5506
szerinted?!
  • gebana
    feláldozni annyit tesz hogy elveszíteni. élt? most is él, első pontodban írod, meg a bibliai hogy örök élet van :D

isten hogy lehet férfi és egyáltalán valamilyen bőrszinű, ha aa nemiség, a nemzőszervek a szaporodást szolgálják csak és őneki nem nagyon kell :D szóval vagy légnemű gáz az emberünk vagy hazudik XD

kérdés kell még? :D

honnan van isten? honnan lett? hogyan lett? és egyáltalán minek?
  • patiang
    "4:Isten férfi, de azt nem tudom milyen a bör színe, de ggondolom fehér."

Az Istennek MI szüksége van pöcsre, egyáltalán végtagokra, bőrre.
    Ha jól tudom ezek mind funkcionálisak.

Sőt én úgy tudom, hogy terepszínű a bőre.
    Amúgy meg az Isten életének (ha szüksége van rá) van értelme, mert látja a teremtményei kinlódását.

De majd, ha megunja a bámészkodást, majd közénk csap.
  • mama2
    Az eddig meg nem születtek is a myrenyben vannak. Az ilyen agykárosultak stb, azoknak a lelke, meg nem marad "buta", hanem amint felkerül, meggyógyul. Jaj, sokat nem értetek még:P.
  • mama2
    1: Akik hisznek, nem halnak meg, ők élni fognak
    2:De áldozta Jézust, attol hogy együtt vannak, feláldozta az életét.
    3:Mert Isten nem jő le a földre, ő fentröl irányítja a dolgokat. Csodák történtek abban az 1970 évben, velem is történt egy, ha akarod elmesélem.
    4:Isten férfi, de azt nem tudom milyen a bör színe, de ggondolom fehér.
    Még valami??
  • The FlashBack

nem tudom megfogalmazni a gondolataimat:)
    Köszi a választ!
  • The FlashBack
    igazad van... de nekem is;)
  • gebana
    kis példával vizualizálom neked akkor :D

életed célja felépíteni 1 homokvárat. felépíted és meghalsz, jön 1 hullám és elmossa. volt értelme a homokvárnak? volt értelme az életednek? nem :D
  • Balumann
    Nagyjából én is így gondolom, csak 1 dolog.

"Az élet értelme a szereten alapul. Mindennél fontosabb. Tudni kell szeretni, és hagyni, hogy téged is szeressenek. A szeretet csak egy fogalomo, de tudni kell értelmezni... "
    Nem azon alapul szvsz. Mi gondoljuk alapnak, mert akárhogy is nézzük az a legjobb létező dolog. És most ugyan oda jutunk amin már csomót vitáztunk. Ha nem szeretnek valakit kicsi korba, nem ismeri meg a szeretet nem fog kialakulni benne az az érzés! (na jó lehet később is meglehet tanulni az érzést, de már nem olyan). Aki szeretetben él az boldog lesz. Ez az élet értelme? Mi rendelkezünk tudattal, mi adunk neki értelmet, és hinnünk kell benne, hogy ez.
  • Narxis
    A cél és az értelem, lehet ugyanaz. Valaki egész életén keresztül ezt csinálja, segít másokon. Hogyha utána meghal az nyílván baj, de a cselekedetét még nem degradálja le.
  • gebana
    ha nem lenne ember nem létezne a szeretet fogalma. és a világ mégis ugyanilyen lenne, mi nem szorzunk nem osztunk :D értelmetlen bármilyen lét, létforma, az egész világ, a "van".
  • gebana
    ez cél, nem értelme :P ha segítesz 1 hajléktalannak és meghal után akkor nem volt értelme mert úgyis meghal :D röviden
  • Narxis
    Az életnek nincs egy mindenkire általánosítható értelme. Értelme az ha kitűzől magad elé egy célt, pl. szegényeken segíteni, szeretni valakit stb. Azonban mivel egyre több ember nem tűz ki célt maga elé, kezd egy séma kialakulni. Megszületsz-Tanulsz-Dolgozol-Családot alapítasz-Meghalsz. Ugyanolyan pondrók vagyunk mint az állatok, csak saját önző érdekeinkből átalakítjuk környezetünket.
  • The FlashBack
    és egy külön kommentbe:

Az élet értelme a szereten alapul. Mindennél fontosabb. Tudni kell szeretni, és hagyni, hogy téged is szeressenek. A szeretet csak egy fogalomo, de tudni kell értelmezni...
    Ha valaki azt mondja, nekem, hogy őt nem szereti senki, és hogy ő sem szeret senkit valószínűleg így a képébe nevetek. ha már egy-egy ember áll mindkét oldalon, van miért élned.

Gondolj csak bele: Hány ember gondol rád naponta, mennyi ember fejében vagy ott.
    Az élet értelme mindenütt ott van, csak keresni kell.

A szerelmet keresni kell, és úgy megtalálni. Az életet élvezni kell, hisz ezért van. Minden percét ki kell használni. Oda kell figyelni másokra, örömet szerezni másoknak. Barátokra lelni.

Belegondolni dolgokban, és mindenben megtaláljuk az élet értelmét.

Persze vannak olyan helyzetek amikor minden kevés, és soszor csalódunk. De ez is az élet része!
  • The FlashBack
    Szerintem pont ide való ez a zeneszöveg:

Előadó: Children of Distance
    Cím: Búcsúlevél

Százszor fogalmaztam át e lapot,
    Százszor gondoltam át mit írjak Neked,
    Számítok rá, hogy választ nem kapok,
    Száz év múlva sem érem el a kezed.

Beszélni nehéz, ezért csak írok,
    Remélem, olvasod e levelet,
    Torkomban gombóc, szólni nem bírok,
    Kérlek, ne felejtsd el a nevemet!

Erősnek mutatom magam, de amikor nem lát senki, könnyezek,
    A szobám mélyén éjnek éjén a sötétségben ő vezet,
    Vagy Te, ha véletlenül hallgatod ezt a számot,
    Most írok egy levelet, amelyet Neked szánok.
    Az egész életem csődbe ment, lehúzhatom a klotyón,
    Indulásra készen állok, már nincs itt semmi motyóm,
    De mielőtt kilépek, még visszanézek egyszer,
    S a belőled fakadó űrnek adózok egyetlen néma perccel!

Elbúcsúzni jöttem csupán és bocsánatot kérni,
    Amiért nem tudtam a vágyaidhoz felérni.
    Bocsánat azért, mert örökké megbecsültelek,
    Bocsánat azért, ha úgy tűnt némán elküldtelek.
    A mennyben voltam Veled és repültem ott fenn,
    Most meg széthullik minden, újra itt vagyok, itt lenn.
    Nézem a kezed, koszos, többé nem érhet már hozzám,
    Nézd a szemem, könnyes, ezzel tisztára mosnám.
    Nézem az ajkad, altat, egy ideje némán hallgat,
    Nézd a szavakat a papíron, mind érted jajgat!
    Nézem az arcod, ami száraz tényeket hidegen közölt,
    Nézd a lelkem, itt soha nem látod meg a közönyt.
    Téged megbénít a félelem, engem meg a bánat,
    Téged oda húz egy kéz, ami engem a halálba rángat.
    De most elmegyek, elfogyok, mint a gyertyáról a viasz,
    Tudom, ha valaha meghallod a nevem, azt kérdezed: ki az?

Refr.:
    Csak ez a levél marad utánam, de ez őszinte és igaz.
    Mikor ezt olvasod azt mutatom, hogy az emlékedet ellököm,
    Pedig velem marad mindaddig, amíg magamat felkötöm!
    Egy szomorú dallamot játszik a hallban a zongora,
    Ez a lágy mézédes pillanat emlékeztet csókodra,
    De most nincs más, csak egy törött üveg, ezzel felvágom az eremet
    És vérrel írom alá Neked ezt a búcsúlevelet!

Vérrel írom alá Neked ezt a búcsúlevelet,
    Lassan csorog rá a papírra, az életem gyors lepereg,
    Fájdalmas óráknak élem meg a tovatűnő perceket.
    A toll kicsúszik a kezemből, többé már nem serceg.
    Minden emlékemmel két kezem között vérbe fagyva heverek,
    De már megérte, ha csak egyszer is szíven talán pár sorom,
    Talán megérted, hogy a bitófát csak önmagamnak ácsolom,
    Te meg csak kirúgod a széket amin, lábujjhegyen ácsorgom.
    Csak szerettem volna visszahozni újra a szép képeket,
    Látni akartam ismét szemedben a fényeket,
    De Te csak alázz, gyalázz, taposs el, mint egy undorító férget!
    De én még az utolsó szavaimmal kiadom ezt a mérget!
    Szeretlek, megőrülök, de nem fogod fel soha már,
    Nélküled kínok száza, álmatlan éjszakák sora vár,
    Most úgy megyek el, hogy az életemben nem maradt több vigasz,
    Mert tudom, ha valaha meghallod a nevem, azt kérdezed: ki az?

Refr.:
    Csak ez a levél marad utánam, de ez őszinte és igaz.
    Mikor ezt olvasod azt mutatom, hogy az emlékedet ellököm,
    Pedig velem marad mindaddig, amíg magamat felkötöm!
    Egy szomorú dallamot játszik a hallban a zongora,
    Ez a lágy mézédes pillanat emlékeztet csókodra,
    De most nincs más, csak egy törött üveg, ezzel felvágom az eremet
    És vérrel írom alá Neked ezt a búcsúlevelet!

Most már sírok a képeken, amiken eddig Veled nevettem,
    Most már a polcomról levettem minden emléket, amit szerettem.
    Most írom, amíg bírom a szánalmas utolsó levelem,
    De őszintén! Ez Neked csak egy szó csupán, akárcsak a szerelem.
    Pedig érted meghalnék mindig, ha tudnám, hogy volna mért,
    Tegnap sírtam, ma sírok és sírni fogok a holnapért.
    Mindig is a kacérság volt a szemedben, de nem vettem komolyan,
    A kedved ide-oda csapongó volt, hol ilyen, hol olyan,
    Olyan felelőtlenül dobtál el egyik napról a másikra,
    Akár egy hamvadó cigarettát a zöldellő pázsitra.
    De Téged nem érdekel, amit érzek, mert az önzőséged elvakít,
    Minden köteléket elvágtál, ami tőlem elszakít.
    Eltaszítanám az életem, ha ehhez elég bátor lennék,
    De csak a gondolattal játszom, hogy a tollal olyat tennék,
    Hogy mielőtt befejezem ezt a levelet előtte átszúrnám a gigám,
    És így megszűnnének az érzéseim és vele minden hibám!
    De nem! Továbblépve megőrzöm örökké a nevedet,
    És talán Tejis rájössz ki vagyok, ha olvasod ezt a levelet.

• PrasCo
    Tudod, szerintem pedig az a szánalom, hogy valaki egy, az emberi felfogóképességet a dolgok jelenlegi állása szerint messze, a fantáziát pedig valószínűsíthetően "csak" egyszerűen túlhaladó kérdésben kvázi-kijelentéseket tesz, és megmondja, mi szánalom, és mi nem az. EZ az ostoba bölcselkedés.

A csodákban pedig igazad van; csak éppen nem ugyanazokat a csodákat keressük. Hogy én miféléket keresek, az meg itt offtopic.
  • gebana
    Arra gondoltatok már, hogy mivan ha már halottak vagytok? Csak a halál előtti kis 2 másodperces filmecskét élitek meg, de normál sebességgel, újraélve mindent, amit akkor 2 másodpercnek fognak fel? :D
  • gebana
    meg a lélekhez visszatérve, aez is csak kitaláció, akkortól mikor a "ne az eszeddel, hanem a sziveddel" lásd létrejött, mert azthitték, ott lakik a lélek, mert ugye ha kiszedik meghalsz :D
    még ma is a babonák, hiedelmek elterjesztőinek a sarját szívjuk :@
  • gebana
    hát a miénk lusta és dörgi volt :D de ez a házi :D az oroszlán meg perszehogy ösztönlény, öl, fentart, de ők is ugyanúgy dörgölőznek, dorombolnak, ala macska :D
  • Wescone
    Csakhogy az a macska tudtommal inkább vadászni meg enni szeret.
  • gebana
    XD má :D

aranyos :D

de macsaka, minden macska szeret dörgizni. ott meg a rácson kívül máshoz nemtud :D lolmá, ez nem támadt fel, senem változott vízzé meg semmi hasonló :D

ismerős az idézet, jófilm volt, de nem ad értelmet az életnek :D
  • Wescone
    Ezt gondold újra.
  • Wescone
    Minden nap történnek csodák csak képtelenek vagyunk észrevenni őket annyira elvagyunk a magunk szánalmas kis gondjaival.

#3203 video - nem elég csoda?
  • Wescone
    Az elfolytott dolgok csak mérgesednek. Levezetni kell a feszültséget nem elfolytani.
  • Wescone
  • Wescone
    Mert a hitvallás -ha tetszik ha nem- jelen van mindenki életében.
  • Wescone
    Tudod, ha ismernénk ezt az erőt és az akaratát pontosan azt tennénk amit elvár tölünk. Tulajdonképpen csak bábok volnánk egy szinpadon melyek más erők hatására mozognak. Ez az erő talán azt akarja, hogy saját erőnkböl érjünk el bizonyos dolgokat és ezáltal fejlödjünk. Persze le is teszteli néhá az elszántságunkat, lelkierönket, de bármi történik is velünk az "úton" mindig fel kell állnunk és tovább kell mennünk.
  • gebana
    én se lélekben, se szellemben nem hiszek. mert vannak a dilisek, őnekik milyen a szellemük? akik s_arni sen tudnak kimenni mert magkról sem tudnak azoknak milyen a lelke? vagy akik halva születnek, ők meg vékkép nem tehetők se lélekileg, se mennyvagypokolilag sehova, mert nem "léteztek".

sőt, ha valaki baleset miatt lesz agyilak rokkant akkor annak a lelkével mivan?

minden csak az agytól függ, az a "lelkünk" és mivel az csak fizika meg kémia, ezért nincs szellem.

szerintem :P :D

hiddel rosszab lenne ha nemlennél, mert kevesebb állásponz, hit-tévhit ütközne ;)
  • gebana
    ha lenne, minden 1 csapásra megváltozna ^^

de ha csak abból indulunk ki hogy a benszülöttek isten ként tisztelték az első látott repülöket, akkor még örülhetünk is hogy a 2000 évvel ezelőttiek legalább emberszerű lényt találtak ki :D

meg a szent tehenek asszem indiában XD ne röhögtessenek már XD
  • patiang
    Azért "tök jó", hogy szinte minden hasonló topic a vallásosság felé hajlik el.
  • grizzly21
    en egyebkent hivo vagyok azt hiszem, templomban nem voltam nagyon hosszu ideje, mert szerintem nem ott dolnek el a dolgok. persze nem baj ha valaki hivo es elmegy, de engem kifejezetten idegesitettek azok az emberek akik ottvannak es tudom roluk hogy nem hivokent elnek..ellenben csomo rendes embert ismerek akik nem vallasosak.
    Az a durva hogy K sok mindent tudnak mar a fizikusok meg tudosok, de erre az egyetlen kerdesre senki se tud hozzaszolni se, pedig az egesz ertelme ez:)) es ez kicsit elgondolkodtato. volt egy ido regen amikor azon gondolkoztam el, hogy mi van ha nem alakul ki a Fold, nincs emberiseg es mondjuk semmilyen mas organizmus sem? Csak ugy allna minden uresen..az emberek eletuket elik le ugy hogy egy ilyen alapveto kerdes nem is erdekli oket, eleg fura
  • Balumann
    Nem tudom elképzelni.
    Megint csak kérdések: Ki? miért tennék próbára a hitünket? ők miért és hogyan "alakultak ki"? Hol vannak? Nekik mi az értelmük?
    Na meg nem függnek össze a dolgok az életben.
  • Wescone
    Ne feledje senki, hogy ahogy a fizika törvényei hatással van a testre úgy meglehet, hogy létezik egy erő mely a lélekre, a szellemre van hatással.
    Ezt korábban akartam irni csak elszállt a kapcsolat.
    Tudom, hogy egyesek arra gondolnak most; kár, hogy helyreállt, de idővel bele fogtok törődni abba, hogy újra itt vagyok.
  • grizzly21
    de viszont felmerul a kerdes hogy mi alapjan jut valakinek ilyen teszt ? ha van valami nagyobb ero ami iranyitja az eletet akkor biztos hogy nem igazsagtalan..
  • Wescone
    Helyesen látod a dolgot.
  • Wescone
    Mi van akkor ha az élet tulajdonképpen egy teszt amely a hitünket teszi nap mint nap próbára? Én nem vagyok meggyőződve, hogy az általunk ismert létforma volna a lényeg mindamellett, hogy sokan azt hangoztatják; csak egyszer élünk.
    Nekem ez a kijelentés nem egyéb mint ostoba bölcselkedés és valamilyen szinten szánom azt aki képes ezt hirdetni.
    Mi van ha épp a szerencsétlenség által tettetett próbára a hite? Ha igy van elbukott a vizsgán.
  • Balumann
    És isten életének mi értelme? :D
  • grizzly21
    az Eg veled - angolul Keep the faith ben is volt egy jo jelenet (ami egy vigjatek alapjaban de vannak benne ertelmes dolgok is), amikor Edward Norton elmondja a pap felettesenek, hogy o gondolkodas nelkul otthagyta volna az egyhazat ha a csaj szereti
    ez meg a jobb eset mint amikor az ember ugy 'elvileg' vallasos, de amikor tenyleg megtortenik amire nem szamit akkor rogton kiderul az ellenkezoje
  • grizzly21
    ez igaz, es konnyu igy mondani, de szerintem nincs a vilagon osszesen 12 ember aki vallasos ha ilyen szigoruan vesszuk a "definiciot".
  • grizzly21
    bocs felreolvastam:)
  • gebana
    a növényeknek sincs semmi értelme :D sem "életüknek" :D