5506
szerinted?!
  • Aquir
    az lehet hogy kell hozzá, meg a zenében a művészethez kézügyesség kell, de ezek külön nem a művészet része. A keringési rendszered sem az, mégis kell hozzá.

Ezt már tisztáztuk :p :)
  • debussy
    "Nem adom fel, míg életben találsz!" :)
  • debussy
    De értelmezés nélkül nem fogja tudni kifejezni, mert nagyon érezni kell belül, hogy mit akar.
  • Aquir
    az lehet hogy értelmezi de a művészet csak a kifejezéssel fejeződik ki :)
  • raulreal
    Látom téma volt az öngyilok, meg a depresszió. Az van.
    De. Azt hiszem, ha valaki azért öli meg magát, mert mások csesztetik, és örökké próbára teszik...gyávaság. Csak bevallja, hogy valóban igazuk van a többieknek: gyenge, semmire nem jó. Na ezt nem fogom én soha. Bevallani, hogy igazuk van.
  • raulreal
    "Nincsen végzet, csak ha magad is bevégzed." mondták egyszer...tévedtek. Nekem az a sorsom, és az életem "értelme", hogy balfék legyek. Mikor mesélem egy-egy ismerősömnek egy átlagos napomat, azt mondják, hogy ők már rég vettek volna egy pisztolyt, és vagy magukat lőtték volna le, vagy a környezetem tagjait

De amolyan salsoul módra -szenteltessék meg a neve-
    egy két idézet a topik kérdésére válaszként:

"Mondtam már, hogy hétszer csapott belém a villám? Egyszer, amikor a kutyámat sétáltattam. Nem látok már sokat a szememmel, a fülemmel is alig hallok. Néha fogalmam sincs, hol vagyok. Mindig elfelejtek valamit. De tudod mit? Isten mindig emlékeztet arra, milyen szerencsés vagyok, hogy élek."

"Lesznek nagyszerű és rossz pillanataid. Remélem, te tele leszel jóval. Remélem, látsz majd olyanokat, amin ledöbbensz. Remélem, érzel olyat, amit addig még sosem éreztél. Remélem, találkozol emberekkel, akik másként látják a világot. Remélem, olyan életed lesz, amire majd büszke lehetsz. De ha mégsem, remélem, lesz erőd, hogy újra elkezdd."

"Szitkozódhatsz, átkozhatod a sorsot, de amikor a végére érsz, tudnod kell ezeket elfelejteni."
  • sz4bolcs
    Most azt kérdezed, hogy ha 67%-ban értenek egyet a mammográfiai felvételeket vizsgálva, hogy valakinek rákja van-e, akkor a páciens hogyan lehetne biztos benne? :-)

A depresszió nehezebben lehet tünetmentes, mint a rák.
  • Anaid
    Hogy igazodjunk akkor mi el, ha ők sem biztosak benne?
    Megfejtettem: az élet értelme, hogy megpróbáljunk eligazodni benne
  • debussy
    Próbáld akkor ki :)
  • sz4bolcs
    Jó kérdés. Attól függ, éppen mi a probléma, és mit a kívánt állapot.
    Olvastam egy érdekes tényt, ami szerint rákszűrésnél amikor az orvosok a mammográfiás felvételt vizsgálják 67%-ban értenek egyet. Egy első interjúnál 80%-os az egyetértés a pszichológusok között abban, hogy valaki depressziós, vagy sem.
    A gyász nem depresszió, a bánat sem depresszió, egy krízis sem depresszió. Amég ezek elmúlnak, átalakulnak, "megoldódnak" addig a depresszió amolyan állandó nyomott hangulat lesz amiből nem robbant ki a törődő kedvesség és támogatás.
  • htr93
    webkamera van.. +egy nagyon kis idióta mikrofon..:S
  • Anaid
    Akkor én meg nem kérem, köszönöm, bár mellékesen megjegyzem nem vagyok pszich.eset, de "mellékhatások elkerülése végett" inkább nem.
  • sz4bolcs
    Akkor már válaszolnék erre is:

"1. érzelmileg érzi a sivárságot, nem tesz semmit
    2. Egyáltalán nem érez semmit, a sivárságot se, ezért maga az érzelmi világa lesz sivár"

Azért írtam, hogy ez már csak bűvészkedés a szavakkal, mert attól, hogy valaki tompa nyomott hangulattal ébred minden reggel, és ez az érzés többnyire egész nap fennáll, attól még nem él gazdag érzelmi életet. Ha valaki 'csak' depressziós az nem fog tudni sem élni, sem meghalni, viszont ha szorongásos tünetei is vannak (ami elég valószínű) az sokkal veszélyesebb állapot öngyilkosság szempontjából. A depresszió 'tiszta' formájához szerintem nem társulnak erős érzelmek, hanem éppen az érzelmi gátoltság, és az imagináció hiánya a jellemző. Ez pedig éppen azért veszélyes, mert nem elég erős a szenvedés érzése ahhoz, hogy kivezessen ebből az állapotból.
  • Christiansen
    Figyi, az egész gyógyszeripar a placebókból és antidepresszánsokból él.
    Az orvos fel fogja írni az tuti
  • Anaid
    Szerény véleményem szerint kevesebb "beteg" ember lenne, ha többet törődnénk egymással, ha senkit nem hagynának magára a bajban, mert rohannak, hogy a saját karierjüket építgessék. Nem tudom, miért csodálkoznak azon, hogy nem csökken az ilyen tipusú problémák száma.
  • Anaid
    Semmiképp nem gyógyszer. A fájdalom elmúlik.
    Törődés mások részéről, sok-sok törődés, kedvesség. Apró segítségek, hogy ő maga könnyebben túl tudjon jutni rajta. Nem csak hangoztatni, hogy de tudod az élet megy tovább, hanem segítve megkönnyíteni, hogy "menjen a számára is tovább".
    Szerintem.
    Csak sokaknak egyszerűbb kijelenteni, hogy kapjon gyógyszert, vagy pl. hogy neki kell ezt feldolgoznia saját magában, mint konkrétan segíteni.
  • debussy
    Ja és kell egy webkamera is.
  • debussy
    Az én értelmezésem szerint a depresszió egy olyan állapot, amikor nem tudod megfogalmazni a bánatod forrását. Abban a példában, amit te hoztál fel, konkrétan el lehet mondani a fájdalom okát, tehát ezt egy orvos nem nevezi depressziónak, csak egy laikus. Persze erre is ad antid. szereket, mert javítja a kedélyt.
  • Christiansen
    de ha valaki azért lesz depressziós mert pl. meghal a felesége akkor szerinted mi a gyógymód? sokszor nem lehet megszüntetni a baj forrását
  • Anaid
    Na ezt nem értem. Nem a baj forrását megszüntetni egy szomorú embernél, hanem begyógyszerezni? Nekem ez nem világos. Ha a tüneteket kezelik, a baj lényegén nem változtatnak, akkor ez mennyiben segít, mennyiben gyógyulás a hatás? Főleg, ha mondjuk tévednek és nem depi, csak szimpla elkeseredettség?
  • debussy
    Én úgy szoktam, hogy bedugok a gépbe egy mikrofont és utána Windows Movie Makerrel fölveszem. Az sztm alapból van a te gépeden is.
  • Christiansen
    C dúrban játszol? :P
  • sz4bolcs
    Az általánosan megfogalmazott megjegyzésem a pszichiátriára vonatkozott.
    Arról pedig tudni kell, ha bemész depressziósan, akkor nagyon nagy valószínűséggel gyógyszert fognak fölírni, és ha ezt elutasítod, akkor megszakítják a kezelést.
  • Narxis
    Az kellemetlen. :/
  • Anaid
    Fel sem merült benned, hogy én akarok, de nem kaptam melót kb. 40 egynéhány jelentkezés után sem? Miért kategorizálsz a célzásoddal?
  • htr93
    De, csak nemtudom hogy mivel kéne felvennem...
  • debussy
    Az előadó értelmezi a művet, és ezáltal tudja kifejezni.
    Na még valami: A kifejezés, mint folyamat, sokkal "jobb", nagyobb élvezet, mint az értelmezés. Legalábbis nekem.
  • debussy
    Szép... Én is sokszor beleszeretek egy-egy ütembe
    A cselló nagyon jó hangszer. Ha nem létezne a zongora, biztos azon tanulnék. Szívesen meghallgatnám, hogy játszol. Nincs kedved youtube-ra fölrakni egy művet?
  • Narxis
    Nem sokkal fiatalabb nálad ha valós adatokat adtál meg az adatlapodon.
  • backup6od
    A "talán a véletlen, és ez az élő szervezet úgy rendezte magát az idő múlásával hogy neki jobb legyen. alkalmazkodott.""

TALÁN nem kerülte el a figyelmedet hogy mivel kezdted a mondatodat. Szóval, te abban HISZEL hogy véletlen volt. Szíved joga.

De hadd hívjam már fel a figyelmedet arra is hogy a véletlen szóban foglaltatik hogy HA TE MOST JELENLEGI ÁLLAPOTODBAN OTT LENNÉL A BEKÖVETKEZÉS PILLANATA ELŐTT, a bekövetkezés pillanatában a rendelkezésedre álló információk alapján nem gondolnád hogy megtörténik Az.

Nekem a véletlen egyáltalán nem kielégítő magyarázat.

Akartam folytatni de aztán meggondoltam magam, mert ebből úgyis csak veszekedés lenne, hisz te meg vagy győződve arról hogy véletlenül van Élet... és oly nagyon elvakít téged ez a véletlen hogy nem látod, sokkal csodásabb és mesésebb így magyarázni az Életet mint úgy hogy örökké van és magából megnyilvánít részeket hogy ezeket a részeket is megajándékozza csodájának felismerésével. Szóval, te ragaszkodsz a "racionalitáshoz", vagyis ahhoz hogy elhitethesd magaddal mindent tudsz már az életről és még a VÉLETLENEK SEM TUDNAK MÁR NEKED MEGLEPETÉSEKET OKOZNI !

Szerintem ez sokkal inkább bolondság, de ez meg már az én véleményem.
    Nagyon igyekeztem visszafogni magam hogy elkerüljem az acsarkodást. AZT azért remélem figyelembe veszem, nagyobb feltételezés az általam leírtakban sincsen, mint a Te általad leírtakban. :)
  • Narxis
    Hát látod, ezért kell dolgoznia az embernek. :( De a munkát nem tartom értelmes dolognak, vagyis inkább a robotolást, a művészi alkotásokat, festészet, zene pl. igen. De az meg ugye nem munka, elvileg. :)
  • Anaid
    Akarnám, de nem tudom. Sajna. Elhiheted, örülnék, ha lenne miből.
    Bocs, de ezt azért nem vettem komolyan, hogy szerinted csak ennyi, így nem tudtam komoly választ írni.
  • toto2700
    hány éves vagy?
  • Narxis
    Fizeted?
  • Anaid
    Miért nem költözöl be egy élelmiszerüzletbe, és ki sem teszed a lábad onnan életed végéig?
  • htr93
    Sokat beszéltetek zenéről is,

amikor én játzok általában csak annyit akarok átadni hogy "ezt figyeld mien ügyes vagyok" amikor magam vagyok, és gyakorlok,(bár sajna zenesuliban a szomszéd termekben hallanak, sőt, több-ben is[több ben wá hogyan kell írni?]:S) akkor magamat etetem azokkel a hanguatokkal, amit az etüd-ök adnak.

Órán sokszor nincs kedvem megkísérelni ezt a hangulatot megfrmálni.

mikor gyakorlok és es elképzelem ahogy mások előtt játszok, és szomorú darabot, inkább röhögök a markomban, mert önző vagyok, hogy ha nekem nincs jo kedvem, hát nekik se legyen, és ivódjon beléjük ez az érzés, hangulat!persze ezt sosem sikerült még elérnem.

eddig egyszer szerettem volna csak átadni egy ilyen hangulatot, amit sikerült talán, csak nem a jó embernek,hanem a tanáromnak.-.-
    őneki csak azért szerettem volna eljátszani mert már sír(t)dogált nekem bánatai miatt, és ha meghallotta volna ezt a két hagözt csellón, akkor megértette volna mennyire kifejező is tud lenni ez az egész. talán meg is szeretné, vagy legalábbis leesne neki mennyire tökéletes, talán ele is szeretne ebbe a zenébe.
    ez a két hangköz egyXD
    E-D kis szeptim és az E felett lévő F-re épített tiszta kvint. csak szép lassan, cselló hangon, vibrálva.XD ez az infó talán EGYES forumozóknak még mond is valamit...(na valyon ki lehet az)
  • htr93
    Sz4bolcsot eléggé érdekli depi téma ahogy látom.

(egyébként ügyesek vagytok, 2 nap alatt elég sok hsz-t adtatok a topichoz..mennyit? 180 vagy 280?XD)

Szerintem ha az ember kicsit kikészül ugymond, és "elszakad egy húr" utána már NEM ÉREZ ANNYIRA. (legalábbis az én esetemben) nem rendítik meg a rossz dolgok de a jóknak ugyanúgy örül, és észreveszi őket. SZal majd 100 hszel ezelőtt még szabolcs állította hogy kevesebbet éreznek a depressziósok és aquir mondta neki hogy nEMM! csak elnyomja a bánat a többi érzéseit. Sztem ez nem teljesen igaz. ha elszakad a húr..talán jobb is.
  • Narxis
    Az nem kell, csak a kufircolás.
  • Narxis
    Ja, az is.
  • htr93
    A semmiből nem jött létre valami. Valami mindig volt."

elnézést, én azthitem hogy itt csak élő dolgokra gondolsz.

még nem tudok álláspontot foglalni ezzel a soroddal kapcsolatban.