johnny tul.képp "ugrál" Dash helyett, így õ nem tudja ezeket másba cancelelni (talajon). Slayer detto (Back Dash Cancel viszont nála van...). Millia, Dizzy dupla air dasholni tud, Justice meg tripla air dasholni. Dupla air dash után már nem tudnak dupla ugrást végrehajtani (Justice tud).

"Running" - futás

KB u.a. használják mint dash-ot, de fõleg nagy távok gyors leszaladására, minél tovább (idõben) szaladsz annál gyorsabb leszel, ezzel mégjobban tudsz nyomulni, gatlingot "hosszabbítani".
Johnny, Slayer, és Potemkin -nek nincs futása.

"Jumping" - ugrás

Minden kari tud dupla ugrani, és Justice, Chipp triplát is. Ugrani lehet fel és fel+irányokba is. A levegõben megint felfele nyilat lenyomod és dupla ugrasz, tripla ezután ugynígy meg egy felnyíl. Ha ugás KÖZBEN támadsz akkor utána még tudsz dasholni, dupla ugrani.

Sok talaj move ot lehet félbeszakítani azzal, hogy kiugrasz belõle, ezt nevezik Jump Cancel-nek. Ennek kombókban, védekezésben, az ellenfél megkavarásában fontos szerepe van. Ha JC-t használsz, akkor utána ugyan úgy, mintha ugranál egyet, használhatod a DJ, TJ és Air Dash opcióit a karinak.

High Jump (super jump) lefele+gyorsan utána az adott ugrás irány. HJ után nem tudsz dupla ugrani (errõl még késõbb hogyan lehet néha mégis kombókban) viszont dasholni igen. Fontos hogy sokkal nagyobbat ugrik, mint egyébként, ezzel egy két kombóopciót megynyitva elõtted (PL Anjinál fontos kombókban; neki akkora a HJ-je, hogy majdnem az egész képernyõt átugorja elõre, hátra felé) Sarokból RUSH elõl kiugrani is jó lehet stb.

Homing Jump - Dust után felfelenyíl-követõ ugrást eredményez... U.A. érvényes utána: dash, DJ TJ -ra, mintha simán ugrottál volna.

HJ és Homing Jump-nál is egy aurát húzol ugrás közben. HJ te irányítod, Homing J pedig automatikusan az ellenfél fele visz.
END

No itt egy szépség, hogy érthetõ legyen mit nyomattam...

A gamepados elrendezésre gondolsz, nem (?), ott asszem ugyanis más alapban a beállítás (kör, x, háromszög, négyszög máshogy állnak)?

További kommenteket szivesen fogadom... ha nem kóser valami, vagyha nem világos a szöveg (betû elírások miatt stb)... bár már most is látok elírásokat sticj-> stick, (k)combináció stb. ehe.

P D S
K HS

ez az eredeti
Rögtön bocs:
RE - Recovery ideje (amikor máR nem sebez a move, csak zárómozdulatok futnak, ekkor aztán sebezhetõ vagy...)

OK, itt az elsõ és legunalmasabb rész, de lenyomtam unalmamban, meg hogy rögzüljön nekem is.
Az oldal címe:
http://web.archive.org/web/20050306073455/www.gamecombos.com/games/ggxx/data/conv.html

Elõször is az oldal adatai GGXX, X2 azaz Reloadhoz nem minden move ill Frame data lesz jó, de a nagyja stimmel (az alapok, meg system meg fõleg) (Slash-hez meg adtam linket már, csak Reloadhoz nem találtam sajna pontos framedata adatokat...)(Legjobb példa erre Robo KY aki a GGXX ben még full KY másolat volt villámokkal stb, Reloadban meg teljesen más move-jai vannak, úgyhogy az õ character adatai az oldalon használhatatlanok Reloadhoz)
Egy kicsit mindent lefordítottam, de nem lesz ez így mindig (mostantól a lényeg...), de ezeket jó tudni, máshol is, meg kombóleírásokban is hogy mi micsoda...

"Basic"- alapok:

"Conventions" - hagyományos jelölések:

-Irányok a padon:
789
456
123
Amibõl Pl: "3" a lefele+elõre (egyszerre nyomva tartva) (azaz bal oldalról nézve tekintjük mindig)

-Támadóinput-gombok helyzete a padon (alaphelyzet, erre tesztelték a játékot,az official guilty sticj is így van beállítva...):

K S HS
P - D

-Általános jelölések:

Jel - angol jelentés - magyarul, input, (PL.: )

j. - jump - ugrás, 8 (PL: j.S, ugrás közbeni Slash )
hj. - high jump - "szuperugrás", 2 + 7 vagy 8 vagy 9 gyorsan utána (PL: hj.S, Super ugrás közbeni Slash)
dj. - double jump - dupla ugrás, 7 v 8 v 9 után 7 v 8 v 9 (ugrás a levegõben mégegyszer) (PL: dj.S, Dupla ugrás utáni Slash)
tj. - triple jump - tripla ugrás, ua mint elõbb, mégegyszer duplaugrás után (PL: tj.S, tripla ugrás utáni Slash)
(c) - close - közeli (PL: S(c), közeli Slash)
(f) - far - távoli (PL: S(f), távoli Slash) (ha közeli S talál, akkor utána ha S et nyomsz, távoli S lesz ekkor az S; ha távol van az ellenfél akkor automatikusan távoli, ha közel akkor közeli lesz)
d. - dash - "szaladás",66 (PL: d.K, szaladás közbeni Kick)
ad. - air dash - levegõben "szaladás",j.66 (PL: ad.K, levegõbeni szaladás utáni Kick)
iad. - instant air dash - azonnali levegõbeni "szaladás", j.66 közel a talajhoz (PL: Jump cancel után gyorsan (JC) (PL: H -> JC, iad.K,= azonnali lev.-beni szal. közbeni Kick H jump cancel-e után)
[ ] - "Hold" - tartsd a gombot (ami belül szerepel).
rel. - "Release" - elenged gombot (Pl: <4>6, rel.H)
"-" - Gatling Combination - Gatling combináció - a kombókban így jelölik a gatlingot (csak normálok összefûzésére használható technika,egy karakternél adott sorrendje van, ha ebben a sorrendben maradsz akkor irtó gyorsak lesznek ütéseid egymás után (nincs recovery), általában P K S HS az alap minden karinál (de belevihetõ lenti ütés is...) (kiv.: PL: Johnny, Slayer stb.)) (PL: S-S-2S)
"->" - Cancel - Gatlinghoz hasonló de itt már egy normált szakítasz "félbe", hogy a special-t, overdrive-ot kezdhess gyorsan utána (nincs recovery) (ált minden normal-t lehet)
"/\" - Homing Jump - követõ ugrás, Dust után (ha talál,és sebez a D) 7 v 8 v 9 nyomd meg és követed az ellent akárhol is vagy felfelé és felé

-Rövidítések:

FD - Faultless Defense - 4+P+K (Tension kell neki)
IB - Instant Block - éppen akkor nyomd meg a hátrafelét amikor elérene az ütés és az történik, (gyorsabb recovery, tension felgyosrul kissé)
RC - Roman Cancel
FRC - False Roman Cancel
JC - Jump Cancel - 9 v 8 v 7 megnyomása egy "jump cancel"-elhetõ move-nál (a move közben mielõtt vége lenne egyszerûen kiugrasz belõle))
HJC - High Jump Cancel - u.a. csak elõtte lefelé utána 9 v 8 v 7 "jump cancel"-elhetõ move-nál
JI - Jump Install - kombóban nyomd meg 7 v 8 v 9-et "jump cancel"-elhetõ move-nál (vagy utána rögtön ugrik, vagy pedig ha ekközben is nyomsz valamit mielõtt ugorhatna akkor nem, a lényeg, hogy ha a kombó folytán a levegõbe kerülsz, tudsz utána dash-olni meg dupla ugrani stb)
ID - Impossible Dust (errõl késõbb, Dust találat utáni tecknika, ami engedi hogy az ellenfél ne tudjon kiugorni utána az ütésekbõl hanem a földre puffanjon (egyébként kiugrik ("Recovery")))
CH - Counter Hit - ha full guard meter mellett, vagy amikor az ellenfél éppen támadna találod el az ellenfelet, akkor következik be, egy két move ilyenkor special tulajdonságot kap pl: pattan egyet tõle az ellenfél a falon)
IAD - Instant Air Dash - gyorsan a talaj közelben levegõben dash (ez a jelölés kombón kívül lesz)

- Gyakori kifejezések:

Frames - GGXX-ben 60 frame 1 másodperc, azaz: 20 frame= 1/3 sec.
Rush - (vagy Rushdown) állandóan támadni az ellenfelet (pl hogy építsd a guard meter-jét...)
Turtle - (vagy Turtling) rush ellentettje, védkezni folyton, alig támadni (Negative Penalty-ra vigyázni!)
Runaway - visszavonulás, elszaladni a közelgõ ellenfél elõl (PL: "timeout"-os gyõzelemért(missziókban is), vagy csak hogy egy két támadsást teljesen elkerülj)
Keepaway - mindig távol tartani az ellent nehogy közel kerüljön, (PL kombó ellen FD - jobban hátralöki az ellenfelet mintha simán védesz stb)

-Analysys szekcióban szereplõ jelek:

DM - Damage - összes sebzése a move-nak
TG - Tension Gauge - az adott tension amivel növekszik a tension csyk ha elsütöd a move-ot (ha nem talál ennyi/ha talál ennyi)(ha csak egy szám akkor ennyivel nõ ha talál) (100 az összes tension)
LV - Level - támadás "rangja" - meghatározza a "stun" (sokk) értékeket (ha talál vagy ha kivédi a támadást az ellen, akkor egy bizonyos ideig az nem tud semmit csinálni, hát ezt az idõt határozza meg)
Guard - Guard - hogyan védheted ki: H: állva, L: ülve, F: "FD a levegõben"-segítségével, A: simán levegõben (hátrafele nyíl) védve
Cancel - Cancel - ahogyan a move-ot "félbehagyhatod": c (saját maga move-val is folytathatod recovery nélkül mintha "C"(következõ->😉 lenne), C (specialba cancel-elhetõ), R (RC), F (FRC), J (Jump Cancel)
EX - Execution - (Ennyi frame elteltével (move input-tól nézve) kezd sebezni az adott move)
AC - Active - amíg sebez a move frame-ben
RE - Recovery ideje (amikor más nem sebez csak zárómozdulatok, ekkor aztán sebezhetõ vagy...)
SD - Static Difference - az idõ- elõny (+) vagy hátrány (-) amid van ha védik a move-ot PL: -2 2 frame-mel elõbb tud csinálni bármit az ellenfél mint te (szóval erre nem árt oda figyelni)(cancel-ek meg gatling-ok ezt módosíthatják persze...)
? - Note - "nézd meg lent a jegyzeteket" jelölés

A nagyját gondolom már vágja mindenki, de ha már lefordítottam akkor már legyen teljes ahogy ott volt... (meg sokmindenrõl már írtam itt is RC, FRC ...)
Remélem nem szúrtam el semmit... ha igen, javítsatok ki bátran, a kiegészítések a rövidítésekhez még úton... ahogy olvastam ott
(Helyesírásért, elírásokért meg furcsa fogalmazásért elõre is bocs)
<#integet2>

Jaja, sztem ez már lehet hogy túl sok is lesz... már így is nagyon sok match-ben láttam olyat hogy alig mernek egymásra támadni (még japán bajnokságokon is), mert gyakorlatilag mindennek megvan az ellenszere... mi lesz akkor így ??? bár biztos megoldják valahogy, attól tartok nagyon nagy különbségek lesznek a mostani kb egál karik közt, mert erre a sokféle kontrára azonos erõsségûeket alkotni sztem lehetetlen feladat lehet, a Slash -ben is szépen lelomboztak egy két karit (Robo KY <#rinya>, nameg az új Sol verziót sem látták el túl sok TOP cuccal)
Bridget is sztem ütõs lesz, most már bárhova mozgathatja majd a kilõtt jojóját, nomeg annak támadásait, uhhh. Eddie-t meg nemtudom miért kell sz*patni, Slashben is eléggé pofán b@szták... Nomeg egy új kari azért befért volna.
Ja sztem az esély 0,11% 😄 , illetve 😞

Nemsokára jön az elsõ adag cucc, ez a "Basic" rész "Conventions" címszó lesz, már csak azért is, mert sok jelölést fogok ebbõl használni.

ez az Accent Core durva lesz...
beraktak vmi erõsített instant block-ot, meg ellen-átdobást, meg 25 manáért csinálhatsz egy EX specialt! a játék rendszerét ez majd eléggé megváltoztatja!
remélem pc-re kijön (esély 0.12 %)
sajnos eddie-t és slayert alapjaiban megváltoztatták ~~
eddie árnyékának összes támadása teljesen más, valszeg gyengébb, a régi blokkolhatatlan csapdáit a sarokban valszeg nem lehet majd használni ~~
A lágy duruzsoló zene miatt úgy érzem mintha új játékot kaptam volna a kezembe.
Legalábbis valamiért sokkal jobban feldob így a game, és jobban is megy 😄, yea', milyen lenne DVD minõségben...
Ja még jobb minõségû a torrentben, lehet megpróbálom a gaméban valahogy berakni helyükre a full jó minõségût, kár hogy .ogg a formátum, konvertálgathatom feszt...

Igen, az X2 Reload full angol(Story stb.)(Csak a hangok nem)(Érdekes viszont, hogy Anji neve nem angolul van leírva, hanem mint Jam-é,hmmm)
Valamint a zene "sokkal" jobb minõségû 44k az eddigi 22k helyett (lehet választani mint Isukában (nekem))

A hétvégét jól elsz@rtam úgyhogy akkor ha ráérek a héten meg utána jön majd a nyelvlecke utána meg a felelés muhhhahahahahhhahahahahaa <#eplus2>
<#vigyor>

Bár most nemtom igazán ahogy néztam hogy hol kezdjem a dolgot, mert a Basic-ban is voltak nekem újdonságok, pontosítások...
Vagy egyszerûen haladjak sorba mint azt illik? Ha valami valakit extrémen izgat az ne habozzon, aztán azzal kezdem, de asszem tényleg legelejérõl lesz érdemes haladni, mert lesznek visszatérõ dolgok...
A karakter panelrõl is írkálok majd, asszem Millia-áén mutogatva, ott is lesz egy-két érdekesség.
JA, az ishunton megy ismét a GG zene torrent, meg külön a Slash-é is (csak újak ebbõl) WOW, A.B.A. meg Order Sol "zenéje" elég tutti lett...

Jut eszembe Sol story végén I-no ellen végtelen tensionnal, mindig dragon install módban van, gyógyulsz is... nekem csak ezzel a pályával nem volt gondom, a többit fél centi élettel húztam ki... <#boxer>(csak overdrive +overdrive +over...+ ... kb ennyi ha szerencsésen sarokközelben kapod el)

Tiszta vicc, álmomban nyomattam a guilty-s arcade stick-en, qrva jó volt <#law>

Pá-Pá!

enegem is érdekelnének a fordítások
Én igénylek midnenféle éárdekességet. Bár a héten eddig ksisé hanyagotlma a játékot.

"Guilty Gear XX Accent Core" lesz valószínûleg az új rész:
http://www.moetron.com/2006/08/30/guilty-gear-xx-accent-core-cam-footage/
http://www.dustloop.com/forums/showthread.php?s=b0066bdffb6c9ccc7ed1f8e78a371ecc&t=1622&page=4&pp=10
Videók meg egy két kép is elõzetesben, de még csak tesztelgetik, ugyanis game system változtatások is lesznek (fõleg új dolgok bevezetése)...

Érdekes, sztem ugyanannyinak kéne lenni X2-ben is (-Kliff,Justice esetleg)...
Na majd megnézem amit én szerzek X2 Reload azzal mi a helyzet

Ami nekem van reloaded abban sokkal több karakter van mint ebben.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Sztem nem egészen, mert az biztos hogy így adták ki õket... (guiltygear.ru-n néztem, szóval nem itthoni boltok alapján mondom 😞 de hogy pontosan mit is módosítottak azt nem tudom, csak majd ha leszedtem, vagy akkor sem)
Az X2 sztem az európai módosításokat tartalmazhatja ???... de valamiben biztos más, mert azért ugyan azt csak nem volt képük 10szer kiadni 😄
De ha másban nem akkor a betöltési logóban (X2-t tutti láttam már logón videókban)😄

hülyeség 😄
X2=XX
csak van aki így írja
guilty gear
guilty gear x
guilty gear xx
guilty gear xx reload
guilty gear xx slash
Hmmm, az X2 reloadra gondolsz? mert az mostanában került látótávba... de még nekem nincs készen... (799MB-os ???)
Elvileg:
XX
X2
XX Reload
X2 Reload
Ez az idõbeli megjelenése a dolgoknak.

sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Most szedtem le a guilty gear x2-t. Már jóval ezelõtt viszont megvolt a gg xxx reloaded. Az x2-t most tették fel nemrég viszont jóval kevesebb a karakter mint a reloaded-ben. Ezek szerint ez lenne a régebbi és a reloaded az újabb?

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Hát jaja...

A hétvégén akkor ha gondoljátok irogathatok a gamecombos.com on található dolgokról, mintegy fordítás formájában... reagáljatok, ha bárkit is ez érdekelne, vagy továbbsegítene, mert ha nem akkor nem sz@rakodok vele... bár nem nagy cucc leirogatni a dolgokat, úgyis újra át akarom böngészni az oldalt mostanában...
Arra is gondoltam, hogy egyesítem egy FAQ-ban magyarul amit eddig összeszedtem tudást, aztán ha elkészülök ebben az évszázadban akkor majd felrakhatom a gamefaqs.com-ra, úgylehet még pár karinak is nekiállok ha lesz kedvem (I-no meg Johnny valószínûleg megalkottatik 😊 ) (természetesen csak azokat a dolgokat tudom összefoglalni, amikrõl tudomásom lehet, szóval nem lenne olyan teljes mint mondjuk a guiltygear encyklopedia (de ez legalább nem csak japánul lenne olvasható <#confused>))

Node ez még odéééébb van, de ha van nagyon közkedvelt kari a fórumozók közt (Millia Rage ???) akkor akár azt ide is berakhatom amit összeszedek róluk...
No ezt fõleg az angollal nem éppen kibékült tagjainknak írtam...

Elkezdtem Sol-lal a Story-t...egyenlõre az elsõ pálya is gondokat okoz <#rinya>
<#integet2>

én is online áruházban néztem
az alapján lett volna nekik... :\
😞 De láttam sok online áruházban szóval lesz hol...<#nyes>

Ja, mielõtt megint elfelejtem, amikor múltkor Anjiról írtam, teljesen elfelejtettem valamit, ami viszont elég hasznos nála (és ha már elkezded vele gondoltam leírom utólag) : a pillangó...
ugyanis ha eltalálja az ellenfelet akkor egy overhead támadássá válik, szóval ha védeni akarja akkor állnia kell az ellenfélnek... szóval ha jó vagy és pont ekkor támadod low támadással akkor védhetetlen(!), aztán meg lehet keverni vele az ellent, hol lent támadsz hola ezzel hol azzal vagy akár Throw move-val is sz*pathatod 😊 (persze ha gyors az ellenfél akkor nem árt vigyázni, mert ha túl közel vagy akkor mielõtt az átalakult pillangó találna megüthet és eltûnik a pill)

Azt gondoltam következõ alkalommal nekiállok és leírok pár dolgot a játék matekjáról 😄, vagyis hogy hogy számolgat ezt azt, pl "dizzied" mikor leszel, mikor mennyit sebzel, Burst hogy növekszik... fõleg a gamecombos.com oldalra támaszkodva link-ileg 😊 meg táblázatilag

nem tudtam megvenni a genius joypadot az extreme digitalban. 😞
tovább próbálkozom máshol!
vissza kell vonnom (félig) egy korábbi állításom, tehát a GG jó minõségû gamepad kis joystickjével LEHET hogy játszható!
Szabi Demon:
Név----> Risk Rating
1)Dizzy----> S++
2)Slayer----> S+
3)I-No----> S
4)Testament----> S
5)Sol Badguy----> S
6)Axl Low----> A+
7)May----> A
8)Johnny----> A
9)Anji Mito----> A
10)Zappa----> B+
11)Ky Kiske----> B
12)Venom----> B
13)Chipp Zanuff----> B
14)Potemkin----> B
15)Faust----> B
16)Baiken----> C
17)Millia Rage----> C
18)Zato-1 (Eddie)----> C
19)Jam Kuradoberi----> C
20)Bridget----> D
21)Justice----> Nincs
(1 a legmagasabb)
Ez a sorrend köztük, a lényege hogy tulajdonképpen a hatóság szemében mind elkapni való egyén, és õk veszélyességüket így itélték meg: erõ, célok, befolyásolhatóság stb szerint...(így pl mivel vámpírokról nem tudnak semmit Slayer veszélyes pedig csak saját guild-jét rendezi) (legalábbis közelítõleg ezt jelenti, a harci veszélyességükre ez a sorrend nem igaz)(nomeg amit freelander is írt...)(GAMEFAQs.com-on elolvashatjátok miért kap és milyet melyik ööö <#wow3>)

Freelander:
Akkor várom majd a beszámolót... 😄
Anjihoz biztos találsz ezeknél jobbat, RC FRC rõl nem is szóltam semmit, és ez a taktika elég könnyen ellened fordul ha nem gép ellen mászol, szóval csak óvatosan mindig 😞

Ino: már azt hidtem a tanulás a gond... mellesleg te is írhatnál már valami szépet arról a kütyürõl meg effélékrõl
Mellesleg Ky és Sol közt sztem tényleg lehet valami, olyasmi képekkel én is találkoztam, de nem azért írtam, hanem mert sztem tényleg ez a helyzet (egy komolyabb fórumban is olvastam effélét) mellesleg ez így is csak feltételezés, story-ból nemtom kiderül-e valami effelõl ??? (Ha távolról sincs semmi köztük akkor visszaszívtam)(Mellesleg nekem jobban tetszettek az I-no+Baiken csoportképek <#wink>)

Minden game patch, cucc a guiltygear.ru-n fellelhetõ, de mi az a "vc"?

Patch link már volt a fórumban olvass vissza/keress rá. Az is megvolt mit kell cisnálni ha nem mûködik.

üdv most szedtem le a gamét, PATCH van vajon már hozzá,aki tudja 1 linkel vagy cimmel megdobhatna,
---respect----

vc

Egy ideje inkább csak olvasgatom a fórumot, de a Sol-Ky témához hozzászólnék...
Én úgy tudom, hogy eredetileg (a játékban) nincs semmi "olyan" dolog köztük, sõt ki nem állhatják egymást. Csak egyes rajongók hozták össze õket fanartok és fanfictionok formájában. Ilyenekhez már volt szerencsém.<#nyes>
De javítsatok ki, ha tévedek.

Régen szórakoztam story móddal, de én se tudok túl jól angolul és csak néhány dolgot tudtam meg (pl. hogy Bridget fiú). Bár 2-t még angol patch nélkül csináltam. Eddig Ky, May, Dizzy és Bridget van meg. I-noval a végén Solt nem tudom kinyírni és fordítva.
A többi karival még bele sem kezdtem, ja még Milliával is a legutolsó ellennel van gondom (asszem slayer).

<#wave>
ez csak hozzáad a "fíling"hez 😄

na massato, jövõ héten megveszem az egyiket a kettõ hiperolcsó és valószínûleg gagyi joypad közül, majd írok élménybeszámolót. 😊 Nem fogok sokat bukni, ez biztos. 😄
hehe kipróbálom anji-t, elég poénnak tûnik vele játszani, a leírásod adott vmi alapot. 😊
dizzihez tudok eggyel bonyolultabb taktikát adni, mint amit te:
nyomj egyet v kettõt ha biztonságos az egyik "lövés"edbõl, szaladj rá az ellenfélre, közeliS, távoliS ameddig szórja a találatokat, HS, 236HS. ha tudsz frc-zni ezután csináld, rászaladás, aircombo. 😊
Van oylana story módban hogy Risk Rating és egy-egy betû. Ez mi? És mi alapján kapja a kari ezt? A sorrend ezek között hoyg van?

ne offoljatok, a dragonball nem ide tartozik 😛
soulhunter
köszönöm a GT linket 😊 remélem jön majd 100-200k-val 😊

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

Ugyanitt a Z is fennvan németül...
GT-t meg elég kól seedelik, 230MB részek, szóval OK minõség

-Ja igen furi rucik...(Érdekesség: Faust ládás halál babáinak u.olyan kaszájuk van mint neki (overdrive-ban))
-Nem azért van sztem, hanem mert elértél oda hogy 2-óránként unlockolsz valakit
-Igen, csak annyi a különbs fekete meg sima közt hogy full tension lesz
-Sol-nak sztem semmi célja csak szabadság meg gyõzelem ??? bár nem nyomtam még sztoriát ki csak prédikálok ahogy azt kell 😄
-I-no meg szintén bajkeverõ de nemtom õt sem még, lassan énis nekiugrok a sztoriknak
-Robo ky-ról szintén 0.
-A további goldok jönnek mostmár idõvel is(1db/2óra)... (SP jük mindenképp,EXr-õl meg írtam már)
-Ja, ahogy mondod, nõ szinkronizálja Bridget-et, azért mondtam hogy fiú, Testamentre meg férfit használtam... 😛 (Mellesleg a csajok közül Maynek van legpoénabb hangja sztem)
Jut eszembe asszem a DB GT mostanában indul RTL2-n...

soulhunter
tényleg nem ttam...
még jo,h nem goku volt a kedvenc karakterem,hanem piccolo 😄 (kár,h átállt a jokhoz)

kicsit offolnék,ha lehet,és igy szoba került:
senkienk nincs linkje GT,és AF sorozatokhoz?
mer akárhol keresek neten, v fizetõs helyen van fenn (és olyanér nem fizetek,amirõl nem tom,h mit is tartalmaz a csomag,amiért fizetek),v épp,h 1 ember seedel,és ugy elég sokáig tartana leszedni a teljes GT sorozatot a maga 24GB jével 😄 (ami legalább nem japán,hanem angol szinkronos,de azé még nézhetõ) 😊

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

Seth
Érdekes hogy pont a dragon ball-t említed. Fogadjunk nem tudtad, hogy Masako Nozawa, Songoku szinkronja szintén nõ, ráadásul 1936-os évjárat 😄 , szóval 50-hez közelített,amikor gokut szinkronizálta. Íme, lehet hõbörögni ^^

PSN ID.: Beegabor

soulhunter
ilyenkor bánom,h leragadtam a dragonballnál,és nem jutottam tovább anime sorozatokban 😄
bár yahhh... "boo" -nak abban is érdekes hangja volt, sosem ttam,h fiu-e v lány 😄DD

Seth
fiatal fiúknak soxor adják nõk a hangjukat animékben

PSN ID.: Beegabor

soulhunter
bridgetnek mé van nõi hangja?
szvsz a hang nem nevelés kérdése 😊

Testamentet azért krédzetem mer toylan fura topszerû ruhában van midnig. 😄 Amúgy most játzsottma kcisit asztori módban mondo haladjak sorba Sol 1-2 és Ky 1-2-3 készen van. Ezekkel kapcoslatban lenen krédésem: Ky-t msotnatól tudom választani SP módban is ez azért van mert megcisnátlam az egész sztoriát? Tulajdonképpen így elsz fekete ex ha sp és ex módban si váalszatom igaz? Na igen ám de e és a sima ex mód között én smemi különbséget enm ltátam. De legalább Sol-t is emgkaptma ex-ként ami nagyon fasza mert eddig nemv otl meg. 😄 A sztorival kapcoslatban: Nem jöttme rá végülis Solnak mi az siten célja van? A másik hogy Robo-Ky-t tudjuk ki hozta létre és miért? Mert számomra ez sem derlt ki Ky-2bõl bár eleht ez az angoltudásom hiányosságai miatt van. Illetve I-no és Sol egyfajta szövetségesek vagy mi? (ky-3 alapján)
Más Gold karaktert hogyan szerezhetek?

Bridgetrõl nem akartalak lebeszélni, nem azért van lány ruhákban mert izé amiért manapság szokás... hanem mert így nevelték és neki ez a természetes (szóval a szülei tiszta hülyék és nem õ, lányt akartak szóval...) egyébként elhatározta hogy fiúként viszi tovább a dolgot, csak még a story ott tart hogy épp ez elõtt elindul Dizzy vérdíjáért (amit már Jam bezsebelt, pedig Sol gyõzte le)
Egyébként ilyeneken ne akadj fenn egy japán játéknál, lehet hogy ezt sem kellene mondanom de Sol és Ky közt is valószínûleg ööö izé szorosabb a kapcsolat mint gondolná a kezdõ játékos... (attól még minden kari nagyon tutti...)

Testament természetesen férfi (meg GEAR)(hol a cici!? 😄 )

Hogy Faustnak miért van zacsija, nézd meg a tauntját és megtudod 😄
Egyébként õ egy doki aki miután meghal keze alatt egy kislány megbolondul és öldököl stb. mígnem megtudja hogy nem az õ hibájából halt meg a lány (hanem egy 3dik meberke miatt) és észhez tér, elkezdi bûneit jóvá tenni és gyógyítani...
(hogy ne ismerjék fel vagy hogy ne lássa magát a tükörben lehet rajta a zacsi)
(ja ha itt tartunk a fegyvere szike nem lándzsa)

Baikennél jó dolgokom akadsz meg... akkor már miért nincs jobb karja??? 😄 vagy van??? (ha megvan az extra videó akkor benne van ez is, amikor a "that man"-rõl beszélget a narrátor ott a tûzben a kislány Baiken)(egyébkémt itt halt meg minden rokona ekkor, és fõ célja bosszú a "that man"-en, ami jól megy neki így is nem?)
(Ha minderrõl akarsz pontosabbat akkor Story módot nyomasd... aszzem ott megvan mindenre a válasz)
Akkor jó trainingelést!<#wink>

Egy-két hülyébb kérdésem is lenne:
testament milyen nemû? 😄 Faust fején mért van zacsi? Baikennek miért nincs bal szeme?

Thx az infokat. Potemkinnel megy úgy ahogy. Bridget fiú? Attyaég vele se leszek többet. 😄 I-no azért gond mert nm tudok olyan nagyobb kombót beadni vagy erõsebb támadást elégszer hogy megdögöljön végre csak millia gyors hajsorozatával. A védekezsé megy ellene. Most hogy survivalban mindenkivel végigpróbáltam meddig megyek 1.re normál kariként rájöttem Eddie I-no és amin meglepõdtem mert azt hittem jól megy velük Venom és Testament sem erõsségem.. Szóval lesz kire gyúrni holnap. 😄

Még valami: Anji elõre+HS-t ha védi az ellenfél, akkor ki is ugorhatsz belõle pl hátra (Jump Cancel) szóval elég jó kis move (fõleg gép ellen hatásos, mert össze lehet kavarni a folytatások cserélgetésével és elõbb utõbb besz*p valamit)(pesze vigyázni kell mindig hogy elérsz-e odáig hogy eltelálja a move vagy bekapsz elõtte valamit)

HA EX-ként tudod választani akkor feketeként is sztem, csak a sorrendet tartsd amit leírtam és meglesz, egyébként nem nagy szám mert full tensiont be lehet rakni trainingben is szóval ex-etr választasz meg berakod akkor elvileg u.a. csak nem fekete (ez csak olyan érdekesség).Azt elfelejtettem mondani, hogy trainingrõl beszélek szinte mindig ilyen hülyeségekben, szóval survivalban lehet hogy nem tudsz fekete lenni, s lehet zenehátteret sem bírsz választeni stb. ... Ha ez a gáz akkor bocs ehe ehe

Anjival egy-két nagyon egyszerû gép ellen:
-használd a taposást egy egyszerû gatling után pl K-S-Hs-fuujin, vagy ide a taposást fuujin helyére (attól függõen hogy hogy véd a gép, ha lent akkor taposs, ha fent akkor fuujin+s vagy +p) ebbõl éltem sokáig (még most is 😞 )
-az elõre+HS bevihetõ sokmindenbe és még autoguardol is:
ha talál akkor rögtön overdrive(legyezõs),vagy fuujin +ami futja még utána
ha véd akkor meg vagy fuujin és felugrósdi(+P)(ebbõl lehet sz*pi) vagy elõreugrás (+K) (ellenfél háta mögé akár) és folytathatod ismét tovább valami gyorssal (pl: le+K) aztán folytathatod mondjuk a taposósdis "kombóval" stb, hameg fekváltva használod még a kettõt is akkor a gép is eltéveszti a védést elõbb utóbb...
ha autoguard-ol akkor jöhet a PPPPPP nyomása (csak vigyázva mert baj lehet belõle, ha távolabb van az ellenfél és kivédi és kapod a szépet vissza)
-Overdrive után azonnal nyomd a 63236+HS-t ami elkapja a levegõben az ellent kb +50damage... utána ha esik lefele akkor jöhet mégehy legyezõs overdrive. (220damage körüli)
a 63236+HS után mindig befér az overdrive is (idõzítés fontos, akkor kell eltalálni amikor még nem esik túl le és még a legyezõ fölütés is eltalálja)(már akkor üsd be a move-t amikor még nincs vége és amikor végez akkor a moive ütés részét(HS itt))
-az elõre+P meg mint minden karinál (kiv.: Testament) nagyon jó ha levegõbõl támad az ellenfél (felsõ test ilyenkor sebezhetetlen, aztán jöhet pl a taposás vagy a taposós overdrive(ahhez miután ellõtted ap-t akkor már tartsd lenn a lefele nyilat majd ha végez akkor elengeded +fel+K))
(Ha sarokban vagy akkor a legyezõs után +63236+HS után is jöhet ez a move (ütõs, még többet sebez így mint a +legyezõssel))
Levegõben mindig Kick, mert ez a leggyorsabb és viszonylag elõbb talál mint sok move (úgymond nagy a prioritása), ha úgy találod el hogy még röpülsz akkor meg jöhet a 214+P move utána, a gép gyakran besz*pja...
-Ja ha a taposás akkor találja el az ellent míg éppen támadna vagy guard maxon van (counter hit lesz) akkor jöhet a 63236+HS vagy overdrive mert pattog mint egy labda az ellenfél (bounce) ill ha az elõre+K így talál akkor szintén jöhet valami szép mert felrepül a levegõbe...
Kb ennyi amit Anjihoz elég tudni alapsziinten (sokkal többet nem tudok én sem 😞 ) De nagyon jól lehet vele reagálni harcban és viszonylag jól lehet vele nyomulni és felépíteni a guard métert maxra...(fuujinnel, meg a taposósdival ha kivédi stb.) Az autoguard is poén, de nagyon vigyázni kell vele...

Dizzyvel csak lövöldözz mindent, buborékokat, "kishalat", nyilat, meg a jégcsapot is lõdd el mindig ésa ha talál akkor pl overdrive vagy valami hasonló poént...(ha a jégysapot tudod FRC-zni akkor onnan lebegõbe is kitudod tolni a kombókat ahol elég táp ütéseket csap Dizzy még hozzá)

Johnny kemény... FRC nem árt hozzá meg a "mist cancel" tudás (gameFAQs.com Johnny guide...)
Maybõl én is 0 vagyok, a delfinek nagyon részei a stratégiáinak, de nagyon erõs amúgy, a bálna Overdrive az egész képernyõn hat stb

Bridget még akit én lebecsülnék nagyon és megsz*pnám nagyon ellene... (egyébként õ meg fiú nõi ruhákban csak ha nem tudnátok)

Potemkinnel akkor megy a dolog ? ... az jó, sztem az õ lassúsága elég nehéééz feladat... de nagyon erõs kari... ha egyszer eltalál akkor nagyon nagy lehet a baj utána, egyébként koránt sem olyan lassú mint godndolná az ember, és kombóit sem nehéz beadni, ha valakinek tetszik, megéri foglalkozni vele nagyon
I-no nem megy Arcádban? hmmm sztem azért nehéz nagyon mert megkavaróan gyors a tension utántöltése, da ha nem ugrálsz, és tudod védeni mindig a csúszós támadását akkor csak védesz visszatámadsz danger kikerül és megvan a dolog...
Anjival én ezt használtam legesélyesebben, mint mondtam fõleg akkor lehet megbüntetni sztem, ha vízszintesen fúr és véded, arra a pontra tartogass tensiont és kombós overdrive (vagy simán) rögtön ha kivédted... ha ez megy akkor nem is kell törõdni a dangeressel, mert ha gyors vagy azt tapasztaltam akkor annál egyszerûbb danger jön ha lesebezted addig (a sima vonal legtöbbször)
(Persze hogy nõljön a tension azért máskor is támadd ne csak védj, de ne vidd túlzásba, csak valami biztonságosat)

Level 200 az Potemkin mi? Nem csodálom...(de ha egyszer már legyõzted akkor Ex et már választhatod trainingben, maxra felrakod neki a tensiont és mehet a gyakorlás, de ha itt tartasz akkor már Axl-re is készülj fel, mertz engem õ annihilált legutóbb, és ex-ként még ismeretlenebb volt akkor nekem, és távoli támadásaival nagyon kellemetlen ellenfél így)

Feri én nem is halltotam ilyenrõl sõt úgy tom nicns is belõle anime.
Massato: Ha vkli választható lesz fekete exként azt észrevezsem ha ráviszem a választókeresztet? 😊 Most kcisit elakatdam a játékban. Arcade nem kihívás csak I-no de õ anynir ahoyg scak Milliával tom legyõzni, Missionokban úgy hiszem mindet megcisanátlam maire jelenleg képes lehetek, MOM mód enm izgat, survivalban 200 körül midnig meghalok, úgy néz ki a 293 nagyon kiugró votl sajnos. Trainingezni szoktam és minnél nagyobb kombók a célom de ez se nagyon megy. Próbálok azokkal fejlõdni akikkel nem megy a játék nagyjából sikerül is, de Johhny Anji Dizzy May kiurgóan béna az irányításom alatt. 😄