Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
számomra szebb ha szívbõl jön vlami mint ahogy írtad "pénztõl szagló" ajándékkal lepnek meg.... igazad van, ez a szeretet ünnepe...de a világ már annyira elanyagiasodott hogy itt már nem csak a szeretetrõl van szó....már nem 😞
van egy könyv, a kis füves könyv... szerintem azt mindenkinek el kéne olvasnia! itt a karácsony...jobbnál jobb akciók álltal fillérekért, vagy akár ingyen is beszerezhetõ. térjünk a lényegre pontra katt!
tul.képp ezt boncolgatja... s olyan alapvetõ dolgokat fejt ki ami tényleg az élet fontosságát jelenti!
"csak érezzük jól magunkat. kaptunk egy darabkát a végtelenségbõl.használjuk ki aztán vissztérünk eredeti állapotunkba."
vegyük át. az állatok esznek, alszanak, párzanak, játszanak. az emberek kajálnak, pihennek, csajoznak, hobbijukkal foglalkoznak. ilyen alapon nem mindegy h állatnak születsz-e? ha úgyis csak arra akarod használni az életed h állati célokért küzdesz, akkor teljesen felesleges embernek lenni. nem érzed h nem lehet véletlen h az ember többre is képes? nem érzed h van valami benned, amit még nem használtál ki?
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Milyen szerencsés vagyok má' hogy embernek születtem.ûegyébként szerintem nincs. csak érezzük jól magunkat. kaptunk egy darabkát a végtelenségbõl.használjuk ki aztán vissztérünk eredeti állapotunkba.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
az ember kapott képességeket h megvalósítson dolgokat, amikre az állatok nem képesek. ezeket a képességeit elpazaloja állati ösztöneinek haszolására.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
ne haragudj!
Walk the Talk.
Walk the Talk.
mert aki a mai világban nem vágyik dolgokra, az õskori felépítésû / nem Rád gondolok /, s a dolgok pénzbe kerülnek, s bármily fura még a pu*ik is.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
az ostoba azt hiszi, a bûn olyan, mint a méz;
de mihelyt gyümölcsöt hoz,
szenvedés sújtja az ostobát."
-Dhammapada
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
"és boldogan élünk"
Az elet egyaltalan nem boldog mindenkinek.
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Elméletileg az életben mindenki gyarapíthatja tudását, képeségeit és végre tudjuk hajtani többé-kevésbé céljainkat.
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
"az ûrben van természet?"
Szerintem a Plútó is az ûrben van, tehát van benne. :-)
-ezzel egyetértek, mi a gond? :-)
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Kihalna az emberiség nagy része 😊
A természet az élõ egyedek és élõhelyük együttese. A Plútón nincs természet, max természetes környezet.
"az embereknek maguknak kell megtenniük magukér"
Magukért és a többi élõlényért is!
"ahogy azt a #2942-es hozzászólás elején írtad."
Úgy írtam hogy nélkülünk, emberek nélkül van meg a természet 😊
Esetleg ha az örök életet feltalálják, akkor jó lesz a boldogságfenntartó szer, de ez már nagyon a valóságtól eltávolodott gondolatmenet.
Vaagy lehet valami meg felsobb valaszt vartal, vagy nemtudom.
Az 1,2,3 -bol szerintem az 1-es passzolna...ha az a kitetelt tettuk(tettem) hogy barmely erzes eloallithato, tetszoleges ideig, stb.
Es az utolsot meg en sem ertem 😊
Semmi mást nem mondtál, mint biológiailag fogalmaztad meg azt -a kérdésre adott választ, hogy "MERT BOLDOGAK AKARUNK LENNI." vagy a miért kívánatos valamire: - mert kívánatos.
A második oldal pedig olyan messze került a feltett kérdéstõl, hogy arról már én is bõven tudnék írni, bár más nézeteket is vallok ezzel kapcsolatban.
Az viszont szerintem is nagyon így van, hogy a boldogság összekapcsolható az eléréssel, és elutasítással.
A új kérdésre én több féle választ tudnék írni szemlélettõl függõen:
1, Ha a boldogság örökké fenntartható lenne nem jelenne meg benne az unalom, mert hogy az már nem boldogság lenne.
2, Az örökké fenntartható boldogság egy idõ után unalmassá válna.
3, Ha van olyan boldogság, amibe az unalom bõven elfér.
Ami hozzám közelebb áll az a boldogság kevésbé abszolut köznapi értelmezése, hogy minden állapot beleértve a boldogság is elmúlik, mivel meg lett szerezve, vagy fenn van tartva.
De egy másik abszolutizáltabb értelmezést is használok, amiben a boldogság nem függ sem anyagi, sem tudati jelenségektõl, és szerintem az emberek ezt keresik olyan helyen, ahol az nincs.
hogyan kerülhette el ez a mondat, a figyelmemet a kedvenc filmembõl?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
1. Oldal
Vannak sokan akik nem ertenek egyet a biologikus/neuropszichikai megkozelitessel, de szerintem az a helyes. Ugyanis hogy magyaraznad el egy foldonkivulinek, vagy egy mesterseges intelligencianak, akinek nincsenek erzelmei hogy mik az erzelmek? Ugy hogy ami jo az jolesik, ami rossz meg rossz erzest kelt? Ez nem magyarazat, vilagos.
Szoval valamikor suliban is tanultuk, hogy az idegsejtek egymas kozt kemiai jelekkel/impulzusokkal kommunikalnak, ingeruletatvivo anyagok altal. En ugy tudom, hogy ket tipusu funkcionalitasu ingeruletatvivo anyag van(meg biztos van semleges is) az erosito, es a csillapito.
Mondjak peldat, az adrenalin a felelem erzese, a szerotonin meg a kellemes erzes komponense, de aszem mar tobbszaz ingeruletatvivo anyagot talaltak.
Tehat szerintem mondhatjuk ugy hogy a jo erzes olyan anyagok kevereke az agyban, amelyek tamogatnak egy esemeny letrejottett(hogy minel kiteljesettebb legyen a reakcio), es amelyek nem tamogatjak, ha megis megtortenik erosodik az elfolyto ellenreakcio.
Nem vagyok tul jo megfogalmazaba, de remelem valamit ki lehetett venni, de a mechanizmus alapja a bonyolult emberi kapcsolatoknak, mint a primitiveknek.
2. Oldal
Ezt most megmondom ugy ahogy gondolom, a megertesehez meg peldakkal akarok jonni.
A boldogsag eleresenek azert van ertelme(azert akarjuk), mert egy kihivas, meg kell kuzdeni erte mindig,de mi lenne akkor ha barmilyen erzest gombnyomasra, barmilyen mennyisegben, karos mellekhatasok nelkul tudnank elerni?
Ekkor mit mondanank az eletunk ertelmenek?
Folyt kov...
"MIERT AKARUNK BOLDOGOK LENNI ???"
Érdekel, mit gondolsz róla.
Tulajdnonkeppen az a kerdes mik az erzelmek, es aztan a manipulalhatosagara gondoltam...
Sokat gondolkodtam rajta most, de nem tudok mélyebbre látni, mint hogy természetünkbõl fakad, hogy jónak tartjuk ezt az érzést.
Az életnek lehet kezdete, de a természet kezdetét ki fogja megmutatni?
Az élet, vagy halál kerülhet túlsúlyba, alkothatnak ellentétpárt, de a természetnek mi lesz az ellenpárja, és honnantól nem-természet valami?
Ha lenne ellenpárja fel lehetne borítani, így viszont hogy lehetséges?
Aki létrehozna egy kontinensnyi csirkefarmot az megállítaná a természet körforgását? A természetet nem is lehet kicselezni mesterségesen ültetett farmokkal.
A természetbe lehet beavatkozni, és nem beavatkozni, mindkettõt lehet a többi élõlénnyel összhangban, és nem összhangban, de ezeket a lépéseket az embereknek maguknak kell megtenniük magukér, nem pedig magasztos célokér, olyan dolgot próbálva megmenteni, ami alapból sérthetetlen.
Nagyjából tök úgy, ahogy azt a #2942-es hozzászólás elején írtad.
én arra próbáltam rávilágítani hogy attól függetlenül hogy a természet megvan nélkülük, nekünk meg kellene teremteni a lehetõ legjobb környezetet a bolygón. na csak ennyit errõl a problémádról 😊
"MIERT AKARUNK BOLDOGOK LENNI ???"
hát alapvetõen az élõlények élni akarnak, talán alapvetõen azért hogy biztosítsák a gének továbbvitelét vagy egyáltalán másért, de ez a cél, és nyilván az a jó ha semmibõl sincs hiány. És ehhez a boldogság a legjobb érzés, lelkiállapot minden élõlénynek, az "élet élvezete", hogy úgymondjam, nem? Amikor nem csak fizikailag, testileg, de lelkileg is remekül van az élõlény 😛 😊