5506
szerinted?!
-
patiang #3494 "Ellenben, kemény munkával, bárhonnan fel lehet magad küzdeni"
Legyen benne részed.
Tudd meg mi az élet értelme. -
patiang #3493 Jah igen.
Tegyük fel, hogy kMo-on születsz egy faluban, minek lakossága 40-80%-ban eredeti barna bőrű, és a másodikos alsósok fele már 30 éves. Ahol nehogy már alapítványi suli legyen, ahol esetleg nem takonnyal kezelt kanálból kell ennem.
Tisztelet a kivételnek!!!!!!
Avagy nyMo-on, esetleg Bp-n tengeted napjaidat, ahol nem tűnik fel a médiának az esetleges szegregáció. Mert akik ilyen faszságokról pofáznak, azok csak.....................
Persze az oktatás minősége......
Szóval érted?
Nos honnan van kitörési lehetőséged??????:(((( -
#3492 "De ha az ember ül és kesereg rajtuk, és azt hangoztatja, hogy a körülmények áldozata, attól semmi nem változik. Ellenben, kemény munkával, bárhonnan fel lehet magad küzdeni, egy elég elfogadható szintre. Sok utánajárást, munkát, időt, stb. felemészt, de lehetséges. A legnagyobb "bűn" ha meg sem próbálja valaki!"
Nos erre én azt mondom, hogy az hogy megpróbálja e valaki ezt, az a beállítottságától is függ, amit megint csak a körülmények hoztak létre, és biztos hogy nem ő maga. A körülmények szabják meg őrajta kívül hogy mit ismerhet fel és mit nem, és utána jöhet a szabad akarat. -
#3491 Miértlenne bűn? -
#3490 Tény, hogy a születési körülmények adnak egy alapszituációt. De ha az ember ül és kesereg rajtuk, és azt hangoztatja, hogy a körülmények áldozata, attól semmi nem változik. Ellenben, kemény munkával, bárhonnan fel lehet magad küzdeni, egy elég elfogadható szintre. Sok utánajárást, munkát, időt, stb. felemészt, de lehetséges. A legnagyobb "bűn" ha meg sem próbálja valaki! -
#3489 nem kötelező ottmaradni. a semmittevéstől meg persze hogy nem lesz jobb a helyzetük. -
patiang #3488 nos,ha egy nyomornegyedben születsz, akkor próbálkozz..............
gondolom változna a véleményed. -
#3487 koldusnak nem születsz, te vagy a körülmények tesznek azzá amin lehet változtatni. -
#3486 Senki nem mondta, hogy jelentős következmény lenne. Csak hogy valami féle. És a karma pusztány enyi. Hatás-ellenhetás, ok-okozat. És a mostani élet következményei miatt fog létrejönni egy új valaki, de az csak bizonyos alaphelyzetet határoz meg. Az ember, mint olyan nem születik újá. Nincs lélek aki a karmája miatt új testet "kap", mint egy ruhát... Szerintem. (és teszem hozzá Buddha szerint is) -
#3485 Nem mindennek van jelentős következménye.
A karma "egyik életről a másikra vivődik" és ezért fog valaki férfinak születni, vagy koldusnak vagy bármi.
ps.: én nem hiszek benne. -
#3484 A karmának semmi köze a determináltsághoz.
Én abban hiszek, hogy mindennek van valamiféle következménye.
Eredetileg ezt jelentette a karma is. Csak aztán jöttek a hinduk és kavartak. -
#3483 És a reinkarnáció nem a determináltságra alapoz? Karma?
Hiszel benne? -
#3482 Ja, az nem determináltságra akrt utalni :) Épp csak a reinkarnációval űzött kis viccem. :) -
#3481 Akkor ne írd, hogy "azért születtél férfinak mert" ... félreérthető. -
#3480 Nem hiszek a determináltságban. Sőt! Csak mondom, hogy nem mindenki áll egy szinvonalon, és nem ugyanaz kell mindenkinek. -
#3479 Mi értelme van a determináltságnak halál utáni élet nélkül? (legalábbis ebben hinni)
-
#3478 Valóban. Ez sokban függ az adott ember "szellemi szinvonalától", egyéni beállítottságától. Van akinek elég egy kismadár dala és boldog. Van akinek nem elég ha 200 000 ember üvölti extázisban a nevét. Mind mások vagyunk.
-
#3477 (jó régire reagálok)
nem rossz válasz. Aki életbe marad, és 90 éves korábban hal meg, lehet az se jön rá. Az én felfogásom, véleményem, hogy keresni kell, megtalálni, de a siker egyeltalán nem garantált. Bármi elszakíthat a végső megvilágosodás elől.. bármi, egy busz mely elüt a járdán, néhány szívben elhaló sejt, mely a véget okozza... De amig életben vagy, szerintem az adja meg az aktuális életed értelmét, hogy megtalálj valami felsőbb választ, valamit, ami kitölti a szived, mely után már békében meghalhatsz. Ez emberenként változó. Valakinek elég a pénz, valaki a családban, a gyermekeiben találja meg.. valaki abban, hogy egész életében valamely vallásnak él.. (de persze ez az "értelem" nem csak egy valami lehet)
Nem hiszek abban, hogy van valahol egy "kőbe" vésett parancs, hogy ez a cél, ezt kell megcsinálnia az embernek. -
#3476 Én spec azért születtem férfinak, hogy ne kelljen. Szép és jó, de fáj... -
#3475 őő még nem Inkább csak segíteni szeretnék benne :B -
#3474 Szültél már? :)) "Anyukám szült" válasz nem ér! :D -
#3473 Az csak a módszere. A szerelem (vagyis a vonzódás másik nem iránt) is csak eszköz arra, hogy az élet fenntmaradjon és mindig meg tudjon újulni. A legjobb dolog szeretni és életet adni. :-) -
#3472 Szomorú lennék ha csak ennyi lenne. Nem mondom hogy rosz dolog (sőt), de akkor minek embernek lenni? Dugni a kutya is tud. -
patiang #3471 aha.....
főleg, ha lebasz a főnököd:D -
#3470 Az élet értelme a szex. -
#3469 Ellenkezőleg. Csak én nem kérdezem, hogy mi az értelme, hanem fogom az életem, és adok neki értelmet. -
#3468 De ezek szerint te nem is próbálsz, nem is keresel választ az élet értelmére :) Mondjuk talán ez a normális, fel se kellene tenni ezt a kérdést, de ez a topik készítője meg szinte mindenki felteszi :) -
#3467 A felsőbb erőkben nem hiszek. Én a szüleimtől kaptam az életem. Édesana hozott világra, és nem a gólya hozott. APám csinált, és nem a káposztásban találtak. Hogy véletlen-e? Kit zavar. Csak az a fontos hogy mit kezdek az életemmel, nem az hogy miért pontén vagyok én. Az leszek ami akarok. Ember vagyok, számtalan lehetőséggel. Ez valahol feldob! -
#3466 "Nem vethetjük el, hogy nincs (vagy nincsenek) valami ami az életet adja, az életet hozatta létre, csak mert az egyszerűbb h minden csak így véletlenül alakult ki."
-Átolvastam mégegyszer ezt a mondatot, most már értem, mire írtad Occamet.
Vajon a véletlen entitás-e ? -
#3465 Mi nem lehet igaz, és hogyan jön hozzá Occam? -
#3464 Nem olvastam végig a topicot, ezért sorry.
Nekem 3 elméletem van:
1. Az életnek nincs értelme, egyszerű "anomália" úgymond mellékterméke az univerzumnak.
2. Egy felsőbbrendű hatalom, (nevezzük Istennek, Tudatnak, vagy akárminek)
alkotta az életet mert célja(i) vannak vele. Ezeket (még) nem ismerjük.
3. Az élet célja hogy a fajok minden áron biztosítsák fennmaradásukat amíg el nem érik azt az értelmi szintet, hogy rájönnek a céljára :)
Na ennyit az agymenéseimről :) -
#3463 Hát csak az hogy túl egyszerűnek mondja így az életet, pedig attól még lehet igaz. -
#3462 frigyládát sokan (kutatással és gondolkodással, "értelemmel" alátámasztva) idegen lényekkel való kommunikációs eszközként ismerik el/fel/ből XD nameg radioaktív aanyagot tartalmazott, bibliában le van írva mik történtek a védőruha nélküli emberekkel akik megközelíteték, nameg a spéci kiegészítők.
olvastam 1 könyvet ami a bibliai dolgokat helyezi más szemszögbe és elég sok érdekesség volt benne, nem is, film volt :D de nem is, mind2ő :D könyvben is olvastam, meg valami dokumentum filmet is láttam. -
#3461 naná hogy megváltozik az újrateremtődéskor XD mértne pusztulna el? mindenhol azt "hallom" hogy tág tág tágul, aztán zsupsz és minden kezdődik előlről :)
ufóboncolós film megvan? tvk is leadták, "vannak földönkívüliek" mindenki ú-á, aztán mondták, csak kitaláció, méigis milliárd emberrel bevetették :D szóval szellemet csak úgy tudnék elképzelni, hogy az agy valami módon utólsó pillanatban olyan hullámokat csinál, vagy olyan energiavalamit hoz létre, ami megőrzi őt, és tovább tud "létezni". de mivel még az agyi hullámok sincsenek lerendezve ezért ezt még kis ideig biztos nem kutatják :D
a szellemeket az találta ki, aki az "Istent", és ugyanaz aki a mágnes bemutatása miatt téged mondjuk időszámítás körül boszorkánynak kiáltott volna ki és mágján eléget. :D
remélem 1x "nyilvánosan" is találkozunk "ufókkal" és ők majd hátha többet tudnak erről :D
-
#3460 Occam borotvája pontosan hogy jött ehhez a mondathoz? -
#3459 "Nem vethetjük el, hogy nincs (vagy nincsenek) valami ami az életet adja, az életet hozatta létre, csak mert az egyszerűbb h minden csak így véletlenül alakult ki."
Nem vethetjük el, de Occam borotvája azért még jó módszer.
"Elpusztulás nem nagyon van, minden egy folyamat. Ha meghalunk akkor is csak átalakul, de végülis szerver "élő" anyagok maradunk."
Az elhalt szerves anyag azért nem túlságosan élő, azt lebontják a mikroorganizmusok, aztán visszaforgatják az egészet az élettelen természetbe, amit felhasználnak az élők. Ez ugyanolyan anyagcserélődés hogy egy szénmolekula valahol a karodban lehet hogy már egyszer egy oroszlánba volt beépülve. Ha elhalsz, elhalsz. Minden folyamatosan cserélődik (pl. a csontjaid 16 évente teljesen kicserélődnek, már egy sejt sem lesz benned abból, amiből eredetileg felépültél), de csak egy másik élő tud mit kezdeni a szerves hulladékkal. -
#3458 #3443? egyébként mit vizsgáltak a lelket vizsgáló kutatások? -
mNorbEE #3457 Balumannak részben igaza lehet. Gondoljunk csak megint a Bibliára. Bocsi nem tudok szószerint idézni de kábé így van.:
-Isten megteremté az embert és azt mondja neki. Megteremtettelek a saját képemre téged, hogy uralkodj mindenen a Földön amit teremtettem.
blablabla... Szaporodjatok, sokasodjatok Lehet hogy ilyen egyszerű lenne. De én nem tudok cél nélkül élni. Mindig tűzök ki célokat. Kisebbeket, nagyobbakat. Ha nincs kábé akkro nincs is kedvem élni. Ilyenkor mnidig kitalálok magamnak egy nagyobb célt. -
#3456 Hát igen, olyan nincs amire nincs magyarázat. De nem vethetjük el a "bonyolultabb" megoldást, csak mert nem tudjuk bizonyítani. Nem vethetjük el, hogy nincs (vagy nincsenek) valami ami az életet adja, az életet hozatta létre, csak mert az egyszerűbb h minden csak így véletlenül alakult ki.
Szellemekre van is van nyilván magyarázat. Tény, hogy az emberi agy csodákra képes, de amit már a kamerában is lehetett látni meg felvételeken is hallani lehet arra már nehezebb azt mondani :D (nem tudom már mikor és melyik TV csatornán mutatták az egyik épületet. Ráadásul ők nem is féltek. ^^ Meg állandóan visszatérő dolgok. Nem biztos, hogy csak este történnek, de akkor nagyobb a csend, meg jobban figyelünk sokkal h lássunk valamit.
"amíg az univerzum állandóan elpusztul és újrateremtődik, addig semminek semmi értelme, mert úgyis elveszik a munka. csak bénázunk itt :D"
Inkább csak megváltozik, hogy új tudjon teremni. Elpusztulás nem nagyon van, minden egy folyamat. Ha meghalunk akkor is csak átalakul, de végülis szerver "élő" anyagok maradunk.
A világ valószínűleg nem állandó, örökké valót akar teremteni. Csak emberek teszi fel azt a kérdést, hogy van-e értelme így élni, hogy mi is meghalunk és semmi sem marad örökké.
A célja az élőlényeknek az életben maradás addig, amíg az utódot létrehozzák. Cél, hogy életet adjunk másoknak. A munka, meg egyéb célok, gondolatok már csak az emberekben jöttek létre, és igazából tényleg értelmetlenül :D (most nem lázítani akarok mindenkit a munka ellen :D). -
#3455 amíg az univerzum állandóan elpusztul és újrateremtődik, addig semminek semmi értelme, mert úgyis elveszik a munka. csak bénázunk itt :D