Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gebana
üres a daráló(?) 😞

\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain

tegnap halottam a rádióban, hogy USA-ban megszûnt a katonai alkalmatlanság intézménye.
Hát kissé fura......

Walk the Talk.

hát nem, mert egy síma elpalántázás 200-300 ezer

Walk the Talk.

sz4bolcs
Létezik az ember. Léteznek az õt befolyásoló körülmények.
Viszont annyira szubjektív, hogy mi tartozik az emberhez, és mi a körülményekhez, hogy nem lehet elválasztó határvonalat húzni a kettõ közé.
Illetve ha mégis el akarjuk választani a kettõt, akkor az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy önkényesen pontosan meghatározzuk mindkettõ halmazát, mi tartozik az egyikbe, mi a másikba. Ez viszont annyira szubjektív lesz, hogy igazából nincs sok értelme vitázni rajta ki mit tart egyiknek vagy másiknak.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Na'm. Én pszichopata szocmunkás vagyok.

gebana
nem szabad öngyilkoni. én legalábbis erre jutottam 😄 mert mit gondolnak a családodról akkor, meg nekik is csak keserûséget okozol, a temetés sincs ingyen meg biztos van még más is.
nameg a fulladásos halál nem a legjobbak között van 😄 listámon a tûzhalál után a 2. legrosszabb 😄 inkább ugorni kell, esetleg "vonatozni" 😄

ha minden kötél szakad, nincs kiugrási lehetõség, szerintem még mindig jobb katonának menni mint otthon fa*zt lógatni. amerika egyes részein ez "természetes" dolog (sajnos).

\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain

s ha mindez nem megy, kötél vesz, és lógat fel

amúgy a bróker egy krva jó ötlet!!!!!!!!!!!!!!!

Walk the Talk.

gebana
80%-ra nem emlékszek, de mi azt tanultuk pszi órán hogy a gének a meghatározóbbak. elsõ példának az apszolult zenei hallást hozták, ami magyarázza is.
meg van 80-as iq-d és otthon nyomnak elõre hogy legyél építészmérnök vagy nemtom és igen kicsi az esélye, mert lehet ha megsszakadsz sem tudsz eljutni oda.

de biztos van másik oldalról is példa 😄

gebana
ház elad és akkor a suli városában bérelsz lakást a maradékot pedig vagy brókerre bízod vagy beteszed bankba 😊

No jól összekeveredet az "írásom".
Így a helyes:
"Szerintem nincs lehetetlen, csak tehetetlen"
Nem akarom túl filózni a dolgot, mert a gyökerek oly mélyek, és szerteágazóak, hogy megoldásuk nem a mi feladatunk.
Egyszerûen:
KMo.-on születtem, marha szegény családban, akik egy olyan faluban laknak, ahol a munkanélküliség 80-90%-os. Van egy tök nehezen felépített, mostani árban számítva 10 mill-t érõ házam. Az életem célja, hogy tanulni szeretnék vmi egyetemen, avagy máshol dolgozni becsületesen.
Megoldás: eladom a házam, ha van rá vevõ, és veszek a jobb helyen érte egy jókora nagy szart.

Pesten születtem, szegény családban. Munkahelyek sokasága, egyetemek helyben, lakást sem kell vennem, habár alagsorban lakom sötöbö.
Életem célja: tanulás, aránylag frankó munkahely és a többi. Vért izzadva is, de van lehetõségem.
Nos mi az élet értelme?!
1sõ eset: ne lógjon ki a fütyi. Már az is valami!!!!!!!

2dik eset: netán még kocsim is lehet.

És akkor még nem szóltam a többi hatásról.

Walk the Talk.

"Szerintem nincs lehetetlen, csak tehetetlen"
Nem akarom túl filózni a dolgot, mert a gyökerek oly mélyek, és szerteágazóak, hogy megoldásuk nem a mi feladatunk.
Egyszerûen:
KMo.-on születtem, marha szegény családban, akik egy olyan faluban laknak, ahol a munkanélküliség 80-90%-os. Van egy tök nehezen felépített, mostani árban számítva 10 mill-t érõ házam. Az életem célja, hogy tanulni szeretnék vmi egyetemen, avagy máshol dolgozni becsületesen.
Megoldás: eladom a házam, ha van rá vevõ, és veszek a jobb helyen érte egy jókora nagy szart.
Életem célja: tanulás, aránylag frankó munkahely és a többi. Vért izzadva is, de van lehetõségem.

Nos mi az értelme?!
1sõ eset: ne lógjon ki a fütyi. Már az is valami!!!!!!!

2dik eset: netán még kocsim is lehet.

És akkor még nem szóltam a többi hatásról.

Pesten születtem, szegény családban. Munkahelyek sokasága, egyetemek helyben, lakást sem kell vennem, habár alagsorban lakom sötöbö.
Életem célja

Walk the Talk.

Aquir
A genetika egyenesen a körülményektõl függ(!)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
ti mindketten a TKBFre jártok?

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
akkor nem értem mit írsz. amikor azt írtad hogy a barátod szerint nem nagyon lehet megkülönböztetni az embert a körülményektõl akkor ez úgy jön le hogy az ember is a körülmények közé tartozik.

"alapfeltevés: van én, vannak körülmények.
Nem pedig én=körülmények. Még én sem ezt írtam."

Ekkor meg mintha azt írtad volna hogy az az elgondolás hogy vagyok én és a körülmények amik körülvesznek, vagyis különbözünk, tehát nem a körülményekhez tartozunk?

sz4bolcs
Ezt a 80%-ot nem tudom, honnan veszed. Fejlõdéslélektan az meg biztos valami hókusz-pókusz. 😊
Szerintem még megközelítõleg sem lehet megsaccolni, mekkora százalékban felelõs a genetika, és mennyiben a más körülmények a személyiségér.
Még akkor sem, ha konkrétan meghatározzuk, mi is az a személyiség. Amúgy ez lenne az elsõ, ha már személyiségrõl beszélünk.

Elég csak belegondolni, hogy az idegrendszer fejlõdését mennyi tényezõ befolyásolja születés elõtt és után, máris kétséges ez a 80%, vagy az, hogy lehet százalékban mérni.

Fantomlovag
A gének, és a körülmények, persze... A gének a sokkal fontosabbak!

Don\'t take anything for granted. (Ne tekints semmit magától értetődőnek.)

Fantomlovag
Elavult nézet. A személyiség 80%-a a genetikai állományal jön létre. Csiszolódik igen, de a genetika a meghatározó!

Fantomlovag
Én ebben nem hiszek. Szerintem nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Van ahonnan pokoli nehéz, igen. De szerintem munka, munka, munka. Ez a kulcs. Teszem hozzá, egyik barátom pár napja közölte, hogy kinõttem a Sztahanovizmus fogalmát.

Fantomlovag
Nem is maga a Madjamaka filozófia rendszer a zavaros elsõsorban, hanem a drága jó tanárnõ magyarázata. De héj. Majd vizsgán eldönti, hogy mennyire tetszik neki, az én szóhasználatom, vagy mennyire nem.

A kettõsség, egyébbként mindenben ott van. De a Nagy Sándor módszer a legjobb. Egyeteln tudatmozdulattal átvágható az egész. Csak nem teszik.

sz4bolcs
nem erre gondolok.
alapfeltevés: van én, vannak körülmények.
Nem pedig én=körülmények. Még én sem ezt írtam.

Aquir
gondolhatnék itt arra hogy ha teszetosza lennél vagy lusta, stb, ami mint mondtam a körülményektõl is függ (részben pl. hogy milyen géneket örököltél, amirõl nem te tehetsz, de meghatározóak is), és nem pedig ilyen határozott, akkor nem lenne olyan jó a helyzeted esetleg mint most.

Aquir
ez igaz, de hogy te mennyire tudsz ellene tenni, csak a környezet által létrehozott helyzet után teheted meg (szélsõséges példa: ha te súlyosan értelmi fogyatékosan jössz a világra meg van kötve a kezed, mert nem tudsz ellene tenni, vagyis az hogy miket tudsz csinálni az életben valamennyire mindig predesztinálja a körülmények hada, ha nem születsz hitlernek, akkor esélyed se lesz embertömegeket ölni, de attól még szabadon mást is csinálhatsz, amit a körülmények megengednek)

egyébként a személyiség kialakulása is a körülményektõl függ, innentõl fogva részben ezen múlik hogy miket és hogyan akarsz majd az életben tenni

Aquir
Ezt a Globális Környezeti Kérdések címû a szigorlatunkba is beleszámító kurzusunkon tanultuk. Másrészt az órák anyaga megvolt könyvben Globális környezeti problémák címen, amely témáinak a 80%-a ezek a diákon vannak rajta: az említett sorokat az elsõ dián találod meg, azon belül a Globalizáció és Világgazdaság alatti Nemzetek feletti vállalatok résznél

Aquir
tehát hogy mi is körülmény vagyuk erre érted ugye. Ez így is van, mi is a világhoz tartozunk, csak az alap viszonyítási középpont minden ember számára alapvetõen önmaga.

gebana
erre tudok rímet <#fogmosas>
"BAnn ide"

http://perfectworld.revolution-world.com Perfect World online

sz4bolcs
Meg aztán van, hogy valaki egész életében keményen próbálkozik -nem jön össze, van, akinek csak szerencséje van, miközben alig tett érte valamit, és neki sikerül. Fél lábbal nehezebb elfutni a farkas elöl, mint kettõvel, mégis lehet, hogy a kétlábú botlik meg, és marad ott.

Alapjában igazad van. De, túl leegyszerûsíted a dolgot.
Mert igenis van olyan "hely" ahonnan még pokoli nehéz munkával sem tudsz kitörni.

Walk the Talk.

sz4bolcs

gebana
mi ez a madjamaka? felkeltetted a figyelmem 😄 lehet valahol olvasni? mert google besült 😄

sz4bolcs
A csillagokkal csak valamiféle együttállásra céloztam, én sem hiszek az asztrológiában.
Az meg, hogy ki a zseni -önmagában is kétséges (ha csak nem Einsteinrõl, vagy Mozartról van szó😊). A kognitív folyamatokat szerintem éppen úgy befolyásolja a környezet, mint a nem környezet. Ehhez sem kell nagy filozófusnak lenni, az ember nem magát eszi meg, amikor bevesz mondjuk egy tudatmódosító szert, vagy ledönt egy kávét, vagy megnéz egy szép festményt, vagy megérinti a karját valaki, vagy egy szép nõt lát, eszik egy jó kaját.
Ha hagyjuk is a madjamakát, akkor is megnézed a szociológiát, vagy bármi emberekkel foglalkozó tudományt, ott is vég nélküli viták folynak arról, hogy milyen körülmények, és mennyiben határozzák meg az embert. Szóval ne hidd, hogy ott nincs ekkora zavar.
Pl.: hogy van-e cigánybûnözés. Én elképzelhetetlennek tartom, hogy bárki, aki kritikus ember, ne érezné ezeknek a dolgoknak a kettõsségét.
És akkor Durkheim cimkézéselméletérõl nem is beszéltünk.
Ugyanaz a konfliktus, mint a madjamakában. Aki egyszer megérezte, hogy kettõsségben él, az soha többé nem fog nyugodni, egyre jobban fog szenvedni, amég meg nem találja a kulcsot. El lehet nyomni, lehet földelni, létrejöhet regresszió, amitõl idõlegesen visszaáll az egyik véglet szintjére, de mindig szembe találja magát egy olyan problémával, amit azon a szinten képtelen megoldani.
Ezeknek a fényében írom, hogy a madjamaka filozófia nem zavaros, teljesen érthetõ, viszont borzasztó kellemetlen, az átlag felkészülés nélkül nem képes huzamosabb ideig elviselni a tudatában, mert begolyózik, vagy ha már annyira nem bírja a nyomást -regressziója lesz, visszaesik az egyik végletbe, legyen az a materializmus, vagy a megvilágosodott attitûd.

Fantomlovag
Fehér Juditot hagyuk kicsit. Nem vagyunk túl jóban az utóbbi idõben. Én személy szerint nem élvezem az óráit. De ízlések és pofonok. Multkor is, kérdezett valamit órán, megmondtam, azt mondta roszul mondtam, aztán félórában bebizonyította hogy igazam volt...

A csillagoknak pedig elég kevés köze van a kognitív folyamatokhoz. Egy zseni, rosz napján (amit én nem csillagokkal magyaráznék, de van aki igen) is zseni marad.

Egyébbként is zavaros a madjamaka filozófia. Vagy akkor minden szó után írd ki, hogy hétköznapi, vagy végsõ szinten használod. Ha ezt nem teszed, belekeveredünk, mint õk maguk tették, párszáz éve. 😄

sz4bolcs
Az, hogy nem lehet valamit megkülönböztetni nem jelenti azt, hogy megkülönböztetem, aztán egyenlõségjelet teszek közéjük.

Szerintem ez nagyon egyszerûen megérthetõ, és meg is érti valaki, amikor éppen olyan a csillagok együttállása, nem függ semmiféle elhatározástól.

<#nezze> Fehér Judit

Fantomlovag
Azért téves szerintem az elgondolás, mert cáfolja a történelem. Ha igaz lenne, és ember = körülmény, soha nem lett volna vége már a kõkornak sem. Pont azért lett vége, mert fejlõdni vágytunk, kitörni abból ami van, újat látni, felfedezni, kipróbálni. Jobbat, szebbet alkotni, építeni. Ez a hajtóerõnk. Persze ez mindíg csak kevesekben van meg, de akiben megvan, csodákra képes.

Fantomlovag
Volt, és van benne részem! Kutya keményen melóztam, hogy elérjem azt ahol most tartok, és még nem végeztem. Nem adom fel, nem pihenek. Sok? Igen. Nehéz? Igen. Megéri? Igen! Nem fogok a mocsárban ülve sajnálni magam. Inkább használom a lehetõ legjobban amim van, és lehetõségeket teremtek magamnak. Nem várom õket, kutya kemény munkával, kijárom!

Fantomlovag
Szintúgy. Bármelyik helyröl van kitörési lehetõség. Munka kérdése. Pontos, aprólékos leírást írni, hogy hogyan fölösleges lenne, de ha az ember elég energiát fektet bele, bárhonnan feltörhet. Olvassák a történelmet uraim! Számtalan példa van rá!

Fantomlovag
Nem értek egyet. Valaki a körülményei ellen is cselekedhet, ha nem akar benne ragadni.

gebana
emberi -vese -szív -máj XD

sz4bolcs
"(1999-ben például a déli félteke szegény országai adósságszolgálatként, törlesztésként és kamatként 250 milliárd dollárt fizettek a gazdag északi országok bankjainak, fejlesztési segélyként pedig 32 milliárd dollárt kaptak tõlük.)"

-ez érdekelne bõvebben, hol olvastad? Az is érdekelne, miben fizetnek, mert hogy pénzben, vagy produktummal nem, az biztos.

sz4bolcs
Igazából nem is lényeges.

sz4bolcs
Aquir; Fantomlovag:
Tegnap egy barátommal folytatott beszélgetés során elõjött az örökzöld téma: Azt mondta, igazából nem is nagyon hisz abban, hogy meg lehetne különböztetni magát az embert, és a körülményeket. Csak hajlamosak vagyunk magunkat más dolgoktól függetlennek gondolni, elhatárolni, leválasztani, megkülönböztetni.

gebana
lol ez szép. akkorhát érdek.

az un segélyprogram tök jó üzlet😞

Walk the Talk.

Aquir
k

Bocsi.
Rossz volt a cimzés😊)

Walk the Talk.

Aquir
Hát az meg még tök jó emellett hogy a globalizáció úgy folyik, hogy a legszegényebb országok támogatják pénzzel a leggazdagabbakat (1999-ben például a déli félteke szegény országai adósságszolgálatként, törlesztésként és kamatként 250 milliárd dollárt fizettek a gazdag északi országok bankjainak, fejlesztési segélyként pedig 32 milliárd dollárt kaptak tõlük.)

Aquir
nekem írtad, vagy annak akartad aki írta? Ha nekem, akkor üzenem hogy korábban már írtam ezeket illetõen

egy alapítványi suliba nem származás alapján nyerhetõ hely

így tehát sztem ez nem rasszizmus

Walk the Talk.

gebana
azzal kezdem, hogy lehet nekem sem sikerülne, sõt. elég "béna" ember vagyok. és nem azt mondtam hogy mindenkinek sikerül. de itt a kifejtése: #3490

a magyar embereket meg utáld. 1bõl mindenki rasszistának van kikiáltva csak ha megszólal is. 😄 ezt annyira nem értem, de ne menyjünk bele, mert figyelmeztetnek rasszista írásért. O_o

gebana
ezaz ezaz. én ezen az alapon évek óta semmi segélyt nem adnék az afrikaiaknak. de gondolom ez pár embernek így jó. vagy nemtoom mi lehet az oka.
tanítás kellene nekik is. mert hogy 1 táborban vannak és éheznek? valaha is javul így a helyzet? kétlem. tanítani és irányítani kellett volna õket már sok 10 éve és ha nem is európai normán de "közeli" szinten lennének.