4192
  • Andie
    Értem. Köszi a tanácsokat.
    Ezt a karriert már nyilván elbaxtam, mert tegnap már nagyon nehéz volt vivni. Vagy háromszor odaszoritottam a hajó széléhez, de mind3x visszavert 2-3 lépéssel. Egyszerüen a végén már csak szúrkáltam, ész nélkül, igy korábban egyszerüen nem lehetett veszteni, mert max ha ö is szúrt, akkor nagy kardcsattogás lett belöle, de én nem sérültem. Mostmár ilyenkor is sérültem, ha meg valami trükköt akartam csinálni, tuti beszivtam. Egy ótvar város kincse sincs meg, jó, néhány neves kalózt kinyirtam, néhány kincsét megtaláltam, de amúgy semmit nem értem el. :(
    Ha még megtanulnék táncolni, talán volna értelme újrakezdeni, de amúgy??.. hogy megint csak ide jussak...
  • Kalózkapitány
    A kézjelzés után, néhány tizedmásodperccel később kell csak megnyomni, az egyik számgombot.
    Aztán lenyomva kell tartani egy fél másodpercig, a billentyűt.
    Akkor megforgatható a lány.

• Kalózkapitány
    JÓL MEGTANULNI TÁNCOLNI SOKAT ÉR, NAGYON SOK ARANYAT ÉR !!!
    Ha sikerül néhányszor megforgatni egy lányt tánc közben,
    akkor sok kis szivecske jelenik meg a nagy piros szív körül és
    a lány nevetgélni kezd.
    Aztán a tánc után ajándékot ad :
    a sok különleges tárgy közül lehet választani.
    Azoknak a tárgyaknak az értéke, egyenként is több ezer arany.
    34 féle extra tárgy van.
    Egy-egy elveszett város legendás kincse 50 ezer arany.
    A leghírhedtebb kalóz kiásott kincse, 10 ezer arany.
    Tehát sok lányt jól megtáncoltatva, szinte minden különleges és hasznos
    tárgy ingyen megkapható. Nagyon megéri.
    Ritmusérzék kell a tánchoz is, a víváshoz is.
    Kis gyakorlással bele lehet jönni.
    Csúnya lányokkal könnyebb táncolni.
    Rá kell érezni a tánc ritmusára.
    Amikor a lány jelez a kezével, nem azonnal kell megnyomni a gombot,
    hanem egy nagyon kicsit ki kell várni (néhány tized másodperc).
    Aztán kell megnyomni a számgombot és lenyomva kell tartani egy kicsit.
    Akkor sorban egymás után meg lehet forgatni és a végén ajándéktárgyat adhat.
    2 tárgyat érdemes megvenni a kocsmákban, a tánchoz :
    bőrcsizma, majd utána báli cipő.
    Azokban könnyebben lehet táncolni.
    A legfontosabb többi tárgyat a lányoktól lehet megszerezni, ingyen.
    Kardokat, pisztolyokat, útikönyveket a rejtett települések helyével,
    hegedűt, harmonikát, légnyomásmérőt, vívóinget, mellvértet...
  • Kalózkapitány
    Az a kép :
    - zsákmányosztás bármelyik városban
    - visszavonulsz a kalózéletből, a polgári életbe
    - megjelenik a KÉP és a kalózkarrier szöveges értékelése

19 féle kép lehet, a 19 polgári foglalkozáshoz.
    Nulla ponttal zsebtolvaj lehetsz, ahhoz semmit sem kell tenni...
    103 ponttal már kormányzó lehet bárki.
    Egy kalóz is pénzt szerez, egy zsebtolvaj is és egy kormányzó is...
    Csak mindegyik máshonnan...
  • PiszkosFred
    Azzal hogy lövöd a várost, a védők nem igazán fogynak. Ha városvédőket akarod csökkenteni, akkor indián/kalóztanyákon található segítség kell. Lehet hogy az erőd lövöldözés közben is halnak a védők, de szerintem minimális. Ha eltalálják a flottád hátsó hajóit, nagyobb kárt tesznek benne, mint amennyi esetleg a lelőtt védők számának a haszna ;]

Amióta játszok ezzel a pirates-szel, azóta mondom én is, hogy ez az előléptetősdi picit könnyű. Mert ahogy te is írtad, az egyes nemzetnél elért eredmények mindig csak "nőnek", és akármit is csinálsz, nem romlanak. Annyiban jelentkezik negatívan a dolog ha egy nemzetet írtod, hogy a kellő pontszám a következő kinvezéshez alacsonyabbról indul. Tehát ahogy te is jártál, kifosztod és feldúlod a várost, majd a birtokán reszkető kormányzó mosolyog, előléptet, majd letol hogy ejnyebejnye... ;]

Talán ha lesz peccs, ezen javítanak, hogy mindig az adott aktuális tevékenységeink határozzák meg, mennyire vagyunk jók egy nemzetnél...
  • Andie
    Ma elég érdekes dolog történt :)
    Végre meg tudtam támadni egy várost. Próbáltam ágyúzni az erödjét, de 10 perc lövöldözés (kb 50 bombagolyó :) ) után is 200 katona maradt, szóval nem tököltem tovább, letámadtam 220 kalózzal. Szépen be is jutottam a városba némi lövöldözés és csetepaté után. Kaptam kb 2000 aranyat, azt ennyi. Semmi ilyesmi, hogy "tiéd a város", vagy engem neveztek ki kormányzónak, vagy hasonló. Elmentem a kormányzóhoz, aki nevetve üdvözölt, mitöbb, miután megdorgált a városa elfoglalásáért, kitüntetett!!! Na ezen már röhögtem :)
    Szóval hogy lehet egy várost _elfoglalni_ ? Mer ez nem az volt, csak jól szétcsaptam a védöi között, azt minden ment tovább az eredeti kerékvágásban...

Amúgy ez a táncolás nemmegy nekem :( Már megvan egy csizma, meg valami tánccipö is, de képtelen vagyok a figurákat követni. Akár mutatja a számbillentyükön, akár nem, akár a csaj kezére figyelek, akár a zenére... 8 gombot figyelni egyszerre, hogy most épp melyiket kéne lenyomni... számomra képtelenség. Nemhogy kézcsókig nem jutottam, 4 lépést nem tudtam jól lépni egymás után :(((((((((
  • PiszkosFred
    Én is a héten tudtam meg, pedig azt hittem hogy a játék kapcsán már senki sem tud újat mutatni ;] Tévedtem, és ezért is imádom ezt a nyomorult játékot :D
  • Tuvok #3065
    simán rámész a hajóval, hordónál csörög (mint az aranypénz), embernél meg "haijaijaj" szerű hangokat hallasz, meg nő 1-gyel a legénység száma
  • Tuvok #3064
    :)))
  • Kata
    A csata közben vízbe potyogó embereket és szállítmányt tényleg fel lehet szedni, vagy csak hülyéskedtek? Ha igen, hogyan, mert ez nekem új?
  • zizzenet
    Csináltam egy olyan karriert, hogy szégyellem beírni...
  • KraZ
    Ja és a mountolást se engedi,nem értem miért mert a telepítést engedte.Ezt írja:unable to mount image.unit is locked
  • KraZ
    A V3.47 van fent
  • Tuvok #3059
    3.46-tal se
  • Seth
    3.47-es daemonnál már nem fog reklamálni!!!
  • KraZ
    Vajon a daemon nem tetszik neki?
    Vki help!
  • KraZ
    Megtaláltam a serialt de most valami disk emulationért reklamál.
    Miért?
  • Christian
    Az ezen a képen lévő menü hol van? Vagyis, hogy tudok ide eljutni?
  • KraZ
    Szassztok! Meg tudnátok dobni egy seriallal?
    [email protected]
    THX!
  • LSSAHPAUL
    kösz vazze!
  • Tuvok #3052
    csata közben, miközben lövöd a hajót, leesnek róla hordók, meg emberek, ezeket össze lehet szedni
  • PiszkosFred
    Támadás is ki volt már vesézve, de lássuk röviden ;]

1. A legfontosabb! Csak Stronghold vagy annál nagyobb városokat tudsz megtámadni. Settlement és egyéb tanyákat nem.
    Lássuk a módszereket:
    - Ellenséges város, erőddel (vagy akár szövetséges): ha vérdíj van a fejeden, egyből rád fog lőni, ekkor elég behajózni és máris van attack town menüpont. Ha nincs vérdíj, és simán enged behajózni, akkor ne hajózz be, hanem állj meg a város előtt, és lőjj rá az erődre (SPACE gomb alapesetben) Ekkor előbb-utóbb mérgesek lesznek rád, és küldenek is 1-2 elfogó fejvadász hajót. Ekkor már mehetsz be a városba, lesz attac town menüpont.
    - Ellenséges/szövetséges város erőd nélkül (vagy akár erőddel is): köss ki mellette a parton, és sétálva menj a városig. Ekkor lesz majd attack town menüpont.

Lehetősége van tervezett támadásra, vagyis nem csak úgy "hopp, errejárok raboljuk ki" alapon való támadásra. Ekkor két dologgal tudod a várost legyengíteni, vagyis a városőrséget.
    - a szomszédos indián faluban szólsz üllőbikának, hogy küldjön pár kenut a kiszemelt város ellen, azértmertcsak. Ekkor a derék indiánok elindulnak a várost ostromolni, majd annak rendje s módja szerint ott is pusztulnak, de közben szépen megritkították a helyőrséget. Ekkor ha támadsz, könnyebb a dolgod.
    - De megkérheted a szomszédos kalóztanya helyettes vezetőjét is - de csak akkor, ha a kalózfőnököt már legyőzted (lásd top10 kalózok, mindegyiknek van egy bűbarlangja, és ha legyőzöd őket,nem csak pénzt kapsz, hanem utasíthatod is a korábbi bandáját). Ha a kalózok mennek ostromolni, akkor ők nagyobb pusztítást végeznek, ami jó, de megvan rá az esély, hogy annyira jól pusztítanak, hogy viszik a város pénzét is (ami az indiánok esetében kizárt, ők nem viszik a pénzt). Ekkor mehetsz te is támadni, de pénzt ne remélj sokat, viszont könnyen foglalhatod el, és nevezhetsz ki új kormányzót.
    - ha egyiket sem akarod igénybe venni, mert mondjuk van 400 marcona embered, akik apja még falvakat gyújtogatot, és minden vágyuk hogy öljenek, akkor csináld azt, hogy a szomszédos jesuita telepről kisérd a kormányzót az adott városba (mert mi ilyen kétszínűek vagyunk;]). Ekkor a város gazdasága fellendül, lesz sok pénz a városban, amit egy rövid hátraarc után el/ki is rabolhatsz..
    - Ha viszel új kormányzót, azok szeretik a "saját embereket", ezért célszerű hamar rabolni, ugyanis előbb utóbb megérkezik pár hadigálya, rajta katonákkal, amelyek a helyőrség számát fogják megdobni, ergo kezdhetsz mindent előlről.

Röviden ennyi, a szárazföldi harcnál a lényeg pedig hogy egy egységed jusson el a városkapuig, mindegy milyen áron. Ezt lehet csellel, lehet mészárlással, mindegy ahány kapitány, annyi módszer.
  • repro
    vízben
  • LSSAHPAUL
    Én nem is tudtam hogy vannak vízbe esett emberek...Hol szoktak lenni ?
  • Tuvok #3048
    Igen, a vízbe esett emberekre gondolok, 1-2-4-5-t szoktam felvenni általában, de sose figyeltem a morált . Meg amúgy is inkább a vízbe hullott rakomány érdekel jobban
  • dr Kotász
    Partraszállsz és gyalog támadsz.
  • Carlos
    Köszönöm!
    Akkor egy uccső kérdés. Hogy lehet városra támadni?
    Egyszer sikerül csak, de csak azért, mert 1000 arany vérdij volt a fejemen. Én az első városba mentem ami ellenséges és ott felajkánlotta, hogy támadjak-e.
    De mivan, ham indenkivel szövetségebn vagyok?
    (mindegyik "nép" kitüntetett már, hol jobban, hol kevésbé.)
  • PiszkosFred
    Attól függ. Ha a csata végén ajánlkoznak fel, és 10nél kevesebben vannak, akkro célszerű nem felvenni őket (kegyetlen a sors, de hát csak ellenük harcoltunk;]), csak akkor ha a hajó(k) kormányzásához nagyon kellenek, és nélkülül mondjuk lassulna a flotta. Ellenkező esetben nem éri meg. Ha pedig a csata közben a vizbe esett emberekre gondolsz, akkor itt írta valaki, hogy a legénység örül ha megmentjük őket - ezt sajna nem próbáltam, így erre a véleményre támaszkodok én is...

De mindez csak az én véleményem, lehet hogy nem pontos mindig. Régi Pirates és az újjal eltöltött játékórát tapasztalai alapján mondom mindezeket, így éppen lehet hogy marhaszerencsés vagyok vagy éppen peches, és amit tapasztaltam csak a véletlen műve. S.o.Line-t például még mindig nem találtam, sz'al ezek inkább csak amolyan "útmutatók" (ahogy Barbossa is megmondta..) ;]]]
  • Tuvok #3044
    Szerezz 1 navigátort, vegyél navigálási cuccokat (iránytű talán), és zsákmányolj gyors hajót ;)
  • Tuvok #3043
    És mi a helyzet a hajótöröttekkel ?
  • PiszkosFred
    Hát tudod, a szembeszél az szembeszél. Ne feledd, ezek nem gőzös vagy motoros hajók, ha nem fújt a szél, vagy éppenséggel szembe fújt, akkor bizony nagy volt az unalom... ;]
  • Christian
    nemlehet valamit csinálni a hajózással, mert olyan lassan megy sokszor a hajú, hogy mire odaérnék, megunom az egészet. Nincs valami pecs vagy mód erre?
  • PiszkosFred
    Uhhh..

Naszoval:
    1. Ha osztasz, akkor csak a vezerhajod marad meg, a tobbi eltunik. Ez mindig is igy volt. Ezert celszeru osztas elott eladni minden hajot, csak egyet megtartani - ez is plusz penz.
    2. Kaja szerintem sosem eleg - nem lehet tudni hogy mikor kuldenek Veracruzba, majd onnan Barbadosra, ami legalabb 1 eves hajout, de Havannaig elhajozni is kell 2-3 honap - jo ha van tartalek.
    3. Amikor osztasz, a kovetkezo szerint kapod te es a legenyseg a jussat:
    - teljes vagyon! XY %-a (nehezsegi szinttol fugg, minel erosebb fokozat, annal nagyobb szazalek) a kapitany resze, az a tied.
    - A kapitany reszt levonodik a teljes vagyonbol, es a megmaradt osszeg osztodik szet a legenyseg kozott, egyenlo aranyban. Ha sok jut egy fore, akkor boldogok, ha nem, akkro kevesbe ;] Ennek fenyeben ajalnlja fel a prg a folytatasnal, hogy feljebb lephetsz egy szintet (sok aranyatk aptak) vagy lejjebb (keveset) vagy maradsz a jelenlegi fokozaton (mindig)
    4. A legenyseget csak az arany erdekli, es hogy ne pusztuljon meg ;] Minel tobb az egy fore eso arany, annal boldogabbak. Viszont akarmennyi is a penz, sajnos idovel szeretnek azt meg is kapni! Ezert kell osztani 3-4-5 evente, valtozo.
    5. Legenysegi moralt a mar leirt modokon lehet novelni
    - Sok penz rablasa, fosztogatasa - nagy osszeg legyen az egy fore juto zsakmany.
    - Speci targyak vasarlasa (harmonika, stb) a kocsmai utazotol.
    - Speci karakterek felvetele a hajora (fedelzetmester, szakacs, stb), ezek mindig hatnak a moralra is egy keveset, van persze amelyik tobbet, ez le van irva mindegyik kapcsan az pirate-o-pediaban.
    - Ha nem tudsz aranyat szerezni, akkor redukald a letszamot - tamadj meg egy varost, garantalt 50-60%os letszamlepites ;] (gonosz modszer, de hatasos)
    - Ha fixre tudod a kincsek es osi varosok helyet, akkor az alacsony moral esetere idozitsd, es ekkor talald meg. Boldogok lesznek.
    - Mindig legyen eleg kaja, mert ha ehesek, megeszik a hajot is akar ;] Miutan teged bedobtak a capak koze.
    - 10 ember alatt sose vegyel fel jelentkezoket, csak ha egetoen szukseg van rajuk - ugyanis kis letszam mar a regi piratesben is bomlasztotta a nepet ;]
    - A matrozok nem szeretik a hosszu, kikoto beiktatasa nelkuli utakat, ezert mindig legyen 1-2 varos ahol kikotsz hosszabb utakon. (persze ha alacsony a moral, akkor esely van hogy dezertalnak, ekkorinkabb ostromolj, majd utana koss ki;])
    - Minel magasabb rangu kaloz vagy, annal jobban tisztelnek, DE (ez nem biztos, de en igy tapasztaltam) annal jobban turelmetlenek. Ha nem jon az eredemeny (fosztogatas, rablas es ARANY;]) akkor hamarabb zugolodnak...

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ezek mar millioszor le lettek irva Bigapo, Kalozkapitany, Botond es meg sok ven tengeri medve altal is ezen a forumon, erdemes visszaolvasgatni, sok hasznos informaciot lehet talalni... ;]
  • Carlos
    Oksa. Azt vettem, észre, hogy megtámadtam egy várost (kifosztottam) és lett 3100 aranyam. Akkor :( volt a csapat, 106 ember. A végére lett 68 körüli. Most az arany miatt örültek, vagy hogy megcsappant a létszám?
    Mi legyen mindig a hajó fedélzetén? Nálam a szlúpom 12 ágyúval megy, kaja az mindig 100 felett van. Más meg csak akkor, ha épp kapőtamvalamit. Ez így jó?
    Hangszereket a kocsmában lehet venni?
    A legénységet csak az arany érdekli???

Egyszer felosztottam a zsákmányt, a 16000-ből maradt nekem 1500 arany és lenyúltak 2 hajóra (hadigálya).
    Vissza is töltöttem az állást. Honnan lehet tudni, hogy naggyából mikor kell felosztani a zsákmányt?
  • PiszkosFred
    Nomeg néha köss is ki ;] Nem szeretik a matrózok, a hónapokig tartó nőtlen/kikötőtlen (dehülyszó) utazásokat. Emellett rabolj, fosztogass, szerezz pénzt, bármily' módon, csak szerezz. Más hajókról 10 fő alatt ne vegyél át embereket, mert romlik akkor is a morál. Vehetsz spéci cuccokat a kocsma zugárusától, az is sokat segít. De akármit is csinálsz, jópár évnyi utazás után mindig fel kell osztani a zsákmányt, mert a crew elvágja a torkodat ;] (kell nekik a jussuk, hogy aztán a legelső kocsmában eligyák, elkártyázzák, elku...zzák, stb - ez ellen nem tudsz tenni, muszáj osztani)
  • Tuvok #3037
    nagyon = nagyobb
  • Tuvok #3036
    Hangszerekkel tudod a moráljukat javítani, meg minél több és minél nagyon szákmány szerzésével . Mindig beszélj a kocsmában a nővel, ő mondja mindig, hogy melyik hajón van sok arany . Figyeld a 'Treasure Ship'-eket is, sok aranyat, és értékes rakományt visznek .
  • mukika
    zsákmányszerzés stb... pl elveszett városok megtalálása. minél több aranyat szerzel annál boldogabb lesz a legénység.
  • Carlos
    Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy a legénység iszonyú hamar elkezd lázongóvá válni.
    106 emberem van 3 hajón, egy szlúp és két hadigálya. Kaja van bőven, más semmi (12 ágyú a szlúpra, ami vezérhajó.)
    Mégis lázonganak. Ez mitől van, hogy lehet elkewrülni, vagy kijavítani a dolgot?
  • LSSAHPAUL
    A legnehezebb fokozaton nyomom és úgy néz ki hogy 1 király sloop és egy naszád a jó választás. Persze a vívást kellett választani az elején a bonuszok közül ,csak így van esély a győzelemre..