Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elõszöris: az egyetemes értelmet nem lehet elválasztani a személyes értelemmel. Na innentõl kezdve az egészet ki is lehet dobni.
Másodszor: Az emberiség berendezkedett egy olyan világba, ahol õ az atyaúristen, mert ez neki kényelmes, keresztültapos mindenen, ha az õ kényelme úgy kívánja, na ebbe a világba próbálna meg valaki úgy élni, hogy nincs szórakozás, nincs pénz utáni hajsza, ja és tanulás sincs...
Célirányos gyarapodás...Ja! Megszülöm a Down-kóros gyerekemet, az lesz ám a célirányos gyarapodás...
A szeretet... Hát mit mondjak érdekes elképzelései vannak. A szeretet számomra igenis érzelem, és ha úgy adja, elválasztható az igazságtól. Attól. hogy a fiamnak nincs igaza, még szerethetem, sõt, amilyen szemét alak vagyok, még igazat is adok neki, megvédem, mert ANYA vagyok, nem egy rohadt gép, aki csak arra jó, hogy életet adjon valakinek. Menjen az ideológiai fejtegetésével a fenébe az illetõ.
Az élet értelme az hogy rájöjj, számodra mi az élet értelme! Ennyi az egész 😉
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Nem viheted magaddal a tudást, a boldog napjaidat, nem viheted magaddal azt, ami neked örömet okoz.
Ha hiszel a másik testben való újraszületésben, mindent újra kell kezdened, mint a hülyegyerekek, hiába voltál elõzõ életedbe te a legbölcsebb. Ha a másvilágban hiszel, akkor az élet csak egy csettintés ahhoz képest, ami ott vár majd rád. Ha meg az elporladásban hiszel...nos, akkor elmondhatod, hogy csak azért élsz, hogy humusz legyél az utókor számára.
Mivel biztosat úgysem mondhatunk, mindenkinek marad a saját véleménye.
... Ennek ellenére lehet rajta vitatkozni, úgyhogy itt ez a pár mondat: http://gondolkodom.hu/acview.php?ArtID=338
Érdemes rajta gondolkodni kicsit. (Elég hosszú szóval a nagyon lusták figyelmébe ajánlom a lap alján az összegzést.) ...
... Parancsoljatok, lehet folytatni a vitát. <#nevetes1>#nevetes1>
A pap szerint a halál(üdvözülés)
A szülõ szerint a gyerek
A haver szerint a szórakozás
A tanár szerint a tudás
A tudós szerint megtalálni a szert, amitõl örökké élünk
Szerintem nincs
A kivétel erősíti a szabályt, kivéve ha nem
Walk the Talk.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
start
Walk the Talk.
épp ezért jó életcélnak
-Szerintem Noh akkor csak én vagyok hülye fizikából. LEborulok a nagy fizikatudósok elõtt 😊
-Nem is, mert Úgy látom valakinek attól jobb valami, ha fejlettebb, és attól fejlettebb, mert bonyolultabb. Ha megkérdezem, mitõl bonyolultabb, akkor elmondja visszafelé. 😄
-És mi van a 42 de ezt úgyis tudtátok. Pedig a koponya engem is érdekelt volna...-val?
-Jajó meggyõztél
na, bevallom, hogy unatkoztam :p
-Szerintem #1542
-Nem is, mert #1934
-És mi van a #2430-cal??
-Jajó meggyõztél
😄
(persze most nem néztem meg a hsz-számokat 😊
Amugy az élet értelme tényleg realtív, ahogy ezt elõttem már mondták. Szal nézõpont kérdése. Pl. egy másik állatfajnak tök mindegy, hogy mi az életének az értelme, úgyse képes belegondolni. Vagy például egy növény. Az is élõlény. Neki mi értelme van az életének? Ilyen alapon mi vagyunk az egyetlen állatfaj, akinek jelent valamit ez a kérdés...
sose nyomd fullba a kretént
Neked kell értelemmel felruháznod a saját életedet.
Azt, hogy kivé válsz, természetesen rengeteg minden befolyásolja( környezet, hatások, barátok, nyelv, stb), de részben te alakítod, vagyis mégse "bábjáték".
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Hogy mi értelme értelmet lelni az életnek? Hát ez elég buta kérdés. Most akkor azt mondod, hogy az élet értelme a boldogság, vagy azt, hogy nincs itt semminek se értelme?
Annyi értelme van, hogy ha már megszülettél erre a világra, akkor ne abban a tudatban halj meg, hogy nem csináltam semmit, nem szeret senki, nem tudok semmit, teljesen felesleges volt megszületnem. Ennyi. Az élet értelme csak arra jó, hogy magadat megnyugtasd. Hogy tudod, hogy ez az egész élet dolog teljesen értelmetlen, de legalább te a sajátodnak próbáltál adni valami kis értelmet, valamit ami miatt legalább érdemes volt leélni.
És azt is megkérdezem én tõled/tõletek, mi értelme/haszna is volt lelni az életnek egy értelmet ha 60-80 év múlva simán semmissé lesz a halállal? Ez értelmes? (ne gyertek a reinkarnációval, meg a vehetõ az életed folyatása a halálod után, hogy nyomot hagytál, az utódod vagy valami alkotásaid által, mert mikor te meghaltál arról se fogsz te tudni, ugyanúgy nem létezik majd mint bármi, ugyanúgy semmis lesz minden)
Valami ilyesmi a lényeg. Hogy mindenki találjon magának valamit ami rtelmet ad az életének. Nem kel nagy dolognak lennie - elég egy virág is. Hiszen létezik egyszavas mondat is.
De az érzelmeknek optimális egyensúlyban kell lenniük, illetve fontos az adott eseményre való megfelelõ reakció, tehát az arany középút, és hogy ne legyen valamilyen rendellenesség (pszihológiai) az érzelmek terén.
Mint az állatvilágban mint nálnunk "haragszunk" ha családunkat valaki/valami veszélyezteti(->következmény: védjuk utódainkat a fenntartásunkat)
Féltékenység: ez is viszonylag alacsonyszintû, ez is meglelhetõ az állatvilagban is, bárhonnan vehetünk példat, amikor (általában a himek) kisajátitjak a pár(jaikat)ukat. A bilogusok aszonygyák ez azért van hogy levédjek/a legjobb géninformació menjen tovább. Egyetértek...
Felháborodas, meg a sajanálat meg stb. ezek magasabb funkciok, kiegészítesei az egyszerûeknek a komplikáltabb helyzetekre.
Szerintem nem olyan borzasztó az ha biológiai gépeknek tekintjuk magunkat, jó az esély hogy közeljárunk egy realisztikus megközelítéshez
Neked is van mit szaladgalj...
Néhány példa az érzelmekre:
...harag, a féltékenység, a felháborodás, az önsajnálat és az unalom, gyûlölet...
Namost ezek a "biológiai dolgok"(egy fenét!) hogyan szolgálják a "jobbani létfenntartást"???
Na?
Szerintem, fuss neki mégegyszer.