Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
Hát kissé fura......
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Viszont annyira szubjektív, hogy mi tartozik az emberhez, és mi a körülményekhez, hogy nem lehet elválasztó határvonalat húzni a kettõ közé.
Illetve ha mégis el akarjuk választani a kettõt, akkor az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy önkényesen pontosan meghatározzuk mindkettõ halmazát, mi tartozik az egyikbe, mi a másikba. Ez viszont annyira szubjektív lesz, hogy igazából nincs sok értelme vitázni rajta ki mit tart egyiknek vagy másiknak.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
nameg a fulladásos halál nem a legjobbak között van 😄 listámon a tûzhalál után a 2. legrosszabb 😄 inkább ugorni kell, esetleg "vonatozni" 😄
ha minden kötél szakad, nincs kiugrási lehetõség, szerintem még mindig jobb katonának menni mint otthon fa*zt lógatni. amerika egyes részein ez "természetes" dolog (sajnos).
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
amúgy a bróker egy krva jó ötlet!!!!!!!!!!!!!!!
Walk the Talk.
meg van 80-as iq-d és otthon nyomnak elõre hogy legyél építészmérnök vagy nemtom és igen kicsi az esélye, mert lehet ha megsszakadsz sem tudsz eljutni oda.
de biztos van másik oldalról is példa 😄
Így a helyes:
"Szerintem nincs lehetetlen, csak tehetetlen"
Nem akarom túl filózni a dolgot, mert a gyökerek oly mélyek, és szerteágazóak, hogy megoldásuk nem a mi feladatunk.
Egyszerûen:
KMo.-on születtem, marha szegény családban, akik egy olyan faluban laknak, ahol a munkanélküliség 80-90%-os. Van egy tök nehezen felépített, mostani árban számítva 10 mill-t érõ házam. Az életem célja, hogy tanulni szeretnék vmi egyetemen, avagy máshol dolgozni becsületesen.
Megoldás: eladom a házam, ha van rá vevõ, és veszek a jobb helyen érte egy jókora nagy szart.
Pesten születtem, szegény családban. Munkahelyek sokasága, egyetemek helyben, lakást sem kell vennem, habár alagsorban lakom sötöbö.
Életem célja: tanulás, aránylag frankó munkahely és a többi. Vért izzadva is, de van lehetõségem.
Nos mi az élet értelme?!
1sõ eset: ne lógjon ki a fütyi. Már az is valami!!!!!!!
2dik eset: netán még kocsim is lehet.
És akkor még nem szóltam a többi hatásról.
Walk the Talk.
Nem akarom túl filózni a dolgot, mert a gyökerek oly mélyek, és szerteágazóak, hogy megoldásuk nem a mi feladatunk.
Egyszerûen:
KMo.-on születtem, marha szegény családban, akik egy olyan faluban laknak, ahol a munkanélküliség 80-90%-os. Van egy tök nehezen felépített, mostani árban számítva 10 mill-t érõ házam. Az életem célja, hogy tanulni szeretnék vmi egyetemen, avagy máshol dolgozni becsületesen.
Megoldás: eladom a házam, ha van rá vevõ, és veszek a jobb helyen érte egy jókora nagy szart.
Életem célja: tanulás, aránylag frankó munkahely és a többi. Vért izzadva is, de van lehetõségem.
Nos mi az értelme?!
1sõ eset: ne lógjon ki a fütyi. Már az is valami!!!!!!!
2dik eset: netán még kocsim is lehet.
És akkor még nem szóltam a többi hatásról.
Pesten születtem, szegény családban. Munkahelyek sokasága, egyetemek helyben, lakást sem kell vennem, habár alagsorban lakom sötöbö.
Életem célja
Walk the Talk.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
"alapfeltevés: van én, vannak körülmények.
Nem pedig én=körülmények. Még én sem ezt írtam."
Ekkor meg mintha azt írtad volna hogy az az elgondolás hogy vagyok én és a körülmények amik körülvesznek, vagyis különbözünk, tehát nem a körülményekhez tartozunk?
Szerintem még megközelítõleg sem lehet megsaccolni, mekkora százalékban felelõs a genetika, és mennyiben a más körülmények a személyiségér.
Még akkor sem, ha konkrétan meghatározzuk, mi is az a személyiség. Amúgy ez lenne az elsõ, ha már személyiségrõl beszélünk.
Elég csak belegondolni, hogy az idegrendszer fejlõdését mennyi tényezõ befolyásolja születés elõtt és után, máris kétséges ez a 80%, vagy az, hogy lehet százalékban mérni.
Don\'t take anything for granted. (Ne tekints semmit magától értetődőnek.)
A kettõsség, egyébbként mindenben ott van. De a Nagy Sándor módszer a legjobb. Egyeteln tudatmozdulattal átvágható az egész. Csak nem teszik.
alapfeltevés: van én, vannak körülmények.
Nem pedig én=körülmények. Még én sem ezt írtam.
egyébként a személyiség kialakulása is a körülményektõl függ, innentõl fogva részben ezen múlik hogy miket és hogyan akarsz majd az életben tenni
"BAnn ide"
http://perfectworld.revolution-world.com Perfect World online
Mert igenis van olyan "hely" ahonnan még pokoli nehéz munkával sem tudsz kitörni.
Walk the Talk.
Az meg, hogy ki a zseni -önmagában is kétséges (ha csak nem Einsteinrõl, vagy Mozartról van szó😊). A kognitív folyamatokat szerintem éppen úgy befolyásolja a környezet, mint a nem környezet. Ehhez sem kell nagy filozófusnak lenni, az ember nem magát eszi meg, amikor bevesz mondjuk egy tudatmódosító szert, vagy ledönt egy kávét, vagy megnéz egy szép festményt, vagy megérinti a karját valaki, vagy egy szép nõt lát, eszik egy jó kaját.
Ha hagyjuk is a madjamakát, akkor is megnézed a szociológiát, vagy bármi emberekkel foglalkozó tudományt, ott is vég nélküli viták folynak arról, hogy milyen körülmények, és mennyiben határozzák meg az embert. Szóval ne hidd, hogy ott nincs ekkora zavar.
Pl.: hogy van-e cigánybûnözés. Én elképzelhetetlennek tartom, hogy bárki, aki kritikus ember, ne érezné ezeknek a dolgoknak a kettõsségét.
És akkor Durkheim cimkézéselméletérõl nem is beszéltünk.
Ugyanaz a konfliktus, mint a madjamakában. Aki egyszer megérezte, hogy kettõsségben él, az soha többé nem fog nyugodni, egyre jobban fog szenvedni, amég meg nem találja a kulcsot. El lehet nyomni, lehet földelni, létrejöhet regresszió, amitõl idõlegesen visszaáll az egyik véglet szintjére, de mindig szembe találja magát egy olyan problémával, amit azon a szinten képtelen megoldani.
Ezeknek a fényében írom, hogy a madjamaka filozófia nem zavaros, teljesen érthetõ, viszont borzasztó kellemetlen, az átlag felkészülés nélkül nem képes huzamosabb ideig elviselni a tudatában, mert begolyózik, vagy ha már annyira nem bírja a nyomást -regressziója lesz, visszaesik az egyik végletbe, legyen az a materializmus, vagy a megvilágosodott attitûd.
A csillagoknak pedig elég kevés köze van a kognitív folyamatokhoz. Egy zseni, rosz napján (amit én nem csillagokkal magyaráznék, de van aki igen) is zseni marad.
Egyébbként is zavaros a madjamaka filozófia. Vagy akkor minden szó után írd ki, hogy hétköznapi, vagy végsõ szinten használod. Ha ezt nem teszed, belekeveredünk, mint õk maguk tették, párszáz éve. 😄
Szerintem ez nagyon egyszerûen megérthetõ, és meg is érti valaki, amikor éppen olyan a csillagok együttállása, nem függ semmiféle elhatározástól.
<#nezze>#nezze> Fehér Judit
-ez érdekelne bõvebben, hol olvastad? Az is érdekelne, miben fizetnek, mert hogy pénzben, vagy produktummal nem, az biztos.
Tegnap egy barátommal folytatott beszélgetés során elõjött az örökzöld téma: Azt mondta, igazából nem is nagyon hisz abban, hogy meg lehetne különböztetni magát az embert, és a körülményeket. Csak hajlamosak vagyunk magunkat más dolgoktól függetlennek gondolni, elhatárolni, leválasztani, megkülönböztetni.
Walk the Talk.
Rossz volt a cimzés😊)
Walk the Talk.
így tehát sztem ez nem rasszizmus
Walk the Talk.
a magyar embereket meg utáld. 1bõl mindenki rasszistának van kikiáltva csak ha megszólal is. 😄 ezt annyira nem értem, de ne menyjünk bele, mert figyelmeztetnek rasszista írásért. O_o
tanítás kellene nekik is. mert hogy 1 táborban vannak és éheznek? valaha is javul így a helyzet? kétlem. tanítani és irányítani kellett volna õket már sok 10 éve és ha nem is európai normán de "közeli" szinten lennének.