5506
szerinted?!
-
akkor mond, meg ha van isten akkor:
isten miért teremtette az embereket, ha lesz világvége és akkor mindenki meghal úgyis?
miért mondják azt, hogy "Mert úgy szerette Isten a Világot, hogy az Ő egyszülött fiát adta érte" mikor nem is áldozta, most is együtt vanak.
ha létezik isten akkor miért nem láta még soha senki? :D nameg mióta jézus él állítólag azóta kerekítsünk és durván eltelt 1970 év, ezalatt mértnem történt 1 csoda sem? XD azelőtt meg mindan nap volt 1 :D
isten milyen nemű és milyen szinű? :D
kell még ha van XD
-
hát te mást olvasol mint ami írva van :P O_o -
Én tudom: 42 -
kiírtom magam utána meg fejbelövitek magatokat -
Kiírtani a teljes emberiséget és utána fejbelőni önmagad.
ennyi -
primavis #3247 no igen, csakhát pont azzal van baj, amikor a fékrendszer felmondja a szolgálatot! Pl. alkohol/drog alkalmazása/adrenalin vagy tesztoszteroin túltengés esetében, vagy túl alacsny ingerküszöbbnél! Ilyenkor a meditálás az utolsó lehetőség, ami az illetőnek az eszébe jut!-:))) -
Az agresszióval kapcsolatban még annyit, hogy meditálással (agykontroll) elfojtható :| És végülis tudatosan tudjuk befolyásolni. -
-
Haat...ettol mentse meg a vilagegyetemet az uristen(vagy akarki)..hogy ez a virusnal is rosszabb organizmus(ti.emberiseg)"kiszabaduljon"es a vegso pusztulasig rombolja azt(vilagegyetem)is...legalabbis azt a reszet ami amugy meg eletkepes lenne...!!!! -
primavis #3243 mint mi? -
Hát jah, elhozza Isten országát:D. De akkor én már nem élek sztem(bár ha újjászületek kitudja és szerintem ujjá születek:D) -
patiang #3241 Akkor lesz a nagy "buli"!
Jelenések Könyve -
Vagy:"majd amikor másodjára leszála fiam Jézus a földre, majd megtudod":P. -
Sejtem mi lesz a válasz. "Ne kérdezz csak bízz benne(m)":P -
Jó kérdés, na majd megkérdem magátol ISTENTŐL -
most ez komcsi :)a növények elvannak nélkülünk is a földön ,mi csak azért vagyunk hogy építsünk valami ketyerét és elszórjuk magvaikat az univerzumban . :):) ez komcsi ez is lehetséges ok nem? a lényeg hogy mi egy hatalmas invázióra készülünk és még nagyon nagyon az elején járunk:)KIRÁLY:) mi vagyunk az ősemberek -
primavis #3236 kérdés, hogy meddig terjed időben a "régebben", mert tudunk a történelemből olyan órgörög gondolkodókról, akiket ma hitetlenenek tartanánk! Igaz, nekik könnyű volt az akkori vallással...
A kérdéseidre meg azért nem fog tudni válaszolni senki, mivel az emberi agy képtelen felfogni a végtelent. Mind időben, mind térben. Ugyanis gondolkodásunk/tudatunk a háromdimenziós térhez és a Naprendszer időbeosztásához alkalmazkodva alakult ki. -
Szerintem régebben mindenki hitt valami természet felettiben, akár a természet lelkében és irányításában. Mi meg a tudomány alapján próbálunk rájönni, hogy mitől, miért, hogyan jött létre anyag, élet, idő, tér, stb..
De ha jobban belegondolunk ugyan ott vagyunk, mint a vallás :D
Ősrobbanás? Mi robbant fel, mitől, miért? Hogyan alakultak ki belőle a fizikai törvények, a fizikai és kémiai törvények, stb.?
Isten? Tegyük fel, hogy van. Miért van, miért jó neki, hogy létrehozta az életet, egy méghülyébb kérdés; milyen elemekből épül fel, miért adna életet embereknek, még rengeteg van :D -
primavis #3234 no nem, mindenevő nemcsak azt jelenti, hogy mindent ehetünk, hanem azt is hogy mindent kell együnk! A ragadozó nem kap skorbutot, ha nem fogyaszt friss gyümölcsöt, zöldséget vagy savanyú káposztát, mivel elő tudja állitani a C vitamint! A növényevő meg ki sem kerülheti a fogyasztását. Mi viszont rá vagyunk kényszeritve, hogy fogyasszunk olynt is amiben megtalálható. S számos más anyag esetében is ez a helyzet. -
primavis #3233 no, nekem meg az a személyes tapasztalatom, hogy az illető sohasem volt valódi hivő, csak ilyen jellegű nevelést kapott! Egy valódi hivő pont forditva reagált volna: "legyen meg az Ő akarata", "ő adta, ő vette el", " hála neki, hogy én nem voltam a gépen" s efélékkel. -
Nem. Vagyis részben. Alapvetően öröküljük. Aztán nincs szükségünk az élelemszerzési ösztönünkre mert vásároljuk azokat...
Mindenevő az azt jelenti, hogy ugyan úgy szükségünk van azokra is amiknek egy ragadozónak. -
primavis #3231 háát nem azt irtam az első mondatban, hogy "pont erről van szó?" Csak kiegészitettem, szivélyes engedelmeddel.-:))) -
ez hol mond ellent azzal amit en irtam?:) -
lattam regebben tv-n egy riportot egy emberrel akinek egy repulogepszerencsetlensegben meghalt gyakorlatilag az egesz csaladja. Mondta hogy azota nem hisz Istenben.
es meg tudtam erteni..remelem soha nem fog ilyen tortenni velem, de at tudom erezni, ha mindent elvesznek az embertol akkor nincs miert hinnie... -
primavis #3228 pont erről van szó! Van aki szükségét, igényét érzi annak, hogy higyjen egy természetfeletti, az ő sorsát is irányitó akaratban, mig másnak nincs ilyenre szüksége. S ez a kétféle lelkialkat is velünkszületett. nem választjuk valamelyiket, kapjuk.Az már a környezetünktől, életfeltételeinktől függ, hogy hogyan is fog megnyilvánulni.
Jómagam nem örököltem ilyent, de elfogadom, hogy más igen és tisztelem a szemléletét. Nem erőltetem rá az enyémet s elvárom a forditottját is. Nem támogatom sem a prozelitizmust/hittéritést, sem a harcos ateizmust.
Mindenki maradjon annál, amiben jól érzi magát. -
Azért túl fiatal vagy még ahhoz, hogy kijelenthesd; ez soha nem fog már változni. De nincs kizárva, hogy esetleg valóban igy lessz. -
igen, a vallas-t nem kell igy szetvalasztani. Szerintem sok ember jar templomba aki nem is hisz Istenben igazabol, es sokan nem jarnak templomba megis hisznek.
Az embereket ket csoportba lehet osztani: akik hiszik hogy maguk iranyitjak az eletuket minden szempontbol, es akik szerint van egy felsobb akarat, es _mindegy_ hogy minek nevezzuk, Allah-nak vagy Isten-nek vagy barmi masnak, akinek celjai vannak veled.
Vegeredmenyben talan az sem szamit hogy tenyleg van-e ilyen akarat, mert ha hiszel benne es emiatt jobb ember lettel akkor mar "megerte". -
A szüleim nem vallásosak, én lettem magamtól vallásos és nem belém nevelték. És ez soha nem fog változni, hiába növök majd fel. De majd te is rájössz, amikor Szent Péter vár a menny kapujánál. -
Nem kell csak azért itélkezni mások felett mert bizonyos dolgokrol más a véleménye vagy más sikon próbálja megközelíteni a kérdést. -
primavis #3223 nem, az ember mindenevő! Erre utal a fogazata, a bélcsatornája, az anyagcseréje. S ettől a vegák sem vonatkozathatnak el. De ebből származik a növényevőknél nagyobb, de a ragadozóknál kisebb méretű agresszivitása is. Az életbenmaradás az ember esetében nem az agresszivitás, hanem a tudatos tevékenység függvénye! Nálunk jobb esetben az ész helyettesiti a nyers fizikai erőt. -
vallásos vagy oké, régen énis azvoltam aztán felnőttem ^^
de néz szembe vele, hogy téged is félreneveltek.
-
mert szerinted az olyan 1xű dolog lehet, főleg így hogy még rá sem jövünk :D -
Ez mért lol? Ez így van(mélyen vallásos vagyok, úgy hogy ez alapján vegyétek figyelembe amit írtam). -
"Vannak az emberekben is ragadozó ösztönök."
És ezt az ösztönt szerinted szintén a szülők és a környezete neveli bele az emberbe? -
Nah jó írok egy üzenetet és már 8-at írtok addig. Eddig mér nem volt a top10-ben ez a téma ? ^^ Ennél érdekesebb kérdés talán nem is létezik :D -
Ebben is lehet igazság. -
lol XD -
Mér az ember növényevő? Ha természetbe lennénk nekünk is ölnünk kellene a fennmaradásunkhoz. Csak a gondolkodásunknak köszönhetően átalakítottuk a rendszert. Vannak az emberekben is ragadozó ösztönök. Akiben nincs az nem maradna életben. Mégis életbe marad, mert a pénzen múlik minden mostmár... nem kell ölnünk azért másik embert, hogy tudjunk szerezni valamit amire szükségünk van.
Bolygónk a föld című dokumentum filmbe lehet látni egy csatát, ahogy a majmok elfoglalnak egy területet, csapatban :D -
primavis #3214 persze, változni csak bizonyos keretek közt lehet. S a legtágabbra nyúlt keret ahova elérhetsz. Van akinek rugalmasabb, másoknak merevebb az örökölt keretük. S ezt kellene figyelembe venniük azoknak, akik másokat akarnak megváltoztatni. Nem hiszem, hogy véletlenül alakult volna ki az a közmondás is, hogy "kutyából nem lesz szalonna!". -
Helyes észrevétel!