18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • genndy
    Meglesz még valahol asszem, de nem a szekrényben.
  • Palinko
    igen meghalt a főmágus, aztán Connort is le kellett gyaknom :S más problémáim is vannak még ahhoz kapcsolódva, hogy egy törpe Nemesfémek küldetésben kéne Godwin, megtaláltam múltkor a szekrényben, de visszamászott, most meg már nem klikkelhető az a szekrény. nem tudom így befejezni a küldetést :S máshol sem lelem az alakot
  • Fantusz
    Lothering elpusztulása kivédhetetlen, a Körtoronyban duruzsol néhány karakter a mágusok ellen, ott észnél kell lenned, ha a cél a mágusok megmentése. Hullanak a varázslók, de a csata végén a főmágusnak életben kellene maradni (figyeltél Wynne szavaira a harc alatt?)
    Ha a főmágus is meghal, annak sajnos lesznek további következményei, mágusok nélkül Connor nem menthető meg áldozat nélkül.
    Dualos szerencsevadásznak a párbajhős+bérgyilkos a két legjobb specializáció.
  • Palinko
    Megnyugtattál köszi :D Wynne nagyon hasznos, állandó csapattag lett :)
    Szerencsevadász a kasztom, bérgyilkosban gondolkodom vagy párbajhősben, melyiket ajánlod?
    Kicsit zavaró ez a 4 karakteres dolog, de majd megszokom.
  • genndy
    Igen, az a falu mindenképpen megy a levesbe. A mágusok is mindenképp megcsappannak, bár a végén van választási lehetőség hogy mennyire.
  • Palinko
    Nekem Lothering elpusztult :S Ez mindenkinél így van? Mondjuk a mágus kört sem sikerült megmenteni, az a legrosszabb nem tudom hol rontom el :D
  • Hegyirabló #17766
    Jókor szólsz, már specializálódtam :(
  • PiszkosFred
    Neki pancel kellett, csillogo, meg kardok, jo elesek. Maguskent tessek, itt a megoldas. :) Hogy effektivebb e, mint barmely mas mage spec, az mar egy masik kerdes. De a problemajat az AW spec megoldja. Egy idore biztos.
  • Fantusz
    Arcane Warrior azoknak jó megoldás, akik egyébként nem kedvelik a mágusokat - nekik ez a specializáció jó lehetőség, hogy az a karaktere, amelyik mágusnak született, harcosként éljen tovább.
    Ennek ára az lesz, hogy a varázshasználó képessége leromlik, Arcane Warrior nem tud fegyverrel a kezében varázsolgatni, előbb el kell tennie a kardot, pajzsot, s körökre osztott tevékenységnél ez azt jelenti, hogy egy támadási körből kimarad (fegyver elrakása)
  • PiszkosFred
    Legyel Arcane Warrior, es mindjart hordhatod is az osszes pancelt, amit talalsz maguskent is :)
  • Chipii
    Egy mágus ingben és gatyában is mágus, míg a harcos felszerelés nélkül életképtelen :)
  • Fantusz
    Lentebb írtam néhány csuhás cuccot, igaz azokat többnyire megvásárolni lehet.
    A Kamarás Erődben lehet lootolni egy varázsbotot, picit gyengébb, mint amit a strázsamester árul a toronyban, de ingyér nem rossz a talált sem
  • Hegyirabló #17760
    Na, a kutya megvan.

Az zavar a mágus kasztos játékban, hogy nincsenek hozzá jó cuccok. A harcosokat tele lehet szórni remek páncélokkal és fegyverekkel, de a mágushoz alig van valami.
  • gerey
    Ha jól emlékszem az Ostagar DLC keretében is szerezhetsz a kutyát, igaz az még később van a játékban, de van rá lehetőség ott is.
  • Fantusz
    A kutyával később fut össze a kis csapatod, amikor Flemeth kunyhójától elindulsz Alistair, és Morrigan társaságában - a mabari az első éjfattyú-támadáskor kerül elő, útban Lothering felé...
  • Hegyirabló #17757
    Ez megtörtént mind, de csata után nem tudok már visszamenni, mert Morrigannél fogok ébredni, meztelenül. Most a toronyban vagyok, tüzeskedni.
  • PiszkosFred
    Mielott megy a csapat vert szerezni a ritualehoz, elotte jelzi a quartermaster, es akkor talalod odakinn a novenyt is, amelyet visszavihetsz neki a "beavatas" elott.
  • Fantusz
    Az ostagari csata előtt meggyógyítod, a csata után megkeres
    Arra már nem emlékszem pontosan, hogy a vadon-béli túra előtt, vagy a túra után lehet meggyógyítani a beteg mabarit (gyógynövény keresésre ad megbízást a gondozó), a lényeg, hogy nézz körül a táborban, keresd meg a kutyát, és haverkodj vele össze még a csata előtt
  • Hegyirabló #17754
    Hogyan lehet kutyám, ha mágus vagyok?
  • Fantusz
    Csuhás mágusnak az egyik legjobb varázsbot a Körtoronyban vásárolható a strázsamestertől: Lord Magiszteri varázsbot.
    Nem olcsó darab, de érdemes spórolni rá.
    Egy másik jó botot lootolni lehet a Kamarás erődben (DLC)
    Öltözéknek a legjobb a Kaszás gúnya, ha nem páncélos a karakter - megvásárolható Denerimben.
  • sata75
    szvsz a bot ami a kezedbenvan az lő zöldet, méreg sebzés. nyílván az élőhalottak immunisak a méregre, abból meg jó sok van:)
    cserélj botot:)
  • robi3
    ez a 3 mágusos felállás ez tetszik, én morrigan, wynne, alistair. viszont azt nem értem, hogy mindhárom mágusnak azt írja hogy villámlövedéket lőnek ehhez képest az enyémnek zöld színe van a többi kék és ráadásul szinte minden immúnis a lövésemre. :)
  • robi3
    Igazából mindegy, mert mágus mellett döntöttem, a 2. részben nagyon megtetszett a mozgása illetve bizonyos képességek, az inquisition-ban szerintem brutális (videók alapján) tehát egyenlőre pihentetem a vagdalózást. :)
  • Fantusz
    Csak annyi a hézag, hogy a kétkezes harcos a kezdeti szakaszban valóban gyengébb, lassú célt tévesztenek a csapásai, kell néhány szintlépés és kikupálódik.
    Ha már volt végigjátszásod, Lotheringben késedelem nélkül tud specializálódni, némi előkészület után érdemes a mágusokhoz menni - Wynne az egyik ok, a mások, hogy az Enyészetben sok extra tulajdonság pontot be lehet gyűjteni.
    A Respezialization Addon használata sem rossz, az alapjátékban ehhez mod kell, de a kiegészítőben már beépítették, tehát ne nevezzük cheatnek, egyszer mindegyik karakternél csalásmentesnek minősíthető a statok újra kiosztása.
    Csapattagoknál a csatlakozást követően ajánlott, főkarakterrel az enyészeti bolyongás után - nem árt, ha a kétkezes nehézfegyverrel hadonászóknak is van legalább 20 pont az ügyességen
  • robi3
    kétkezes harcos elég kiábrándító, most birkóztam az első ogárral, 3. nekifutásra sem sikerült, van egy magasabb szintű varázslóm azzal elsőre és meglepően könnyen sikerült. elviszem még addig a pajzsost, kíváncsi vagyok, hogy bírja az ogárral.
  • Fantusz
    Mind a három harcos (dualos, kétkezes, pajzsos) jó a maga nemében, de nem elhanyagolható különbségek is vannak.
    A dualos pl. a leggyorsabb támadó a három közül, de fellökés ellen nincs képessége magasabb szinten sem, míg a kétkezes hadonászó módosítók nélkül lassú, pontatlan, de képes talpon maradni (rettenthetetlen képességgel), pajzsos karakterek csak 16-os szint után tehetnek szert hasonló képességre, náluk valóban a pajzs, az elsőszámú fegyver, arra lehet fejleszteni...
    Kétkezes harcosnál, annak ellenére, hogy a képességfejlesztéshez az ügyesség nem feltétel, érdemes felhúzni 20 körüli értékig, az növeli a találat pontosságot, kevesebbet téveszt célt.
    A csapat összetételében rengeteg a variációs lehetőség, lehet kalandozni akár négy harcossal is (főkarakter, Sten, Alistair, Oghren), vagy kevert kasztú csapattal, de harcosok mellé a legjobb támogató Wynne, akinek a "sietség" fenttartott képessége minden csapattagnak +25% támadó sebességet ad (s így a kétkezes főkaraktered sem lesz lassú), plusz gyógyít, regenerál.
    A játékba picit meglepő módon a szerencsevadász képességek nem igazán hiányoznak, XP-t lehet szerezni csapdák hatástalanításával, zárak kinyitásával, de a lezárt ládákban nincs semmi értékes
    Leliana el van cseszve csatlakozáskor, ha viszed magaddal, érdemes rendbe rakni a statjait, Zevran szintén elcseszett szerencsevadász, ő pl még egy közepes zárat sem tud kinyitni - legjobb talán az, amikor a főkarakter dualos szerencsevadász, nem kell dilemmázni, hogy érdemes-e ládákat nyitogatni, vagy sem
  • robi3
    Találtam egy égető kérdést a neten, shield wari vagy two handed? Nem értem miért alapján hasonlítják össze, de ti mit gondoltok, melyikkel kellemesebb a játék? Nekem igazából csak a látvány miatt tetszik a többi warinal, pajzs miatt. Amúgy lenne értelme Alistair, morrigan és leliana csapatba még egy tankot berakni? Most ugyanezt játszom csak two handeddel. Csak ez a wari kicsit lassú a duál nem tetszik a shieldesnek meg sajnos úgy tudom nincsen kard támadása illetve, hogy a skillek alatt is csak a pajzsával üt.
  • genndy
    Ez az utolsó ennél frissebb nem valószínű hogy lesz.
  • Dragonman
    Sziasztok!
    Nem tudjátok véletlenül, hogy az ultimate editionhoz van e honosítás? vagy mind a 8 dlc-hez külön fordítás? és ha van honnan lehet letölteni?
    előre is köszi!
  • Although
    wow ty :) Könyvesboltokba kerestem :D
  • csoli31
    A kereső első találata: Dragon Age Az elorozott trón
  • Although
    Ezt egyébként tudja valaki hol lehet megvenni?
    Az elorzott trón
    Sehol nem látom már.
  • Although

Talán ez az a befejezés amit David Gaider adott volna neki :)
    Ez még nem volt meg :)
    És így Maric története is véget ér.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2014.10.09. 09:52:43
  • Madi92
  • TBTPumpa
    Origin-en ingyenes az alapjáték!

Többnyelvű verzió, így a magyar feliratot is tartalmazza eme kiadás alapból.
  • Fantusz
    Azért mert valakinek nem szimpatikus valamelyik karakter, nem biztos, hogy másoknak is ellenszenves
    Stent sem kedveli mindenki, a stílusa olyan-amilyen, de ha nem jön rá gyorsan a játékos, hogyan fejlessze hatékonyan, kínlódás lesz vele a csata.
    Hiába felboríthatatlan, ha lassú és sorozatosan célt tévesztenek a csapásai, hamar kiütik, s tank nélkül a többiekre zúdul az ellen.
    A játék ismerete nélkül bele lehet futni nagyon nehéz csatákba, amíg a csapatban nem ismeri valaki az oda szükséges ellenszert, a játékot kiismerve viszont legnehezebb fokozaton is könnyedén végig lehet menni, szinte bármilyen összetételű csapattal, főleg, ha a társakkal jó a viszony.
    Például, ha első nekifutásból a pagonyelf küldetést viszi a játékos, a végső csatánál meg fognak szenvedni, ha valaki nem tud varázslatot semlegesíteni, varázslat semlegesítéssel pedig nevetségesen könnyű lesz a csata (plusz a romokban felbukkanó rém sem jelent akadályt, ha mana csapást, vagy gyilkos nyílvesszőt ismerve ér oda a csapat).

Respcialization addon használatával sokat lehet könnyíteni a játékon, ha az nincs ellenére a játékosnak.
    A csapatba kerülő segítők sok fölösleges, rosszul kiosztott képességekkel kerülnek hozzánk, ezt egyszer érdemes lehet korrigálni, aztán békén a megkezdett irányban fejleszteni tovább az adott karaktert.
    Meg kell nézni ki, miben tud segíteni, pl. Wynne harcosok mögé nem csak azért jó, mert gyógyít, regenerál, de van egy fenntartott képessége a "sietség", ami +25% támadási sebességet biztosít minden csapattagnak.
    Ostagarból elmenekülve, Felemth kunyhójánál már lehet kérni a hollótól "respec itókát", ha telepítve van az addon...
    A kis faluban érdemes megcsinálni minden lehetséges mellékküldetést, csapatba venni Lelianat, és Stent (kivéve, ha nincs rájuk szüksége a játékosnak), vásárolni néhány köteg üres falaskát, majd innen a pagonyelf táborba menni.
    Itt nem kell a küldetésekbe nagyon bele mélyülni, néhány köteg elfgyökér megvásárlása a cél: elgyökér+flaska=kicsi gyógyital (Morrigan elég jól képzett gyógynövénytanból)
    Irán a Körtorony, a strázsamester líriumpórból tart nagy készletet: líriumpor+flaska= kicsi manaital..
    Tapasztalatlan játékosnak jó ha van a tarisznyában 2x99 gyógyital, és 2x99 mana ital (és eddig legalább három alkalommal bővíthette a hátizsákját).
    Ezzel az alapfelszereléssel itt bele vághat a főküldetésbe, nincs más út, csak előre, nem egy rövid kaland, de megerősödve ér a végére, lép néhány szintet, az Enyészetben kap extra pontokat -innen kilépve már bármelyik irányba indulhat, meg tudja csinálni., de Mélyutakon, vagy az elfeknél kezdeni, úgy, hogy ott a végére is érjen a küldetésnek, elég necces.
  • Calver
    még egy dolog: ehhez tűzellenállás sem árt, ahhoz itt összefirkantottam, hogy mik kellenek ideális esetben

persze kissárkányból készült páncél is megfelel a célnak, de azzal meg sokkal jobb, ha rádobod az idegesítő vén picsára, aktiválsz egy haste-et + amit akarsz, és élvezed, h semmi fatigue-el sem jár
  • Calver
    egy tank (Sten a legjobb az elején, indomitable miatt felboríthatatlan, amit pajzsosok csak 12-es szinten kapnak meg) + három mágus, felrobbantasz mindent, paralysis explosion hegyek, tripla heal ha tank dögleni készülne... egyszerű és nagyszerű.

gyors kereséssel ennyi bölcselkedést találtam róla, pedig szerintem régebben írtam ehhez a technikához valami jobb útmutatót is... egy két há'

elképesztően táp, Nightmare kompatibilis csapat, egyetlen komoly hátránya Wynne jelenléte - mivel csak a kotnyeles picsa bevételével lesz meg a három kismágus... de legalább szegénykének lojalitásból csak willpower jön (felesleges stat), így minden kötekedésénél nyugodtan beugathatsz neki.
  • Mr_no_NaMe
    Van itt valami megoldás arra, hogy overpowered csapatot rakjak össze? Nemrég játszottam vele de félbe is hagytam, mert a játék közepe felé már nehézkesek voltak a csaták, pedig véleményem szerint jól fejlesztettem.

Azt hallottam mágussal akár szolóban végig lehet nyomni könnyedén, de nem nagyon jöttem rá a nyitjára...
  • sanya200
    Tudtok ajánlani vmi graphics módot hozzá?Ami a legjobb,meg karaktergeneráláshoz ha van,raktam fel párat de még mindig nem az igazi.