Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vannak a játékban különösen nagy készlettel és ritka tárgyakkal rendelkezõ kereskedõk? A tábori törpén, és a nagyvárosi varázsbolton kívül mást nem tudok :/
Fél tucatnyi fenntartott képességgel folyamatosan varázsolgat, s nem iszik mana itókát, ráadásul szólóban harcol...
A játék titkait kiismerve a legnehezebb fokozaton is jól játszható a csapattal, de az ilyen szóló-bemutatók láttán kételyeim vannak.
Az Awakening kiegészítõ történetileg az Origins eseményei után játszódik, oda érdemes importált karaktert vinni, tele hátizsákkal, a gép által felajánlott karakter, elõélet nélkül nem az igazi, de van ilyen lehetõség is az Awakening végigjátszásához.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
"The trees move. Do you not see it?"
Legalabbis igy remlik,eleg reg toltam.
Flemeth tanyája mellett, a szobornál kószál egy holló, tõle lehetett kérni egy itókát, amit a kiválasztott karakterrel megitatva, annak visszaadta a pontjait, újra ki lehetett osztani azt.
Hasznos dolog, mert a karakterek többnyire több-kevesebb fölösleges képességet kaptak a géptõl, azért is gyengélkednek a segédek.
Az Addonnak egy komoly hibája volt: korlátlanul lehet használni, csak oda kell menni a hollóhoz a lötyiért.
Az már a játékélmény rovására megy, ha állandóan lebont-felépít stílusban játszik a játékos - érdemes minden karaktert a csapatba kerülés után "újra építeni", a szintlépsekkor nem rábízni a gépre.
A mágus az a karakter, akinek nem létfontosságú a specializáció, talán csak a Spirit Healer az, akinek a spec-ébõl hasznos varázslatok jönnek, de arra ott lehet Wyne.
A Szellemharcos a kalasszikus varázshasználóból közelharcost csinál - nem rossz, de ára van: nem tudja használni a varázslatai többségét a mágus a szellemharcos bufokkal.
Alakváltó (Morrigan) speciális képességeinek nem láttuk sok hasznát, átváltozva szintén varázslatok nélkül marad.
A vérmágus sem olyan jó, mint az sokan gondolják - a specializációhoz kapott erõk hasznosak, de a varázslatok nem igazán (nem kifizetõdõ csatában a saját csapattársaid életerejébõl táplálkozni)
A varázsló mágiájának ereje függ a varázserejétõl.
A hatástalan fagy varázslat oka nem az, hogy a fagy gyenge varázslat, bár a közvetlen sebzése kicsi, de le lehet vele fagyasztani az ellenfelet, aki így sérülékenyebbé válik.
Ilyen esetekben jöhet a már említett varázslat kombináció:
lefagyasztott ellenfelet szét lehet zúzni. (szikla ököl, kegyetlen csapás)
A lentebb említett kezdõ-sorrendet azért is érdemes megfontolni, mert a Körtoronyban bolyongva lesz egy rész, ahol a fõhõs sok tulajdonságpontot kap bónuszként (be kell járni az Enyészet minden zugát), mire a küldetés végére ér lép kb két szintet, s lényegesen erõdsebben indulhatnak tovább.
A csontváz idézésre is van egy kombináció: varázshatalom aurával sokkal erõsebb lesz a csontváz.
Három mágus + egy tank felállás talán a legerõsebb kombó lehetõségét adja a játékban, de bármilyen csapat összetételben játszható a játék, csak ki kell ismerni a titkait (varázslat kombinációk, hol vannak a nehezen legyõzhetõ ellenfelek, s mi az, amivel mégis könnyedén le lehet gyõzni)
Varázslók (vérmágusok) ellen próbáld majd ki a manacsapás képességet, mágiával lebénított csapattagok kiszabadítására mágia oszlatás (Alistair), stb - ezek persze szinthez kötötten lesznek elérhetõek.
nem is tudtam pl hogy a statokat ujra le lehet osztani. elni fogok vele mert a magusom konkretan ugy el van baszva ahogy kell.
A jeg vonalon indultam el azta. konstataltam h szart se sebzek a blizzarddal sem, mig a vermagus mester ketto db tuzlabdaja kinyirt mind a negyonket.
jelenleg a csontvazidezesem van meg de hasznavehetetlen. lattam egy videot ahol a maguson aktiv volt vagy harom aura, konkretan csak ment es aki a kozelebe ment az meghalt xd nagyon motivalo volt eleg nehez jateknak tartom ezt. nehez mindent tokeletesre csinalni.
Vagy a fagyasztás és szikla ököl.Ha jól emlékszem ez a neve,az egyiktõl megfagy az ellenség a másiktól széttörik,akár egy ogár-t is széttör.Vagy csúszósanyag a földre rá tûzlabda.Ha nem pont ez a neve akkor elnézést,mostanában nem játszottam vele,de már vagy 5-6 karival végig vittem a játékot.Csak arra figyelj ne kerüljön bele a csapatod,ha látsz olajoshordókat azokat is érdemes felgyújtani,nagy területen elkezd égni a talaj.
Késõbb a segítõid is erõsödnek, ha hasznos képességekkel ruházod fel õket, s az inspirált képességeik sem elhanyagolandóak (magas szinten kedvelõ csapattagok különbözõ bónuszokat kapnak)
A játék térképén viszonylag szabad a mozgás, de van néhány elzárt terület, viszont vannak olyan területek is, ahová szabadon beléphetsz, de alacsony szinten elég nehéz az ott lévõ ellen legyõzése.
Ilyen hely a fõvárosban (Denerim) rejtõzõ vérmágusok lakta házikó is.
Annak idején sokat beszéltünk arról, hogy bár sok felé el lehet indulni, de a kezdeti lépéseknek ajánlott:
1 - Lothering.
Összeszedni az itteni két csapattag jelöltet (Leliana, Sten), megcsinálni a küldetéseket, gyûjteni némi aranyat, a kocsmában venni néhány köteg üres flaskát...
A falu késõbb el fog pusztulni, ezért az itteni küldetéseket nem érdemes halasztani.
2 - Pagonyelfek.
Itt nem kell mélyen beleásni magad a küldetésekbe, fõleg nem a fõküldetést erõltetni, vannak nehezebb feladatok, ide most elsõsorban kereskedési szándékkal mentek.
Elfgyökeret vásárolsz 99-es kötegben...
Mágus fõkarakterrel magad is jártas vagy a gyógynövénytanban, de Morrigan nálad is jobban képzett: elfgyökér+flaska=kicsi gyógyital.
Egyenlõre nincs több tennivalótok, körül nézhettek a vadonban, de jobb most még tovább állni, ha kevés az arany inkább Denerimben elvállalni némi kevésbé veszélyes munkát, de a cél a mágusok otthona.
3 - Körtorony.
Mágusként ide haza térsz, s bizony nem nagyon ismersz rá a régi otthonodra.
Elsõ feladat itt is a kereskedés, a strázsamestertõl vásárolj 99-es kötegben líriumport.
Gyógynövénytan: líriumpor+flaska=kicsi mana ital.
Gyógyitalból mana italból ne csak néhány legyen nálad 2x99 nem túlzás, fõleg, ha most ismerkedsz a játékkal.
Megfelelõ italmennyiség birtokában itt belevághatsz a fõküldetés feladatába, de tudni kell, hogy nincs más út, csak elõre, nem fogyhatsz ki az éltetõ levekbõl a pálya közepén.
Egy hosszú küldetés vár rád, és egy igen hasznos csapattagra tehetsz szert.
Wynne gyógyító mágus (spirit healer), az õ közelében harcolók sokkal hatékonyabbak (sietség fenttartott képesség, életerõ-mana-kitartás visszatöltés), szükség esetén harci mágiát is használ, de elsõdlegesen támogató.
Arra kell figyelni az elsõ párbeszédnél, hogy két lehetõség van: csatlakozik, vagy meghal.
Irány elõre, végig kell verekedni a pályát, de itt sokat lehet erõsödni.
Figyelõs a játék, bárhol is jársz érdemes a titkos objektumokat felfedõ gombot (bal Ctrl, vagy bal Alt - már nem emlékszem) nyomogatni.
Taktikai beállításokkal önállóbbá lehet tenni a nem irányított karaktert.
Ha azok hülyeséget csinálnak, vagy semmit nem csinálnak az a rossz taktikai beállítás eredménye.
A gép föntrõl lefelé végigfut a beállításon, és ha talál végrehajthatót, akkor azt megteszi - ezért fontos a sorrend is.
Elsõ sorba mindíg a gyógyital ivás ajánlott:
Én magam - egészség - kisebb 25% - használ - kicsi gyógyital
Második sor mágusnál a mana ital ivás (10% alatt)
A taktikai beállításokra rá kell szánni némi idõt, kitapasztalni hogyan mûködik, lehet lesni a gépi beállításokból is, de a lényeg, ha hülyeséget állítasz be, a gép azt is elkezdi végrehajtani, aminek lehet eredménye, hogy passzív marad a karaktered (nem harcol), vagy ok nélkül megitatod vele az italkészletet, stb.
Néhány tevékenységet nem érdemes taktikai menübe rakni, azokat mindig kézi vezérléssel használd.
Ilyen lehet a területre ható varázslatok (tûzlabda, fagykúp), ne kellemes, ha a csapattársakat fagyasztja le a mágus, vagy a magasabb szintû értékes képességeket is jobb manuálisan használni (mana csapás, gyilkos nyílvesszõ)
A taktikai beállításoknál megjegyzem nálam is volt hiba: íjászoknál sokszor nem mûködött megfelelõen, viszont íjász nélkül nem volt vele gond.
(Leliana az a karakter, amelyik íjász-dualos szerencsevadászként indul, kezdetben ezért is gyenge - érdemes nála újra osztani a stat pontokat, s két tõrrel igen hatékonyan tud kaszabolni)
Végre eljutottam odáig, hogy több órát játsszam a játékkal, és már elég rendesen benne vagyok. Nem uninstalláltam, megtetszett, és eléggé rápörögtem.
Ember mágus vagyok, megtörtént a csata, megtörtént az árulás és most szabadultam ki úgymond a "világba", most lett térképem.
Megszereztem már Palát, harcoltam egy csomót, és most a világtérkép jobb felsõ sarkában vagyok, a nagy városban Denerimben azt hiszem.
A városban van egy elhagyatott kunyhó amibe betévedtem, és konkrétan egy kibaszott hosszú labirintus volt, tele vérmágussal meg az idióta zsoldosaikkal. 2-3-4 órát basztam el ezzel a résszel, és kiborultam. Ha nem haltam meg hatvanszor akkor egyszer sem. Csak a szerencsén múlt azt a buzi fõmágust lenyírni, még se kaptam semmi extra tárgyat.
Több dolog merült fel bennem. A segítõknek azon kívül, hogy ágyútölteléknek jók, azon kívül mi értelmük van? Alig sebeznek, lassúak pedig egy szinten vannak velem, ha nem vagyok legalább négyszer erõsebb náluk akkor semennyire.
Alig kaptam xp-t a vérmáguslabirintus leírtásáért is.
Tehát valamit én elbaszok? Vagy egyszerûen nekem kell megoldani a problémát?
A másik a harci taktika. Kurvára nem értem. Ellenség, saját magam, szövetséges. Saját magam -> bármely -> mittudomén precíz csapás. Ez mikor fog aktiválódni?
Beállítgatok nekik mindent és van, hogy harc közben csak állnak és néznek maguk elé. Nevetséges. Ketten küzdünk, a másik kettõ meg áll és néz.
Nem tartom magam hülye gyereknek, de nem tudok dûlõre jutni a taktikai harcrendszer felett. Van errõl valami részletes magyar leírás valahol?
Mert ha azt csinálnák amit én mondok akkor nem lenne akkora probléma. A harcos tankolni, a mágus healelne/támadna, a másik meg mondjuk dpsel velem együtt.
Amúgy nagyon tetszik a játék. Hatalmas a világ annyi szöveg van benne, hogy elolvasni is fárasztó (röstellem de nem is mindig olvasom a kaúdex bejegyzéseket)
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
A megszerzett specializációk a késõbbi játékokban automatikusan elérhetõek az újabb karaktereknek, de ha letörölted a játékot, s most újra raktad, nem biztos, hogy "emlékszik" a régi dolgaidra.
Az ostagari csata után, Lotheringben, amikor eléred a 7-es szintet, az elsõ specializációs lehetõségnél úgyis kiderül, hogy kell-e küzdened az Arcane Warrior specért, vagy elérhetõ.
Jó régen nem játszottam már a játékkal. Annak idején végigvittem harcossal, és "tolvajjal" is, most gondoltam indítok egy mágust, aki késõbb Arcane warrior lenne. De mivel a régi mentések már sehol, így az a kérdés, hogy csak úgy tudok specializálódni, ha az Elf küldetést csinálom elõször? Mert más sorrendbe haladnék. Vagy egy harcossal rohanjak el odáig a sztoriban, hogy új karakternél már tudjak Arcane Warrior lenni? Köszi elõre is.
ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan
ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan
A "csel" miatt amúgy nincs hátrány, a pálya végéig mindenképpen gyenge lesz a karakter, mert úgyis csak ott kapja vissza a cuccait. Sajnos ezt hivatalos patchben sem javították, és nem is fogják, de Dragon Age Nexuson van rá fix.
Illetve a kóbór mágus vadászatkor nagyon sokszor kellett rájukkattintanom, hogy harcba bocsátkozzanak velem.
Egy komoly bugra emlékszem, amit már lentebb említettem is: az elf területen a bányába lépve elõfordult, hogy a fõhõs felszerelése elveszett.
Arra már nem emlékszem mi okozta a hibát, de egyszerû cselhez lehetett folyamodni, belépés elõtt valami silány cuccba beöltözni.
A hátizsák tartalma mindíg ott volt a ládában a pálya végén, a viselt cuccok váltak köddé a bug miatt.
A "csel" persza azzal is jár, hogy a pálya végéig gyengébb lesz a hõs, nem feltétlenül kell ezt követni, nem törvényszerûen tûnik el a cucc, talán valaki azt is meg tudja mondani, mi okozza a hibát.
Több bugra nem emlékszem, a megszokott játékmeneten variáltak, a csapattagokkal akkor tudsz beszélni, ha azoknak mondandója van számodra, rúnákat neked kell kovácsolni-kovácsoltatni, idõnként találsz olyan kacatokat, amirõl nem lehet tudni, hogy az mire lesz jó (Wade mester), az NPC-k közlékenysége is kevesebb, de ezek között bugra nem emlékszem
Köszönöm a segítséget!
Jó fegyverekbõl, páncélokból nem lesz hiány, ha figyelmesen játszol több szetted lesz, mint, amit használni tudtok, a csatlakozó társakon is elfogadható minõségû darabok vannak.
A végsõ csata egy viszonylag hosszú küldetés lesz, de visszagondolva nem volt igazán zavaró, hogy nem lehetett elhagyni a pályát.
Inkább a játék középsõ szakaszában volt néhány helyszín, ahová érdemes volt felkészülve belépni, mert onnan is csak elõre vezetett út, nem lehetett visszafordulni.
Az elf területen bolyongva nincs gond addig, amíg a bányába nem léptek be, onnan viszont csak elõre lehet tovább menni, s van egy bug esélyes rész is (mentés a belépés elõtti területrõl).
A törpe kotorék csatlakozása után is rémlik valami hosszabb alagút-mászási akció, nem emlékszem onnan ki lehet-e jönni (valószínûleg nem), s a Feketemocsári kalandban is van egy zárt rész (Enyészet).
Rád van bízva milyen sorrendben járod végig ezeket a helyszíneket, egy alap csapatod már az erõdbe érkezéskor megvan (Oghren, Anders, és az íjász), az újabb tagok a csatlakozás elõtt kötelezõen melletted lesznek bizonyos ideig, inkább ilyen estekben érdemes arra készülni, hogy a lineáris pályán végig tudjatok menni, ne ürüljön ki félúton a hátizsák.
Közben sajnos olvastam ezt itt a fórumon.
Mit tudsz/tudtok tanácsolni az Awakenings végigjátszásához? Azt olvastam, hogy egy idõ után lineáris, nem lehet visszamenni régebbi helyszínekre. Honnantól kell erre figyelnem? Meg bármi más tanács is jól jön. Harcos karakterrel vagyok, 23 szintû.
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Eddig valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy létezik 1.05 patch is a játékhoz. Ezért szépen feltettem, s az update oly' jól sikerült, hogy azóta nem tudom elindítani a játékot a parancsikonjával. El lehet ugyan indítani közvetlenül a DVD-rõl, de idegesítõ.
Tud valaki valamit erre?
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Túlzásba nem szabad esni vele, de azzal nem rontod el a játékélményt, ha minden karakteredet a csatlakozás után a kívánalmaknak megfelelõ irányba állítasz.
Bosszantó tudott lenni, amikor a csatlakozó hõsöknek olyan képességeket adott a gép, ami a játékos, de még az adott NPC számára is haszontalan volt.
Lotheringben ott van Leliana, aki már 6-os, 7-es szinten csatlakozik, tehát nincs túl sok kiosztott pontja, de azok hová is kerültek?
Szét vannak szórva, íjász, tolvaj, bicskás besurranó - a játék történetbõl kiderül, hogy alapvetõen íjászatra szánták (egyedi íj, amit csak õ használhat), de sokaknál - így nálam is - dualos szerencsevadász lett, s nagyon jól jönnek azok a bónusz pontok, amelyeket az íjaszatról le lehet venni.
Zevran nehezen kedvelhetõ figura, s nem csak a természete miatt, nála aztán valóban szét vannak szórva a képességpontok, harcban gyenge,s meglepõ módon szerencsevadász létére zárakat sem tud hatékonyan kinyitni.
Morrigan alakváltó képessége a játékosok többségénél nem jött be, s abban igazad van, hogy faramuci helyzetet teremt, ha a specializációt lecseréled (ez így van a többi karakter esetében is), mert a párbeszédek maradnak, Morrigan akkor is az alakváltásról beszél, ha gyógyítóvá változtattad, Leliana a bárdok rejtelmes élerérõl mesél (bár hozzá illik a bérgyilkos spec is)
Wynne a másik karakter, akit nagyon el tud rontani a gép, különösen, ha hagyod, hogy sok szintet lépjen meg a csapaton kívül... õ, vagy Morrigan, de nem árt minél hamarabb egy gyógyító a harcosok mögé.
Morriganhez ugyanezügyben szintén jöhet tipp 😊
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Bár Leli nélkül (modolva az intrós archoz) el nem tudom képzelni, valahogy mindig ott bambult a partyban, akárhányszor is játszottam végig.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
DE(!) ezzel nem kell élni és kész, nálam alap ez a mod, mert nekem így van meg a hangulat...kell a egy kutya.
Többi ízlés szerint, természetesen a + karakter miatt, nehezebb fokozaton érdemes játszani.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type