Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
tbh én Ostagar után kapásból, még lvl 6 (vagy 7?) elõtt elugranék mágustoronyba Lothering-bõl, sokkal jobban jár a kétlábú ha egy friss, gyors, táp, és használható Wynne-t beszerez kis szinten. sajnos a személyiségén nem sokat fog segíteni...

még annyi, h taktikai beállításoknál én minden elé beraknám a gyógyítást kismágusoknál. gyógyital/manapia határozottan jó ötlet.

"The trees move. Do you not see it?"

Fpocok
Köszi ezt a sok ötletet. Hasznát fogom venni...
Male human warrior lettem.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Calver
legyél mágus, gyûjtsd be a többi mágust, fogj eléjük egy jó tankot, robbants fel mindent.
kb ennyi.

Fantusz
Talán annyi, hogy van néhány kezdeti lépés, ami jelentõsen megkönnyíti a játékot.
Nézd meg melyik gomb mutatja a közeli objektumokat, és használd, különben nagyon sok küldetést, tárgyat hagysz ott
(régen játszottam már, de valamelyik bal oldal igomb, a Ctrl, vagy Alt lesz)

Attól függõen, hogy milyen hõsöd lesz, eltérõ eredettörténetekkel indul a játék, majd Ostagarba érve egységesül a történet.
Itt lesz elõször lehetõséged picit ügyeskedni: ha idáig szorgalmasan gyûjtögettél, lesz jónéhány eladható kacatod - minden nélkülözhetõt adj el.
Amit feltétlenül érdemes megvenni: a hátizsák.
Az inventory-t csak ezekkel tudod bõvíteni, és korlátozott számban lehet megvásárolni.
Amire még érdemes ekkor költeni, a gyógyitalok, mana italok (fõleg, ha mágus lettél), lírium por, elf gyökér, üres flaskák.
Kezdetben kevés a pénz, és a gyógyitalokból, mana italokból sem bõvelkedik a kis csapatod.
Fontos, hogy járd be a tábort, és vállald el a küldetéseket, szedj össze minden hasznos motyót, még mielõtt a vadonba indultok, mert ha ezeket elmulasztod, késõbb már nem tudod mindet pótolni.
A tábor felderítése után Duncan kiküld benneteket a vadonba.
Próbálj takarékoskodni az itókákkal, akár úgy is, hogy a társaidat nem itatod.
Használd az említett lehetõséget a rejtett objektumok megtalálásához, járd be az egész területet, s ez az egész játékra vonatkozik.
Ha minden igaz lesz egy kutyagyógyító virágod - s majd késõbb a meggyógyított mabarid (he nem a kastélyból vitted magaddal a kutyust, így lehet az eb csapattag, bár elég hamar kiszorul általában az akciócsoportból)
A táborba visszatérve ismét lesz lehetõséged kereskedni, s a strázsamesternél kb ugyanazok a cuccok vannak, mint korábban, függetlenül attól, hogy mit vásároltál tõle - ismét a hátizsák, itókák, líriumpor, elfgyökér, flaska kell neked.
Gyógynövénytan képessége alapvetõen mágusoknak van, õk tudnak gyógyitalokat, manaitalokat készíteni - lesz ilyen csapattagod, ne aggódj, ha netalán harcos a karaktered.

Az ostagari csata után egy kis faluba mentek, Alistair tesz egy javaslatot, merre kellene tovább indulni - ne oda menjetek.
Elõször menjetek be a kocsmába, aztán a falu szélén lévõ ketrecben szemléljétek meg a bezárt kúnárit, beszélgess el vele, s ha úgy gondolod irány a papnõ (érdemes magaddal vinni a kocsmában megismert leányzót)
Kb. ezt követõen érdemes tenni egy fontos kitérõt: pagonyelfek tábora.
Ez egy fõküldetés helyszín is, de még ahhoz gyengék vagytok, másért jöttetek.
Pagonyelfeknél lehet venni elf gyökeret 99-es kötegekben, az kell nektek.
Flaskát ugyanígy a faluban (kocsma) megveheted, amibõl érdemes tartalékolni majd a mana itókákhoz, aranyat a faluban megcsinált küldetésekbõl szerezhetsz hozzá.
Minden lehetséges küldetést csinálj meg, mielõtt tovább indulnál, illetve, ha kevés az aranyad, Denerimben szerezhetsz még némi tõkét.
Amikor van néhány elkölthetõ aranyad, irány a Körtorony.
Itt líriumport vehetsz 99-es csomagokban, s ezzel megvan a manaital készletetek is.
Innen nem is érdemes tovább vonulni, csak a fõküldetés ide vonatkozó részének teljesítése után (döntéseid életrõl-halálról szólnak)
A fõküldetést elvállalva, az ajtón belépve kiút csak a füldetés teljesítése után lesz, de innen jelentõsen megerõsöve mehettek tovább - bármerre, innentõl már egyéni szimpátia kérdése, ki melyik irányba indul.

Taktikai beállítás: van, aki szereti, s van aki nem, inkább kézzel irányít mindent.
Nem egy rossz dolog, de kell hozzá némi DAO gyakorlat.
A lényege, hogy föntrõl lefelé a gép végigfut a beállításokon, s az elsõ végrehajtható feladatot teljesíti.
Ezért az elsõ sorba érdemes a gyógyital ivást tenni: egészség - kevesebb 25% - tárgy használata - gyógyital.
Mágusoknál következõ sor a manaital ivás, s aztán jönetnek a harci akciók.
Fontos a jól értelmezhetõ beállítás, illetve van néhány képesség, amit nem érdemes taktikába betenni, mert alkalmanként többet árt vele a figura, mint használ (pl. fagykúp) - ezek a képességek manuálisan használatosak.

genndy
Na még egy: automatikus pontelosztást kapcsold ki magadnál meg a csapattársaknál is.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Fpocok
Még én sem tudom 😄 Majd ha eldöntöttem, akkor újra megkérdem.

genndy
Hmm... nehéz javasolni bármit, anélkül hogy tudnánk milyen stílusban is szeretnél játszani...
Na mondjuk ezt: Wynne
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Õt érdemes hamar felvenni a mágustoronyból, mert jó gyógyító, úgyhogy a csatákban könnyebb dolgod lesz.

Elméletileg nem kéne baja legyen ha a hûtés megfelelõ, és nincs túlhajtva a gép. A 100%-os processzor terhelés ugyanis normál mûködésnek tekinthetõ. Tekintve hogy ez egy hordozható gép, arra ügyelj hogy ne zárd el a levegõcserélõ nyílást, ami általában alul (is) van, tehát ne tedd paplanra/asztalterítõre stb...
Fpocok
Lehetséges, hogy héten belekezdek ebbe... még sosem játszottam vele. Valami pro tip egy kezdõnek?

akkor ne aggódjak ez miatt? Nem lesz baja a gépemnek?
Calver
minden játék maxon szokta pörgetni a procit, max azért látod 50%-nak másnál, mert csak az egyik magot nyúzza.

Sziasztok!

Volna egy kis problémám a Dragon Age:origins nevû játékkal:

Amint belépek, már a menüben 100%-on pörög a processzor. Egyedül ennél a játéknál tapasztaltam ezt. Szerintetek mi lehet a gond? Más is tapasztalta?
Gépem paraméterei:

Asus notebook, geforce 310M 512 videokártya
Pentium dual core t4400 2.20 GHZ proci
4GB Ram
Calver
ha másért nem, a bónusz stat pontokért igen. kismágusoknak annyira nem jók specializációi, fõleg az áldást osztogató kiadásnak - blood mage-bõl is a +stat a legjobb, arcane warrior-nál meg egy pont elköltésével használhatsz harcos cuccokat, amik között van 1-2 jó klasszikus varázslónak is, pl a +50 staminat adó bakancs.

genndy
Szerintem nem. Vérmágus a saját csapattársak életerejét szívja, holott inkább támogatásra hasznos (gyógyító vagy támadó). Ha a csatákban akarsz ütõs leni, akkor maradj az eddigi támadómágus vonalnál.
Viszont ha szerepjátszani akarsz, akkor Morrigan profiljába belefér ennyi 'gonoszkodás', tehát lehet akár vérmágus is.

Sheltem
Lehet buta kérdés, de érdemes blood mageé specializálódni Morrigannal ? Eddig tûz/jégmágjára mentem.

Elõre is köszi.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Azért szerintem elég elkeserítõ amikor a 26 küldetésben ugyan abban a 3 instant helyszínen mászkálsz. (max más oldalról mész be vagy ép le van zárva 2 ajtó)
Ami számomra érthetetlen hogy mondjuk egy raktár/barlang/úrálomás összedobása, ha már megvannak az elemek nem olyan nagy munka.Mondjuk hogy ez nem kicsit igénytelen húzás szerintem.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Az acrobata rouget nem is figyeltem még, a dungeonok nem zavaróak, mivel hamar lehet végezni velük szerencsére. A buzulás viszont tényleg szar, de azt már sajnos minden Bioware játékba beleteszik.

SötétBarom
Én Morrigant imádtam 😄DD Kedvencem. Alistairen hülyére röhögtem magam. A buzi elfet, meg Lelianát utáltam a legjobban.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Calver

szereplõk tényleg jobbak, már csak az alapján, h DAO tele volt pöcsfejekkel <#idiota>
mármint... darkspawn DLC fénypontja volt az, amikor végre beleverhettem a kotnyeles vén picsa orrát valami olyanba, amibe sokkal hamarabb kellett volna (értsd: balta), vagy kinyírhattam a másik rinyapinát, aki kb Jar Jar Binks fantasy megfelelõje volt - Alistair-re gondolok ofc. Morrigan egy magát pragmatikusnak tartó, valójában hihetetlenül gonosz és ostoba (és hisztis!) karakter volt (azért megdugta fõkarakterem), Leliana-val kapcsolatban a legjobb dolog a hisztije volt ha vicceskedtél a hamvakkal, de a többiek is... bah. kb Sten meg Shale volt a két vállalható karakter az egész csapatban. <#rolleyes>

jó játéknak tartom DAO-t, de esküszöm, egy másik Bioware játékban sincsenek ennél nagyobb idióták mint itt - pedig azért ott van BG2-ben Jaheira (és Anomen. és Korgan. és Minsc), vagy elsõ részben Ajantis és (ismételten) a két pöcsfej harper...

mondjuk jó, ennél nem nehéz jobb szereplõket összerakni, de második részben Varric és Merrill elképesztõen szórakoztató figurák voltak, és biza a többiekkel sem volt gond... kivéve Sebastian. mai napig legnagyobb gondom második résszel, h nem lehetett azt a férget sehol kibelezni <#vigyor1>

a linkek mind tvtropesra vezetnek, bár alighanem ez a figyelmeztetés kicsit késõn jön, és valaki már eltûnt azon az oldalon pár órára, de hát... ez van.

Gondolom a mindenféle racionalitást nélkülözõ acrobata rouge is tetszik 😊 Meg a másolt dungeonok meg a buzulás meg minden ugye? 😊

SötétBarom
Trolololol. 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

wedge31
Flame on?

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

genndy
<#eljen>

Nekem a második rész sokkal jobban tetszik mint az egy, a szereplõk jobban ki vannak dolgozva, és a küldik is mennyivel érdekesebbek, végre nem egy mentsd meg a világot féle sablon történetrõl szól, mint az elsõ rész.
Na meg végre nem kell órákat eltölteni harcokkal, és nem kell olyan sokat unalmas barlangokban lenni,a harcok is pörgõsebbek.

Sheltem
Nagyon szépen köszi! Tökéletesen mûködik.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

genndy
Játékon belül nem tudod beállítani, viszont van rá mod: FtG UI Mod
a .dazip-et csomagold ki valahová, a daupdater-rel tudod telepíteni. A játékban majd felugrik az ablaka, itt tudod beállítgatni a dolgokat, többek között az alsó feliratot is. Van hozzá readme meg pdf manual is, érdemes végigböngészni, mert sokat javíthat az UI-n.

Sheltem
Sziasztok!

Collector kiadásom van és magyar felirattal játszok, a kérdésem az, hogy hogyan tudom beállítani, hogy a felirat ne a képernyõ tetején, hanem az alján legyen? Sehol nem találtam ilyen beállítást.
Elõre is köszi

gerey
Igen megemlítik, Hawke anyja, Cullen meg még páran.

Lacoka12
és ha egy mágus mentést importálok lesz valami?mint ha egy pagony elfnél hogy meril emliti van ilyen a mágusnál is hogy valaki fel hozza a nevét?

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

gerey
Igen, az elsõ rész ember mágusa Amell, ahogyan a Hawke anyja is. Ha jól emlékszem a mágus warden anyja és Hawke anyja unokatestvérek.

Lacoka12
Az lenne a kérdésem hogy a a dao1 ha mágusal vagyunk van valami köze a második rész történetéhez?Azért kérdezem mert párszor szemet szúrt a dao1 mágus csinálásnál ez a név Amell

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

gerey
Igaz, igaz összekevertem, a férfi city elfnél van, hogy életben maradhat.

Fantusz
Nem tudom az okokat, a második rész sok szempontból nem tetszett nekem sem.
Nem kritizálom a játékot, csak véleményt formálok róla, s óhatatlanul az Originshez hasonlítva azt kell mondanom, sok területen visszalépés volt már az Awakening is, bár az csak egy kiegésztõ volt, a Dragon Age 2 is inkább az Eszmélésre hajaz.
Az Origins megjelenése nagyon sokat (éveket) csúszott, s mire kijött már picit elavultnak is mondták a kritikusok, ennek ellenére kategóriájában az év játéka lett világszerte, érthetõ, hogy a kiadó ezt a sikert szerette volna meglovagolni, nagyon rövid idõ alatt kiadták az Awakening kiegészítõ lemezt, és a Dragon Age 2-t.
A második részben megszépültek az Originsbõl, Awakeningbõl már ismert arcok (Isabella, Merill, Anders, Leliana, Zevran), amivel nincs is gondom, bár picit rájuk csodálkoztam, néhelyiket aracról nem is lehetne felismerni, Zevranról még a tetoválásokat is lemosták.
Az viszont nagyon nem tetszett, ahogy a kúnáriakkal bántak a grafikusok: a humanoid félóriásokból szarvat viselõ démonok lettek.
A játék sokkal inkább hasonlít a Mass Effect 2-re, mint az Originsre, egyszerûsödött az irányítás, de ennél is fontosabb, megszûnt a lehetõség a csapattársakkal csevegni, egymással sem kommunikálnak túl sokat, sokkal kisebb a hõsünk befolyása a többiek fölött, a játék végére sem változnak semmit, Merill marad démon rajongó, Fenris mágus gyûlölõ, talán Anders, aki meglepetést hozott a történetben (bár nálam negatív irányban).
Az sem mellékes, hogy teljesen más történetet vártunk, mint amit kaptunk, az Origins játékosok többsége a "Morrigan-saga" folytatását várta, várja, s helyette egy mellékszálnak mondható történetet kapott, ami azért illeszkedhet a mesébe.
A lényeg, hogy az Origins 5-6 végigjátszásával szemben, a második részben 1-2 végigjátszás van benne, s szerintem idõzavarba is kerülehettek a készítés során, mert igen kurtán-furcsán lesz vége a játéknak (tulajdonképpen mikor igazán érdekessé válik a story, vége is a játéknak)

Nem lehet elmenni amellett hogy ez 5 évig készült. Nem hiszem a mai játék gyártó iparban még egyszer ez megtörténjen. Rohanó világban élünk ahol az embereknek nincs türelme kivárni ennyi idõt. Nekem maradandó a várakozás minden info morzsa amit kaptunk tudtuk ez egyedi lesz, minden szempontból. Tény a Bioware az egyetlen cég talán amelyik ennyit idõt ölt játékok készítésbe. Mindez már a múlt, az EA gondoskodni fog róla hogy ez ne történjen meg még egyszer. Az swtor 7 év az DA😮 5 év. És ezek maradandó dolgok 😊 Nem védem a kettõt mert elszomorító az irány de a story nagyon jó. Ennyi idõ, csak erre volt elég. Talán egyedül az idióta karakter animációk védhetetlenek. Nagyon debil lett az össze- vissza röpködõ rouge pl. De a bioware még mindig minõség. Ha már csak a futószalagon készülõ játék szintjén is.

Ha már szóba hoztam a 2. részt, szerinted hogy lehetett az, hogy kihagyták a Kúnárikat játszható karakterként?
Mármint, hogy központi szerepet játszottak a történetben és még sem lehetett társad, pedig volt egy küldetés amikor egy elég nagy Kúnárit kísértél, akárhogy próbáltam nem akart beállni hozzám.

Pedig milyen durva kinézetet adtak már nekik, nekem nagyon bejött. Meg mondjuk én a góleme(ke)t is hiányoltam :/

Fantusz
Városi elf eredet története az esküvõje napján indul, s tragédiéba torkollik. Howe börtönében majd ismét összefut az emberrel, aki a társa haláláért okolható, aki miatt el kellett hagyni a Zárványt. City elf gray warden özvegy

gerey
Ja, city elfnek meg van férje (a nõnek).

Épp most futottam össze a bloodmage/arcane warriorommal Jowannal. Elõször még engem hibáztatott amiért szóltam a First echanternak, de a beszélgetés végére mindennek õ volt az okozója.

Törpe nemesnek gyereke is lehet.Feltéve ha pasi,és az eredet történetben felszedi a két csajt az utcán.

Fantusz
A második rész meg sem közelíti az Origins színvonalát, ami egyrészt betudható annak, hogy minössze néhány hónap alatt megtervezték, megcsinálták, kiadták.
Azt nem tudom felmérni, hogy valóban a játékosok részérõl van igény a lebutított, konzolos játékrenszerre, vagy a kiadók egyszerûen ezzel etetik a tömeget.
Üzleti szempontból érthetõ volt, hogy gyorsan kijöttek a második résszel, de sem történetben, sem játékmenteben nem tudták, s talán nem is akarták az Origins színvonalát elérni.

Origins:
Vannak aprócska kapcsok a fõhõs eredetéhez.
Néhány NPC az eredettörténetbõl ismert bizonyos karakterek elõtt, míg a többieknek csak egy figura.
Törpe nemesnek a Denerim fõterén óbégató kereskedõvel van közös múltja, de ami igazán tetszett, pedig apróság, Leske-törpe kotorék, és a városi elf viszonyulása Howe egyik rabjához.
Törpe kotorékkal játszva Leske nem lesz a rács mögött, picit módosul a történet, a másik eset meg azért érdekes, mert városi elf hõsünk ismeri a rabot - vajon szabadon is engedi?
Mágusoknak Jowannal a vérmágussal van közös múltja, a human nemes - Howe arl viszony sem ismert mások elõtt.

A csapat tagjainak megvan a saját véleményük, amit bizonyos szintig a fõhõs viselkedése is formál, alakít, de egymással is kommunikálnak, s talán ebben lett igazán egyedülálló a DAO.
Többször végigjátszva a játékot, teljesen más viszony alakulhat ki a fõhõs és a csapattag, vagy csapattag-csapattag között.
Bizonyos párbeszédhelyzetekben is vannak variációk, attól függõen, hogy kik vannak ott a fõhõs mellett, s azokkal milyen a viszonya (pl az elsõ találkozás Isabellával a denerimi kocsmában - ebbõl lehet gruppen party, kettesben töltött pásztoróra, de az is lehet, hogy legjobb igyekezeted ellenére csak kártyacsata lesz)

Poénkodásban nálam Oghren volt a prímás, egyik végigjátszásomban Orzammarban kezdtem a szervezkedést, hogy az iszákos törp több idõt töltsön a csapatban (az Enyészetben cifrán káromkodott két hányás közben, nem értette, hogy kerülhetett olyan helyre, ami a törpéknél nem is létezik)
Oghren Wynne-t kedveli, pláne miután kiderül, a mágus is szereti a sört, Morrigannal viszont civakodnak
- Nekem nem tudsz ártani te boszorkány!
- Miért nem?
- Immunis vagyok a mágiádra!
- Szóval azt állítod, hogy téged nem lehet tökön rúgni?

Ez a játék még sokadik végigjátszásra is tud újat mutatni, meg a poénokon is tudok még nevetni

Zevran, a bérgyilkos: 'mikor születtem anyám belehalt a szülésbe, mondhatjuk, hogy õ volt az elsõ áldozatom'
De beteg 😄

Pala szinte összes beszólása, Oghren is jó arc. Érdekes, a 2. részben egyik karakter sem fogott meg igazán :/

Ami durva,hogy ez a teljesítményen nem mindíg látszik meg😊 sõt....
persze a gépnek nem egészséges
Ha megnyitod a task manger teljesítmény fülét, ott magonként látod a kihasználtságot, ha mindegyiket tolja, akkor használja - feltételezve, hogy nem fut pl videó tömörítés mellette😄 De ha 100%-ot ír, akkor biztos, hogy minden magot maxra hajt.
a A furcsa nem ez,hanem hogy nem tudom megnézni sem,hogy valóban használja e ugyanis a progi(rendszergazdaként) nem engedi megnyitni az affinitást😊
.............a proci meg megy 100% on ....holott nem kellene elvben
Márpedig a Dragon Age Origins az pont, hogy kihasználja még a 4-magos procikat is, nem kellene hozzá állítani semmit.
Ha egy programot nem úgy írnak meg, hogy több magot tudjon használni, akkor semmilyen külsõ programmal nem tudod rávarázsolni. Többmagos rendszerek korában ennyire alap dolgokat tudni kellene.
Sziasztok nekem az ultimate van meg de nem tudok affinitást állítani így nem használja a magokat....
rendszergazdaként vagyok más proginál lehet de itt nem....
szerintetek miért?találkoztatok ezzel?
Fantusz
Legjobb páncél, amit Wade mester csinál neked, feltéve, ha az elsõ darabokért nem sajnálod tõle az aranyat.
Könnyû, közepes, vagy nehéz vértet kérhetsz tõle a harmadik szetben, s annál jobb páncél nincs a játékban (persze modokkal lehet)

Wynne-t nem szabad alábecsülni, harcosok mögött az egyik leghasznosabb karakter lehet.
Kétkezes fegyverrel hadonászók megtáltosodnak, ha Wynne egyik fenttartott képessége (sietség) aktív - minden csapattagnak +25% támadási sebesség.
Az sem árt, ha az ügyesség 20 körüli egy ilyen harcosnak is - bár nem szükséges a képességek felvételéhez, de lényegesen kevesebbet üt mellé.

Dulaos harcos a legpörgõsebb, de nála eléggé meg kell osztani a pontokat az erõ és az ügyesség között, és nem lesz olyan képzettsége, ami a ledöntlés, kábítás ellen hatásos (valamit-valamiért)

A meteorit a "kamarás erõd" DLC-hez köthetõ, ha fönt van a kiegészítõ, random a kõ leesése, a kard elkészítéséhez értelemszerûen elõbb ki kell taklarítani az erõdöt.

Volt kétkezes harcosom de ott olyan lassúnak tûnt a harc, meg két kardba több rúnát tudok rakni, szóval azt szeretem ha két fegyverrel harcolok!
(Errõl jut eszembe, nem emlékszem már, a játékban mikor csapódik be a meteorit ami után elég erõs kardot tudok kovácsoltatni?)

Most nézem ezt a Vanguard plate armor set-et, ha felénél vagyok a Dragon Age küldetésekkel és akkor csinálom meg ezt a további életutat akkor utána megkapom a szettet a fél végigjátszásomhoz?

gerey
Milyen harcost szeretnél? Kard+pajzsos tankot, kétkezes fegyverrel operálót, esetleg dual wield-eset?

Szerintetek harcos (tank) karakternek melyik páncélszett a legjobb?

+sebzésre talán a Legion of the Dead Armor Set tûnik a legjobbnak, egyébként meg Wade's Superior Dragonbone Plate Armor Set tûnik még ideálisnak

http://dragonage.wikia.com/wiki/Item_sets_(Origins) - itt nézelõdök, ti mit használtok?