szerinted?!
  • Balumann
    A topik kérdése az, hogy mi az élet értelme. Amire válaszoltál az nem a halálra vonatkozott, hanem az életnek a kialakulására. Saját életünknek tudunk értelmet adni, vagyis inkább célja. De például mi értelme a növényeknek, állatoknak? Emberek sem voltak mindig.
    A kérdés szorosan összefügg azzal a kérdéssel, hogy miért vagy hogyan alakult ki egyáltalán. Véletlenül, tehát csak úgy véletlenül úgy változtak az alapelemek, hogy ilyen élet alakult ki, majd az evolucióval az ember és gondolkodás, stb...
    Hogyha az élet, élővilág, mindenség értelmére keresel választ, nem fogod megtalálni, ha csak a saját életed célját keresel, saját életedben. Lehet, hogy igazuk van a materialistáknak, meg akik szintén így vélik, hogy tényleg nincs értelme, minden csak véletlenül alakult ki, élünk aztán eltűnünk örökre. De lehet h volt valami "erő" vagyis számunkra ismeretlen tényező, amit nem tudunk még mindig vizsgálni. Ha van értelme az életnek, akkor én szerintem ilyen irányban kell keresni, a kialakulás okait kellene megtalálni, meg azt amitől tényleg MI vagyunk akik vagyunk (állatok is, nem csak az emberek).

De azért érdekelne, hogy te milyen módon szeretnél választ adni arra, hogy mi az élet értelme :) Nem az a kérdés, hogy mi a célod, mi ad értelmet neked az életben szerintem (vagyis nem tudom, hogy ezt akarta-e Pyx kérdezni). Én szinte biztos vagyok abban, hogy nem is az EMBERI életből kell kiindulni.

Másrészt pont a halál, meg h mi van a halál után kérdés nem tartozna ebbe a témába? Hiszen pont az az ami szinte minden élőlénnyel megtörténik. Él, megszületik, majd a test visszakerül a természetbe (kivéve ha valami zárt akármibe temetik el...), ami más élőlénynek ad táplálékot, majd az is táplálékká válik (akár növényeknek), stb...