Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi srácok, régen tudtam csak elfelejtettem. Most megint tudom. 😄 <#wilting>

30-as cunning (dörzsöltség) is kell a legnehezebb zárakhoz. A képlet így néz ki: dörzsöltség-10+zárnyitás_szint*10, és 60-asak elvileg a legnehezebb zárak.
genndy
Mert nem csak a zárnyitás képzettségtõl függ, hanem leginkább a dörzsöltségtõl.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Esetleg hátha tudja valaki, hogy ha a zárnyitás 4-es szintre ki van fejlesztve akkor hogyhogy nem tudok minden ládát kinyitni? persze amihez nem kell kulcs.

Azt írja elégtelen képzettség, de ha 4 a max szint a zárfeltörésben akkor hogy lehet?

Jó régen írtak ide utoljára..

Feltettem a játékot, javítások, dlck minden jó csak ékezetes betûket nem támogatja, van ötletetek mit lehet csinálni?

Régen csomószor végigjátszottam gond nélkül, most nem tudom mi a baja, újratelepítéskor ugyanez :/

Sziasztok!
Elakadtam a boszorkány szigete mellett a térképen megjelenik egy bástya ahová mennem kellene. Viszont ha rákattintok akkor azt írja hogy ezt nem lehet betölteni. Mi lehet az ok? A válaszokat elõre is köszönöm!!!
Mondjuk, ha játékban rámegyek az "online profil" cuccra, megint azt hozza be, hogy nem található... na mind1, legalább mûködik 😄
Na megvan a probléma, rémlett, hogy régen ugyanez volt...
azért leírom, hátha valakinek is elõjön. Csak tudnám, egyszerû halandó ember, hogyan oldaná meg :\

1.) Press the windows key + R (or click Start and then RUN) and type in services.msc and press ENTER
2.) Locate the Dragon Age: Origins - Content Update in the list of services.
3.) Right click it and select START

Szóval mûködik minden, töltögeti le ami hiányzik 😊
Megbékéltem, jöhet a játék.
pl a morriganes DLC-t is megvettem, a Witch huntot... azt pl nem is tudom hol lehetne letölteni... :\
Meg van minden DLC- még régebben megvettem õket. Kamarás erõdre is azt írja, hogy nem engedélyezett... pedig a saját accountomról töltöttem le a bioware honlapján, és ugyanazzal az email címmel jelentkeztem be a játékban.. o istenem. na nézem a fórumokat...
genndy
Mind nem lett ingyenes, csak a tárgy DLC-k, tehát minimum a küldetéseket látnod kéne... Bár szívás lenne ha az ingyenes DLC-ket meg azért nem látnád, mert ingyenesek...
Esetleg Bioware fórumon megnézni, nem panaszkodnak-e hasonlóra? Hátha igen, és ott van megoldás is.

és egyébként ezeket honnan lehet letölteni? mert link már nincs a bioware honlapján: Lakoma-napi ajándékok Dragon Age: Origins PC/Mac Lakoma-napi tréfák Dragon Age: Origins PC/Mac
Rendben, csak tudod gondoltam, hátha volt már valakinek ilyen problémája.

am, köszi
Mint mindig, most is a következõt tudom ajánlani: support.
Sziasztok, valami probléma lehet, eltünt az összes DLC-m újraraktam a játékot, be is tudtam jelentkezni a nevemmel, és eltûnt.... rámegyek hogy online profil, és azt hozza be, hogy nem található, PEDIG, külön a bioware honlapján betudok lépni... meg originen is... mi a baj??

De még azt se látom, amit meg lehetne venni...

vagy azért, mert ingyenesek lettek? :\
Az összes DA 1-2 dlc ingyen.
gerey
A következõ 10 órában 9 euró az Ultimate edition Steam-en.

genndy
Én úgy tudom hogy ahhoz nincs. A külön megjelent részek hivatalos magyarításait, illetve amik készültek hozzá házilag (Leliana, Golems) kell valahogy ráhekkölni.

Hali!
Az ultimate editionhoz nem tudjátok, hogy van e teljes magyarítás? vagy ha nincs akkor készül e?
Nighthmare-en én is nagyon megszenvedtem vele elõször, 200-akat sebeztek a csontik, hullott a party, nem volt egyszerû menet. Másodikra viszont a védelemre gyúrt Arcane Warriort szinte megütni se tudták😊
genndy
Kb. igen. Én elég jól megúsztam, mert áthozott karakterrel folytattam (de éreztem, hogy nem könnyû csata, mindenki más halt). Próbáld meg majd te is hozott karakterrel, ha van, könnyebben boldogulsz.

kóddal megoldottam közben, a gyógyital cheat nem mûködött, csak az örök élet. Soha nem szoktam kódokkal játszani, de ezt szerintem lehetetlen kb 10-15 gyógyitallal megcsinálni..

SötétBarom
Kell healer..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

genndy
Igen, importált karakter jókora elõnnyel indul.
Átvinni nem lehet, némelyik DLC-s tárgyból megcsinálták az alapváltozatosat is, csak azokat lehet ott is használni (a letölthetõ tartalom-Telepített tartalmak-on belül tudod megnézni, mögötte van zárójelben (Vérvonalak, Eszmélés, stb.))

Fasza, most nézem ha importálom a karaktert akkor a felszerelést is átviszi. Azért ez elég nagy elõny azokkal szemben akik új karaktert hoznak létre, nem mindegy van vagy 80 gyógyitalod, vagy csak 10.

Úgy tudom egy pár dlc-ben lehet tárgyakat szerezni, ezeket hogyan lehet átvinni az alap játékba?

A The Golems of Amgarrak fõellenfelére van valakinek ötlete? 24. szintû mágussal vagyok, az elõbb sikerült nagy nehezen legyõznöm, úgy hogy meghalt 2 vagy 3 társam,és felhasználtam az összes gyógyitalomat, és egyéb dolgokat. Csakhogy utána meg átalakult, és egy csomó csonti is megjelent.. Ezt így lehetetlen megcsinálni.. Esetleg csak akkor ha lehetne venni gyógyitalokat, ami meg van az meg nagyon hamar elmegy..

SötétBarom
Illetve az Eluvian a központi eleme a Morriganes DLC-nek.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

JethroHUN
Ha Merill ismerte volna az Origines, dalish fõkaraktert, az rossz hatással lett volna az egészségére, úgy pedig nem lenne benne a 2. részben. <#eplus2> :ifknowwhatimean:

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Fantusz
Néhány, jelentéktelen szóban utalnak vissza az elsõ részre, hogy ha nem a saját mentésedet importáltad, nem ta játszottad úgy a történetet, fel sem tûnik.
Ha az importált mentésed fõhõse pagonyelf volt, Merill személyesen ismerte, Anders az Awakeningben kalandozott a kamarással - két pszcihiátrai eset <#nevetes1>

nem, de közben szerencsére találtam egyet ami jó az elsõ résszel..
gerey
Az a második részhez való. Esetleg Steam/Origin save cloud-ba nem volt elmentve?

Eltûnt a mentésem, a fõ játékkal pont végeztem, viszont jó lenne átimportálni a kiegbe, és a második részbe a mentést, nincs valakinek ötlete hogy hogyan lehetne egy mentést csinálni? Leszedtem egy save generátort, de azzal kifagy, lehet hogy csak a 2-hez jó..
wedge31
Tükör simán.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Sziasztok!
Szerintetek hogyan futna a notimon az origins?
Intel Core i3-370M (2.4GHz, 3MB Cache, 64-bit, 32nm, 35W)
4GB (1x4G😎 DDR3, 1333MHz
Nvidia GeForce GT 540M, 1024MB DDR3 VRAM
Spolier..Ez se volt rossz hihetetlen de csak ez a beszélgetés 5 perc volt és kibírtam valahogy 😄
http://www.youtube.com/watch?v=jxMWPNyMMnY&feature=related

Épp gondolkodtam mely karakterek voltak a legemlékezetesebbek 😊 Amik eszembe jutnak.
Duncan http://www.youtube.com/watch?v=99NhyueG-m4
A másik a csuklyás nõ a Kotor 2-bõl 😊

mousee
Köszönöm a részletes infót 😊

Hát, kétszer azért nem szívesen veszek meg játékot, de majd meglátjuk. Ha valami vicc áron lesz, akkor lehet hogy jobb pillanatomban azt mondom rá, hogy oké 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

genndy
*és Steamen is megvenni.

genndy
Szívesen.
Na még egy dolog eszembe jutott, ha más játéknál is gondolnál a Steamre:
Steamre regelhetõ játékok listája Viszont nem tudom friss(ül-e még).
Alapvetõen az viszont igaz, hogy ha dobozos játék nem követeli meg már az indításkor a regisztrálást, azt késõbb se fogod tudni "Steamesíteni". Lehet még olyat is csinálni (ha megér annyit), hogy kivárni egy jó akciót, és Steamen <b>is</b> megvenni.

mousee
thx 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

genndy
Szia! A Steam bizony jó dolog... Fõleg amikor akcióznak 😊 Én is csináltam hasonlót a régebbi játékaimmal.
A DA😮-val kapcsolatban rossz hírem van, az itthon vett dobozos DA😮-t nem fogod tudni regisztrálni Steamre. Csak a Steamen vásárolt DA😮 lesz Steames, abban viszont nincs benne a magyar nyelv (max ráerõszakolni tudod, de szenvedõs).
Dobozos játéknál a dobozon rajta van, hogy Steamen kell regisztrálni. Ha nincs rajta ilyen, akkor nem regelhetõ.
Ha a digitális példány a cél, akkor EA játékoknál az Origint próbálhatod meg, hátha oda be lehet regelni (ezt nem tudom, mert az Originhez nem értek, és lehet hogy ott is csak a support segítségével lehet dobozos DA😮-t regelni)

mousee
Sziasztok,

Mostanság rákattantam a STEAM-re, több tonnányi régen lewarezolt és szeretett játékomat vettem meg rajta fillérekért... Nagyon kényelmes, nagyon jó dolog. Elvileg tud olyat is, hogy adok neki serialt, és abból õ felismeri hogy milyen játékról van szó, és szépen berakja a listámba, hozzámregisztrálja, stb.

Na most nekem van dobozos DA😮 játékom, viszont a serialját sehogy sem fogadja el a steam. Próbáltam kötõjelekkel, nélkülük, kisbetûvel, naggyal, semmi.

Van ez ügyben valakinek tapasztalata?

Elõre is thx 😊

Nemes törpével viszont gyereked is lehet,és késõbb Denerimben féláron vásárolhatsz a piacon a törpétõl,õ viszont mindent dupla áron vesz meg tõled.

Köszi! 😊

Azt nem tudod, meg lehet változtatni a karakterem nevét?

ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan

Fantusz
Alistair nem kell feltétlenül a csapatba, a lényeg, hogy a mágusok életben legyenek, mert nélkülük bukik a lehetõség az anya és a fia megmentésére.
Vérmágiával az egyikõjük meghal, s van egy kis turpisság a párbeszédben, mert a körmágusok nem kerülnek automatikusan a lehetõségek közé, azon morfondíroznak a résztvevõk, hogy a gyereket vagy az anyát áldozzák-e fel, s a fõhõs kap egy opciót a párbeszédben: "kell lenni valami más lehetõségnek is"
Erre a varázsmondatra javasolja valamelyik csapattag a körmágusokat, hisz nekik van elegendõ lírium...
Ha Alistair nincs ott, valaki más teszi a javaslatot, Wynne, Leliana, de talán még Morrigan is könyögheti.
Az "akció" elõtti párbeszédbõl sokféleképpen jöttem már ki, fõleg Morrigant nem tudtam belõni, mi is lenne a neki tetszõ felelet.
Ha a fõkarakter mágus, egyszerû a feladat, mehet õ az Enyészetbe.
Harconál, szerencsevadásznál viszont választani kell a varázshasználók közül, ki menjen, s leginkább Morrigan alkalmas a feladatra.
Jowan, vagy Irving fõmágus üres inventoryval lép az enyészetbe, mana nélül elég nehéz harcolni, ráadásul Irvingnek na harci mágiája szinte semmi, gyógyító.
Wynne, vagy Morrigan viszi magával a a hátizsákot, szükség esetén tudnak manát, gyógyitalokat vedelni, velük sokkal könyebb a küldetés.
Morrigan a kellemesebb választás a feladatra, mégha ez neki nem is tetszik - általában sokkal több használható képessége van a célra, mint Wynne-nek.

Fantusz
Az elõtörténetek nem kasztokhoz kötötten változnak, a "születési hely" változtat a történeten - Ostagarig más életutak vezetnek, s a játékban lesznek az eredethez visszanyúló aprócska momentumok.

- Human nemes eredettörténete ugyanaz, függetlenül attól, hogy harcos, vagy szerencsevadász kasztot választ.

- Mágusok eredettörténete sem változik azért, mert a mágus elf, avagy human.

- Városi elfek a denerimi zárványból inulnak a kalandra, harcosok, vagy szerencsevadászok lehetnek, náluk van egy plusz aprócska variáció: a bonyodalmak egy esküvõn kezdõdnek.

- Pagonyelfek az erdõ mélyénélve keverednek a Veszedelembe, s az õ eredettörténetükben kap egy aprócska epizódszerepet néhány Dragon Age2-ben ismét feltûnõ elf (elsõsorban Merill - pagonyelf kamarás is ennek a klánnak volt tagja)

- Törpéknél két eredettörténet létezik, attól függõen, hogy a válaszott hõsöd nemes, vagy kotorék.
Mindkét történetet érdemes megismerni, ezt a részét nagyon jól kidolgozták, törpe kotorékkal játszva olyan titkok derülnek, amelyek többé-kevésbé rejtve maradnak a többiek elõtt.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Orzammarba visszatérve kiderül, hogy megszületett Bhelen Aeducan fia, aki a fõhõs unokaöccse, a nõvére gyermeke Orzammar trónörököse. Bhelen tisztességtelenül viselkedik a nemesekkel szemben, de a reformjai a kotorékok számára a felemelkedés lehetõségeit jelenthetik. Törpe kotorék, ha Harrowmont oldalára áll, saját vére ellen száll harcba. Nyílvánvaló, hogy Bhelen csal, hazudik, gyilkol, ha érdeke úgy kívánja, de mit tegyen egy kamarássá lett kotorék?

Lacoka12
a mágusok mellé állj majd és vidd magaddal alastar õ javasolja majd hogy a kör mágusoktól kérj segítséget

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Sziasztok!

Némi kihagyás után újra játszani kezdtem. Most szerencsevadásszal megyek, kis csalódás, hogy az elõtörténete megegyezik a harcossal.

Ami a kérdésem, mit kell csinálni a Körmágus toronyban, hogy a szerencsétlen Connor és muterja ne haljon meg késõbb?

ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan

Megoldódott.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Egy olyan problémám lenne, hogy az önálló életutakat tartalmazó dlc-k (Leliana's song, Darkspawn chronicles, stb) "Nem lehet a területet betölteni" hibaüzenettel nem indulnak el. Érdekes mód az Awakening és a tárgyakat adó DLC-k simán futnak.

Találkozott valaki hasonlóval?

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700