Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A
Vagy nemlétezõnek tartja
A délibábszerû világot;
S a balga nem szabadul.
Hogyan lehetne valóságos a világ, amely múltat,
Jövõt s jelent meghaladó természetével
Nem múlik el, nem jön el,
S egy pillanatra sem áll?
Ha örök változás van, hogyan létezhet
Nem pillanatnyi dolog?
Ha viszont nincs változás,
Hogyan lesz valami valóban más? (-értsd lélek, tudat)
A halmazok nem az én, s nincsenek is benne.
Az én nincs benne azokban, de nélkülük sincs.
A halmazok és az én nem keverednek, mint tûz és tüzelõ,
Így hát az én hogyan is létezhet?
Ha megismervén a valóság természetét,
Végül nem bizonyul létezõnek az,
Amit korábban a nemtudás képzelt,
Akkor hogyan is lehetne nemlétezõ?"
A válogatott idézetek Nagárdzsuna Drágakõfüzérébõl vannak.
Ez talán a jogacara esszenciája. Nehezen érthetõ, de remélem érdemes gondolatébresztõ.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Walk the Talk.
Mint már említettem, létezik oly teória melyben a létünk rezgések összesége. Létünkre az egész ûrt értem. Most, hogy abból mi mit érzékelünk /akár mûszerekkel is/, átvitt értelemben "materializmus". Most remélem nem értesz félre. Minden többi dolog magyarázatra szorul, mely, vagy fedi az igazat, vagy sem. Az, hogy a betûk pötyögése közben az jár az eszemben, Te mit fogsz válaszolni, az is egyfajta rezgés, mely a világegyetem része. A húrelmélet szerint az egész mindenség szõröstül-bõröstül háromféle húr kombinációja. És hajlok erre, bár lehet, hogy csak részigazság. Talán egyfajta bizonyíték erre, hogy a genetikai térképünk négy genom kombinációja, és milyen komplex, bonyolult teremtmények vagyunk.
Walk the Talk.
A gondolat vízre gyakorolt hatása tehát terosdfd elképzelése szerint is magyarázhat, agyhullámok vízre fejtett hatásakét, ami viszont nagyon is materializmus.
Jézus csodái elsõsorban az ember akkori/mostani tudatára hatottak, a hatás eszöze volt az anyagi világban bemutatott csoda, ráadásul mindegyik csodájának mély, szimbolikus értelme is volt/van. Az igazi csoda a tudat átalakulása és nem az anyagé.
Namost, ádáz tiltakozásom a Masutu-féle hoax Jézus tetteivel való összehasonlítása ellen szólt.
Elveszik a lényeg, ha csak az anyagi világ változásai szerint magyarázzuk pl Jézus tetteit.
Tehát:
"Már bocs de Jézus nem ezt tette"!
már bocs de Jézus nem ezt tette? Hiszen halat meg bort varázsolt elõ a semmibol, meggyogyitott embereket.... Ezt hogy tette? Most jános pál pápát szentté akarják avatni...hm... õ a csodáit hogy tette? (már ha hiszel benne)
A tibeti szerzetesek hogy meditálnak a hegyi barlangokban ugy hogy nem fagynak meg vizeslepedovel a hátukon? Nyilván a tudatuk hatással van az anyagi világra a testukre....
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Énsem azt mondom hogy hiszek x lényben és ezért nem vagyok materalista, mellesleg Isten nem egy x lény, nem egy személy....
És igenis HÉTKÖZNAPI 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Amirõl viszont én beszélek az az, hogy ez az egész nem olyan egyszerû, hogy azt mondom "van isten, van szellem" és "hiszek x lényben" és máris megszabadultam a materialista szemlélettõl.
Amirõl beszélek az az, hogy a legszentebb-legszellemibb dolog is sárrá-földivé válik ha nem megfelelõ a kehely, amelyben megjelenik. Kehely=tudat.
Ha a "tudat hatásának" magyarázatakor vízfagyasztásra hivatkozol, abból azt a következtetést vonjuk le, hogy még van mit csiszolni a szemléleteden, még ha te azt is állítod, hogy nem vagy materialista.
A kvantumfizika pl nem hit kérdése, hétköznapi logikus gondokodással beláthatóak az igazságai.
Istennek viszont épp az a lényege, hogy NEM HÉTKÖZNAPI vagyis ugyanazzal a gondolkodással csupán dogmatikusan lehetne magyarázkodni. Ezt Einstein is tudta, gyönyörûen írt róla és egyszer frappánsan annyit mondott:
A tudomány jelentését illetõen mindenki egyetért, vallással kapcsolatban viszont szinte senki se ért egyet.
Na, látod ezért vitatkozok én veled:-)
Mivel te is tulzottan felcimkézel mident és eloitélettel állsz hozzá akár ahhoz a témához amirol eddig szo volt, ezért nem érted mirol irtam eddig, és hogy hogyan is passzol a tudomány által leirt világ bele egy lelki világba, ahol minden rajtad mulik, a tudatodon.... ahol ha a földre teszek egy deszkát ezerszer átmész rajta azonban ha azt a deszkát egy szakadék fölé teszem már nem biztos... mi változott?
Egyébként ilyenkor értem meg miért mondja azt minden mester Oshotol kezdve prabhupadan át a dalai lámáig hogy nem kell beleavatkozni senkinek a fejlõdésébe, majd idovel rájön, járja mindenki az utját, ne erõltess senkire semmit.... hát ezért.... <#vigyor2>#vigyor2>
szép napot!
komolyan nem vágod hogy azért mert hiszek a kvantumfizikában még hihetek Istenben is?
Nagyon korlátolt vagy már ne haragudj, de nekem bizonygatod hogy materalista vagyok, szembe röhögne minden ismerõsom ha ezt hallaná 😊
Nem pont azt magyarázom hogy nem csak anyag van hanem tudat? ÉS a tudatod 100% irányitásával hatással vagy midenre? Nem errõl szol minden keleti filozofia? Nem arrol szol a biblia hogy ha hiszel akkor minden megvalosulhat?
Einstein most akkor hivo vagy materalista?
nagyon fáraszto vagy mert nem érted mit szeretnék, és nagyon cimkékben gondolkozol.... ha kimondom hogy anyag akkor már materalista vagyok, ha viszont kimondom hogy szellem akkor már hivo vagyok? Egésézben porbáld már meg értelmezni amit irok.... vagy olvass vissza kicsit.....
Kérlek! Megtettem, hiszen a wikipedia korában ez igazán egyszerû.
Tudod mi derült ki?
Ezek a tudósok egyetemre jártak, vizsgáztak, horribile dictu házi feladatot írtak és mûveikre ezrek hivatkoznak a mai napig.
Nyertél, nem tudom megcáfolni a mûveiket mert fontos és lényeges gondolatok, melyek a világot megérteni segítik.
Sajnos Masutu "vízfagyasztó" Emotóról nem lehet elmondani semmi ilyesmit ergo:
Nem járt egyetemre, nem vizsgázott, nem írt házifeladatot és ami a legfõbb kísérleteit illeti, nem sikerült senkinek megismételni ám cáfolni hihetetlen sokan cáfolták.
Ahogy sz4bolcs mondja, attól, hogy olyanról tudsz, ami nem látható pl kvantumenergia, attól még materialista vagy. Nem újabb és újabb hordozóit kell megtalálni a gondolkodásnak (ezt teszi Héjjas István is) hanem új minõségként kellene megragadni ezt a teremtõ erõt. Ehhez viszont tudatszint emelkedésre van szükség.
Patiang:
Annak ellenére, hogy a "materializmus" szót teljesen rosszul használod értem mit mondasz. Mit szólsz egy olyan kijelentéshez, hogy "az anyag egy fogalom és ekként merülhet csak fel az emberi tudatban"?
A materializmus egyébként az abban való naív hit, hogy csak anyag létezik. Nincs se tudat, se lélek, se gondolkodás csak fizikai-kémiai-kvantumenergetikai(na itt csúszol el Tikal) folyamatok.
Az olyan dolgokról írtam, amik nem közvetlen tapasztalhatók, mégis absztrakció által a tudat tárgyát képezhetik. Mûszeres megfigyelések, stb. Ez még mindig nem esik kivül a materializmuson.
kezdheted Einstein, Podolsky, Rosen és Jung egyetemi végzettségének felkutatásával....
de hát a CERN szerint létezik a fénynél gyorsabb kapcsolat is, de hát az csak egy gagyi hely... persze most azt fogod kérdezni mi koze ennek a gondolkodáshoz és az anyaghoz....ezért olvasd el többször is....
de gondolom ezt meg a cikk iroja találta ki...hisz ha ez igaz lenne ez menne a Fokuszban meg az Aktivban is 😊
nyilván nem fogunk dulore jutni, ezek nehéz dolgok, nehéz elhinni hogy hatással vagy az életedre 😊
"Istenem, ha ilyen egyszerû lenne ez a gondolkodás-anyag-ügy talán szebb lett volna a világ. "
mivel nem ilyen egyszeru azért tartunk itt, szép uj világ, vásárolj vásárolj a pénz a minden, az vagy amid van, hajrá 😊
Én személy szerint már megéltem olyan dolgot melyet csak elméletekkel tudnák megmagyarázni, melyek igazságtartalma többesélyes.
Walk the Talk.
<#wow1>#wow1><#nemtudom>#nemtudom>
"Mi az élet értelme?" Azt hiszem, hogy ahány embert kérdezel, a válasz annnyiféle lesz. Én a materializmust túlságosan leegyszerûsítve érzem. Mert ugye nekünk az a materializmus, melyet érzékszerveinkkel direkte érzékelünk. Minden más a "szellemi" világhoz tartozik. Leegyszerûsítve a mi látásunk ettõl-eddig terjed. Az összes többi kérdéses. És ezt az evulúciónak köszönhetjük, mert nem volt rá szükségünk. Pl az állatok, melyek sokkal szélesebb sprektumban érzékelnek, nekik az materializmus.
A vallások többsége ezt az embereknél beszûkült érzékelést használta fel.
Walk the Talk.
http://www.mauinews.com/story.aspx?id=16702
...és ez csak egy link a sok közül de itt is kiderül, hogy "Dr." Masutu Emoto, az idézett japán tudósod valamiért Indiában vette a diplomáját max 500, de lehet h csak 350 dollárért és azért nem foglalkozik, vele senki mert ilyen hülyékkel nem szoktak sokáig foglalkozni.
Istenem, ha ilyen egyszerû lenne ez a gondolkodás-anyag-ügy talán szebb lett volna a világ.
De nem ilyen egyszerû.
Ennek az álkísérletnek pl semmi köze a gondolkodáshoz.
Juj!
Walk the Talk.
errol irkáltam tegnap, van egy pár link, nézd meg
"
"nem tudom, mik a tudat dolgai?"
És ez így hogy?
"
ezt kérdem én is, mit nem értesz?
nem tudom mik a tudati dolgok, kérdezem szabolcsot 😊
NEM.
"nem tudom, mik a tudat dolgai?"
És ez így hogy?
Erre a "tudományos" vízenjárásra azért kíváncsi lennék, most tényleg, nem hallottam róla.
de mivel itt én vagyok a legnagyobb materalista aki nem hisz sem lélekben sem Istenben semmiben csak az anyagban inkább nem is mondok semmit 😄
keresztény vagy, igaz zero? <#vigyor1>#vigyor1>
na jo hagyjuk abba 😄DD
Kifejtenéd, miért gondolod, hogy én belebonyolódtam valamibe?
Walk the Talk.
A materializmuson nem a tudományos gondolkodást értem hanem egy szemléletet, amely még a magát legszellemibb embernek tartónál is felbukkan. Például ha az angyalok realitását energiamezõkben keresi.
Nem azt mondom hogy nincsenen angyalok, hanem azt, hogy sátáni az a megközelítés, amely rezgéssé redukálja a szentséget.
Van olyan, aki ránéz Yehudi Menuhin kezére és nem elhiszi hanem tudja és átéli a szellemet. Hallja.
Van olyan, akinek szüksége van az energia szimbólumára, hogy megértse a viszonyt.
Van olyan, aki elmegy Rómába, ránéz a Pietára és õ maga lesz a viszony, megérti, hogy a szubsztancia a jel, a jelentés viszont az, amit kifejez, ami nem materiális, ami az igazi gondolkozás.
A félmondatok félreértése féligazságokban való hithez vezet!
Félreértettél valamit és a magukat spiritualis szemléletûnek hazudó ezó-arcok is sajnos. Nem veszed észre, hogy éppen azt állítom, hogy TE VAGY A MATERIALISTA és, hogy rossz helyen keresed a szellemet. A japán csávó szintén materialista és BB ha kevésbé is, de az. Szóval, nem azt mondtam, hogy nem hat a gondolkodás anyagra, csak nem úgy, illetve nem az a lényeges hatása, hogy (esetleg) vizet tud mozgatni. Hiszen maga a vízmozgatós kísérlet minden eleme, az összefüggései és a következtetsések mind a fogalmi gondolkodásban zajlanak! Éppen, hogy én tulajdonítok óriási jelentõséget a gondolkodás szubsztancianélküliségének, míg azok, akik energiaként képzelik el egyszerûen félreértik azt, amivel megérthetnék magát az energia természetét is megérthetnék pl. Einstein pl erre képes volt, de BB meg a romantikus japán álmodozónk nem.
Tehát: az állítás (gondolkodás hat az anyagra)önmagában nem naív, sõt akár rendben is lenne, de egy "naív megközelítés" miatt nevetségessé válik maga az állítás is.
Raktározó tudat
Realizmus