Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meg kell, hogy mondjam, izzik a düh bennem, ahogy olvasom ezt a sz...t

Elõszöris: az egyetemes értelmet nem lehet elválasztani a személyes értelemmel. Na innentõl kezdve az egészet ki is lehet dobni.
Másodszor: Az emberiség berendezkedett egy olyan világba, ahol õ az atyaúristen, mert ez neki kényelmes, keresztültapos mindenen, ha az õ kényelme úgy kívánja, na ebbe a világba próbálna meg valaki úgy élni, hogy nincs szórakozás, nincs pénz utáni hajsza, ja és tanulás sincs...
Célirányos gyarapodás...Ja! Megszülöm a Down-kóros gyerekemet, az lesz ám a célirányos gyarapodás...
A szeretet... Hát mit mondjak érdekes elképzelései vannak. A szeretet számomra igenis érzelem, és ha úgy adja, elválasztható az igazságtól. Attól. hogy a fiamnak nincs igaza, még szerethetem, sõt, amilyen szemét alak vagyok, még igazat is adok neki, megvédem, mert ANYA vagyok, nem egy rohadt gép, aki csak arra jó, hogy életet adjon valakinek. Menjen az ideológiai fejtegetésével a fenébe az illetõ.

Kmarha
pedig van. Ez a világ legegyszerübb kérdése. Szerintem.

Az élet értelme az hogy rájöjj, számodra mi az élet értelme! Ennyi az egész 😉

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Hát pech, nem az van 😊))

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
hát igen.. miért is kéne hogy értelme legyen

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Haver, a nagyon lusták kedvéért használhatnád az URL beszúrása gombot 😊

Az életnek az ég világon semmi értelme nincs.
Nem viheted magaddal a tudást, a boldog napjaidat, nem viheted magaddal azt, ami neked örömet okoz.
Ha hiszel a másik testben való újraszületésben, mindent újra kell kezdened, mint a hülyegyerekek, hiába voltál elõzõ életedbe te a legbölcsebb. Ha a másvilágban hiszel, akkor az élet csak egy csettintés ahhoz képest, ami ott vár majd rád. Ha meg az elporladásban hiszel...nos, akkor elmondhatod, hogy csak azért élsz, hogy humusz legyél az utókor számára.

A lényeg szerintem az, amit pista007 írt. Idézem: "...Szerintem...".
Mivel biztosat úgysem mondhatunk, mindenkinek marad a saját véleménye.
... Ennek ellenére lehet rajta vitatkozni, úgyhogy itt ez a pár mondat: http://gondolkodom.hu/acview.php?ArtID=338
Érdemes rajta gondolkodni kicsit. (Elég hosszú szóval a nagyon lusták figyelmébe ajánlom a lap alján az összegzést.) ...
... Parancsoljatok, lehet folytatni a vitát. <#nevetes1>

Flamer
vanbenne valami.

http://loal.atw.hu

Az élet értelme
A pap szerint a halál(üdvözülés)
A szülõ szerint a gyerek
A haver szerint a szórakozás
A tanár szerint a tudás
A tudós szerint megtalálni a szert, amitõl örökké élünk
Szerintem nincs

A kivétel erősíti a szabályt, kivéve ha nem

akinek még így összejön-szerencsés

Walk the Talk.

Pluskast
Szerelem, házasság, gyerekek, unokák-------> depó.....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

........egyetértek veled
start

Walk the Talk.

mikike
a megtapasztalás

#359 törölve

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

masika
Régóta gondolkozom rajta, de aztán rájöttem h csak is a Kofola lehet.. 😊

Katt

Csero90
Ez ugyanannyira semmitmondó mint a kérdés: mi az élet értelme?

ez korántsem olyan egyszerû ám mint amilyennek tûnik
épp ezért jó életcélnak
mikike
hogy megismerd azt AKI VALÓJÁBAN VAGY

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Aquir
=D

látszik😊
Pedig elég érdekes párbeszéd alakul ki, ha megnézed a hsz számokat 😄

-Szerintem Noh akkor csak én vagyok hülye fizikából. LEborulok a nagy fizikatudósok elõtt 😊
-Nem is, mert Úgy látom valakinek attól jobb valami, ha fejlettebb, és attól fejlettebb, mert bonyolultabb. Ha megkérdezem, mitõl bonyolultabb, akkor elmondja visszafelé. 😄
-És mi van a 42 de ezt úgyis tudtátok. Pedig a koponya engem is érdekelt volna...-val?
-Jajó meggyõztél

na, bevallom, hogy unatkoztam :p

Aquir
Akkor ezekután a vitatkozás:

-Szerintem #1542
-Nem is, mert #1934
-És mi van a #2430-cal??
-Jajó meggyõztél

😄

(persze most nem néztem meg a hsz-számokat 😊

ez egy tipiukosan olyan topik ahova mindenki bejön egyszer és leírja a véleményét. Utána már csak egyetérteni vagy vitatkozni jön.
<#eljen>
Aquir
Szerintem már csak az irjon bele a topicba akinek új ötlete van, akinek meg nem az visszaolvas és beírja azt hsz-számot amivel egyetért 😄

Érdekes amiket írtatok. Nagyon elgondolkodtatott. A hit ad értelmet az életenk -na jó, ezt én se gondolom komolyan-, inkább utat ad neki. Onnantól meg már mindenki maga dönti el, hogy mennyire tér le errõl az útról. Másik funkciója a hitnek, hogy barátságosabbá tegye a halál gondolatát.
Amugy az élet értelme tényleg realtív, ahogy ezt elõttem már mondták. Szal nézõpont kérdése. Pl. egy másik állatfajnak tök mindegy, hogy mi az életének az értelme, úgyse képes belegondolni. Vagy például egy növény. Az is élõlény. Neki mi értelme van az életének? Ilyen alapon mi vagyunk az egyetlen állatfaj, akinek jelent valamit ez a kérdés...

Landren
Te most ezt csak úgy beírtad a topik címét látva, vagy bele is olvastál elõtte a topikba?

sose nyomd fullba a kretént

Az életnek általánosságban nincs értelme,célja, stb., a kérdésfeltevés értelmetlen.
Neked kell értelemmel felruháznod a saját életedet.
Azt, hogy kivé válsz, természetesen rengeteg minden befolyásolja( környezet, hatások, barátok, nyelv, stb), de részben te alakítod, vagyis mégse "bábjáték".
Aquir
(:

😊

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

ok
Egyetértek

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

Aquir
ja mert utána jön a nagy sötétség

Aquir
De ezt azért is csináljuk ugye hogy továbbörökítsünk, továbbvigyük a dolgokat, a munkát is hogy legyen mibõl továbbmenni😊

Az élet értelmének keresése nem feltétlenül arról szól, hogy végül boldog leszek. Amirõl te beszélsz az a boldogság keresése.
Hogy mi értelme értelmet lelni az életnek? Hát ez elég buta kérdés. Most akkor azt mondod, hogy az élet értelme a boldogság, vagy azt, hogy nincs itt semminek se értelme?
Annyi értelme van, hogy ha már megszülettél erre a világra, akkor ne abban a tudatban halj meg, hogy nem csináltam semmit, nem szeret senki, nem tudok semmit, teljesen felesleges volt megszületnem. Ennyi. Az élet értelme csak arra jó, hogy magadat megnyugtasd. Hogy tudod, hogy ez az egész élet dolog teljesen értelmetlen, de legalább te a sajátodnak próbáltál adni valami kis értelmet, valamit ami miatt legalább érdemes volt leélni.
SteWhite
Munka és gyermek.

Boldogság? lsd.: kék madár vagy Ambrose Bierce: Haita a pásztor

Global DW 11x

Mirk, ha te azt mondod hogy nem a boldogság az élet értelme, akkor minek is keresed/kerested azt az értelmet az életednek? 😊
És azt is megkérdezem én tõled/tõletek, mi értelme/haszna is volt lelni az életnek egy értelmet ha 60-80 év múlva simán semmissé lesz a halállal? Ez értelmes? (ne gyertek a reinkarnációval, meg a vehetõ az életed folyatása a halálod után, hogy nyomot hagytál, az utódod vagy valami alkotásaid által, mert mikor te meghaltál arról se fogsz te tudni, ugyanúgy nem létezik majd mint bármi, ugyanúgy semmis lesz minden)

Flamer
a-a 😄
mellesleg élni, tûrni, lázadni..

sz4bolcs
muhahahah 😄
zavar van az erõben, fiúk?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Flamer
az ucsó két hozzászólás good (y)y(yY)yY(y)

az életnek nincs értelme. aki azt mondja hogy az élet értelme a boldogság, vagy valami hasonló nehezen megfogalmazható gondolat az túl romantikus(naiv) vagy önzõ ahhoz hogy elhiggye, cél nélkül(feleslegesen) jött világra. Az élet értelme az amit adsz neki. Nem az a célod ami elrendeltetett neked, mert senkinek sem rendeltetett el semmi. Ha valaki megtalálja az élete értelmét azt csak magának köszönheti. Hogy is mondták az utolsó szamurájban? "Van aki a tökéletes virág keresésével tölti egész életét. És az élete nem hiábavaló."
Valami ilyesmi a lényeg. Hogy mindenki találjon magának valamit ami rtelmet ad az életének. Nem kel nagy dolognak lennie - elég egy virág is. Hiszen létezik egyszavas mondat is.
Az életnek nincs értelme senki nem akart megszületni senki nem tuott születésérõl! Értelmet is mi adunk neki! Ha nagyon belegondol az ember semmit nem tud elnevezi valahogy hogy nevezni tudja! nem tudjuk mi az az idõ olyan nincs is ez is csak ey emberi elmélet! azt sem tudjuk mi hogy volt csak elmélet! Az életünk megvan szabva mit hgy csináljunk! Van akinek siker jutott van akinek nem! de mindenki a fenmaradásért kûzd holott kényszerbõl cselekszik hogy a végén meghaljon!Érzelmeink ahogy írtátok tény ésvaló hogy életünkhöz alkalmazkodott! de létünket és életünket sosem tudjuk meg mért van ha egyáltalán van vagy lehet! elhitetnekvelünk mindent és úgy cselekszünk ahogy mástól látjuk kiskorunk óta csak az nevelik belénk hogy kell élni! és sok esély nincs a álasztásra! Életünket akár bábjáténak is nevezhetnénk! És ebbõl az jön le hogy nincs értelme élni! pedig sztem van azok az érzések miatt amiket érzünk és létrehoztunk! Világunk olyan hatalmas és ismeretlen hogy ki tudja mi van valójában!!!! Határtalan minden! nagyon röviden egyrészlet hogy gondolom😄😄😄
Aquir
jóas-t mond

ez tetszik =)

Ez rendben van, viszont, hogy került ez a metros.hu-ra????

Aquir
én is osztom azt a nézetet, hogy minden érzelmünk ami van, hasznos. Félelem hogy visszatartson a veszélytõl, Harag hogy meg tudd védeni magad! Izgalom -> adrenalin veszélyes helyzetekben fokozódik, ez eszméletlen erõssé tud minket tenni. Pl. ha meglátsz teszem azt egy oroszlánt magad elõtt valahol, és támad, nem véletlenül fog felmenni benned az adrenalin, úgy fogsz futni, mint még soha! Az agresszió.. ezekre azt tudom mondani hogy minden relatív, az érme két oldala. mert lehet agresszióval szükségtelen/kegyetlen stb. dolgokat mûvelni (ez a rosszabbik eset), de a másik oldalon a védelmedért létezik.

De az érzelmeknek optimális egyensúlyban kell lenniük, illetve fontos az adott eseményre való megfelelõ reakció, tehát az arany középút, és hogy ne legyen valamilyen rendellenesség (pszihológiai) az érzelmek terén.

"...harag, a féltékenység, a felháborodás, az önsajnálat és az unalom, gyûlölet..."

Mint az állatvilágban mint nálnunk "haragszunk" ha családunkat valaki/valami veszélyezteti(->következmény: védjuk utódainkat a fenntartásunkat)

Féltékenység: ez is viszonylag alacsonyszintû, ez is meglelhetõ az állatvilagban is, bárhonnan vehetünk példat, amikor (általában a himek) kisajátitjak a pár(jaikat)ukat. A bilogusok aszonygyák ez azért van hogy levédjek/a legjobb géninformació menjen tovább. Egyetértek...
Felháborodas, meg a sajanálat meg stb. ezek magasabb funkciok, kiegészítesei az egyszerûeknek a komplikáltabb helyzetekre.

Szerintem nem olyan borzasztó az ha biológiai gépeknek tekintjuk magunkat, jó az esély hogy közeljárunk egy realisztikus megközelítéshez

Neked is van mit szaladgalj...

"Ugy alakultak ki a dolgok a biológiában hogy az érzelmek a minél jobbani létfentartást szorgalmazzák"

Néhány példa az érzelmekre:

...harag, a féltékenység, a felháborodás, az önsajnálat és az unalom, gyûlölet...

Namost ezek a "biológiai dolgok"(egy fenét!) hogyan szolgálják a "jobbani létfenntartást"???

Na?
Szerintem, fuss neki mégegyszer.