Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindegy, hogy tudatinak, vagy anyaginak tart valaki dolgokat, mert mindkettõ tudattartam, úgy értve, hogy tudat tárgyát képezheti, és mindkét elképzelésben jelen vannak azok az összefüggések, amik nagyon is materiálisak, megvizsgálhatók.
Ha egy rémálmom van, nem mindegy, hogy valóban megtörtént-e, mivel az objektív világgal összevethetõ reggel, mikor felébredtem.
Van neki valós oksági következménye, vagy nincs?
Aki reggel nem tudja megállapítani, hogy álmainak van-e objektív következménye, ott szerintem nagy katyvasz van.
És itt jön be a képbe Dr. Emoto, és áltudományos társai.
Azt mondják, hogy a tudat hat az anyagra, de elfelejtik megmagyarázni a kettõ közti különbséget. Ha mindez csak a tudatban jelenik meg, a kettõ közti különbség megmagyarázása még akkor is indokolt.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
keresztény vagy. tudtam én 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Mak-mak-mak!!!!!
Walk the Talk.
hiperbeképzelt-übermensche vagyok.
Ha ez neked a kereszténység akkor legyen!
Valahol Jézus is ilyen volt, nem?
ja és rohadt*, igy irják ha erre gondoltál 😊
mi van????
minden a te illuziod! 😄
vulgár spiritualizmus, komolyan ilyet már rég hallottam, de nagyon jo vagy <#nyes>#nyes> Ellenben te beszélsz a legtudományosabban az egészrõl, mint vmi pszihologus, õk aztán meg pláne.... 😊
szerintem te szándékosan jössz nekem ilyen westend-es példákkal, és szvsz ez a legszánalmasabb...
<#wave>#wave>
te tuti keresztény vagy amugy, ne titkold már <#vigyor1>#vigyor1>
Õ elgondolkodott, "Hogyan van ez? Mit jelent ez? és ki által mondatott? Mi volt itt látható? és ki által látszatott? Hol a város? és hol van Buddha?
"Hol vannak azok az országok, azok a drágakõtõl ragyogó buddhák, azok a szugáták? Álom volt az egész? vagy látomás? vagy a gandhárvák idézték meg ezt a kastélyt?
"Vagy ez csupán por a szemben, vagy egy délibáb, vagy meddõ asszony gyermek-álma, vagy tûzkerék füstje, amit én itt láttam?"
Akkor Rávana elgondolkodott, "Ez minden dolog valódi természete (dharmatá) amely a tudat birodalmába tartozik, és amelyet nem érthet meg a tudatlan, mivel azt a képzelõdés minden formája zavarja."
Kiderült hamar, hogy az "élet értelme" kérdéskörre adott válasz nagyban függ a tudat, illetve az ott található fogalmak tisztaságától, illetve a gondokodási tevékenység éberségétõl.
Az álmodozó-asszociatív gondolkodás pl mindent bevesz, kritika nélkül, viszont képtelen megérteni, hogy a szellemnek definíció szerint nincs szubsztanciája. Ezt hívjuk vulgár-spiritualizmusnak.
A vulgár-spiritualizmus károsabb mint egy következetes materializmus, sõt magát a szellemet (amiben hisz)rombolja, mert tévképzeteket terjeszt róla. A vízfagyasztásos-ügy iránti rajongás pl az effajta lényeglátás hiányáról tanúskodik.
Van egy olyan éber gondolkodás, amely tapasztalja azt az erõt is, amellyel hozzájut a fogalmaihoz és ezáltal élõvé tudja varázsolni az egész világot including szellem, lélek.
Nem az "utat keresi a sivatagban" (2743) hanem észreveszi, hogy álmodja a sivatagot.
Észreveszi, hogy az összes eddig elképzelt példa, (a fenti is!) egy tudat számára "példa", ami azt jelenti, hogy képes ki-ébredni ebbõl az analogikus gondolkodási rendszerbõl. Elkezdi teremteni a világot. Pl új öszefüggéseket vesz észre stb.
Tikal: a szent hely szentsége nem azért van mert a zarándokok azzá teszik. Én pl nem tartom szentnek a Westend City Centert pedig leírásod alapján az lenne.
Ellenben a Horváth Mihály téri templom inkább(?) "szent" pedig oda nagyon kevesen járnak; mégegyszer: semmi közöm a vallásosághoz, a te fogalmaidból indulok ki.
Egyáltalán miért ment oda az "elsõ" tömeg?
A hihetetlen gyogyulásokrol szolo történeteken azon alapszanak hogy a beteg elhiszi hogy meggyogyul....a nyugati orvoslás ezért egy nagy szar mert az csak tunetet tuntet el....a problémát nem, mert az a fejben van...
kicsit összevissza voltam, de mindegy 😊
csupán ezért nem értem miért olyan nehéz elhinni hogy képes vagy hatni az anyagra... 😊
AZ az elképzelésem hogy nincs olyan ami nem anyagi? 😊
Akor szerintetek a lélekre mi a magyarázatom, ti már ugyis jobban tudjatok mint én, hisz materalista vagyok 😄 A reinkarnáciot is megmagyaráztam anyagi gondolkodással csak már azt nem tudom hol 😄
És mi bajod van azzal hogy elhiszem hogy a gondolatok hatással vannak a vizre? Ez materalizmus? ha már ilyen hulyeségeken vitatkozunk 😊
Igazábol azt nem értem hogy ez miért olyan hihetetlen számotokra akik hisztek valamiben, meidtáciora jártok, érdekel ez meg az....
Én a csodákrol beszélek amiket véghez vitt....
Egy mély, kinyilatkoztató, megindító
Spirituális élményben volt részed.
Horogra akadtál.
Többet akarsz.
Keresõ lettél.
Nincs narkós,
Ki nálad jobban rákapott,
Ki nálad kiábrándultabb,
Ki nálad nyomorultabb.
Valaha talán
Megelégedtél volna
Egy új autóval
Vagy egy szeretõ társsal.
Most már nem éred be
Kevesebbel
Az Istennel való egyesülésnél.
Ram Tzu tudja:
Rábasztál."
Ez azokhoz szól, akik már túlléptek a materializmuson.
-ja igen, a harmadik pedig az álmok...
Így jár az, aki tévesen von le következtetést, és emiatt tévképzeteit újakra cseréli.
A
Walk the Talk.