Sid Meier\'s Pirates!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aki a leggyorsabb hadihajóval akar szélsebesen száguldozni,
az szerezzen egy MAIL RUNNER futárhajót.
A kormányzók azzal küldenek egymásnak hadüzeneteket is.
Akkor, amikor egy kormányzó megkér, hogy
kísérjük el a békeszerzõdést vagy a hadüzenetet szállító
MAIL RUNNER hajót, elkísérés helyett meg kell támadni és
máris megvan a leggyorsabb hadihajó.
De el lehet fogni ugyanolyan alaptípusú naszádot,
PINNACE vagy WAR CANOE nevüeket.
Azokat is fel lehet fegyverezni a hajóácsoknál és akkor
ugynolyan hadihajók lesznek, mint a MAIL RUNNER futárhajó.
A PIRATE-O-PEDIA adatbázisában azonban az szerepel, hogy a
PINNACE és a WAR CANOE merchant besorolású hajó.
A MAIL RUNNER pedig felfegyverzett hadihajó.
De mind a 3 ugyanolyan gyors, hosszvitorlázatú naszád.
Azok a típusú hajók mindenfajta szélben a leggyorsabbak.
A többi kesztvitorlázatú hajó, csak hátszélben tud gyorsan
haladni. De a vitorlázatuk és a nagy súlyuk miatt soha nem
tudják utolérni a fürge kis naszádokat. <#eljen><#smile>
Villains Avenged

Ennél a szónál majd a fõgonosz Montalban márki képe jelenik meg, ha sikerült bosszút állni rajta. Mert az a gonosz fickó rabolta el a játék legelején az INTRO által bemutatva, a 4 rokont.
Elõbb meg kell találni a nõvért, a nagybácsit, a nagynénit meg a nagypapát a térképek alapján. Aztán infókat kapsz, hogy hol található Montalban rejtekhelye.
A térkép alapján oda kell menni Montalban erõdjéhez és az indián seregén átjutva,
kardpárbajban le kell gyõzni. 100 000 aranyat fog fizetni és a 8 legjobb szakembert is felajánlja, valamint bocsánatot kér az elrabolt rokonok miatt.
Az indiánokat nem kell kinyírni vagy megfutamítani, mert csellel el lehet jutni 1 csapattal az erõdje kapujáig, hiszen Montalbant kell legyõzni.
Az indiánjai mellékszereplõk, el kell a többi csapattal csalogatni õket, például az erdõbe, ott meg lehet dádázni a vad indiánokat. Persze ha nagy létszámú a kalózcsapat,
ROGUE szinten 250-300 kalóz simán elintézheti az indiánokat, csak ezért, hogy edzésben maradjanak a kalózlegények.<#nevetes1>
A táncban a jobb alsó sarokban csak a kezdõknek jelzi
SÁRGÁN VILLOGVA, hogy melyik gombot kell megnyomni.
( NUMPAD 2,8,4,6,1,3 gombjai)
Magasabb szinten, már a csaj kézmozdulatai alapján kell táncolni tudni.
Biztos zsákmányt osztottál és magasabb szintre léptél, azért nem jelzi már.
Diodi
A hajók összesített táblázata, magyarul :
HAJÓK TÁBLÁZATA
<#wow1><#wink>

Jó játékkal, egy jót játszani, nagyon jó !!!

Magic Boy
Nincs mit!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Akkor én itt valamit nagyon elrontottam <#wow3> Mindegy majd valami lesz. azé kösze

Magic Boy
Nekem is SP2 van fenn!

Akkor nem tudom mi lehet a baj<#szomoru1>Lehet hogy a SP2?Neked milyen van fent?Pedig leszedtem és újra felraktam,de úgy se volt jó<#schmoll2>Pedig müködöt.Valami olyasmit rakhattam fel vagy mi?

Magic Boy
Az nem a magyarosítástol van,mert nekem utána is jelzi!

Fel raktam a magyarositást a játékra,és nem jelzi tánc közben hogy melyik irányba kell lépkednem.<#gonosz3>Vajon mitöl lehet?<#conf>

PiszkosFred
Latva az introt, szerinted? ;] A hideout 4 terkepbol all, melyeket egy modon tudsz megszerezni - kis hajocsata, majd karddal - mindezt 4x ;] Ez eddig 8/10. A maradek 2 pontot pedig a hideout kifustolesevel erheted el. Utana lesz 10/10 a pontszam, es boldog a kaloz ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

dr Kotász
A gonosz Montalban márki felhajtása.
Használj rapiert, az a leggyorsabb. Ha már megvan a tápos szerkód, érdemes az elsõ ütést lábra kezdeni, szinte tutira benyelik (ugyanígy lépcsõn rohangálás után is), középre szúrni akkor jó, ha a másik belekezdett vmi alsó / felsõ ütésbe, ez jól megakasztja. Fejre ritkán megyek, inkább akkor ha lábra és középre nem akar beengedni szúrást.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Nem attól függ, alapból felkínálja minden vívás elõtt.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Én kezdeni is rogueban kezdtem, 7 év ment le eddig, sitt, hajóvesztés nem volt. Csak jó taktika kell. Amíg nincs jó szerkód, inkább kereskedõhajókra kell gyúrni, azok bénán kardoznak, kocsmákban összevásárolni a szerkót (vagy csajoktól ajándékba kapni), majd fogni egy jófajta royal sloopot, maxra tuningolni, és mehetsz bárki ellen. Hajót magammal nem cipelek (sajáton kívül), csak az elején amíg kell minden fillér cuccra + hajófejlesztésre, utána max akkor ha kikötõ elõtt volt a csata, és 1 sec eladni. Érdemes a kocsmában tippül kapott x*1000 fityinges hajókra rámozdulni, meg úgy általában a trade galleonokra, azokon se ritka az 1000-1500 arany. Kalózvadászat csak akkor van ha útba esik, így is megvan mind (ezek nem kerülnek vissza némi sitt után a forgalomba hogy újra célpontok lehessenek?). Emberbõl csak ostromhoz viszek sokat, akkor is rögtön elõtte tankolok fel, feleslegesen ne majrézzanak, az átlagos létszám olyan 35-40 fõ. Nekem ez a taktikám.

Angolul én is tudok, de milyen gazembereket kell levendettázni?

Tuvok
Journeyman szinttõl felfelé mindig megkérdi .

Magic Boy
Ez nemigaz,mert egyszer már sikerült csak nemtudom,hogy hogyan!

mondjuk 250 elég?😊
köi😊
Tuvok
Nehézségi szint függõ .
Minél többel 😉

Tuvok
Hát nem alap nehézségi szint 😉

és kérdés még mindig h kb mennyi emberrel érdemes odamenni Montalban rejtekhelyéhez?😊
Tuvok
Tudok kardozni, ismerem a mozdulatokat, már 4x vgigvittem (majdnem 5x) 😉
Hiába van meg a páncélruhám, meg a gyors kardom, mégis úgy vettem észre, hogy a gép gyorsabb tõlem, és az esetek nagy részében simán lekardoz . Támadni nem tudok, mert rögtön bevisz 1 találatot, az állandó védekezésnek meg nem sok értelme ...

hát a kocsmában hátul ülõ ürge ajánl neked kardokat ebbõl is szintén két szint van és akkor ha megvan a második szintû tehát vmi ilyesmit kell kiírjon"set of Balanced swords" kb és akkor csata elõtt tudsz majd választani a már lent említett három kard típusból.
Magic Boy
De mi kell ahoz,hogy választhassak?

PiszkosFred
Azt valasztod vivas elott mint fegyvert a longsword, rapier es cutlass kozul.

PiszkosFred
Minden tamadast fel lehet ismerni, es altalaban egy ido utan lehet tudni, hogy melyik mozdulat az, amelyiktol gyorsabb vagy. Ekkor a gyors tamadasokat vedd, de ha lassuba kezd, akkor azonnal indits el egy tamadast felul, de a vegen a labara szurj, vagy forditva, es meg ezer masik modon. Megfelelo gyorsasaggal - skillek+cuccok - egesz jol mukodhet a vivas. Az mas kerdes, hogy mire ezeket a plusz cuccokat megszerzem, neha bizony be-becsuszik egy borton vagy hajo hatrahagyas. Elejetol kezdve egy szinten jatszko, sosem valtok le/fel jatek kozben, csak ha majd uj karriert kezdek legkozelebbi alkalommal - igy rouge szinten bizony nehez eleinte, de ha nem "eros" az ember, akkor nem kell eroltetni a dolgokat. Ilyenkor jol jon a mar par hozzaszolassal korabban emlitett megoldas, miszerint gyors hajoval addig korozok korulotte, amig az a hajat tepve megadja magat, foleg legenyseg es vitorla nelkul ;]

Magic Boy
Rapier-t hogy lehet szerezni?

Tuvok
Hát nemtom, én akárhogy támadtam, nehéz fokozaton szinte mindig lekardozott .

PiszkosFred
bosszu, az edes bosszu ;]

Értékelés, jobb alsó sarok: villains avenged. Ez mi? Idõnként el kell fogni ezt-azt kocsmákban, de azokat nem számolja ide (se), de akkor ez mi?

Jó megoldás az is ha van egy mozgékony hajód (én fullra fejlesztett royal slooppal megyek), széliránybúl betámadsz, aztán jobbra-balra cikázva szép lassan széjjel lövöd a másik vitorláját, esetleg ha ettõl se adják meg magukat harc nélkül, akkor kis grape, és még vívni se kell.

200 még belefér. Induláskor szakmának a kardvívást választom, igyexem begyûjteni a vívást segítõ cuccokat (fõleg a gyorsaságért felelõs ingek számítanak), aztán rapierrel támadok. Védekezni nem is szoktam, csak támadni (de azt jól 😊). Ja, és rogue fokozaton játszok. Amíg nincs jó cuccod, addig nem árt a létszámfölény, de legalábbis az egál, utána viszont csak az kell hogy rágyorsulj az ellenséges hajóra mielõtt széjjel lõ, a vívás már úgyis a tiéd.

Tuvok
Num 2, Num 8

Tuvok
Elosztod a zsákmányt ha morognak, én mindig szétosztottam, és sose volt anyagi gondom, ha kevés volt, kiraboltam pár kereskedõhajót, amit a fogadóban a nõ mondott . 😊
30-40 fõvel hogy ölsz le 200-at ?? Nehezebb fokozaton fordítva se megy, mer lekardoz a kapitány a hajóról ...

robotnyk
8as elõre, 2es hátra
hi allz!
ez a tánc nem,megy:d
az elõre és a hátralépésnél mit kell megnyomni?

PiszkosFred
Azt hiszem valaszoltam is normalisan ;]

cikasz
pusztán CSAK játékszinesités céljából kérdeztem....

http://www.akciofigura.hu

Úgy vettem észre, ha lemegyek létszámban 30-40-ig, megszûnik a dezertálás, pedig amíg sokan voltak nagyon akartak risztelni, most meg kikötõben se lépnek le. Ha felveszek még pár embert, újra dezertõrködnek. Persze kalózkodni ez pont elég, amennyi elhullik 1 csatánál, annyi pont jelentkezik az ellenfél hajójáról, így a létszám hosszú távon is tartható. De ha sok(száz) embert akarok, mivel célszerû egybeterelni õket hogy ne lépjen le közben kétszerannyi?

PiszkosFred
Hát ha ezzel a lehetõséggel egy fórumon kell szembesülnie, akkor ott már bajok vannak. Gondoltam erre a válaszra is, de nem akartam megbántani ismeretlenül ;]

Botond
kikapcsolja a gépet,és élhet a nejével ;-)
PiszkosFred
Nejeddel élni? Hát talán ha nyugdíjba mentél, töltsd be a sims2-t ;]] Ezen kívül nem sok más lehetõség van, ilyen része sajnos/nemsajnos (mindenki döntse el) nincs a játéknak.

PiszkosFred
Végelszámolásnál plusz pont. Régebben - c64 - havonta kaptál a személyi vagyonodhoz a földedrõl adót, ami hozzáíródott automatikusan. Nem sok, de azért gyûlt vele is a vagyon. Remakeben nincs ilyen, itt csak a végsõ rangsor egyik összetevõje.

cikasz
igazából én hiányolom, hogy nem tudok venni valami kis fészket ahol ellehetek a nejemmel 😊 Jólenne ilyen vásárlási lehetõség... Amiket kapsz a játék során a kormányzótól földeket azzal lehet valamit kezdeni???

http://www.akciofigura.hu

dr Kotász
97969^(1/2)
Hali! megint én😊
A kérdés ezúttal az h kb mennyi emberrel érdemes megtámadni Montalban rejtekhelyét?
Tuvok
Igen, én ott láttam mindig !

barret
Zöld a szeme.Sajnos a képen nem látszik...És beauty!

Bérbe vehet? reklámfelület...