5506
szerinted?!
-
debussy #4065 De kifejezed. Az alapján élsz, tehát nem tartod magadban. -
debussy #4064 De hallottam. Viszont olyankor még intenzívebb a "zenébenlevés" élménye. Egyébként nem biztos, hogy feldolgozzuk a napi eseményeket. Olyan variációt is olvastam, hogya szervezet olyankor kipróbálja az új sejteket. -
debussy #4063 Van teremtő szándék (hát én nem tudok ilyen szép nagy betűt csinálni, de le a kalappal előtted:) ), méghozzá az, hogy megteremted magadat. Úgy értem, hogy kialakítják az énedet. Az egyes értelmezések formáznak téged és... az egyéni élet célja, hogy így formázd magad. -
#4062 Semmi értelme nincs. -
#4061 ..és ezáltal meg is találtuk az élet értelmét: maradandót alkotni. bármiben
olyat, ami jóval túlél minket (sokaknál ez kimerül a gyereknemzés fogalmában::D:D) -
#4060 nem fejezed ki. Az csak magadban van, az nem kifejezés :D -
#4059 feldolgozod.
Azt még nem hallottad hogy az agyad a napi eseményeket részben álom formájában feldolgozza? :) -
#4058 A "kifejezed az érzelmet" nem azt jelenti például hogy nagy érzelemmel "fejbevágod a másikat" és azzal fejezed ki A művészetben TEREMTŐ SZÁNDÉK!!!! kell, hogy legyen -
debussy #4057 De azáltal, hogy értelmezed, magadat fejezed ki. Na erre nem fogsz tudni mit mondani... :) -
#4056 a feldolgozás nem művészet. Az hogy ki mennyire van OTTHON a művészetben, az tudja értékelni, de ő sem fejezett ki semmit.
A művészet igazi részei a művészek, illetve akik őket, vagy más alkotásokat, esetleg saját érzéseket fejeznek ki, még ha ez utóbbiak amatőrök is (nem igazi művészek, hanem amatőr művészek, de akkor is Kifejeznek valamit!) -
#4055 ez ari volt:_D_D: -
debussy #4054 ez nem ér, hogy összefogtok ellenem :) -
debussy #4053 Nem válaszoltál az "álmomban hallom" esetre. Akkor az mi? -
debussy #4052 Már azt csinálom kb két órája :) -
#4051 ebben igazad van
a művészet alkotás, attól hogy befogadod-értelmezed stb.
még nem leszel művész, hiába értelmezel pl. egy verset tök egyéni módon
az csak azt jelenti, hogy inspirált a mű, utána neked kell megírni a saját versed.. -
debussy #4050 De van. Írok majd egy könyvet róla és neked fogom ajánlani :) -
#4049 bármit belemagyarázhetsz, de ki kell fejezned Ez mindig kell hozzá. Kifejezni Kifejezni Kifejezni Maximum ekkor -
#4048 mert nem az, ilyen nincs a művészetek között, érted?:)
csak példának mondtam mint egy példamondat például: "Olyan hülye, hogy az már művészet" -
debussy #4047 Figyelj! Nagyon figyelsz? :)
Itt most ne oly olyan konkrét dologra gondolj, mint pl a kosár. Ott meg van, hogy mit nevezünk ugrásnak, futásnak, kosárnak stb
A művészet egy olyan elvont dolog, hogy tulajdonképpen bármit belemagyarázhatsz. -
#4046 akarom mondani dronkZero mondta azt itten, bocsánat -
debussy #4045 Akkor persze, h el lehet 1000féle módom játszani, mégis hibátlanuk. Na itt kerül kp.ba a "sajátos előadó mód" -
#4044 na ez jó példa! -
debussy #4043 Ki mondta, hogy nem az? -
#4042 Nem
Csak akkor az, ha elszavalod!!4
önmagában persze mondhatod rá hogy ez milyen magasművészeti alkotás, de Ennyi -
#4041 miről van szó? :) -
debussy #4040 Azért nem szereted, mert nem érted. Ezt nem cikizésből mondom. Én Bach legtöbb darabjával vagyok így. -
#4039 sajna bizony szar jazz is van sok:D
gondolom nem találtál benne egyetlen kiragadható,
magával ragadó motívumot se -
debussy #4038 Ja... :) kezdenek összekuszálódni a szálak -
#4037 ritmikai és intonációs pontosságot -
#4036 nem, az értelmezés max akkor művészet, ha az értelmezés önmagában művészet lenne -
#4035 Jazz az egyetlen zene, amit ki nem állhatok. És fogalmam sincs, hogy mitől. :-)
A japók meg érdekesek. Tökeletesen eljátsszák, amit kell, de a végeredmény mindig olyan túl sterilnek, műnek hangzik. Lehet, hogy ez már a MŰvészet csúcsa. xD -
#4034 Christiansen képzelte ezt a zenéről (amit itt leírt), nincs itt szó semmiféle kottáról -
debussy #4033 Az stimmel, de akkor sem tudják a helyét. -
debussy #4032 És ha olvasol egy verset? Az olyan, mintha egy darabot zongoráznál... -
debussy #4031 Kérdés, hogy mit nevezünk hibátlannak? A hangjegyek helyes sorrendjét? Az csak technika. A többi a lényeg. -
#4030 mondtam már, hogy az előadó kifejezi a hozzá közelálló dalt/művet, kifejezi. vagyis része, hiszen ő adja elő. Már egyáltalán az is művészet hogy ha valaki virtuóz módon tud zongorázni. de ekkor is Kifejez. Valaki Valamit Kifejez.
Kifejez és kifejez
Te kifejezel valamit ha hallgatod? nem. Csak ha táncolsz rá akkor. -
#4029 az a nagy királyság, hogy 10 zenészből 8-an tuti máshogy játsszák el
ugyanazt a kottát, és mind hibátlan (tehát nem raknak bele, nem vesznek el) -
debussy #4028 Úgy már oké. (Főleg, hogy én is így csinálom :P ) -
debussy #4027 De. :) -
#4026 1. érzelmileg érzi a sivárságot, nem tesz semmit
2. Egyáltalán nem érez semmit, a sivárságot se, ezért maga az érzelmi világa lesz sivár
ezek különböző dolgok