5506
szerinted?!
-
#3825 Ezt a sok baromsagot mind autodidakta reinkarnalodasod alatt szetted v a nemet idealizmus tanulmanyozasa esetleg Platon nyoman?? LOL -
#3824 Sziasztok
Valamikor régen autodidakta módon tanultam filozófiát és asztrológiát, és egy kis karma is volt. Ezekhez még hozzá jött a reinkarnáció.
Szóval szerintem a lét értelme a tanulás és tapasztalás.
Én valamelyest hiszek a reinkarnációban, mondhatnám az elv amit leginkább vallok az, hogy azért születünk ide a fizikai síkra, hogy tapasztaljunk és tanuljunk.
Ön hibáinkból és az egyetemes tőrvényekből. S ha már eleget tanultunk, és elegendő tapasztalattal rendelkezünk, akkor jön valami olyasmi amit szerintem nem lehet leírni szavakkal. Akkor is reinkarnálódunk, de egy magasabb létformába vagy létsíkra, talán ezt hívták az ősök megvilágosodásnak, vagy felemelkedésnek.
Hogy ezen felül mi a lét értelme? Nos bevallom, erre még nem igazán jöttem rá. De az is lehet, hogy amit eddig írtam, az se igaz. -
#3823 persze hogy rabszolga vaghyok, szoszerint a gondolatombat szabályoznák, ha tehetnék, én is probálom sokszor, csak sajnos feleslegesen, de ennek a rabszolgaságnak megvan az ára természetesen. hogy jol zenélek.. később meg már olyan érzékem lesz a zenéhez hogy nem ők mondják meg mit hogyan kéne játszani, hanem én...Persze ez csak akkor lenne igaz ha cselló művész válna felőlem.
Egyébként győri suliba nem vettek fel, csak nagybőgővel.
megpróbálkozok pécsi sulival, ha az sem jön be akkor győr.... -
#3822 remek rabszolgát nevelnek belőled.
egyéniség, kreativitás elfojtása, csak magolás mint a japók..
én a helyedben otthagynám a zeneiskolát és keresnék
egy magántanárt.. -
#3821 A film röviden arról szól, hogy hogyan csináljon az ember teljes szívvel valamit úgy, hogy nem vár tőle eredményt, nem vár tőle semmit. -
debussy #3820 Egy röpke gondolat:
Aki nincs benne az ilyen dolgokban, annak fogalma sincs semmiről, ami az igazi klasszikus zenét jelenti. Ezek a kijelentések pedig... "nyilván az életed értelme a csellód. ebben az esetben nincs sok értelme az életednek"
Az igazi hangszer már önmagában megtestesíti, amit jelent, vagyis a zenét és még ezer más dolgot. Azáltal, hogy ezeket jeleket és jelntéseket magában hordozza, már nem beszélhetünk csak egy fadarabról.
Most nem kezdem el magyarázni, hogy mit jelent amikor csak te és egy koncertzongora van egy teremben...
És hogy a topikhoz KONKRÉTAN is kapcsolódjak. Az élet egyik értelme, hogy az említett jelentéseket előhívjuk a tárgyakból, cselekményekből, emberekből és értelmezni is tudjuk őket.
-
#3819 Én a kiflit nem tudom lerajzolni ugyanezért^^ -
#3818 ez nem teljesen igaz. nem az az életem értelme, asszem az azért túlzás, de télleg fontos nagyon.
nem játszok jol rajta? ja, ha be akarnék szolni akkor ezt mondanám. meg igaz is. bunkó. habár, a nem játszok jol rajta az az ország 2. legerősebb sulijának tanárai mondták.
a cselló zenésznélkül is kurva sokat ér, ja nem is mint fa és fém, de mint hangszer, fél milla, és mint egy zenész eszköze? juhuhujj ne aggodj bvan értéke zenész nélkül is.. -
#3817 számodra legfeljebb. nyilván az életed értelme a csellód. ebben az esetben nincs sok értelme az életednek. csak egy cselló lol. ráadásul nem is játszol jól rajta. a cselló önmagában nem ér sokat(zeneileg), hanem csak a zenész aki játszik rajta. -
#3816 békés harcos? a tornászról? meg a takarítóbácsiról? asszem láttam... de végülis nem igaz ez.. ja, de... de igen, de TÚL kegyetlen dolog ez. ésmost, napi 4 óra gyakorlás és itt maradtam, suli után nyomás zeneiskola és ott vagyok 7ig, miközbe talicskával hozom haza a ketteseket, és íme az eredmény... -
#3815 az a cselló többet ér az életednél, a gumiszobában soha sem lesz helye.
a mi az élet értelme szintű topicok már-már megfelelnek neki. -
#3814 1. most felvételizek, hol érdekel 1 böntetőpont?
2. ez a nap nagyban befolyásolta az életemet, célját is, ami már ősidők óta vitatott értelem!!!(lásd, kb 3600. hsz után valamennyivel[asszem]) -
debussy #3813 Egyébként... ki mondta, hogy nem az élet értelméről beszélünk? -
debussy #3812 Sajnálom, de amikor csiga-bigát kezdek rajzolni, mindig violinkulcs lesz belőle. Ez van :) -
#3811 Azt hiszem, A békés harcos útja című filmet épp erre a helyzetre készítették. :)
"Fogadd el, hogy nem te irányítod, hogy mi történik veled. Hogy lehet, hogy részt veszel az Olimpián, de lehet, hogy nem. Mert vagy így lesz, vagy nem..." -
#3810 tényleg nem szívesen kötözködök, de qrvára offoltok. nyiss egy topikot a csellódnak a gumiban. -
#3809 Ma volt cselló órám, viszonylag sikerült mevédenem magam, a tanár azt mondta ami várható volt..így jártál megmondtam nekedd ezerszer hogy mit kellett volna csinálni, és mégis,attól eltekintve hogy minden teljesen hamis volt,miiinden, az első etüdnél ugy ingadozott a tempó(a szövegelés után eljátszottam teljesen tisztán, űgy hogy csak egy résznél gyorsítottam be, ahol a tanár szolt, de itt beslő kényszerből gyorsítok be sajnos, eljátszottuk ezért kb 10x a részt...)a második etűd szintén totál hamis, dinamika az 0(kettősfogásos etűd a tisztaság a és a dinamika a lényeg az egészben.. dinamika rendben volt most, tisztaság:egy vagy kettő nem volt teljesen tiszta,bár ezt kívülálló már meg nem mondta volna, egyedül annyit szólt a darabhoz miUTÁN eljátszottam, hogy egy mikor egyszerre két hangot játszok, van 1 ütem ahol nem az alsó hanem a felső hangak kell jobban szólnia) . Tegnap 4 darabot játszottam, abbol 2 ezekszerint ugy ahogy rendben, habár a 2 másik a nehezebb:D hát arra ma gyúrtam még egy kicsit, talán nem lesz baj. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Talán uj szintre emeltem "valamit" azzal, hogy, idő nem levés végett, nem csak játszogatok amikor játszok, hanem koncentrálok, mint állat.. -
debussy #3808 Aki nem sznobizmusból megy el egy klasszikus zenei koncertre, az nem hinném, hogy snoop dog, cipress hill-félék társaságába tartozik. Meg kell válogatni, hogy kinek az ítéletében bízzunk, de azokban tényleg bízni kell. Arról meg nem tehetsz, hogy Magyarország leghíresebb emberei... hadd ne kelljen leírni egyet sem.
-
#3807 persze, a zene sok minden re jo, ha jol művelik, és erre a legjobb mod az...ha megtanulok rajta játszani. mármint úgy. úgy meg csak a zenészek tudnak.
lehet hogy eltudom érni hogy mindenkinek tetszen az amit csinálok, dehát, tudatlanok, vakok. Elvégre eminem, ll junior, snoop dog, cipress hill, és a többi megint sikeresek voltak(bár a legutóbbi még elég jo is, a maga műfajában) -
debussy #3806 Sajnálom. Hátha nincs még minden veszve. Szerintem mindenképp menj el a felvételire és mutasd meg mit tudsz. Majd alakul, ahogy alakul. És nyugodj le!
És ne mondd, hogy 0 a munkád eredménye. Szerintem mostanság pont arról beszélgettünk, hogy a zenének nem csak ilyen irányú eredménye van. -
#3805 részvétem :(
amikor régen klarinétoztam, a hangversenyen egyik szám elkezdésénél volt egy kisebb szünet mert pár pillanatig nem jutott eszembe hogyan kezdődik. Szal van egy érzésem milyen kellemetlen lehet megakadni valahol :| -
#3804 Tessék ennyit zenei pályárol! két nappal előbb haltam meg a kelleténél? Feévátelin kellett vola elvéreznem, de ma volt egy vizssga a felvételizőknek, és egyszerűen mindent elbasztam.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 nem csak azt ami kérdéses volt hogy elcseszem e mert nehéz, MINDENTXCFD Hát ennyit a felvételiről, talán el se kéne menni... megölni nem mreném magam+tul sok A JÓhoz az esély az életben, de most mi a halál lesz .... Tessék, erre képes az izgalom. a csellótanárom is meghuzta magát hogy ő nem ismer, egyszer kijelentette a többi tanárnak hogy azt a részt amiben egy csomó helyen lassitok/gyorsitok, metronómal játszom, ennyi. Holnao meg hallgathatom a hülyeségét meg hogy mekkora balfasz vagyok és sok szerencsét a felvételihez, asszem szimplán nem megyek be az óráraXD Felvételire se kéne. meg leszek "bélyegezve" én leszek, nem tom milesz a foglalkozásom, de én leszek "x, akit _NEM VETTEK FEL" mierlőtt majd 80 évesen lepörög az életem, az első képben a győri zenesuli lesz majd előttem? MÉgis mi a fenét szórakoztam este 7ig mindenn hétköznap, mikor egy NAGY 0 AZ EREDMMÉNY???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? -
debussy #3803 Továbbra is kitartok amellett, hogy orvosis LESZEK (ami 6+ 4vagy5 szakirányosodás).
Egy gyors kitérő: Végülis mindegy is, hogy ki hány éves. Vannak ismerőseim, akik 21 évesen sem jutottak el még egy értelmes tetthez, sőt gondolathoz sem. Épp ezért a kor nem lehet a szellemi fejlettség mércéje.
Ezen a fórumon pedig pont ezért nem írják ki a kort, csak egy intervallumot, hogy ne az évek száma alapján ítéljen senki, mivel abból nem szabad következtetéseket levonni. -
#3802 hm. azt írja 18-25 év között. 22 év alatt(ha jársz egyetemre, 3 évesre vagy 4?) lehetssz mert utána z.suliba csak nagyon húzós pénzért lehet járni.de nem agy fels ő oktatásis akkor 18 tetszik lenni? netán 19? -
debussy #3801 Még nem járok az orvosira, csak remélem, hogy fogok :)
Viszont ahova járok.... Tényleg nem olyan társaság, ami....
Szóval elég más emberek, mint én. Persze nem mondhatjuk, hogy én vagyok a jó, vagy, hogy ők a jók. Ugye megint a relatív jelleg. A világ dipólusosságában nem lehet jókat és rosszakat kinevezni.Ez van. Kicsit a fölösleges ember jellegét érzem tudatosult kisemberként. Jobb lett volna valami orosz regénybe születnem. -
#3800 hm.
nem teljesen, gondolom környezet függő, és te olyan környezetbe kerültél ami elég szegényes zenei szempontból nézve. Persze nem mondom hogy orvosok között ne lehetne zeneszerető, de gondolom a te sulidban már nem a zenével, hanem tanulással foglalkoznak "mint állat". Ha minőséget akarunk akkor bezony akár több évre is le kell mondani szabadidőről, biztosan neked is és nekem is lesz olyan(részemről csak ha felvesznek) hogy azaz egy darab/vizsga fog foglalkoztatni minket, Azzal fekszünk, azzal álmodunk és kelünk. És bizony orvosi egyetemen/főiskolán gondolom nem a zene az amivel így foglalkoznak... -
debussy #3799 A zeneiskolán kívül a komolyzene, mint zenei terület, szinte mindenki számára egy ősi dolog, amit "szerencsére" már valami új és "jó" váltott föl. -
#3798 hát te adsz értelmet neki akkor van -
#3797 Szvsz az eletnek nincsen ertelme, ahogy a Vilagegyetem letezesenek sincs.
Abszolute nincs semmi celja, fejlodese semmi. Valtozik persze (pl az Univerzum vegsosoron az entropikus torveny alapjan), de az nem mondhato fejlodesnek.
Vagyis olyan mintha nem is letezne.. ebenguba.
-
#3796 odáig én is eljutottam:P -
#3795 magyarul nem benne -
#3794 zeneiskolán kívül....? -
debussy #3793 Vannak a zenesuliban persze, de kevesen.
Viszont a zeneiskolán kívül... -
#3792 zenessuliban nem találkozol ilyenekkel? nálam már-már alap hogy mindennap látok 1-2 zenei pályást, az iskolámban...3an vagyunk,+zenesuliban összvissz6an asszem:)+most már más szemmel nézek a tanáraiomra is, hiszen ők ugyanazt az utat járták végig, amit én is végig készülök járni. -
#3791 rosz topicba válaszoltam. ügyes vagyok? -
#3790 csak eddig gondoltad? na és akkor mi lenne az oka? -
bergerj #3789 A fejlödés egy magasab szintü létért -
#3788 Az élt értelme hogy élvezd az életet és szenvedj.
Hogy miért?
MErt így kell lennie.
Hogy miért?
MErt minden van úgy ahogy lennie kell.
De miért?
MErt van és kész.
miért?
Azért hogy élhess és tapasztalhass, örülhess, utálhass, gyülölhess, szerethess.
MIért?
Hogy legyél valami és ne minden legyél egyszerre.-NA ééén itt vesztettem el a fonalat................
Ezt a sok hülyeséget te találtad ki?:)
Nem, én örülök, és nem örülök(és nem őrülök), ugyanúgy mint eddig. -
debussy #3787 Nem voltam még zenei szakközépben... De nagyon hiányzik olyan emberek társasága, akik átérzik ezt a zenei életérzést. Nem akarom sajnáltatni magam... de a magányosság tetőfoka, amikor a környezetemben mindenki "hogyismondjammilyen" zenét hallgat... gondolom érted. Nem csak a zene a baj, hanem a gondolkodásmód is.
"szinte ránézel és tudod milyen hangszeren játszik, annyira hiányzik a kezéből" tetszik ez a gondolat. Én nem látom magam objektíven, de remélem, rajtam is látszik :)
A harmadik utat választva nem fogok lányokat futtatni (főleg, hogy ez nem nagyon lányszakma), embereket sem terveztem kirabolni.
Orvosnak készülök. Szerintem ez azért nevezhető 3. útnak, mert semmiképp sem egy sima munka, hanem hivatás. Teljesen eltér a csinovnyik-életmódtól. -
#3786 mi a 3dik út? "rosszpolgárátlagember", futtatod a lányokat és embereket rabolsz ki?:D