5506
szerinted?!
  • Kakuda
    ...Sziasztok!
  • htr93
    Hát igen. vagy pl gondolj bele: életed első 10 perce nem túl boldogító, szóval már rég lehetetlen a "boldog vagy egész életedben"
  • Aquir
    én úgy gondolom hogy a boldogság csak egy ideiglenes állapot, valami kiváltja, és utána elmúlik. Az ember nem élhet boldogságban minden percben, ha sokmindened megvan, akkor is mondjuk unatkozni kezdesz mondjuk, vagyis valaminek mindig követnie kell a boldogságot, mert nem tart örökké. Fontos a megújulás képessége, és mondjuk hogy új dolgokban is, új élményekben is részesülj.
  • htr93
    Mióta van ez?
    Itt pl. szakma, munka, érettségi, család, vagy ilyesmikre gondoltál, amit mindenképpen meg akar szereztetni veled?
    És Te mit gindolsz, mi kell Neked?
  • Ben C
    Sosem tudjuk meg a választ erre A Kérdésre. Szerencsére.
  • sz4bolcs
    Majd ha ezt meg ezt megszerzem, ez meg az meglesz, ezt meg azt megcsinálom, akkor majd boldog leszek, már elég lesz. Mennyit hallottam ezt anyámtól. Aztán mindig csodálkoztam, hogy megvannak a dolgok, megteszek mindent, és nem történik semmi, nem leszek se boldog, sem elégedett, csak újra kitalál nekem valamit, amit ha megszerzek, akkor boldog leszek..
  • htr93
    Afene ez de illúzióromboló, hogy a parasztokról beszélek, aztán a szimpatikust rosszul írom le. Mindegy..

Az élet értelme AKÁR egy célt is takarhat, nem?Kinek mi a célja?

Azthiszem nekem van egy, persze biztosan ebbe is bele lehet kötni valahogy, de azért egész jónak hangzik.

Régen annyira, de annyira szerettem volna gitározni, először csak egy akkusztikuson(jól írtam?:) ) utána pedig egy elektromoson, vagy ilyesmi, hogy egyre komolyabban foglalkozzak valamivel...Ehhez hozzá tenném, hogy
    Bár annyira nagyon előre nem tervezek, de nem a "csak a mának élek típusu nagy reppergyerek vagyok"áá, eggyáltalán nem, de vannak aprób céljaim, mint egy dogát ötösre megírni vagy márpedig legalább 1szer eben a rohadt évben elmegyek a haverjaimhoz és jó l bebaszunk(művészetek völgyén, fesztivál, balaton felett. 10 nap, jul vége, aug.eleje, mindenkinek ajánlom, mert mindenki aki volt már ott, tudja, hogy van valami a levegőben, valami ami után szomjazol ha már megkóstoltad, és hogy erre a 10 naora nem a beunkó parasztok jönnek inni( minden résztvevő faluban 1-2 koncert van naponta) hane ma jófej normális emberek, ezért is nyitott annyira mindenki...) meg ilyenek, de van egy állandó célom. Gitárból fejlődni, hogy egyre durvább dolgokat játszak.

És tudod mit? ha nem a bátyám, 5 éve, hanem amiko kicsi vagyok, 7-8 éve pl. a szüleim vesznek egy gitárt, és elküldenek zenesuliba, akkor én huhh!Boldog lennék. De mostmár mindegy. Ebből eggyébként azt akartam kihozni, hogy most még nem vagyok teljesen szabad, de ha felnövök, nagyob teret kapok... pl. így, 15 évesen, nem hiszem hogy olyan tényleg nagyon jó bőr 23-25 éves nőim lesznek, de ha 23-25 leszek? akkor? Most akkor nem szép az élet? Dehogynem!

+ hogyha ilyen ötletem támad hogy, "olvasni akarok" akkor nem könyörgök zséér, azt majd talán adnak, hanem elmegyek, és veszek egy rohadt Magus vag yforgotten realmsos könyvet(lejárt a égépidőm úgyhogfy még gyorsan annyit:
    (és persze a célom az hogy túléljem a gyerekkort, és később megyíljon előttem a világ!)

Megértem hogy sokakat visszafognak(korombelieket, mert ha őket így elengednék, akkor egy alkoholista tróger seggfej lenne belőle(ismerek egyet. tudja magáról ezt jól) szóval jó hogy visszafogják.

Nem hiszem hogy ebbe a akategóriába tartozom

• Fantomlovag
    Ép ettől szép a "rendszer" :D
  • Zúzmara
    A nagyváros is tele van paraszttal, úgy egyáltlán mindenhol elég sok a paraszt -.-" Ez alól sajna Győr sem kivétel, szerintem ne ilyesmihez kösd a dolgot, mert életed végéig költözhetsz. De a zeneművészet az (Y).
    (Amúgy a szimpátiát m-mel írjuk még ha képeztünk is belőle mást.)
  • htr93
    Érdekes meglátás. A paraszt-ember -es beszólásod tetszik, én is ezen az állásponton vagyok. El is megyek innen. Állítólag somogy megy egy nagyon paraszt megye. Hát elmegyek innen egy másik megyébe, egy nagyvárosba, egy olyan suliba, ahova olyan gyerekek járnak, akiket mindenki, a szakmájuknál fogva, műveltnek tartanak.
    Zeneművészeti szakközép.Győr. Szóval most egész szinpatikus vagy.
  • MJ12
    hmm... nem is tudom miért él az ember... én mondjuk semmiért se élek úgy, csak a jövőre gondolok, majd lesz jó munkám és nem lesznek ilyen paraszt emberek körülöttem, nincs kedv csinálni de csinálom, ennyivel tartozom a szüleimnek
  • gamervick
    az élet értelme relatív mindenkinek más és más :)
  • htr93
    Na... milyen csönd lett
  • htr93
    Ja. a barátnők tényleg elég jó dolgok.
  • htr93
    Weeelll, iii thhhiiinnkkk.....

Helytelennek érzem néha az egész topicot, mert mindig mindenki beleköt mindenki ötletébe, szal sose fognak elfogadni semmit. és ez így van rendjén.
  • R4VII
    Az nemlényeg hogy meik, csak szeresd :D
  • Aquir
    az aktuális vagy a folyton változó?
  • R4VII
    Az élet értelme az ember barátnője, akit szeret! Szerintem...
    De biztos nem vagyok egyedül vele. :D
  • Lambo fan
    hát...szerintem az az értelme hogy nincs neki, mindenki saját magának tudja felállítani a saját verzióját :D
  • gebana
    jójó persze csak kekeckedtem
  • sz4bolcs
    Amiről most beszélgettünk, arra sok fajta elmélet van.
  • gebana
    van ahol 5+5 az 12? :D
  • sz4bolcs
    Ahány ház, annyi szokás. :)
  • gebana
    genetikailag csak az elemi tulajdonságokat örököljük, tanulással bárkik lehetünk. és önmagában a genetikai sem ér semmit, ha annak "használatát" nem tanuljuk meg

kb. ezt mondta a tanár :) //tabula rasa
  • gebana
    holnap lesz sziho órám, ha nem felejtem el, megkérdezem mit is mondott a személyiségfejlődésről ^^
  • Aquir
    ok. mondjuk én nem az abszolút hallásúakról beszéltem :)

"Én is sokat énekeltem, de ha visszagondolok nem nagyon hallottam igazán tiszta (jól hangolt, vagy nem tom hogy lehetne mondani) hangokat, amire kialakulhatott volna hallás."

de ha sokat hallasz A dúrt akkor azért azt meg tudod tanulni hogyan hangzik, és fel tudod ismerni, ezt mondom
  • Balumann
    Hogyha leütnek egy A hangot a zongorán, aki sokat hallotta az A hangot, felismeri. De ha leütnek egy Cisz hangot, azt csak egy abszolut hallású tudja egyből megállapítani, aki az A hangot gyakorolta az maximum kiszámolni tudja, de csak körülbelül.
    Mi tanulunk karvezetést is és csak egynek van abszolut hallása, és egyből meghallotta, hogy a zongorán alacsonyabb az A hang egy negyedhangnyival, hangvillán is ellenőriztük utána.

Nem azt kell tudni h milyen dúr meg milyen moll volt meg ilyenek. A hangmagasságokat kell érzékelnie. Az abszolut hallásu is csak később tanulja meg az ABC-s neveket meg a dúrokat meg ezeket.

Én is sokat hallgattam zenét, anyukám akkor is sokat énekelt mikor hasában voltam. Na meg ovodás koromban is énekeltem.
    Egyébként a kicsi gyermekek nem is tudják érzékelni azt, hogy mi a hamis és mi a tiszta, ezek csak később alakulnak ki. Ezért tartom valószínűnek, hogy az abszolut hallás is egy bizonyos korban alakul ki még a tisztaság érzékelésének kialakulásakor.

Nem a mennyiségen van hangsúly, hanem a tisztaságon, minőségen, esetleg az h mennyire figyel rá.
    Én is sokat énekeltem, de ha visszagondolok nem nagyon hallottam igazán tiszta (jól hangolt, vagy nem tom hogy lehetne mondani) hangokat, amire kialakulhatott volna hallás.

Én nem is bánom egyébként hogy nincs abszolut hallásom. Nagyon sokszor hátrány a zenei életben. Sokszor kell transzponálni (ami zavaró olyankor, kottát látva is), vagy olyan hangszerhez igazódni ami nincsen jól behangolva.
  • Aquir
    "De azzal más hangokat nem tud felismerni"
    nem is azzal kell, hanem zenével
    meg hiába hallgat sokat zenét valaki, ha közbe azt sem tudja hogy amit az előző ütemben hallott épp, az egy A dúr akkord volt...
  • Aquir
    mp3-at róla
  • Balumann
    De gondolom nem volt kicsi korodba egy nagyon tisztán hangolt zongora amin állandóan játszottak szüleid (már 1-2 éves korban :D), és nem nyomogattad te se olyan sokat :D

Hát, én csak zongorát hangoltam (más hangszeren nem játszok), legalábbis próbáltam. Az Á hangot hangoltam be hangvilla alapján, és utána arra próbáltam ráhangolni a többit. Hangközönként jónak tűnt, utána a végén meg tök hamis lett.
    Aztán másik megoldást próbáltam, gépen egy programmal szinusz hangokat állítottam be, minden hangra. Hát az még rosszabb lett és a fejem is megfájdult ráadásul :D
    Na jó mondjuk ekkor már a zongorán nagyon sok húr cserélve lett, és mivel nagyon régi zongora már teljesen más milyen húrokat vettünk bele, úgyhogy már hangerő különbségek is voltak 1-1 hangnál, nem csak hangszín. Úgyhogy már elektromos zongora van (nem csak az elhangolódás miatt, hanem azért is mert lakóházban lakunk, és azzal 7 után nem lehetett gyakorolni, és hát van amikor meg pont akkor értem haza meg ilyesmi..., és így tudok fülessel gyakorolni, na meg gépre rákötni.)
  • sz4bolcs
    Már én is fejből nyomom a hangolást, legalábbis az alsó E-t, de nincs abszolut hallásom. :) Ja és én is sok zenté hallgattam kis koromban.
  • sz4bolcs
    Nem játszotta gyorsan. Kértük hogy lassítson egyre jobban, és mikor már egész lassan játszotta, akkor sem lehetett megkülönböztetni.
  • Balumann
    Ezt tanultuk hangtechnikából, ha nagyon rövid ideig halljuk a hangot akkor nem lehet megállapítani, hogy milyen magasságban van. Ha van egy gyors futam, halljuk az irányát, de pontos hangokat egy abszolut hallásu sem tud megállapítani, maximum a kezdő hangot (hangfizika).
  • Balumann
    Szerintem nem születési adottság az abszolut hallás, kicsi korban alakul ki. Többnyire azoknak van akik kicsi korukban is sokat hallanak zenét.
    Amit írtatok, ha sokat hallja valaki a hangvillát, akkor idő után azt tényleg felismerheti ha azt hallja, vagy megtudhatja adni bármikor. De azzal más hangokat nem tud felismerni, meg az nem is igazán stabil felismerés.
  • Aquir
    azért mert olyan gyorsan játszotta? :) Ha lassan menne vagy mittomén, biztos le lehet követni..

de akinek abszolút hallása van, az nem tudja megmondani tanulás nélkül hogy milyen hang melyik ABC-s hang. De ha gyakorol, akkor már tudni fogja a hangmagasságból az abszolút hallású hogy milyen hang volt
  • sz4bolcs
    Amirlő beszéltem az indító hozzászólásomban, hogy gyakorlatilag nem megkülönböztethető az ember és a körülmények. Nincs határvonal, és nem is fedik egymást. Nincs külön ember, és nincs külön körülmény.

Fantomlovag érti ezt a támasznélküliséget, de tudja, hogy aki ezt filozófiának fogja föl, az menthetetlen. Viszont sok munka...

"Akiknek a csapongó tudat nem csapong, még az üresség gondolatára sem, átkeltek a létezés szörnyű óceánján, amit a klésák rémei zavarnak fel."
  • sz4bolcs
    Nagyon nagy mértékben fejleszthető a hallás, de nem lesz valakinek sok gyakorlástól abszolut hallása.

Haverom egyszer játszott valami olyan érdekes skálát, ami folyamatosan önmagába tér vissza, és nem lehet felismerni, hogy mikor. Olyan, mint egy érzéki csalódás. Abszolut hallással azt hiszem ő kihallotta belőle.
  • sz4bolcs
    Főként pszichológia, szociológia, jog, szociálpolitika, egészségügy köré csoportosuló tantárgyak, ezen kívül közgazdaságtan, gyógypedagógia, pár speckó szakmai tárgy..
  • Aquir
    "Ha az ember a körülményei lenne, akkor ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy körülmények én vagyok."

Igen, mondhatnád, ha úgy lenne, de ez mekora hülyeség már már elnézést:) Nyilván nem csak az ember a maga körülménye

Az ember részei csak a körülmények kis része.

Van valakinek egy hatalmas anyajegy a kezén és ez zavarja, befolyásolja pár dologban. Ilyenkor a testének egy része befolyásolta önmagát, vagyis ő maga (az ő teste) a körülmény.
    Ezt most lehet úgy nézni hogy őrajta kívül áll, mert nem tehet róla, de viszont az ő része (testben)
  • Aquir
    egyik gitártanár azt mondta hogy az hallásfelismerés képessége a saját képességen túl idővel is alakul, pl ha minden reggel hangvillával ébredsz szóval gyakorolod a hangmagasságokat akkor ha visszahallod akkor már tudni fogod hogy milyen hang volt