Sid Meier\'s Pirates!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Port Royale ugye a mai Jamaica?
elõször is köszönöm
Másodszor miért nincs köcce spanyoljának? neki van a legtöbb városa ami nagynak számít. És nem fogok a két legjobb spanságban lévõ népre támadni( Angol, Francia) akkor maradnak a Hollandok😊
Pedig már náluk is jó helyen állok😊
bigapó
Ez nekem is megvan otthon😊)

The Matrix has you...

sammy
Próbáld meg ezt!

repro
Spanyoloknak nincs Sotl-ja csak a többieknek

N0 TXT TLK PLZ!4!

Figy nekem nincsen office xp úgyhogy ha tudod és nem akadály akkor nem excelben is tudod közölni?😊
Mayday
Itt is egy terkep, de hatalmas meretu kep, es nem akartam kicsinyiteni, ugyhogy link .

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

dr Kotász
<#eljen>
Mayday
HIHI 😊

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

EqUiNoX
C64en "kockás" volt a vidék, és anno a CoVban volt egy nagyszerû térkép (nem a két részes cikk kézirajza, hanem egy szerkesztett térkép késõbb az "Elsõsegély" rovatban talán) melybõl azonnal meg tudtad állapítani a kincsek helyét. Itt most picit nehezebb, de a városokat már így is fejbõl fújja aki legalább 2-3 órát játszott a játékkal... ;]

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

Mayday
Jaja, terkep nekem is seroban van. Nehany varost meg csekkolni kell, de a nagy resze megy fejbol. Basszus, mennyit jatszottunk mi ezzel c64-en, az durva 😊

Irulok-pirulok, mint Mária, Mária.
<#puszi> <#vigyor4>

bigapó
Az már igaz, hogy belejössz. Nekem már fejbõl megy pár perc játék után a térkép, mindig frissítem csak a szoftvert😊 anno a C-64-bõl már minden ismerõs

The Matrix has you...

bigapó
Pontosan, mint egy iránytû. Látod, nekem ez a szó már eszembe se jutott😊) pedig egyszerûbb lett volna, de látom így is érthetõ volt. Sokszor szoktam bonyolultan fogalmazni...😄

The Matrix has you...

bigapó
Köszike.

The Matrix has you...

sammy
Excel-tábla néhány hasznos infoval (többek között a Ship of the Line megszerzésérõl is)

dr Kotász
Örülök, hogy vannak olyan fórumozók is, akik kulturált stílusban kérdeznek, és meg is köszönik, ha választ kapnak. Ezenfelül ismerik a központozás fogalmát is. <#eljen>
sammy
A hiányosságokat az Atarinál lehet reklamálni... 😊

Nekem (kezdõként) azért jól jön, mert nem szeretem mindig a beépített térképet használni, jobb ha ott van elõttem. Ráadásul ezt legalább teljesen átlátom. Ha belejövök már úgysem kell majd.

Tényleg, ti tudtok 1280x1024 -es felbontást használni a játékban?

Értem. Tehát az a kütyü valójában egy iránytû, és nem azt mutatja, hogy mely égtáj felé haladok. Így már teljesen érthetõ. Köszönöm.

bigapó
Ez valami korai térkép-verzió lehet, mert eléggé hiányosnak tûnik, de lehet, hogy Én tévedek. Egyébként egyáltalán nincs rá szükség, mert a játék "belsõ" térképe minden igényt kielégít, sõt...😊

The Matrix has you...

bigapó
Hi!

Már elõször is jól értettem akkor😊

Szóval: amikor a tengeren vagy akkor nincs rá szükséged! Kivéve a kis piros nyílra, de erre már Te is rájöttél😊 Azonban mikor kincset keresel akkor igenis van rá szükség. Az egyedüli irány amit mutat a nagy nyíl az az ÉSZAK. Tehát, ha állsz és éppen jobbra mutat a nyíl, akkor Te most NYUGAT-felé nézel. Nemtom érthetõ-e? Arra szoktam használni, hogy ha megvan egy-két támpont a térképrõl, akkor be tudom lõni, hogy ahhoz képest merre kell mennem, így elõbb-utóbb odatalálok.

The Matrix has you...

bigapó
Ha még nem találtad volna meg ezt a várost, akkor ne Gran Granada körül keress, hanem teljesen menj az északi részre és ott nézz szét, mert a Granada csak amolyan támpont (mongyuk elég szar). Figyeld a partvonalat és azt a szigetet ami északra látható!

The Matrix has you...

bigapó
Köszönöm szépen😊

The Matrix has you...

sammy
térkép

ha esetleg érdekel valakit...

EqUiNoX
Annyival kiegeszitenem, hogy ha mar alapban is verdij van a fejeden az adott varos nemzetenel, akkor nem kell lovoldozni...

Mayday
Koszonom!

EqUiNoX
Szégyen, de én még nem találkoztam a SotL-nal, pedig a spanyoloknal default jelleggel van 80-100k verdij a fejemen. Valaki irta korabban, hogy foleg angoloktol "szerezte" a hajot, ami ha igaz, es csak es kizarolag toluk, akkor felek hogy sosem lesz ilyen hajom, mert ahhoz az anyanemzet ellen kellene fordulnom, ami az en olvasatomban nem megengedett... ;] Igaz, nagyon nem is hianyzik az a ladik.

Mayday: varosok kozul csak a strongholdok es az annal nagyobbak tamadhatoak. Settlementek nem. Eljaras: ha nincs erod, akkor partraszallas es seta, ha van erod, akkor a varos elott allva ralossz parat (space) majd ha visszalonek es radkuldenek par kalozvadaszt, akkor mar elegge mergesek (es ellensegesek) es tamadhatod a varost.

Kérdés mennyi vérdíj után küldik utánam a ship of the Line-t?😊
Botond
igen
Értem. Köszönöm az eddigi segítségeket.
Ha az ágyúk a kiválasztott zászlóshajóra kerülnek, de utána egy csata elõtt zászlóshajót váltok, akkor oda átkerül az ágyúkból annyi, amennyi átfér? Továbbá a maradék ágyúk megmaradnak az elõzõ hajón?

dr Kotász
A cuccok a következõ csatánál kiválaszott zászlóshajón lesznek.
Mayday
Amikor egy hajot nem viszel magaddal, akkor elsullyeszted. Annak mar tok mindegy, mit hagysz rajta.
A flottadnak osszesitve van a rakodotere, tehat, ha van egy 80 tonnas es egy 120 tonnas hajod, akkor 200 tonnat pakolhatsz at. Nincs meghatarozva, melyikre kerul, a kozos 200-bol megy el a hely. Bemesz egy kikotobe, eladsz valamit, nem kell azzal foglalkozni, hogy melyik hajon vagy.
De ha van mondjuk 160 tonna cuccod, es eladod mondjuk a 80 tonnas hajodat, akkor kidobsz a vizbe 40 tonnat, mert nem lesz eleg helyed.
Az agyuk pedig ugy vannak, hogy amit kivalasztasz vezerhajot (amivel harcolsz), arra fog pakolni annyit, amennyit az a hajo elbir.

Kérdéseim netovábbja továbbra is.
Megtámadok egy hajót. Elfoglalom. Király vagyok. Jön a rakodós képernyõ. Nem értem, hogyan mûködik. Mármint a felületet értem, az elvet nem. Honnan hova kerül a cucc? Nyilván a jobb oldalon az elfoglalt hajó rakománya van, de bal oldalon csak a kalózom neve látható. Melyik hajó viszi a rakományt? Az, amelyiken a kalózom van? Mert, ugyebár, alul csak annyit ír ki, hogy még mennyi teher rámolható be. Továbbá az ágyúk hova kerülnek? Aztán, ha megtartom az elfoglalt hajót, akkor azok a cuccok, amelyek nem kerültek át, ott maradnak? Tehát az otthagyott ágyúk fogják például annak a hajónak a védelmét adni a továbbiakban? Szóval pár szót errõl a rendszerrõl szívesen olvasnék valamely guru(k)tól. Elõre is köszönöm.

Mayday
Varosok kozul csak azok tamadhatoak, aminek van eroditmenye is?

PiszkosFred
Isten eltessen bigapo! ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

hát volt rá példa😊
Akkor nem örültem neki és azonnal bosszút álltam pár kalózhajón😄
PiszkosFred
Sunyinak nem sunyi, csak rizikós, mert félõ hogy a kalózok lenyúlják a város pénzét is...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Az nem túl sunyi ha elõbb kalózokkal legyengítem a megtámadandó várost és utána lekaszabom õket?😊
barret
No cd crackkal,még az ábra sem kell!

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
Ujra letölt😊

Bérbe vehet? reklámfelület...

hát nem én töltöttem le és nekem kiírták CD-re és nekem a mellékelt ábra szerint müxik😄
Nem, mert eredeti van. 😊

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Én nem fizettem nekik, önként ajánlkoztak. Én meg jóváhagytam a tervet. 😊

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem...
Letöltöttem a pirates-t, a cd1-et simán be tudtam mountolni daemonba, de a cd2-t nem.Vkinél jelentkezett -e már uez a probléma?

A tokaji aszú a királyok bora, a borok királya

Bemegyek a városba és kifizettetnék velem.

Botond
szerzeteseknél lerakod a lóvét akkor elsimítják az ügyet,szal de :-)
Te ha azt kitûzik rád akkor az azt jelenti ha vki elkap annyi ZS üti a markát😊))))
Ebbõl következik h nem neked kell kifizetni😄DDD
Persze... 😊 Spanyolból sok van, meg jól ki vannak tömve zsével, én rajtuk gazdagodok, amit általában így honorálnak. 😊 Igaz mákjuk volt, vmi szerzetes elsimította az ügyet, így megmaradt pár kalózvadász hajójuk. 😊

Botond
és kifizetted?:-D
egyébként gratula hozzá😊