18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Zevran meglepően képzetlen a zárnyitásokhoz, csapda felszedésekhez - fejlesztéssel ez korrigálható.
    Lelianat is fejleszteni kell de nála legalább az alapok megvannak, közepes zárakat kezdettől fogva ki tud nyitni.
    Zárnyitásért, csapda hatástalanításért némi XP-t lehet szerezni, de a lezárt ládákban általában nincs semmi különleges érték.
    A Kamaráserőd DLC ad a játékhoz egy tároló ládát, plusz az erőd megtisztításakor lehet lootolni néhány értékes tárgyat... a ládában tárolt sok kacat viszont kevés kivételtől eltekintve szükségtelen.
    Sokkal inkább érdemes a hátizsák bővítésre koncentrálni:
    1 - Ostagar a vadonba indulás előtt
    2 - Ostagar a vadonból visszatérés után
    3 - a tábori törpéknél
    4 - a Körtoronyban a strázsamesternél
    Ezeken kívül is találtam hátizsákot (pl az erdei elfeknél, utazó kereskedőknél), de ha jól emlékszem, azok csak magasabb szinten jelentek meg az árukínálatukban.
    Lotheringben nem emlékszem volt-e hátizsák valamelyik kereskedőnél - meg kell nézni, s ha van, megvásárolni, mielőtt a falu megsemmisül
  • Plata
    Harcos nem tud,szerintem.
  • Zozo0122 #17810
    Köszi a válaszokat, igen Leliana szépen nyitogat egyelőre mindent, de ahogy néztem én magam a törp harcosommal nem tudom megtanulni ezt :)
  • Plata
    1.Leliana vagy Zevran kinyitja neked,bár én zevran-t sosem vittem magammal.
    2.Van egy láda mod a DA Nexuson,én is használom,betesz egy ládát amibe bármit bepakolhatsz.
    Ui:Láda nyitásért és csapda felszedésért is jár xp.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2014.11.27. 21:35:53
  • genndy
    1. Alapjátékban nem, mod van mindkét másik lehetőségre (harcos széttörheti, mágus kap zárnyitó varázslatot; nevüket nem tudom DA Nexuson keresgélj).
    2. Persze, a tábor a bal fölső sarokban, Lothering után.
    3. Ferelden az ország amiben vagy, Thedas a kontinens, Tevinter pedig egy másik nagy birodalom. DA wiki
  • Zozo0122 #17807
    Újabb kérdések :D

1. Van-e rá mód, hogy a ládákat feltörjem mondjuk úgy, hogy széttöröm? Vagy csak zárnyitás képzettség van? Tudom, hogy a roguek tudnak zárat törni, de más nem is tanulhatja meg, vagy hogy van ez?
    2. Lassan kezdek nagyon tele lenni, van-e olyan hely ahová lerakhatom a cuccaimat?
    3. Ferelden,Thedas,Tevinter? Ferelden gondolom az ország, aminek Cailan volt a királya, Thedas talán maga a bolgyó? Hogy van ez?:)
  • Fantusz
    Sok játék, és kísérletezgetés árán, a takitikai beállításokkal el lehet jutni arra a szintre, hogy a csapat tagjai képesek "önállóan" harcolni olyan csatákban, ahol nincs elit ellenfél, csak számbeli fölény ellen kell küzdeni.
    Ehhez jól ki kell ismerni a játékost, általában nem az első végigjátszásban jut el a játékos addig, hogy nightmare szinten is pörgős csatákat tudjon levezényelni - a space-re szükség lesz, de sokkal kevesebb alkalommal kell megállítani a játékot, mint a kezdetekben..
    Vannak olyan játékosok, akik viszont szeretik minden körben egyénekre kiosztani a feladatokat - a taktikai mód lehetőség, nem kötelező használni, s kell hozzá türelem (működésének kiismerése, mit, hova érdemes berakni, s mi az amit kézi vezérlésre kell megtartani)
  • genndy
    Akkor csak nem osztogathatod el a pontokat, hanem kreál egyet neked. Próba semmiképpen nincs.
  • Zozo0122 #17804
    Hú ez a csata az elején elég jól néz ki :) Jó ez a Dragonédzs :) Amúgy ha a karaktergeneráláskor rámebntem volna h gyorsjatek akkor kiprobalhattam volna a karit elore vagy egybol rendesen indult volna a game?
  • Madi92
    Pedig minden "ős" DA:O-s ezért a harcrendszerért sír, én még csak a kettőig jutottam, de nem sok minden hajt benne előre.. Még story érdekelne, de az a harc rendszer, meg az az ingerszegény környezet.... hát nagyon nehéz.
  • Zozo0122 #17802
    Köszi a válaszokat, próbálkozok. Eddig könnyen boldogulok hardon, de be kell vallanom nem tetszik túlzottan ez a harcrendszer. Maga a világ, a karakterek stb. nagyon jónak tűnik, de a harcot szokni kell. Túl steril vagy nem tudom hogy mondjam, de gondolom később jóval izgalmasabb lesz :)
  • Plata
    Szerintem először próbáld ki gyöngébb fokozaton és később nightmaren,ha bele futsz egy csapat vérmágusba úgy szétkapnak mint a fene.
  • Fantusz
    Kétkezes hadonászó két karakter is lehet a társaságodban, Sten és Oghren, tulajdonképpen csak dualos harcos nincs a kísérők között.
    Ettől függetlenül a főkaraktered lehet pajzsos.
    Respezialization addon szükséges a pontok újra elosztásához az alapjátékban, az Awakening kiegészítőbe már bele is tették a készítők, kereskedőktől lehet vásárolni itókát... túlzásba ne vidd a használatát, mert úgy már csalás, de karakterenként egyszeri alkalmazás belefér
  • genndy
    1. Ha megvan a Kamarás Erőd DLC, akkor annek a vége után elérhető respec poti. Csapattársaknál is használható, de nem olcsó, 6 arany.
    2. Nightmare már durva, ott minden körben taktikázni kell, egyenként adni a csapattársaknak az utasítást, stb. Egyébként jól beállított taktikai feltételekkel elég jól boldogulnak maguk is. Inkább ne állítsd följebb, nagyon szivatós csatákba lehet belefutni. Majd ha már kiismerted, akkor esetleg a köv. végigjátszásnál.
  • Plata
    Ebben is van respec könyv,de a többi része csalás.
  • Plata
    Nincs lehetőség át talentolni,max szedsz le hozzá egy modot.
    Itt nézz szét,vagy töltsd le ezt.
  • Palinko
    nem lesz pont újraelosztás.

mindkét játékra jellemző a hullámzó nehézség, bele lehet szaladni falakba
  • Palinko
    igen kevesebb a szöveg és szinte mind ugyan azt mondja, de sokan tűllságosan is lehúzták. ok ismétlődnek a pályák, rövidebb, de szerintem a fő gondjuk valahol ott van, hogy nem olyan világmegváltó mint az első. viszont a vége is csavaros nekem tetszett. majd a 3 érdekel milyen lett
  • Zozo0122 #17794
    Sziasztok!

Ma kezdtem el a játékot, valahogy nekem az összes rész kimaradt eddig. Kaszt nélküli törpét indítottam, hát az alaptörténet marha jó volt, úgy éreztem magam mint Tyrion Lannister :D Most Ostagarban vagyok, most jön a próbatétel. Lenne pár kérdésem:

1. Elkezdtem a törpömet egykezes fegyver + pajzs irányba fejleszteni, de Alistair szintén egykezes + pajzsosnak tűnik, szóval lehet áttalentolnám a törpömet kétkezesre, hogy változatos legyen. Ugye lesz lehetőségem pontok újraosztására?

2. Hard fokozaton kezdtem, nightmarere nem mertem még rakni, mert a harcrendszer nagyon szokatlan nekem. Mennyire lesz nehéz a későbbiekben a játék? Megpróbálkozhattam volna a nightmare fokozattal is? Illetve ha belejövök válthatok nightmarere?

• Fantusz
    A Dragon Age 2 is megér egy végigjátszást, de sokkal kevesebb benne a lehetőség, mint az Originsben.
    Nincsenek az Originshez hasonló mélységű jellemformáló párbeszédek - vannak, akiknek ez nem hiányzik, másoknak nagyon.
  • Palinko
    Igen nekem épp ez a Harrowmont és üllő megsemmisítő rész volt szimpatikus, sikerült ott is a "legrosszabb" kombót kifogni :D

hmmm de jó volt az arénás rész, remélem lesz a dragon age 2 ben is olyasmi.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2014.11.25. 18:37:25
  • Plata
    De ha Bhelent választod és a reformjait akkor is lesz azt hiszem polgárháború.
  • Fantusz
    Volt jónéhány végigjátszásom, alakultak meglepően a jövő eseményei, azon igazából nem érdemes rágódni, hogy egy-egy karakter jobban is "alakíthatta volna a jövőt", a későbbi eseményekben nem csak az ő döntései játszanak kulcsszerepet.
    Példa erre Orzammar, a törpék városa.
    Két alapvető döntést kell meghozni:
    1 - ki legyen a király
    2 - mi legyen az üllővel
    Bhelen a gonosz, ugyanakkor haladó szellemű király jelölt, Harrowmont a tisztességesebb, de ugyanakkor konzervatív, s ebből kifolyólag nem biztos, hogy jó is - ki legyen hát a király?
    Az üllőt érintően is sok variációt dobott be az AI a jövőt illetően
    - Bhelen király megsemmisítette a megmaradt üllőt
    - Harrowmont az üllő (gólemek) nélkül gyenge király lett, halála után újra kovácsolták az üllőt (tehát hiába lett megsemmisítve), a gólemekhez szükséges lélekvadászat miatt a törpék háborúba keverednek az emberekkel.
    - Bhelen az üllő nélkül is jó uralkodó, reformokat vezet be
    - Harrowmont a gólemek segítségével tart rendet a birodalmán belül, erőskezű uralkodó, lever minden reformokra törekvő lázadást.
  • genndy
    Azt hogyan, zombi leszel?
    Három befejezés van:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1. Te ölöd meg a sárkányt, és vele halsz.
    2. Te ölöd meg a sárkányt, de hagyod hogy Morrigan az utolsó estén elvarázsoljon, ezért életben maradsz.
    3. Más öli meg a sárkányt, te életben maradsz.
  • Plata
    Nemes törpével sosem támogattam a királygyilkost,mert az a mi tesónk,aki megölte a testvérünket és minket száműzött.Emiatt hal meg a király.Ezért mikor visszatértem törp nemessel én mindig Bhelen ellen voltam.Ha jól emlékszem Harrowmont-nak hívják a másik törpe király jelöltet.Én őt támogattam,cserébe ő meg befogadja a fiunkat a családjába.Mert ugye ha törpe nemessel vagyunk,gyerekünk is lehet.
  • Palinko
    Olvasom is én úgy hallottam csak 3 befejezés van, gondolom mikor meghalsz, mikor nem és még 1
  • NiGhTM4R3
    Pont ettől zseniális a játék, nincs konkrét jó és rossz vagy ha igen az sem mindig olyan ahogy elképzeled. Csak úgy mint az életben, teli van meglepetésekkel. Én teljesen pozitív értelemben hökkentem meg az epilógusokon, legalább 5-6x végigjátszottam már a játékot.

Ezt persze neki írom. :)
  • Although
    Nincs olyan, hogy elrontod, szerep van amit elképzelsz és megpróbálsz megvalósítani. :)
  • Palinko
    miket lehet még elrontani? törpekirály is meghal az epilógusban, a hittérítő is, az urnás templom összeomlott egyedül Redcliff meg az elfek voltak okésak asszem
  • genndy
    Szerintem arra gondol, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az epilógusban sok dolog tényleg elromlik, még ha a játékban te úgy gondolod hogy megfelelően döntöttél.
    Pl. a törpök ügye, szinte nincs jó kimenetele, vagy ha igen, az pont a királygyilkosnak köszöhető, akit szerintem kevesen támogatnak azért játék közben, főleg ha törp nemes karaktert játszunk.
  • Madi92
    Hát, mire számítottál? Onnantól, hogy a főmágus meghalt, legalább két esemény tuti negatív lesz. Aztán ki tudja, miket "rontottál" még el.
    Btw szerintem ez így jó, mindenki játéka más és más.
  • Palinko
    végigpörgettem 33-34 óra alatt, jó lett, eddig kimaradt ez a játék, most az ébredés következik.

vérvonalakban nem tetszett, hogy végül az outroban bár megtartotta, de elrontotta a döntéseimet, általában nem jól alakult :(
  • Hegyirabló #17780
    De, arra lett. Újabb bugot gyanítok, mert eddig nyitott mindent.
  • Fantusz
    Talán azért, mert nem arra fejlesztetted.
    Már nem emlékszem az értékekre, de ahhoz, hogy a karakter zárakat ki tudjon nyitni, csapdákat tudjon hatástalanítani, bizonyos képességeknek megfelelő szinten kell lenni.
    Leliana, amikor csatlakozik hozzád, közepes zárakkal, közepes csapdákkal elboldogul, de fejleszteni kell, ha a nehezebb zárakat, csapdákat is rá szeretnéd bízni.
    A másik szerencsevadászod, Zevran, pl. totálisan alkalmatlan, a csatlakozás után, még egyszerű zárakat sem képes kinyitni.
    Lelianaból a respecialization addon segítségével rendszerint dualos szerencsevadászt csináltam, aki jól boldogult a csapdákkal (csatlakozáskor van néhány íjász-képessége, ami csak gyengíti)
  • genndy
    Mondjuk mert nem arra lett speccelve?
  • Hegyirabló #17777
    Elég gyorsan haladsz, nem darálod túl gyorsan te ezt a játékot?

Más, miért van, hogy egy hülye k*rva Leliana nem veszi észre előre a csapdákat???
  • Palinko
    igen, rosszkor használtam a tekercset.

most az országgyűlésen vagyok, de 3 - 4 arányban nem mellém álltak :( Nem is engedték minden bizonyítékom bemutatni a zsarnok ellen, a lányát és Alistairt is összeboronáltam pedig, mindenkit kiengedtem a börtönből, gondoltam meglesz a támogatás, bár puhatolóznom előtte nem sikerült.
  • Fantusz
    Branka nehéz ellenfél, főleg, ha hagyod, hogy a lírium teléreket zabálja. - ebben kell megakadályozni

A mágusoknál valószínűleg figyelmetlen voltál, ha nem szándékosan irtottad ki őket, Wynne pedig figyelmeztet, hogy használd a litániát (nem véletlenül kellett megkeresnetek), azzal lehetett volna a démon törekvését megakadályozni, hogy a foglyul ejtett mágusokat förtelmekké, a segédeivé változtassa...
    A mágusok kiirtásának vannak következményei a játék más területein, de ezt már megtapasztaltad - az elszalasztott lírium-csempészés lett volna a legtöbb hasznot hozó üzletkötés a játékban, Connor démonűzésénel pedig a körmágusok segítségével nem kell meghalni sem a gyereknek, sem az anyjának (vérmágiával valamelyik meghal)
  • Palinko
    megoldottam, de vért hugyoztam, életerőt már 75% töltőre állítottam, mindkét mágusom gyógyítóra beállítva stb :D nem volt egyszerű
  • Palinko
    fórumot találtam ahol azt mondták már vége, meg is mondtam aki a questet adta, hogy meghalt, erre le kellett ölni. azóta eljutottam már egészen az üllős részig, de itt annyira elakadtam, hogy nem tudom mi lesz. felállás, hogy elpusztítom majd az üllőt erre Branka ránk támad a gólemekkel. A gólemek maguk is elég erősek, de Brankán pl csak 1 et sebzek, általában 2 gólem meg Branka marad a végére egyedül nem győzöm. Próbáltam, hogy majd Brankával kezdem, de úgy sem jó, 1 eket üt az életből az semmi. Van valami tipp? így is legkönnyebb fokozaton játszom szégyenlem is magam, hogy elakadtam :D