Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha esetleg valakit visszatartana a vásárlásban az,hogy az Ultimate Edition nem magyar azoknak jó hír,hogy pillanatok alatt magyarrá lehet tenni a játékot az összes kiegészítõjével ,dlc-jével együtt.
Akinek nem sikerül,az írjon nyugodtan állok rendelkezésére.Most viszont lépek aludni egész nap ezt toltam kisebb-nagyobb megszakításokkal.
Nekem is ez volt.
Na utánanéztem megint, van egy olyan hogy ha pl win7-et használsz felügyeleti eszközök és azon belül szolgáltatások azon belül engedélyezed a Dragon Age originst akkor el fogja érni a szervert azt hiszem. Máshol nem tapasztaltam ilyen problémát.
Lehet volt már korábban, David volt a Dragon Age origins vezetõ írója.
írt két elõtörténetet az originshez illetve van pár novella a II. részhez is az egyébb munkák között megtalálhatóak. The callingot olvastam el hétvégén magyarul és egészen jó lett. Jól el vagyunk látva mostanában darkos könyvekkel. Witcher sorozat meg ez is. Mindenesetre elolvasva a könyvet nem csodálkozom hogy miért lett ennyire jó a történet a játékban. A könyvek még jobbak is 😊
Sokszor leírtuk már itt a fórum on is, hogy meg kell csinálni a faluban a küldetéseket, spórolni egy kevés pénzt, tenni egy rövid kitérõt az elfekhez, de ott még nem küldetéset csinálni, csak bevásárolni elf gyökerekbõl (sok üres flaskát is vigyetek), aztán irány a Körtorony.
A toronyban líriumport árulnak 99-es kötegekben - vegyetek 2-3 pakkot.
Morrigan ezekbõl készít a csapatnak gyógyitalokat, mana italokat...
Ez fontos, mert a torony küldetésébe belevágva nincs visszaút, csak elõre.
Oda kell figyelni a párbeszédekre, mert van néhányszor esély arra is, hogy potenciális csapattag jelölt a csatlakozás helyett hulla legyen, de a már csapatban lévõ tagok sem minden esetben követnek birka módon.
Általános lesz a túlerõ ellni csapatharc, amitõl nem kell megijjedni.
Minden csapattagnál el kell dönteni, hogy mire szánod, s célirányosan fejleszteni.
Szerencsevadász fõkarakternek nem kell másik csapattag a csapdákhoz, ládákhoz (amelyekben mellesleg semmi értékes nincs bezárva).
Azt, hogy kiket viszel magaddal, szimpátia kérdése, de fontos, hogy õk is kedveljenek (inspirált képesség bónuszokat kapnak).
Sten kezdetben nem túl acélos, nincs specializációja, de ha bírod a fazont, s jól fejleszted, kiváló harcos lesz (vagy ott lesz Oghren, a másik kétkezessel hadonászó)
Morrigan healerként meg sem tudja közelíteni Wynne hatékonyságát, ez nem azt jelenti, hogy ne gyógyítson alkalom adtán a boszi is, de neki más területen vannak hasznos képességei.
Wynne-nél a harc másodlagos, õ elsõsorban a többieket tápolja (sietség buff, gyógyítás, regenerálás).
Abba most nagyon ne menjünk bele, hogy minden karaktert át lehet képezni bizonyos fokig, de elsõ játékban nem igazán szerencsés.
A törpéknél fel lehet venni egy jópofa harcost, bár addig is elég sokat kell strapálni, s ekkor még a küldetés java hátra van.
12-es szint alatt, különösen elsõ végigjátszásra én nem ajánlanám a Mélyutakon bóklászást - Branka kimondottan nehéz ellenfél tud lenni.
Az elfeknél is csak addig nehéz a végsõ csata, amig valamelyik csapattagunknak nincs varázslat oszlató képessége - ha ez megvan valamelyik mágusunknak, vagy templárusunknak, szinte csata sincs, elintézik azt a szövetségesek.
mage towerbe menj, az a healer nagyon imba (vagy csinálj healert morriganbõl), illetve szerintem a törpe rész is elég könnyû
elfekhez én még fejlõdnék, mert van ~3 elég meredek csata
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Közben találtam egy linket;
http://dragonage.wikia.com/wiki/Dragon_Age:_Origins_walkthrough
Az lenne a kérdésem hogy itt mi alapján van a sorrend?
Mindenesetre megfogadom a tanácsod és a körmágusokhoz indulok 😊
(Bocsi, linket még nem szúrhatok be normálisan, mert nemrég regisztráltam)
Nem kell elölrõl kezdened csak akkor ne Denerimbe menj, hanem máshová.
Fejlõdni a Körmágusoknál tudsz (itt lesz egy rész, ahol egyedül kell a fõkarinak kóborolnia, de sok fejlõdési lehetõsége lesz), illetve felvehetsz egy gyógyító mágust, aki nagyon hasznos az egész csapatnak.
Vagy menj az elfekhez, mert ott meg rengeteg elfgyökeret tudsz venni a gyógyító potikhoz.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Elég hülye kérdésem lenne...
Vagy én vagyok iszonyatosan béna, vagy valami nem okés...
Sokáig gondolkoztam rajta hogy milyen kasztot indítsak, végül a szerencsevadászra jutottam és tetszik is. A gond az, hogy egyszercsak irtó nehéz lesz a játék... Redcliffeben még megmentettem a falut, nem halt meg senki, aztán elmentem Denerimbe (remélem jól emlékszem a nevére) és ott aztán káosz minden. Ha nem hal meg az egész csapatom (rajtam kívül), akkor 10-20 élettöltõ megy el egy fight alatt.
Kb. harmadjára kezdem újra, met úgy gondoltam hogy valamit kihagyok.
Próbálok mindig fejleszteni a csapatom felszerelésén, aranyam van elég sok, csak nem találok olyan helyet ahol jelentõs fejlesztések lennének...
A csapatom általában: Sten, Alistar, Morrigan és én mint szerencsevadász 2 tõrrel.
Valaki tudna adni pár tanácsot? Nem gond ha teljesen az elejétõl kell kezdenem, mert tetszik a történet és mindig kitudok próbálni pár új párbeszédet 😄
Elõre is hálásan köszönöm!
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
Abban kérném a segítségeteket, szóval SweetFX-el szeretném tolni és ha valaki tudja a legjobb beállítást (akár egy SweetFX_settings.txt file-t küldeni), szivesen venném. Igazat szólva csak idõt szeretnék evvel sporolni, ha valaki már úgyis megcsinálta.
Köszönném neki!
Ha még valaki nem játszott vele ez is egy jó ajánlólevél lehet.
Ma vettem meg az Eszmélést, s 15 percenként leáll a mûködése, vajon miért?
Win 7 32 bit Ultimate-em van. A patch-tõl lehet? 1.0.4-es van fent, el kellene távolítani?
A játék által létrehozott mentés mappába bemásolva a régi mentéseket, általában már felismeri azokat is.
Reinstall volt a gépemmel, s a Dragon Age Origins-t is felraktam újból. Kimentettem az elõzõ mentésemet, s most visszarakom az egész mappát, de semmi, a játék nem ismeri fel, nincs olyan opció, hogy Játék betöltése, csak újat lehet kezdeni. vagy én csinálok valamit rosszul?
Balzsamokat is legfeljebb elit ellenfelekkel szemben lesz értelme használni, a gyengébbeket gond nélkül leveritek.
Elit ellen meg vagy rájösz mivel támad, ha nem akkor mindent bevet, amit csak tud :-)
Sárkányok tûzzel bombáznak, kivéve a Vezérdémont (szellemsebzés), Gaxkangot ha sikerül megtalálni tud meglepetéseket okozni (kb mindennel képes támadni)
Olyan helyzetek is vannak, amikor kis rafinéria kell a harc nehézségének megváltoztatásához (pl. az elfeknél), izomból nehéz gyõzni
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Újabb kérdés! 😛
Vannak az ilyen balzsamok, pl tûz, jég stb... Honnan tudom, hogy egy ellenfél, milyen támadásokat használ? Tudom, hogy a sebzések mind más-más színûek, de az olyan gyorsan eltûnik, hogy esélyem sincs... valahol ezt meg lehet nézni?
Nincs kötelezõ sorrend, de Redliff totál kezdõ karakterrel nem könnyû, fõleg, ha a falubélieket is életben szeretnéd tartani.
Lotheringbõl egy rövid elf kitérõt közbeiktatva érdemes a Körtoronyban kezdeni a toborzást, a kikötõben ha figyel a játékos akaratlanul is belebotlik a Szent hamvak küldetés egyik epizódjába, s a toronyból kiszabadulva akár Redcliffe is lehet a következõ helyszín - jó esetben egy spirit healer társaságában, aki az élõholtak elleni hosszú csatában képes a falubélieket is gyógyítani.
A Szent hamvakhoz vezetõ út Redcliffebõl indul, de elõtte meg kell oldani Connor problémáját, amihez szükséged lesz a mágusok segítségére, ha pozitívan szeretnéd rendezni a dolgokat (másik esetben valaki meghal)
A Szent hamvak küldetés nehézségileg legalább akkora kihívás, mint Branka felkutatása Mélyutakon, de ebben a küldetésben lesznek különbözõ sárkánypikkelyek is a lootban, amibõl a játék legjobb páncélzata készíthetõ (ne sajnáld az aranyat a mestertõl).
A sárkánypáncélon túl, a legjobb loot a DLC-kben van (Visszatérés Ostagarba, Kõbe zárva, Kamarás erõd).
A loot miatti rangsorolásnak nem hiszem, hogy lenne igazán jelentõsége, érdemes inkább ott kezdeni, ahol társak csatlakoznak hozzánk.
Lothering kikerülhetetlen, Körtorony, Pala (dlc), Orzammar (itt nem egyszerû Oghrent összeszedni, sokat kell lótifutizni)
Én így szoktam: Circle->Redcliff->Dalish->Orzammar, meg közben Denerim és az egyéb mellék küldik, plusz ezt variálom, ha elõbb kellene Oghren stb.
Mivel most nemes törpicsekkel vagyok, ezért nekem orzamar volt a második hely, a kör után. Aztán pedig mentem Redcliffbe, de addigra olyan táposcsibe voltam, meg olyan vérszegény volt a loot, hogy semmi "poén" nem volt benne! 😛
Tehát kérdésem, ha azt nézzük, hogy hol milyen szintû a loot ill az ellenfelek erõssége, akkor mi lenne a sorrend?
Én valahogy így képzelném el! Redcliff(ha itt jót akarsz akkor utána)->Kör->Elfek->Orzamar!
És Hamvakért mikor érdemes elindulni?
Én úgy képezeltem el a következõ végigjátszásomat, hogy folyamatos fejlõdés legyen a karaktereknek, pl orzamarban elég tápos cuccokat lehet lelni, míg Redcliffben inkább kezdõ kariknak vannak fincsi dolgok!
Nálam jó (Firefox+Adblock), de sokan panaszkodnak most erre.
Jajj, még annyit, hogy ha rákattintok, hogy "Spoiler! A szöveg elolvasásához kattint ide", akkor az oldal a legtetejére ugrik és nem jeleníti meg a szöveget :S Miért nem?
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.
5. Anora nem megy hozzá apagyilkoshoz.
Az országgyûlésnél eléggé összekuszálódnak a szálak elsõsorban a Loghain sorsát illetõ döntések függvényében.
- ha Loghaint életben hagyod, Alistair elhagyja a csapatot,
- ha Alistair öli meg Loghaint, Anora nem hajlandó hozzámenni feleségül,
- ha a fõhõs végez Lohainnel, az Alistaior-Anora házasság létre jöhet, de a fõhõs hoppon marad
- ha a fõhõs nõ, és célja a trón, Anorát el kell távolítani (uralkodhat egyedül, vagy Alistairral)
- ha a fõhõs férfi uralkodhat egyedül, vagy Anoraval (ha nem ölte meg az apját?)
Morrigan "segítsége" nélkül az egyik kamarás meghal.
Jónéhány végigjátszás után sem tudom, hogy mi lett volna a jövõkép, ha uralkodóként, nem elfogadva Morrigan ajánlatát, király nélkül marad Ferelden
Válasz röviden: igen, létezik ilyen befejezés, de feltételekhez kötött.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sõt, olyan lehetõség is van, hogy együtt maradtok, de Alistair azért elveszi Anorát, de csak a cím miatt. Ehhez nem szabad megöl(et)ni Anora apját.
Az Archdemont csak egyikõtök tudja megölni, vagy õ vagy te. Aki megöli az Archdemont, vele együtt hal, KIVÉVE, ha elfogadod Morrigan ajánlatát. Tehát ha a végsõ csata után is élni akartok Alistairrel, el kell fogadnod M ajánlatát. Szerencsére ehhez nem kell jóban lenni M-el, mindenképpen ajánlatot tesz.
Tudom, nyálas kérdés lesz, de lány vagyok, na 😄
Létezik olyan végkifejlet a DA😮-ban, hogy a mágus nõcim Alistair-rel maradjon? Ergo ne haljon meg senki, legalább is, ne õk ketten 😄 Gondolom ha trónra juttatom, annyira nem igyekszik majd feláldozni magát az Archdemonnál.. Csak így második menetre jobban alakul a történetszálam, mint elsõre ^^' Jah és Morrigan ajánlatát nem szívesen fogadnám el, fõleg, hogy Ali végre közel 100-as a karakterem irányában ^^
Jobb oldali monsztát kell nézni!

Olyan érdekes gondom lenne, hogy némely textúrát, fõleg karaktereken nem tölt be... driver legfrissebb szóval nem ilyen gond! Valami fix van rá esetleg vagy más tapasztalt már ilyesmit?
Wynne a bazárult ajtó mögött van, vele nem lehet cselezni, mint Oghrennel.
A törpét sem egyszerû gyorsan a csapatban tudni, 10-es szint alatt talán nem is lehet, de miután csatlakozott Orzammart el lehet hagyni, Baranka megvárja a csapatot, igaz Oghrennel nem is lehet érdemben beszélni, amíg az ügyét valahogy le nem rendezzük.
Wynne-vel csak a küldetés végigcsinálva van kiút a toronyból. (kezdõként meg akaratlanul is el lehet szúrni, pláne, ha Morrigan ott van, és neki akar jópofizni a hõsünk)
Lotheringbe 6-os szinten érkezik a csapat, 7-es szinten a leírtakkal együtt már a mágusoknál kopogtathatnak, de fontosabb a túlélõ csomag beszerzése, mint az esetleg egy fölösmelges plust képesség a mágusmaminak (respecialization addon megoldja)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)