Angolosok segítsetek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Majd írd be a topikba, hogy mit válaszoltak!

dronkZero
Leírná részletesebben a problémát, amivel a pókerünkön találkozott?
És mellékelné az eset asztal vagy a kéz(osztó?) ID-jét?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Danny1987
THX
Ezt valaki lefordiatná:

Could you please be more specific with the issue you encounter on our poker?
And provide us with a table ID or a hand ID for the issue?

Live for nothing or die for something.

oliwwer
#577 utánakerestem 😊

#583 a make és a take, valójában nem nagyon hasonlít egymásra jelentésben. A take-nek nagyon sok jelentése van, de leginkább a vinni szót jelenti.
A feltételes módnak 3 alakja van. (idiótapélda):
1: I will do your homework, if you buy me a drink. - Megcsinálom a házidat, ha veszel nekem egy italt. (elsõtagm. will, másik tag if)
2: I would do your homework, if you bought me a drink. - Megcsinálnám ha házidat, ha vennél nekem egy italt. (elsõtagm. would, másik if + az ige második alakja.)
3:I would have done your homework, if you had bought me a drink. - Megcsináltam volna a házidat, ha vettél volna nekem egy italt. (elsõtagm. would have + az ige harmadik alakja, másik if + had+ az ige harmadik alakja)
Ha kérdés van, jöhet, szívesen válaszolok. Remélem valamennyire meg lehet érteni ebbõl..
valamiért napszemüveget írtam, de gondolom nem az a lényeg 😊
If I had a car, I would drive it all day.
Ha lenne egy kocsim, egész nap vezetném.
(If után más alak van, mint a második mondatrészben)

make - készít, csinál...
take - fogad, elvesz...
I am making (vagy I make) a pair of sunglasses - csinálok
I am having (vagy I have) a pair of sunglasses made - csináltatok
Danny1987
thx a feltételes mod,hogy van angolban(a would -al?)
I would like a ..
Szeretnék egy ...

A make/take mi a kölönbség mert mintkettõ késziteni-t jelent nem?

Hogyan kellene mondani a következõket angolul:
Én csináltatok egy szemüveget.
Én csinálok egy szemüveget.

Hát ilyen pontosan nem vágom a nyelvtant, csak úgy használom. De a példamondatod az elvileg helyes. Viszont have got helyett elég a have is szerintem. Have got akkor kéne, ha az lenne a lényege a mondanivalónak, hogy neked tényleg megvan a kocsi. Tehát ha például a kocsikról vitatkoztok, és te belököd érvként hogy "igenis nekem van egy piros autóm". De így elég a have is. Nem tudom érthetõ-e? Remélem nem írtam ezzel hülyeséget.

Az utolsó gondolatod is helyes, pontosan akkor használjuk, ha valami létezik. Például:
There is a dog in the room.
Van egy kutya a szobában.

Danny1987
*have

Danny1987
Kösz de a szórendrõl egy kicsit bõvebbe nem lehetne?
alany állitmány tárgy jelzõ vagy hogy.
PL
I've got a big red car.

Nekem van egy nagy piros kocsim.Jól irtam?
Az I heve got nekem van ugye?
There is/there are az meg a van/vannak ez utobbi kifejezéseket mikor is használjuk? (Ha jól emlékszem valami létezéssel kapcsolatos nem?)

Kijelentõ mondat: alany állítmány
Kérdõ: kérdõszó állítmány alany / állítmány alany

És persze az egyéb szavak utána. A much-ot olyan mennyiség meghatározására használjuk, ami nem megszámlálható (pl víz), a many-t pedig amikor megszámlálható dologról beszélünk (pl golyók).

Danny1987
Vki le tudná irni az angol mondatban a kijelentõ és kérdõmondatok szórendjét?
Mikor használunk much-ot és mikor many-t?

A másodikat magyarázd el jobban, mert nem értem mit akartál írni

oliwwer
Valaki el tudná magyarázni nekem az "It's time to" és az "It's time+ alany+v2" közti külömbséget? Elõre is köszi.
tnm
jégdarabkákat -nem egész jégkockákat-, de pont azért, hogy ne hányjanak, szal minél ízetlenebb, annál biztonságosabb, gondolom

2007. októberében.

ezeket próbáld: slush, slushie
oliwwer
Mikor csináltad? Mert tnm-mel beszéltük hogy lehet már nem is létezik ilyen, mert én is utánanéztem, és minden hol azt írják hogy a C a felsõfok. csak nem t udom mert az egyetem ahova szeretnék menni, c középet akar..
oliwwer
Hát.. nem tudom. De a linkben láttad, hogy a terhes nõk jég..valamit esznek. Gondolom hogy nem jégkockákat etetnek velük.. nah nem tudom. Nem szinkronnal néztem meg hanem hallás után. Amikor lehet kerülöm a magyar szinkront mert csak feldühít 😄
tnm
eszerint jégdarabkák csak. és végülis nem azért kellenek a terhes nõknek, amiért jégkása lesz a jégkása (ízesítés)
az, hogy jóbarátok fordító, hogyan fordította magyarra az azért nem 100%-os (közel sem)

egyébként most úgy nézem, hogy ha valahogy akkor az eredeti olasz nevén emlegethetik: granita

Nekem C közép van. Nem vészes letenni.
Tanárom azt mondta, h talán még az emelten is lett volna esélyem, h 60% körül összejöjjön.

oliwwer
öö hát én a filmeket angolul szoktam nézni, és a Jóbarátok néhány részében a terhes nõtöl megkérdezik, hogy kér e egy kis jégkását. és a jégkását úgy hallottam hogy ice chips-nek mondja, de a biztoság kedvéért rákerestem. itt 😊
tnm
net szerint az ice chips, az jégdarabkák-at jelent általában.
lehet egyébként, hogy nincs rá bevett szó?

oliwwer
a jégkása ice chips. teljesen biztos vagyok benne.
hali! valaki nem tudja, hogy van angolul a jégkása? (és arra a jégkására gondolok, amit a strandokon lehet kapni mindenféle ízben)
mert megnéztem nyomtatott szótárba meg netesbe is, és azt írja, hogy mush-ice, de ha ezt beírom a googleba, akkor nem találok semmit, ami a jégkásával lenne kapcsolatos. elõre is köszi ha valaki tudja
tnm
nem frissítették a kiírást
régen:
A - írásbeli
B - szóbeli
C - Összetett (mindkettõ)

nyelvvizsgát jelentette (így volt összesen 9 féle, vagy 18 ha kétnyelvût/egynyelvût is külön vesszük)

oliwwer
Igen, most úgy van, hogy ha emelt szintû érettségit teszek, és 60% fölötti eredményem lesz, akkor ingyen nyelvvizsgát kapok.

Én is úgy néztem hogy B2 a közép, és a C pedig az emelt. De az egyetem amit kinéztem magamnak, közép szintû C tipusú nyelvvizsgát követel.. szóval nemtudom.
tnm
"akkor kapok egy középszintût? vagy mit?"

általában nem, de talán egy-két helyen van ilyen. (általában nevesebb helyeken nem szokott lenni)

"Van olyan hogy középszintû c tipusú nyelvvizsga?"

nekem ilyenem van, de akkor még -mikor szereztem- ezzel ki lehetett váltani a nyelvi érettségit (pontosabban instant 5), mostanra elvileg megvariálták és sikeres emelt szintû angol érettségi/felvételi mellé jár középfokú nyelvvizsga (legalábbis így tudom, javítson ki valaki, ha tévednék).

ettõl függetlenül sztem még kéne hogy létezzen.

bár ahogy nézem, lehet mostmár B2-nek hívják, wtf?

oliwwer
Nyelvvizsgásoktól kérdezném: Ha nincs még semmilyen nyelvvizsgám, és rögtön emeltre akarok menni, és mondjuk nincs meg a 60% csak 55, akkor kapok egy középszintût? vagy mit?
Szerintetek melyikre a legérdemesebb menni? Van olyan hogy középszintû c tipusú nyelvvizsga? mert a felvételimhez olyan kell.
tnm
nem, mivel az igét a rage-hez kell igazítani.

a várakozó telefonálók dühe lett a múlté...

ugye a düh/rage pedig egyes számban van.

szerk: sokáig szerkesztettem, azért itt hagyom, hátha más is elbizonytalanodik

oliwwer
idõközben rájöttem..
oliwwer
Valamelyik nap egy TELC-es nyelvvizsga-felkészítõt csinálgattam unalomból, szöveg kiegészítõs feladat volt.

The rage of waiting telephone ...... has become a thing of the past for the a többi nem lényeg.

a pontozott részre: calls, callers, calling. a második a helyes, és nem tudom miért. Ha callers, akkor többes szám, és akkor have become-nak kellene lennie nem? Nyomtatási hiba?
Neteller -rõl és a Moneybookers -rõl itt lehet a legtöbbet megtudni szerintem(részletes leírás): http://moneybookersmagyarul.info/neteller/neteller.html
tnm
kb azt, hogy valaki, aki nem tud angolul azt próbálja mondani, hogy:
"A szeletendõ/jövõbeli fiam fontos."

'of' -os szerkezettel egyébként, amit írni akartál így lenne:
The future of my son is very important. (Valaminek's valamije <=> valamije of valaminek)

poppe
son of future - a jövõ fia 😄

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Danny1987
És amit én írtam az mit jelent?

poppe
my son's future is very important

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Danny1987
Ezt a mondatot jó forditottam?
"a fiam jövõje nagyon fontos"
My son of future it's very important

pl.:
plasterboard building/installation

fecska
hogy van a gipszkartonszerelés?

tnm
pontosabban: minden általad beszervezett delikvens elsõ utalásából kapsz 20%-ot.

Danny1987
Earn 20% of the first transfer of every new transacting member you send.

Ez azt jelenti,hogy az ELSÕ átutalásból 20 %-ot kapsz?

én is ezt a rendszert használom és hatalmas - 2000 dollár fölött kaszálok/hét

TommyC
nem, én úgy értelmezem h $2000-t kaszál hetente 😊

dixitque deus fiat lux

Danny1987
I'm using this system too and its spectacular - I make over $2000 a week

Ennek az a lényege hogy 2000 dollar minuszba van pedig az adott stratégiát használja?

zvaragabor
Ennyit kaptam csak, hogy fordítsam le. Lehet hogy van elõtte valami.
Utánnakérdeztem, egy önéletrajzhoz kell.
Szkópofektivitiz-ig tényleg kicsit furcsa, de sztem nyeltvanilag heyes.
Welcoming jobb, köszi!
Köszi szépen!

Chaos Anno Domini

Ennyi az egész? Vagy elõtte van még vmi mondat, ami esetleg ide kapcsolódik? Tehát vmi ilyesmi pl. van elõtte, h: "My job included:"
-Mert így egész jó kis felsorolás, csak az elejétõl a "scope of activities"-ig rész nekem úgy tûnik, h nagyon elüt a felsorolástól, furcsa
-hosting helyett sztem inkább welcoming
-familiarizingot én még nem igazán hallottam, de érthetõ és helyes is.

Danny1987
Köszi a forditást

htr93
köszönöm szépen. így már jobban át lehet érezni a számot..mint azt sejtetitek, elég depressziós és elég beteg. annyira hogy aazt már nem lehet értetlen hallgatni.