szerinted?!
-
"ezek tényleg agyban történnek, mégis ÉN irányítom. "
mert te vagy az agy maga. vannak ösztönök, vagy döntések esetén biológiai késztetések hogy mondjuk mennyire kockáztass (ha kockáztatsz) valamiben (tűzbe nem teszed a kezed még akkor se ha szerinted jó móka lenne mert van bezony egy gátló mechanizmus), és ezen túl te magad, (de akkor is biológiai úton szvsz) - döntesz.
"Megtanítjuk egy gépnek, hogy ha megkérdezik mennyi 2 + 2, megmondja h 4. De ha tőlem megkérdezik én azt mondok amit akarok, mondhatom később, ahogy én gondolom, ÉN irányítom..."
a gép egy végletekig lebutított valami, most tehát ahhoz mérted ezt most hozzá, amit egyelőre fel sem fogunk, a mi agyunkhoz.. ez nálunk alakult ki, az állatoknál erősebb az ösztön, de mi sokkal tudatosabbak vagyunk, mi már sokkal jobban tudunk akaratunk szerint dönteni, ez pedig az evolúció egyik eredménye (ez a létező magyarázatok közül a legkecsegtetőbben válaszolná meg a kérdést, miért fordulnánk nagyobb bizalommal más hithez?) én nem a hit ellen vagyok, de ami a legrosszabb számomra is hogy mi van ha nincs semmi az élet után. Elkezdtem kételkedni, és ezzel hasított belém a felismerés veszélye, hogy akkor nekem a végén annyi és utána már nem érzékelek semmit, és ez ellen akármit csinálhatok, akárhogy kapálózok, a vége az a törvényszerű elmúlás, hogy ugyanazt fogom érezni az élet után, mint amit a születésem előtt éreztem. vagyis az ég világon SEMMIT basszus. És ez nagyon veszélyes ha beleérzel a közepébe. hogy szükség van e lélekre? mi magyarázná? az élet reprodukálja magát, a gént viszi tovább. Ez magyarázza hogy jobban szeretjük a családunkat, a biológiánk, mert ők rettentő hasonló géneket hordoznak, és a gén mindig lehetőleg a saját változatait akarja tovább vinni, ezért segítünk közeli rokonoknak, ugyanezért is küzdenek a fajok, hogy ki uralja ezt a szűk életteret, ami megadatott. A hangyáknál is - nincs ott család, ők a kolónián segítenek úgy mint mi csak a közeli rokonoknak - mert náluk mindenki a királynő leszármazottja, igen közeli génrokonai egymásnak. Ilyen magyarázatok után ez a változat az életre miért ne lenne igaz? Ekkor pedig számunkra igen szomorú az út vége...
"s hogy még mindig lehetséges az, hogy azért kell az életet fenntartani, hogy később is legyen esélyünk má sformában."
sajnos ennek semmi értelmét nem látom :S az élet el tudna lenni önmagában is.
utolsóra: nem marad "csak elképzelés" hanem tényleg elrohad - amint mondtam az agynak a hálózata, mert ugye a sejtek elhalnak. Ha csak arra válaszoltál, hogy az agy hozza létre a tudatot, akkor nálam sokkalta nehezebb a mérlegnek az a nyelve amin a tudat agy általi életrekeltése fekszik, mint a másik, ami lehet hogy nem is létezik. (az első esetben nagyobb a valószínűség rá)