Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mussorgsky zongorára írta meg a mûvet! Hangszerekre Ravel írta át késõbb.
Egy kiállítás képeinél hogy érted, hogy a dallamot kell megérteni? :S Nem kell megérteni, vagyis nem olyan szempontból. Másrészt csak a promenád az ami ismétlõdik, a "képek"ben a dallamok egyáltalán nem ismétlõdnek.
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
Evel a kijelentéseddel nem értek egyet.
In Lak\'ech Ala K\'in
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
Bezzeg a mai rajzfilmek... -.-
Mondjuk hallgassd meg Mussorgsky-nek az Egy kiállítás képeit (ha neten keresed akkor inkább angolul; Pictures of exhibition), dõlj hátra kényelmesen, képzeld el a képeket (keress egy tracklistát hozzá 😄). Vagy filmet nézz és közbe figyelj oda a zenére. Zene nagyon fontos a filmeknél, hogy jobban beletudj kerülni a filmbe, ha nincs éppen mozgalom akkor se azt az érzetet keltse, hogy nincs semmi, illetve ha mozgalmas jelenet van akkor fokozza a hangulatot, meg még más szerepe is van.
A komoly zenét (ha nincs film) akkor is meg kell érteni. 😊 Ha így futás után leülsz hallgatni valami Bachot csak fejfájást fog okozni.
Mindenki esetében megmutatkoznak a személyes adottságok idõben (korai gyerekkorban) és a szûlõk feladata véleményem szerint ezen adottságok felkarolása, fejlesztésének elõsegítése.
In Lak\'ech Ala K\'in
aztán meglett az agyam, és jött a többi zene 😄
Áh nem egyébként nemhiszem. Rengeteget énekelt nekem mikor kicsi voltam, meg volt sok pötyi hangszerem, megszerettették velem a zenét kicsi korba 😄 Már ovodába is énekeltem szólót anyák napján 😄D
Nem azért nem tartom a zenét életcélomnak mert nehéz megélni. Hanem csak nagyon szeretem csinálni, de ettõl függetlenül rengeteg más dolog is érdekel (játékok, társaság, számítógép és technológia, filozófia, mûvészet, sportolás - bicajozás, úszás, de még sorolhatnám). Társaság is jó a zenészek között, Operában sokat voltam felnõtt énekesekkel, nagyon jó volt (na jó volt kivétel).
Az élet értelmét mint írtam, szerintem mindenki magának adja meg, nincsen alapvetõ értelme/célja, illetve azt szerintem se fogjuk sajnos soha megtudni. Ebbõl kifolyólag tényleg mindenkinek más, mivel mindenki másmilyen ember 😄
Minden jelzõ amit használunk relatív, a jó meg a rossz fogalom is csak az emberek által létezik (az erkölcsi jó és rossz ráadásul a vallásoknak köszönhetõen létezik, különben csak szabályok lennének, amit még többen akarnának megtörni, mint most. Szerencsére legtöbbünkben valamilyen istenben való hit nélkül is megvan az erkölcsi jó és rossz érzése, ez már a nevelésbõl alakul ki. Állatokban ilyen érzés nem alakul ki sose, nem alakul ki bennük bûntudat 😊
Sry hogy megint elkanyarodtam a témáról :S Bár végülis kapcsolódik hozzá :o
és ez csak a poposizé és elnézést kérek mindenkitõl, csak én sajnon így gondolom, biztos szeretnek zenélni de, van amit nem szeretek.
ha ilyen komoyzenés valami, azt azért nem mert vagy jó és utazna mindig, vagy átlagos és 1-2 zenekarban van benne és nemtom, nemszeretném
másrészt viszont (csak komoly zenénél 😛 ) biztosan büszke lennék rá,, hogy koncerteken van és biztos sokra s elmennék (többek közt a komolyzenét is szeretem) de akkorse 😄
100% hogy velem van a baj, de XD én csak normál munkát tudok elképzelni. ami állandó és biztos meg ezek, nem mint sprotoló, zenész stb.
lényeg a lényeg, amíg terhes nõ lesz a házban addig semmilyen hangos zene nem fog szólni 😄 (1ik tanárom azt mondta hogy állítólag azok a gyerekek valószínû hogy zenészek lesznek, akik még az anyjukban levõ idõszak alatt zenét hallgattatnak velük 😄 )
na tessék 1 szép kis ellentmondásos, hülyeség ráadásul nem is téma. akit érdekel bogozza ki <#zavart2>#zavart2> 😄
Egyre inkább az az érzésem, hogy értelmetlen maga a kérdés is. Az életnek önmagában talán nincs is értelme. Meglehet, hogy tényleg csupán biokémiai jelenség. Önmagában egy élõ szervezet sosem tenne fel kérdéseket, viszont az értelem, vagyis egy értelmes életforma igen.
Én úgy fogalmaznám meg a kérdést: adottságaink tudatában, birtokában képesek vagyunk-e értelmet találni, adni életünknek?
In Lak\'ech Ala K\'in
én biztos téríteném a kölköt ha zenével kapcsolatos irányt venne. rossz ember vagyok, de akkor sem szeretném ha bármi ilyesmibe keveredne 😄
másrészt viszont a jó zenét szeretem, ami meg õnélkülük nemlenne 😄
és nem lehetetlen, remény mindig van, hátha tud valaki valami titkos valamirõl ami az értelme XD
Hogy visszatérjek az élet értelmére, még mindíg ott tartok, hogy mindenkinek más, és ezt kevesen fogadják el. pl.: Mit nevezünk normálisnak?Normális embernek? Ami a többség gondolkozása szerint normális.Ha valaki azt mondja,hogy szerinte a varangyos békát isteníteni kell, hülyének nézi mindenki, mert másban hisznek. De lehet hogy neki van igaza. Ezért lehet hogy az élet értelme, nem is értelmes dolog, lehet hogy egy cselekedetünkért élünk. Nade részemrõl lezárom ezt a témát is, mert arra jöttem rá hogy sok a lehet, és még ha valamire azt mondják biztos(pl.:Biblia),az is csak lehet. Egyszerûen teljesen fölösleges ezen gondolkoznunk, bár én is örülök neki,hogy több ember fejébe megfordulnak ezek az univerzum kérdések,nem csak az enyémben,de lehetetlen, hogy jussunk valamire. Aztán kitudja.
In Lak\'ech Ala K\'in
A vasvilla példával csak azt akartam kifelyezni, hogy az érzékelés létrejöttéhez nem elegendõ a szerkezeti felépítés és a kémiai folyamatok sem. Ezenkivül nem az érzékelés az élet értelme csupán eszköz egy sokkal komplexebb folyamatban.
In Lak\'ech Ala K\'in
Tényleg???
Köszönöm, hogy felvilágosítottál!!! <#worship>#worship> <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
In Lak\'ech Ala K\'in
Zenét érdekes módon én nem tudom ehhez a témához kapcsolni. Egyébként most zenemûvészeti szakközépiskolába járok (most fogok érettségizni), 9 éve zongorázok és rengeteget énekeltem (több kórusban és operaházban is, szólót is 😄), most szolfézs/zeneelmélet és hangtechnika szakon vagyok suliba 😛 (most is megyek még vissza suliba, hétvégén MûPa-ba koncert (kórusba vok) 😄. Hallgatni szinte mindent szeretek, hangulatomtól is függ mit hallgatok. rock, punk, pop, szimfonikus (fõleg a filmzenéket szeretem 😄). Tehát imádom a zenét, nagyon sokat hallgatok, és amellett hogy ezzel szeretnék foglalkozni, nem tartom élet célnak, meg annyira fontosnak sem az életben. Egyszerûen csak jó érzést kelt, jó dolog, nagyon szeretem, stb. 😊
Nah sry az offért, ez már nem annyira kapcsolódott a témához.
De lehetséges, hogy jogos lenne ha hozzá kapcsolnánk. Hiszen nem anyagból áll hanem hullámokból, akárcsak a fények amit érzékelünk.
Ez a kérdés amit a topik felvet ehhez nagyon sok dolgot ide lehet kapcsolni, vallásoktól kezdve a zenéig, fizikai dolgokhoz.
az állatoknak tényleg jobb, annyira 1xû az letük és mindnek ugyaanaz hogy akár irigyelhetõ is 😄 bár tojásgyáros csirke nemlennék :S 😄
célokért meg meréri dolgozni, mert legalább boldogan telik az idõ ^^
viszont annak örülök hogy végre találtam még embereket akit ez érdekel 😄
vannak más módszerek az élet örömének feltárásához...vallás,természet,meditálás,és amihez konyítok egy kicsit: ZENE...tulajdonképpen bármilyen zene, mert teljesen emberfüggõ, sõt van aki nem lát semmi extrát a zenében. Én a komolyzenét tartom egy kicsit "emberfelettinek", habár ez túlzás, mert nem hiszem hogy a zene isten szava...vagy istentõl ered,csak hogy amit nem lehet elmondani szavakkal,arra ott a zene...szóval véleményem szerint a zene a legnagyobb emberi találmány, de az is igaz, hogy zenével nem fogod megtudni, hogy mi az életcélod. Ti milyen zenét hallgattok?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n