szerinted?!
  • dronkZero
    "Tudományosan tényleg azt hiszik,"

Tudományosan nem hiszünk. :)

Ellenben minden, amit biztosra tudunk, az a tudomány eredménye. Definíció szerint. :)

"hogy a szerelem, csak hormonműködésen múlik? Vagy az csak egy része a szerelemnek, a vonzódás?"

Igen, én úgy tudom, hogy hormonális okai vannak, és megváltoztatja az idegrendszer működését.
    De ez ne zavarjon. Kicsit úgy érzem, mintha meg lennél sértődve, hogy lekicsinyli a dolgokat, hogy a magyarázatok...földhözragadtak?
    De nem az a célja a tudománynak, hogy _megmagyarázzon_ mindent. Az a célja, hogy megismerjük a világot, és ami ismeretet szerzünk, az legyen megbízható. Ne a felállított elméletek felől közelítsd meg a kérdést, azok nagy többségében hamisak. Adott megfigyelésekre rengeteg elméletet gyártanak, és rendszerint csak egy bizonyul igaznak. (Mellékszál: ezért nem szabad bedőlni a "többezer éves kínai gyógymód"-nak sem. Ami többezer éves, és működött, azt ma már orvos csinálja. Amit meg ezzel a reklámmal akarnak rádsózni, az pont az a többezer éves módszer, ami nem bizonyult működőnek)

Van rá elméletünk, hogy hogy működik a szerelem, gondolom(nem tudom, nem olvastam szakkönyveket) méregettek szerelmesek, meg nem szerelmesek vérösszetételét, teszteket töltettek ki velük, meg mittudomén, amit ilyenkor még vizsgálni lehet, aztán jelenleg ez rá a legjobb tipp. Még nem ismerjük az embert annyira, hogy egyértelmű legyen.

Szófosásom van, egyébként nem tudom miért osztottam ezt most meg veled... :)

Gömbvillám. Az olyan ritka, hogy vizsgálhatatlan. Amikor jön, akkor pont nincs ott egy tudományos labor. Úgy meg, hogy tipp sincs, mi az, elég nehéz mesterségesen előidézni. Én meg úgy vagyok vele, hogy majd ha látok ilyet, jól megnézem. Nincs határozott véleményem a témában.