szerinted?!
-
(nah akkor még1x :D)
"VAGYIS INKÁB CÉLJA. szal értelem nincs. ugye?csak cél...de az nem az meg mindenkinek más....nem?"
Kívülről nézve nem tudjuk még mindig, tudomány alapján nem. Saját magunknak adunk célt, ami SAJÁT MAGUNKNAK az értelmét is adja. A tudományok alapján minden csak véletlenül alakult ki (ősrobbanás,... , föld kialakulása, rétegek, a víz megjelenése, élet megjelenése, stb.). A többi élőlényt, ösztönöket nézve a cél (az értelem) az élet majd az életnek a fennmaradása (utódnemzés). A kialakulás okát, értelmét, nem tudjuk.
Szóval még1x amire én jutottam gondolkodással. Arra, hogy teljesen véletlenül, és cél vagy értelmetnlenül kialakuljon ilyen élet, rendszer, meg minden, egy általunk ismeretlen tényező nélkül... én nem tudom elhinni (ha csak nem csinálnak erre is vmilyen modellt... :D). És a gondolkodás, ezek tényleg agyban történnek, mégis ÉN irányítom.
Ha a gépeket nézitek, lehet akármilyen bonyolult is a rendszer, nem fogja önmagát irányítani.
Megtanítjuk egy gépnek, hogy ha megkérdezik mennyi 2 + 2, megmondja h 4. De ha tőlem megkérdezik én azt mondok amit akarok, mondhatom később, ahogy én gondolom, ÉN irányítom... tehát na, szóval nem csak kémiai folyamat az egész. Most beprogramozhatom a gépet h mást mondjon, valamihez kötve, de szóval értitek.
Ottvannak a bogarak, ők irányítják magukat, ösztönükre hallgatva. Nem gondolkodnak, nem tudnak számításokat végezni, mégis élnek, tudnak ösztöneikre is hallgatni (nem is kell gondolkodniuk).
Na szóval megint csak arra akartam rávezetni a gondolatot, hogy sok mindent nem tudunk. És hogy még mindig lehetséges az, hogy azért kell az életet fenntartani, hogy később is legyen esélyünk má sformában.
"a tudatot felépítő agy hálózata is elrohad a földben :p"
Amíg nem tudjuk, hogy az agy melyik része adná a tudatot, addig ez is CSAK egy elképzelés marad :D (ami végülis sajnos valószínű is , amíg az ellentettjét sem tudjuk, nem ismerjük)