szerinted?!
  • dronkZero
    Nem mérvadó? Egyébként mi a tudományos magyarázat arra, hogy egyesek túlélnek maradandó károsodás nélkül ilyen élményeket, mások meg nem?

Az, hogy van aki túléli, van, aki meg nem.
    Kicsit kettős mércének érzem, hogy a miszticizmus oldalról kritika nélkül benyelhető minden baromság, viszont a tudomány mondja meg legalább ezer tizedesjegyre pontosan, de mostazonnal.
    Nem tudjuk. Nyilván voltak különbségek a szervezetük állapotában, a problémájuk súlyosságában, a kezelésük minőségében, stb. Ez az, amit soha nem is fogsz tudni biztosra, amíg nincs univerzális diagnosztizáló gépünk, vagy mindenbajtmegmondó varázsszemüvegünk. Addig meg sajnos elégtelen információkból kell jól betippelni, hogy mi a baj. Ugyanígy elégtelen információkból lehet tippelni azt is, hogy mi _volt_ a baj.

Ja, és az nem megoldás, hogy hiába nem tudjuk, de mondunk rá valami szépet, ami megnyugtat.

"Mi a magyarázata annak, hogy 12-15% emlékszik fényre, többiek nem?"

Hamarabb kapcsol le az agya, mint hogy betépne, passz... Patronozni is lehet rosszul, meg a füves cigi is érhet el abszolút 0 hatást első alkalommal. Van az egyes emberek közt annyi fiziológiai(anyagi szintű) különbség, hogy akár az is magyarázhatja ezt. Amíg viszont nem bizonyosodunk meg róla, hogy nem evilági a magyarázata, addig nem feltételezhetünk túlvilágot. Már amennyiben nem akarjuk átbaszni magunkat.

Hadd fordítsam vissza a kérdést: ha lélek van, meg halál utáni élet, akkor mi a magyarázata annak, hogy 12-15% emlékszik fényre, többiek nem?

"Nálam ez a teória a kiindulópont."

Nálam meg a valóság megfigyelése. Látod ez nagy különbség, ez lehet az alapja a véleményeink különbözőségének...

"de mi van a már megtermelt energiáival, melyek a halál pillanatában is körbeveszik: hőenergia, bioenergia, elektromágneses erőmező, a lélek, az asztráltest...."

Átadódik környezetnek, definiáld: bioenergia, nem történik vele semmi, definiáld: lélek, definiáld: asztráltest.

Lélek, bioenergia, asztráltest nem tudományos fogalmak, kimutathatatlanok, a tudomány számára nem létező dolgok.

"Na én ezért nem értem a vitákat, mert nekem ez az álláspontom."

Eheh, és te vagy az atyaúristen, vagy mi a tök?