18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Plata
    Törpe nemessel lehet legtovább jutni szerintem.Legalábbis nekem az volt,denerimben ugye ő dupla áron tud eladni bármit egy boltosnál és féláron vásárolni.Poti gyártással sok pénzt lehet keresni,és megveheted az összes könyvet.
  • genndy
    DLC-kkel meg mellékküldikkel együtt nekem majdnem sikerült a rugómmal meg a harcosommal is (2-3 skill maradt csak ki).
  • Fantusz
    Melléküldetéseket nem kötelező megcsinálni, ráadásul van elég sok rejtett melléküldetés, amelyekkel elég sok XP-t lehet össze gyűjteni.
    Plusz XP a zárak nyitogatása, csapdák hatástalanítása is.
    Mivel elég sok XP begyűjtése bizonytalan, így a játék végére elérhető szint is bizonytalan.
    "Sietve" már 18-as szinten véget érhet a kalandozás, a lehetőségek többségét megkeresve, megtalálva, a beépülő DLC-kel (kőbe zárva, visszatérés Ostagarba, kamarás erőd) ki lehet tolni a szinthatárt kb 22-ig a főkarakterrel.
    Van még néhány képességnövelő könyv a játékban, azokkal együtt kb 25 képességet tanulhat meg a főhős.
    Lehetőség van két specializáció elsajátítására, azokon belül is lesznek képességek, de csínján kell bánni a pontokkal, kb a végére harcossal az egyik (választott) ágat - kétkezes fegyver, vagy pajzs+kard, esetleg dualos harcos - mellett a két specializációra jut pont.
    Az rossz próbálkozás lesz, ha elkezded több alapcsoportra szétosztani a pontjaidat, lesz egy gyenge karaktered, amelyiknek igazán hatékony képessége sehol nem lesz.
    Mágusokkal más a helyzet azoknál lehet variálni a mágia iskolákat pl Wynne a gyógyítás mellett tűzlabdát is tud lövöldözni, vagy Morrigan az átkai mellé gyógyítást is tanulhat, stb.
    Mágus főkarakterrel durva pusztítást tud véghez vinni a három varázsló (Morrigan, Wynne, főkarakter) egy tankkal kiegészülve, de az egy másik történet.
  • robi3
    fölösleges kérdés, de csak úgy kíváncsiságból megkérdezem, hogy mennyire lehet kitölteni a képességfát, mert gondolom teljesen nem lehet?
  • Fantusz
    Gondolom túl vagy jónéhány végigjátszáson, mint, ahogy én is, nem hiszem, hogy egymásnak kell bemutatni a karaktereket.
    Stent én is jobban el bírtam viselni, mint Alistairt, Zevrant meg valahogy nem tudtam "szeretni", s a kúnárit azért emeltem ki, mert sokaknak volt vele gondja, hogy milyen gyenge az elején...
    Persze, mert nem jöttek rá azonnal, hogy a rettenthetetlenség felboríthatatlanná tszi, bár még ettől nem táltosodik meg, de ha Wynne mama "sietség" támogatása ott van a háttérben, a +25% gyorsaság az egész csapatra jótékonyan hat, a mellé ütögetések ellensúlyozására pedig némi ügyességre nem árt szert tenni, még, ha az a kétkezes csápolóknak szükségtelennek is tűnik.

Valamit hagyjunk meg a most gyakorló játékosoknak is, ne jegyzettömbből játszanak :-)
  • Plata
    Kutyával érdemes eljárni mindenhova,már csak poénból is,egy csomó hülyeséget szerez neked,ajándékot szemetet egyéb vackot.A kutya ugyan is tud keresni,és mindenhol mást találhat,néhol elég nagy baromságot.
  • j0nNyKa
    rouge nélkül hogy gondoltad a zárakat és a csapdákat töki? :)
    és úgy mellesleg nekem eszembe nem jutna 2 mage nélkül elindulni, úgyhogy kb eléggé korlátozódik, hogy egy warri mellé mi az emészthető team - leliana, morrigan, wynne, másban nem nagyon érdemes gondolkoznod
    nyilván ez mondjuk nightmare-en igaz, hardon vagy az alatt egy darab kő társaságában is vígan elboldogulsz, ezesetben simán a személyiségek alapján dönts :)
    oghren a legjobb arc karakter kb a játéktörténelemben, főleg ha egy ivócimbit indítottál, úgyhogy könnyebb fokozatokon első utad hozzá vezessen törpelakba, és meg se állj, amíg nem csatlakozik melléd (deep roads)
    nightmaren meg irány a circle tower, szükséged lesz a spirit healerekre
  • Calver
    objection!

Sten bár tényleg specializáció nélküli (meg hiányzik 3 pontja), baromi erős tud lenni azon igen egyszerű okból, h kétkezes fegyverekre van specializálódva, így tudja használni az Indomitable(?) nevű cuccot, ami mágusos csapat számára elképesztően jó... miért? mert ha aktiválja, nem lehet felborítani, így nyugodtan aládurranthatsz egy tűzgolyóval, és amíg az ellenfelek a fogaikat szedegetik éppen a padlóról, ő büszkén ott álldogál (füstölög?) a pusztítás közepén. hasonló cuccot Alistair csak 12. szinten tud szerezni, ami baromi soká van ehhez képest. plusz Alistair egy puhapöcsű rinyapina, míg Sten egy hatalmas arc.
  • Fantusz
    Szimpátia kérdése, Morrigan és Aliatair is kulcsfigura a játékban, de az a játékostól függ, hogy mennyire lesz kedvelt, vagy utált viszonyban egy-egy karakterrel.
    Jó esetben sokat beszélgetsz majd a segítőiddel, s valószínűleg változik a felállás-
    A kutya jó eséllyel kimarad a csapatból, mert bár hűséges, és nem is kimondottan haszontalan harcos, de az NPC-k azért sokkal hasznosabbak, és erősebbek tudnak lenni
    Most a kezdő csapatod van meg, a továbbiakban még csatlakozhat:
    - Leliana: human, bárd
    - Sten: kúnári, harcos
    - Wynne: human, gyógyító mágus
    - Oghren: törpe, harcos tomboló
    - Zevran: elf, bérgyilkos
    - Pala: gólem (DLC szükséges hozzá, nem egy gép, van személyisége)

Sok a variációs lehetőség, tulajdonképpen bármilyen csapattal végig lehet játszani a játékot, de vannak kevésbé hatékony összetételű csapatok, s ezt befolyásolhatja a főhős kasztja.
    pl, ha a törpéd szerencsevadász, zárnyitásra, csapda hatástalanításra nem kell másik tag (egyébként nem is feltétel, nincs a ládákban semmi értékes, csak plusz XP-t hoz a nyitogatás).
    Kezdetben Sten, Leliana nem túl erősek (a kúnárinak nincs specializációja, a bárd meg félig íjász, félig pengés képesítéssel kerül hozzád), de később mindkettő erős lehet, ha bízol bennük.
    Wynne nem kimondottan a harci tevékenységei miatt lehet a csapatod hasznára - spirit healer, jól kihasználva a képességeit a három aktívan harcolót sokkal hatékonyabbá tudja tenni, s azért ő is el tud sütni néhány sebző varázslatot is.

A lényeg, hogy azt viszel magaddal, aki szimpatikus, de azzal bánj is úgy, és a szintlépésekkor hasznos képességekkel lásd el.
    A kutyának az igazi, hátránya, hogy nem sok képességet tanulhat a szintlépésekkel
  • robi3
    Sziasztok!
    Harcos törpét nyomatok morrigan, alistair és a harcikutya társaságában, ez játszható párosítás lesz a végéig vagy cseréljek karaktert pl: a kutyát valaki másra?
  • Gubberx
    Ha jól emlékszem magyarítás csak a kiegészítő kis tartalmakhoz kellett, az alap játéknál van benne magyar nyelv, optionben megtalálod.
  • grebber
    De melyik honnan lehet leszedni hogy müködik és mi az ami nem lesz magyar?
  • Gubberx
    Nekem a steames ultimate edition van és működik vele a magyarítás.
  • grebber
    Valakinek akinek megvan az eredeti Ultimate sikerült magyarrá varázsolni?

Tudom vannak dlc-k amik nem jelentek meg magyarul de a többi része érdekelne!
  • sata75
    szomorúan olvasom:(
  • genndy
    Megvan az UE a Steamen. Nincs benne magyar nyelv egyáltalán.
  • sata75
    de valóban nincs benne? mert kiírva nincs azt látom, de hallottam olyan pletykákat, hogy tartalmazza a magyar feliratot, persze a DLC-ket kivéve..
    jó lenne biztosat tudni, karácsonyi ajándéknak jó lenne:)
  • genndy
    Nincs.
  • sata75
    abban benne van a magyar nyelv?
  • gerey
    Steam-en 7,5 euró az Ultimate Edition.
  • gerey
    Csak nekem marad ki eddig ez? Érdekes adalék a dwarf noble origin-hez.
  • PiszkosFred
  • genndy
    Akkor ez lesz a válasz, kösz (közben pont már elküldtem az előző hszt).
  • genndy
    Na most ki is tudtam próbálni a Steames UE-vel, de sajna nekem se megy a bejelentkezés.
    Vagy csak ideiglenesen van valami, vagy lelőtték a szervereket :(
  • Sirch
    Belogoláskor feldob egy üzenetet, hogy nem lehet csatlakozni a szerverhez, account/jelszó nem jó, de a kiírástól függetlenül a csatlakozás sikeres!
    A hivatalos fórumon írják, hogy a hiba náluk van, és már dolgoznak rajta.
  • Prince23
    Be van pipálva, a Dragon Age 2-vel együtt. DA 2 minden okés. Csak ez nem, az DAO
  • genndy
    Játék meg játékon belül az Origin ki van engedve a tűzfalon?
  • Prince23
    Az Origins szerverek nem működnek, és ilyenkor hogy tudok bejelentkezni ingame?

A honlapon ugyanazzal a felhasználóival betudok jelentkezni, csak a játékon belül nem enged. Mi tévő legyek? vagy most vmi karbantartás van?
  • The Soldiner
    Köszi a segítséget
  • genndy
    Mégis mit szeretnél? Adjunk torrent linket?
    MM, Tesco, ilyen helyeken nézz körül, biztos van még a játékból pár darab. CDG-ben már csak kiegészítő van a weboldaluk szerint, de lehet van még alapjáték is, csak rájuk kell csörögni.
  • The Soldiner
    Helló nekem van egy kis problémám az hogy akár honnan szedem le a Dragon Age Origins-t nincs magyar nyelv és magyarítás sem találtam mert magyarul is meg jelent a játék ebben szeretnék segítséget kérni .
  • Evoluti0N
    Akkor jó. Ezek szerint csak Magyarítások Portálon a régi, mostanra már rossz link, van fent.
  • FrostBite
    Éppenséggel még él az oldal, regisztráció után le is tudod tölteni a magyarításokat.
  • DeDy
    Köszi srácok :)
  • dregnarr1 #17578
    Rendes játékmenettel bírnak.
  • Evoluti0N
    The Darkspawn Chronicles, The Golems of Amgarrak, Return to Ostagar, The Stone Prisoner, Warden's Keep, Witch Hunt, Leliana's Song. Ezek a sztori DLC-k, van még az Awakening, ami kiegészítő. A többi az tárgy DLC.
  • DeDy
    Köszi, de akkor a többi milyen jellegű dlc? Csak ilyen tárgylista bővítés stb.?
  • Evoluti0N
    Úgy tudom, hogy olyan nincs, amihez nincs semmilyen. A Magyarítások Portálról le tudod szedni a rajongói fordításokat. Habár most nézem, hogy a Golems of Amgarrak és a Witch Hunt csak a fordítók oldaláról tölthető le, de az meg már nem létezik.
  • DeDy
    De amelyekhez nincs hivatalos, van rajongói? Maradt olyan dlc amihez nincs semmilyen, mert akkor azokat hagyom :)
  • Evoluti0N
    Amelyikhez nincs hivatalos fordítás, arra van rajongói. Egyébként egyszerűbb leírni, hogy melyiknek NINCS hivatalos fordítása:
    Leliana's Song, Golems of Amgarrak, Witch Hunt.