Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Don\'t take anything for granted. (Ne tekints semmit magától értetődőnek.)
Az élet értelmét kérdezted. Zavaros leszek, elvont és erõsen vitatható, sõt receptet sem adok. Minek szólok akkor egyáltalán ehhez hozzá? Imádok írni, nekem jelenleg éppen ez jelenti az életem értelmét.
Nos elsõként szeretném ennek kapcsán Petõfi Sándor versét idézni:
"A bánat? egy nagy oceán.
S az öröm?
Az óceán kis gyöngye. Talán,
Mire fölhozom, össze is töröm."
Az élet értelme nagyon illékony és törékeny valami. Ha gondolkozol a saját életed értelmén, vagy az élet általában vett értelmére rákérdezel, könnyen el is vesztheted ezt az értelmet. Ha nem kérdezel rá, hanem átéled akkor valamit megérezhetsz belõle.
Másrészrõl az életnek nem valami végsõ, egész életre szóló értelme van, hanem mindig valaminek van értelme éppen itt és most. Mindig új és új dolgokat talál az ember ami éppen akkor az élet értelmét jelenti. Ez legtöbbször valamivel/valakivel való együttlétet, valamivel való aktív foglalatosságot jelenti. Az élet értelme mindig más, de mindig van. Az ember dolga, hogy a maga számára megragadja ezt az éppen létezõ értelmet, a pillanatot. Carpe diem számomra azt jelenti, hogy ragadd meg a napot, éld át ha jó ha rossz, tedd meg azt, élvezd azt amire az adott nap módot ad.
Az élet értelmét Epikurosz és a hedonisták a rossz elkerülésében és a gyönyörök élvezetében látták. Nem volt igazuk, mert ha éppen nem jutunk gyönyörûséghez, illetve nagy bánat ér, az nem azt jelenti szerintem, hogy akkor nincs értelme az életnek, hanem azt, hogy akkor éppen a bánat átélése, majd az abból való kilábalás, magunkhoz térés átélése jelenti az élet értelmét.
Az élet él és élni akar. Él a virág, a mókus anélkül is, hogy megkérdezné az értelmét. nem kérdezi, átéli. Az ember az elsõ és egyetlen önreflektív lény a Földön. Olyan különleges csodalény, hogy emberkertben kéne mutogatni.
Az értelem az ember adottsága, tulajdonsága és keresztje. Az egyetlen élõlény, amely tudja, hogy meg fog halni és amelyben felmerül a kérdés, hogy mi az értelme az életének. Mindenkié más és más. Az élet értelmét nem adják a Tescoban gazdaságos áron, azt az embernek ki kell küzdenie, meg kell szereznie. Ráadásul folyamatosan, egész élete során ezért küzdve. A boldog ember az, aki tartós értelmet talál valamiben, vagy valakiben, sõt az az igazán boldog aki önmagában találja meg élete tartós értelmét. Az ember az értelem kényszerese. Maga teszi bele a dolgokba az értelmet és az az ember rendeltetése a földön, hogy értelmet tegyen bele a dolgokba. A depressziós néha úgy érzi, hogy nincsen értelme az életének, esetleg más ember életének sem. Ez utóbbit végképp nem tudhatja, mert nem õ az a másik ember. Másrészt a fentiek alapján világos elõttem, hogy a saját életének értelmét nem a rajta való gondolkodás során fogja megtalálni, mert a rajta való gondolkodás csak arra vezeti, hogy nem találja. Ne is így akarja megtalálni, hanem tegye a dolgát, szórakozzon a szórakozásaival, érezze át az örömöt, a bánatot, érezze és élje át önmagát, és ahogy átéli az életet, a mozgást, akkor ha nem is tudatosul benne, de valamiben az átélés által mindig megragadja az élet akkori és az õ számára adott értelmét.
Sokkal prózaibban: énnekem amit csinálok arra koncentrálok, egy vagyok vele, teljesen átélem és akkor éppen az jelenti az életem értelmét.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Walk the Talk.
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
Remek video!!! Mindenkinek ajánlatos megnézni és jól átgondolni a hallottakat! <#nezze>#nezze>
In Lak\'ech Ala K\'in
A hittel meg halállal kapcsolatban viszont nagyon igaza van.
{
string életÉrtelme = new egyén.Célok[]
}
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
-tudja a tököm, mert még nincs is kész
Walk the Talk.
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
Walk the Talk.
És, ha valaki ilyeneket lát, elõbb-utóbb az alagút jön😄
Walk the Talk.
Walk the Talk.
sõt még ennél lehet súlyosabb is:X szer X DDDDDD
Walk the Talk.
Hát én ha ilyeneket élnék át, már tökre gagya lennék.XXXD
Walk the Talk.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
"De áldozta Jézust, attol hogy együtt vannak, feláldozta az életét."
Jézus biztos hitt. tehát elméletileg örökké él... akkor csak a testét áldozta fel nem?
"Mert Isten nem jõ le a földre, õ fentröl irányítja a dolgoka"
Miért? Honnan fentröl? Tudjuk, hogy mi van fennt már, hála a technológiának 😄
"Isten férfi, de azt nem tudom milyen a bör színe, de ggondolom fehér."
Honnan tudod? Nem jön le hozzánk :| Férfi? mibõl gondolod? A filmekben férfi hangon szólalt meg, gondolom onnan 😄
Mivel magyarázod például más vallásoknak a "csodáit". Rengetegen állítják, hogy idegen lényeket láttak (például régi osztálytársam is aki nem volt babonás, mondta hogy 2 testvérével látta az ablakból õket és tudja hogy vannak), de ez inkbb amerikaiaknál jellemzõ.
Megálmodunk dolgokat, én is volt, hogy megálmodtam már, hogy mi lesz az egyik órámon... Agykontrollba jön elõ az álom jósolós szerepe, van 1 könyvem az agykontrollról. Abban ír olyasmit, hogy meg lehet tanulni értelmezni is az álmot. Sokan nyertek lottót a könyv szerint így, hogy álmukban valahogyan elõjöttek olyan jelek amik által megtalálta a számokat amik lesznek.
Az agykontrollból tudom, hogy az agy rengeteg dologra képes, amit az nélkül nem is hinnénk (bár én még nem jutottam sikerre a könyv meg hangokkal, remélem majd ha tanfolyamra megyek sikerrel járok :|).
Egyébként ha az agy mûködése leáll akkor már nem éleszthetõ újra. A különleges jelenségeket oxigén hiánnyal magyarázzák.
Én olyanról hallottam, hogy kómába volt valaki, és közben elvették valamilyét. Majd sikerült valami féleképpen feléleszteni/felélednie, és megkérdezte h visszakaphatja-e... (sajnos ezek így nem maradnak meg bennem pontosan h hogy történtek, ha esetleg megtalálnám akkor beírom)
Az földön kivüli volt, nem isten teremtménye. <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
In Lak\'ech Ala K\'in
Nos, amikor oda költöztünk, akkor kezdetnek a padlásról igen érdekes hangok szûrõdtek le és nem csak sötétben este, hanem a nap lehetõ legváratlanabb idõszakaiban. Amikor a barinõm feljött lakni oda, mondtam neki, hogy itt ilyen-meg olyan dolgok történnek, de kiröhögött, hogy "oké, biztos, nyugi..." - mindezt igen széles mosoly és kissé sajnálkozó tekintet kíséretében.
Másnap már nem mosolygott.
HANGOK A PADLÁSRÓL
Mint mondtam,a nap bármelyik részében lehetett hallani. Olyan hirtelen tört rá az emberre, mint egy fejfájás...
Maga a hang olyan volt, mintha valami rohadt nagy szekrényt huzogatnának odafönnt - VUMMMM-VUMMMM-VUMMMM -néha megszünt és ekkor jött az a rohadt kaparás, amitõl égnek állt a hajam. Ez a kaparászó hang olyan volt, mintha valami a fél méter hosszú 10 körmével õrülten kapargatta volna a padlót, néha szép lassan keresztbe áthaladt a szoba felett, majd az egyik saroknál szinte lecsurgott a padlóig.
Aztán megint: VUMMMMM-VUMMM-VUMMM, eszeveszett egy költöztetõbrigád lehetett, mert össze-vissza tologatták a szekrényeket...
Szóval nem volt piskóta, volt, hogy egész éjszaka ezt hallgattuk az ágyban, máskor elegünk lett, felkapcsoltunk minden villanyt és kimentünk a kertbe cigizni, úgy fél doboz erejéig.
Brutál volt, néha amikor visszamentünk, még mindig ment odafennt a buli.
ITT ÁLL MÖGÖTTEM!
Szerintem ez még dúrvább volt.
Alszunk, erre érzem, hogy a barátnõm bökdös. Ahogy felébredtem, máris megéreztem, hogy a lány oltári ideges.
-Valaki állmögöttem... - mondta suttogva, a fülembe. Már meg sem emeltem a fejem. Akkor még nem éreztem semmit, de valahogy nem mertem odakémlelni.
Egyszer azonban egyedül aludtam, jobban mondva próbáltam elaludni. Valamin keményen agyaltam, de egyszer csak minden gondolatom elszállt és az a halálosan bizonyos érzés hasított belém, hogy VALAKI ÁLL MÖGÖTTEM, bassza meg, valaki áll az ágy mellett, fölém magasodik és figyel.... Azt hittem, ott halok meg. Moccani sem bírtam, mint a nyúl, amelynek a kobra elkapja a tekintetét, csak feküdtem, néztem bele a töksötétbe és szinte már hallottam, hogy aki ott áll mögöttem, hogy lélegzik. Egyszerüen nem tudtam megmozdúlni.
OTT VAN A KONYHÁBAN
Még komolyabb volt. Egyszer az egyik überdúrva rémálmomból felriadva - akkoriban sok ilyen volt, amióta eljöttünk, egy sem - természetes módon, mivel nyár közepe volt, elég szomjasnak éreztem magam. Na, mondom, ideje betolni a képembe egy liter ivólét.
Lassan feltápászokodom és...
(tudni kell, hogy ahogy kinyitom az ajtót, egy köztes kis helyiségbe jutok, amely után azonnal a konyha következik, tehát a szobából simán kiláttam a konyháig)
...megláttam!!!
ÁÁÁÁÁ...
Nem egy kibaszott fehér leples, huhogó loser volt, nem valami Casper, vagy ilyesmi.
Tök sötét volt, a konyha asztalnak is csak a körvonalait láttam.
Ott állt mellette. Nekem oldalt. Rohadt vékony volt, abnormálisan hosszú végtagokkal. De a megjelenése...
Sötét volt. Maga az alak. Jóval sötétebb volt, mint a konyhát lepõ éjszaka, ezáltal rohadtul ki lehetett venni az ijesztõ körvonalakat. Értitek, sötétebb volt, mint az este, valahogy olyan volt, mint a feketeségben egy még mélyebb taóusú feketeség.
Azt hittem, megdöglök.
És ahogy ezt a szitut lereagáltam, az sem semmi.
Szépen visszahátráltam az ágyhoz, lefeküdtem és abban a pillanatban elaludtam.
BUMMMMM - MI A FRANC EZ???
Egyszer balhéztunk a barátnõmmel. Tényleg komoly volt, kiabáltunk egymással, meg ilyenek. Minden cvsaládban elõfordúl, istenkém. Fényes nappal volt.
Valamivel abszolut kihozott a sodromból és felüvöltöttem, hogy hagyja már abba.
Ugyanebben a pillanatban a tõlünk három helyiséggel arréb levõ szobából egy oltári nagy BUMMMMMM hallatszott.
Azonnal abbahagytuk a balhét és szép lassan átlopakodtunk a kérdéses szobába.
Az egyik könyvespolc dölt el - hogy a francba, nem lejtõre építettük a szobát, a polcnak még lábai sincsennek, tehát teljes méretével a padlón nyugszik - de nem is ez a fõkomolyság, hanem az, hogy a könyvek totálisan beterítették az EGÉSZ szobát.
Na ezt kapd ki, még a könyvespolc MÖGÖTT is voltak könyvek...
KELLÖGEM
Sokat hallottam már arról a tükrös-gyertyás-verses trükkrõl. A lényeg a következõ: (biztos sokan ismeritek) Intézd úgy, hogy egyedül vagy éjjel a lakásban. Várd mweg az éjfélt. Ekkor gyúts meg négy gyertyát és tedd annak a helyiségnek a négy sarkába, ahol a legtöbbet szoktál lenni. Vegyél elõ egy verset - halott legyen az írója - és kezd el hangosan felolvasni. Mikor avégére értél. nézz egy tükörbe és az megmutaja neked, hogyan halsz meg...
Na, én elkezdtem ezt megcsinálni. El is jutotam a vers kb. negyedik soráig.
Ekkor azonban szó szerint besûrüsödött a levegõ. Valahogy azt kezdtem érezni, hogy a levegõ minden egyes alkotóelem, minden egyes molékulája a létezõ legnagyobb rosszindulattal, gonoszsággal viseltetik irántam és mindegyik valahogy elkezdte kiszroítani belõlem a lelkemet. Rohadt dúrva hangulat volt, mintha maga a levegõ kezdett volna el morogni sátán módjára...
Azonnal abbahgytam az egészet ésfeltoltam minden létezõ villanyt és kimentem a kertbe elszívni egy karton cigit.
EMELKEDJ!!!
Ezt Copperfield tutira megirigyelhette volna...
Együtt fürödtünk a barátnõmmel, gyertxa, minden, ami ilyenkor kell. Nem tudom, talán a gyertya mégsem kellett volna...
Fürdünk, a kád csak félig tele vízzel, beszélgetünk, szappanozzuk egymást, ilyenek.
Egyszer csak azt látom, hogy a kádtól kb. húsz centi magasságban felszerelt tartóból a mûanyag szappantartó megemelkedik vagy harminc centit, aztán szépen visszaereszkedik a helyére, mindezt kábé egy másodperc alatt.
Ránézek a barátnõmre, látom, holtsápadtan néz õ is rám.
- Láttad ezt?
Tök egyszerre kérdeztük.
Kajak egyértelmû volt, tévedés kizárva, az a kurva szappantartó megemelkedett!
Nos, kb. ezek voltak a súlyosabb esetek.
isten biztos nem azért lett, hogy megterntsen minket, mert úgytom unalmában vetemedett rá 😄
én és mindenki már rendelkezik önképpel, amit a képzelete felhasználásával bárhova el tud helyezni. egyik pillanatban az ûrben látom magam, a másikban meg látom ahogy gépelek. másik tévhited meg az, hogy az agy a várkeringés megáltától 10 percig még mûködik.
ha az élõk tudnak beszélni a halottakkal akkor mértnem halloma rokonaimat? 😄 amerikaiak kopizó hülyék 😄 barna hangról hallotál már XD kb. 1 zinten vannak értelmességileg 😄
loál, megjelennek az álmainkban XD hát, agyad, a kis szemet bármit bevág, amit kigondol 😄 én is álmodtam már halott rokonnal de ezis csak az emlékek miatt van. (nagymamám 3-4 éve halt meg és vagy féléve álmodtam olyat amiben bennevolt. ez normális, feljött 1 emlékbõl megjelennek XD ez jóvolt 😄
azzal magyarázom hogy spekulált hülyeség. hallotam már énis leesõ öveket, meg hirtelen kiégett lámpa mikor a nevét kimondták. aki erre alapoz, az térjen vissza az oviba, ott kombinálnak ilyet a gyerekek 😄
az álom csupán agyunk játéka, meg minden halál közeli élmény is. úgy látom nem vagy még vele tisztában mire képes a kisöreg, javaslom használd bizalommal, "csodákra" képes 😊
Amúgy természetesen nem kell egyetérteni velem.
In Lak\'ech Ala K\'in
csak mindig mondják neki, és mivel Õ szeret bennünket, teljesíti is:XD
Walk the Talk.
az elsõ három arra való, hogy rágódjunk rajta
az utolsó meg gondolom tiszta:XDDD
Walk the Talk.
-Miért nem hord az Isten gatyát?
-Mert, akkor nem gyõzni letolni.
Walk the Talk.
ezt vard össze 😄