Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
részvétem 😞
amikor régen klarinétoztam, a hangversenyen egyik szám elkezdésénél volt egy kisebb szünet mert pár pillanatig nem jutott eszembe hogyan kezdõdik. Szal van egy érzésem milyen kellemetlen lehet megakadni valahol :|

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

htr93
Tessék ennyit zenei pályárol! két nappal elõbb haltam meg a kelleténél? Feévátelin kellett vola elvéreznem, de ma volt egy vizssga a felvételizõknek, és egyszerûen mindent elbasztam.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 nem csak azt ami kérdéses volt hogy elcseszem e mert nehéz, MINDENTXCFD Hát ennyit a felvételirõl, talán el se kéne menni... megölni nem mreném magam+tul sok A JÓhoz az esély az életben, de most mi a halál lesz .... Tessék, erre képes az izgalom. a csellótanárom is meghuzta magát hogy õ nem ismer, egyszer kijelentette a többi tanárnak hogy azt a részt amiben egy csomó helyen lassitok/gyorsitok, metronómal játszom, ennyi. Holnao meg hallgathatom a hülyeségét meg hogy mekkora balfasz vagyok és sok szerencsét a felvételihez, asszem szimplán nem megyek be az óráraXD Felvételire se kéne. meg leszek "bélyegezve" én leszek, nem tom milesz a foglalkozásom, de én leszek "x, akit _NEM VETTEK FEL" mierlõtt majd 80 évesen lepörög az életem, az elsõ képben a gyõri zenesuli lesz majd elõttem? MÉgis mi a fenét szórakoztam este 7ig mindenn hétköznap, mikor egy NAGY 0 AZ EREDMMÉNY????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Továbbra is kitartok amellett, hogy orvosis LESZEK (ami 6+ 4vagy5 szakirányosodás).
Egy gyors kitérõ: Végülis mindegy is, hogy ki hány éves. Vannak ismerõseim, akik 21 évesen sem jutottak el még egy értelmes tetthez, sõt gondolathoz sem. Épp ezért a kor nem lehet a szellemi fejlettség mércéje.
Ezen a fórumon pedig pont ezért nem írják ki a kort, csak egy intervallumot, hogy ne az évek száma alapján ítéljen senki, mivel abból nem szabad következtetéseket levonni.

htr93
hm. azt írja 18-25 év között. 22 év alatt(ha jársz egyetemre, 3 évesre vagy 4?) lehetssz mert utána z.suliba csak nagyon húzós pénzért lehet járni.de nem agy fels õ oktatásis akkor 18 tetszik lenni? netán 19?

Még nem járok az orvosira, csak remélem, hogy fogok 😊
Viszont ahova járok.... Tényleg nem olyan társaság, ami....
Szóval elég más emberek, mint én. Persze nem mondhatjuk, hogy én vagyok a jó, vagy, hogy õk a jók. Ugye megint a relatív jelleg. A világ dipólusosságában nem lehet jókat és rosszakat kinevezni.Ez van. Kicsit a fölösleges ember jellegét érzem tudatosult kisemberként. Jobb lett volna valami orosz regénybe születnem.

htr93
hm.
nem teljesen, gondolom környezet függõ, és te olyan környezetbe kerültél ami elég szegényes zenei szempontból nézve. Persze nem mondom hogy orvosok között ne lehetne zeneszeretõ, de gondolom a te sulidban már nem a zenével, hanem tanulással foglalkoznak "mint állat". Ha minõséget akarunk akkor bezony akár több évre is le kell mondani szabadidõrõl, biztosan neked is és nekem is lesz olyan(részemrõl csak ha felvesznek) hogy azaz egy darab/vizsga fog foglalkoztatni minket, Azzal fekszünk, azzal álmodunk és kelünk. És bizony orvosi egyetemen/fõiskolán gondolom nem a zene az amivel így foglalkoznak...

A zeneiskolán kívül a komolyzene, mint zenei terület, szinte mindenki számára egy õsi dolog, amit "szerencsére" már valami új és "jó" váltott föl.

Aquir
hát te adsz értelmet neki akkor van <#vigyor4>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Tetsuo
Szvsz az eletnek nincsen ertelme, ahogy a Vilagegyetem letezesenek sincs.
Abszolute nincs semmi celja, fejlodese semmi. Valtozik persze (pl az Univerzum vegsosoron az entropikus torveny alapjan), de az nem mondhato fejlodesnek.
Vagyis olyan mintha nem is letezne.. ebenguba.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

htr93
odáig én is eljutottam😛

Aquir
magyarul nem benne

htr93
zeneiskolán kívül....?

Vannak a zenesuliban persze, de kevesen.
Viszont a zeneiskolán kívül...

htr93
zenessuliban nem találkozol ilyenekkel? nálam már-már alap hogy mindennap látok 1-2 zenei pályást, az iskolámban...3an vagyunk,+zenesuliban összvissz6an asszem😊+most már más szemmel nézek a tanáraiomra is, hiszen õk ugyanazt az utat járták végig, amit én is végig készülök járni.

htr93
rosz topicba válaszoltam. ügyes vagyok?

Aquir
csak eddig gondoltad? na és akkor mi lenne az oka?

A fejlödés egy magasab szintü létért
htr93
Az élt értelme hogy élvezd az életet és szenvedj.
Hogy miért?
MErt így kell lennie.
Hogy miért?
MErt minden van úgy ahogy lennie kell.
De miért?
MErt van és kész.
miért?
Azért hogy élhess és tapasztalhass, örülhess, utálhass, gyülölhess, szerethess.
MIért?
Hogy legyél valami és ne minden legyél egyszerre.-NA ééén itt vesztettem el a fonalat................

Ezt a sok hülyeséget te találtad ki?😊
Nem, én örülök, és nem örülök(és nem õrülök), ugyanúgy mint eddig.

Nem voltam még zenei szakközépben... De nagyon hiányzik olyan emberek társasága, akik átérzik ezt a zenei életérzést. Nem akarom sajnáltatni magam... de a magányosság tetõfoka, amikor a környezetemben mindenki "hogyismondjammilyen" zenét hallgat... gondolom érted. Nem csak a zene a baj, hanem a gondolkodásmód is.
"szinte ránézel és tudod milyen hangszeren játszik, annyira hiányzik a kezébõl" tetszik ez a gondolat. Én nem látom magam objektíven, de remélem, rajtam is látszik 😊

A harmadik utat választva nem fogok lányokat futtatni (fõleg, hogy ez nem nagyon lányszakma), embereket sem terveztem kirabolni.
Orvosnak készülök. Szerintem ez azért nevezhetõ 3. útnak, mert semmiképp sem egy sima munka, hanem hivatás. Teljesen eltér a csinovnyik-életmódtól.

htr93
mi a 3dik út? "rosszpolgárátlagember", futtatod a lányokat és embereket rabolsz ki?😄

htr93
Köszönöm, próbálkozok a gakorlással, de pont ez az én nagy problémámXD volt már többször hogy leültem CSAK SKÁLÁZNI 2 óra 30 percreXDXD de nem tudok oncentrálni vagy mifene(nosez sajnos igaz) és 1,5 órábol megkéne lennem...

a közeg...ugye?hát nem csak én érzem ezt? voltál már zenei szakközépben? minden gyerek egy hangszeren játszik nagyon kegyetlen modon...szinte ránézel és tudod milyen hangszeren játszik, annyira hiányzik a kezébõl😄 Mintha minden személy egy ilyen helyen olyan értékes lenne mint 10 másik a mostani sulimban... 😄

Volt szerencsém elkapni ahogy egy a közismereti tantárgyak tanítására alkalmazott terembõl egy csaj (suli TELE van velük, azt hittem a mostani is eléggé el van eresztve ha lányokrol van szó, de ez a hely felülmulja bõõõven😄😄😊 aki egyébként rohadt jol nézett ki, na mindegy, és ahogy kinyitja az ajtot, nekiáll szép lendületesen énekelni...😄

márén is gondoltam rá, hogy jo hog igy eltervezem magamnak, felkészülök a rossz eseményekre szellemileg, de még fel kell dolgoznom hogy valószínüleg használnom is kell õket. ez olyan amivel nem bírsz szembenézni és inkább fel sem fogod, nem ismered elXD. hol is az a pszichológus?😞

Az elsõ bekezdést illetõen, ezért kérdéses hogy akarok e egyáltalán zenei pályára menni..nincs visszaút, de lehet hogy nem bírnám...😞

Teljesen átérzem a szituációt. Én is voltam hasonló helyzetben. Gondolkodtam sokáig, hogy zenei pályára menjek-e. Az én esetem így nézett ki:
1. zongorista, ami számomra A Világot jelentette volna
2. "jópolgáriátlagember"

Tisztában vagyok avval, hogy nagy zongorista nem lenne belõlem, viszont nem tudnék a második lehetõség világában sem élni.
Szerencsére találtam egy harmadik utat...

Ha rám hallgatsz azt teszel, amit jónak látsz 😊 Különben is minden alakul majd magától. Bár jobb, ha úgy alakul, ahogy te szeretnéd, máskülönben megbánás lesz a vége.
Én személy szerint az elsõre szavazok, mert... ez olyan dolog, hogy nem nagyon tudom elmagyarázni. Mindig vonzott az a közeg és légkör.
Akárhogy is lesz sok sikert és gyakorlást!

htr93
tudjátok, egy döntés elé álltam, habár nem én döntök.akkor keresztút.vagy valami ilyesmi. Vagy felvesznek vagy nem.

1. ha felesznek:

elmegyek egy olyan elvárásokkal teli világba, ahol bezony zenészt képeznek belõlem, s ha majd megszakadok a sok gyakorlástol&zene elmélet tanulástol, nahát akkor leszek átlagos. márpedig kikéne emelkedni a tömegbõl..TALÁN.. Ha végigszenvedem viszont ezt az utat akkor kapok valamit. aminek már csak az eszmei értéke is hatalmas. A mûvészet egy ágának magas fokon ûzése.

2, ha nem vesznek fel:

Elmegyek talentumba(itt mindenféle képzõmûvészetet lehet tanulni..) ha kicsit visszafogom magam és ilyenekkel csak 4 30ig foglalkozok 6 50 helyet, már akkor is kiemelkedek a tömegbõl aztán valszeg siker meg ilyenek, ésmindenki elismerhet majd, hiszen szívbõl csinálnám, idõt nem sajnálva. majd. Hááát ez a könnyebb út, amit hamar végigjárhatnék, na ez egy nagyképû kijelentés, de most megteszem, talán mert nagyképû vagyok, de talán a 8 év zenei pálya kényszeríti ki ezt belõlem, ami még a jövõbel visszatekintve néz rám fenyegetve.FélekXD. SZóval ezt az utat hamar vvagy hamarabb végig lehetne járni, és mit tennék utána? Ha annyira alkotni akarsz, és alkotsz, mit teszel? nem élhetsz ebbõl, nem is élsz, akkor ez lett volna a szakmád😊.

Szóval, nem mindegy mivel töltöd, milyen tartalmat adsz az életednek.

Várom a crit.eket ezzel kapcsolatban, nemhiszem el hogy ebbe ne lehetne belekötni és egészségesen elfilozofálniXD még hasznos is lehet az életemre/életképemre nézve.

htr93
ennek a cikknek köszönhetõen eljutott egy adag Ért elem....😄

a ló bemegy a kocsmába:
-dab sört kérek.
-tesék.
késõbb
-abrakot kérek
-na de ló! abrakadabra?

htr93
Tök jó, nem csak egy réteg filozofál, azaz mi, bár én régen jártam erre felé, Ennek a cikkhez egy adag ÉRTELEM eljutott az ország felé is, ilyenekre lenne szükség szerintem, tvben is ilyen filozofálásokat még én is szívesen néznék, habár néha lefárasztanak, bár ez egy "felhasználóbarát," könnyen emészthetõ cikk....Szóval, okos, szép, és igaz dolgok vannak szerintem beleirva, és tök örülök hogy ilyenek vannak...

htr93
látom behalt a topic megen..hát igen, elõfordult már párszor

htr93
(Y)a most az milyen??He?

Aquir
egy egészséges körforgást mindenképpen fenn kell tartani hozzánk 😊

ha ezeket kivesszük belõle, akkor: fajfenntartás. A természet rendje. Mert bármennyire is igyekezünk magunkat a természet törvényei alól kivonni, nem megy.

Walk the Talk.

Szerintem az életnek úgy mint nincs értelme.
Értelmet az "élõ" ad neki. S az bizony lehet rossz is. Hitler, Szálin stb.

Walk the Talk.

Aquir
szeretném látni mennyire szabályszegésbõl és alantas gonosz célból tudnád megtenni

Flamer
ahah öngyilkosság nem bün?😮 pfff!

http://loal.atw.hu

sz4bolcs
Én magamnak már meg... le is írtam itt valamelyik topicba. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Balumann
Nemrég olvastam valahol egy jó "definíciót" az idõrõl, valahogy így hangzott.
Az idõnek egy magyarázata van, minden nem történhet egyszerre.
😄

Marhaság? Lehet.
De mi van akkor, ha netán valóban rezgés, s a kölsõ körülmények hatására változik a frekije?
Mert ugye minden mindennel összefügg.

Walk the Talk.

Nem kötözködni akarok: vajon meghatározták-e már az idõ mibenlétét??
Hisz pl nem állandó, avagy zero (feketelyuk) stb

Walk the Talk.

sz4bolcs
Ezt hívják úgy, hogy szemantikailag túlterhelt fogalom. <#idiota>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

zoliapu
Az idõ is rezgés ? Hmmm

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Aquir
jóak és igazas(!)

Ezt beteszem ide is. Tegnap elõtt tudtam csak meg, hogy végül bekerült az újságba. Kicsit mondjuk ki voltam amikor írtam, de eddig mindenki akinek megmutattam azt írta hogy tök jó lett. Olvassátok azért el, hátha érdekes lesz nektek is.
link

Aquir
xD

DE azért egyetértek!!

Walk the Talk.

Bocsika! Te még csak itt jársz??

Majd ha nagyobb leszel, kérdezd meg a bácsiktól (néniktõl), mi különbség van rezgés és rezgés között.
De addig ne vedd ki a szádból a cuclit!!!
Te kis ungyuli-bungyuli.....

Walk the Talk.

"Az élet értelme a punci."

Jah! majd százévesen <#kocsog><#gunyos1><#beka3>

Walk the Talk.

Azért élünk, hogy mások ne unatkozzanak.<#eplus2><#pias>
Aquir
már leírtuk 😊

leírom a frankót. Aztán mindenki gondolkodjon el rajta, ne csak önnmagában nézze:

Az élet értelme a punci.

😊 nagyon is. Egyébként az élõ tudományos definiálására egészen egzakt meghatározások születtek, ami alapján nem feltétlen szükséges CH alapunak lennie valaminek ami él.
htr93
Na. megállt az élet. De én megértem hogy minden nap jöttek a 2oldalas filozofálások meg elméletek😊 és én is része voltam ezeknek a beszélgetéeknek, vitáknak, én is alakítottam a beszélgetésekstb...XD

MI az hogy rezgések sorozata az élet kérlek fejtsd ki bõvebben!!!A telefonom is rezeg amikor hívnak de attól még nem él.

HÁNYSZOR FEJTSEM MÉG KI ATTÓL HOGY REZEG VMI. MÉG NEM ÉLÕLÉNY.<#idiota><#banplz><#idiota>
Ha meg nem vagy képes felfogni iratkozz vissza általánosba ott majd elmagyarázzák

Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség.

htr93
Muhhaha