777
Panzer General 2
-
dwiki #97 Azért olyan nagyon nem kell koncentrálni hogy D vagy G, mert még a színük is más :), meg aztán ha elég tapasztaltak, már mindeegyik bevethető jó hatásfokkal bármilyen fegyvernem ellen...
De egymást szerintem nem győzzük meg :) ... -
dwiki #96 Igaz, ez elkerülte a figyelmemet...
Viszont enyém rövidebb :) , meg mintha erről a "graphics switcher" -ről nem írnál, vagy ez is csak elkerülte a figyelmem? :) .. -
midnite #95
Azért fura, hogy hozzátok képest mennyire nem érdekel a légierő...
Ebben mondjuk elég nagy szerepet kap, hogy az utóbbi 10-12 hadjárat közül csak a World Campaign-ben van elég prestige repcsikre. (ÉS ez a hadjárat nem nyerhető sok repülő nélkül szerintem)
Ezért csak akkor veszek repülőt, ha kapok egy bombázó prototípust és meg kell védeni (ritka), vagy ha van felesleges prestige, és úgy érzem nem kell más földi egység (még ritkább).
Általában ha van feles zseton azt ágyúba/fejlesztésbe ölöm. Eddig bevált :D
Egyébként most a Dennis Felling oldaláról származó ( KLIKK ) Holland hadjáratot nyomom. Elég jó.
Két pálya a németek ellen, aztán Indiában a Japók ellen. Kellemes dzsungelharc, változatos pályák. Felfrissít, na :D Bevallom, kicsit már unom a németeket...
Nagy páncélosütközetekre nem kell számítani, a jelenlegi csapat 5 gyalogos, 1 géppuska, 3 ágyú, 1 vadász :D
Nagyon jó, ajánlom mindenkinak! -
#94 Nekem többnyire 5-6 bombázóm és 3-4 vadászom van, ez többnyire elég az ellenséges légierő pár kör alatti letakarításához: az Fw-k bombázás közben is kibírják a támadásokat, míg a vadászaim összefognak és lekapják a támadókat :). Mivel az Fw-k nem sérülnek annyira, ritkán kell visszamásznom velük egy reptérre, feltölteni a létszámot (ha még szükség van rájuk, és messze a pálya vége), és amíg tart a 6 lőszer, addig tudnak ütni (főleg, ha fire discipline vezér van rajtuk, mert akkor egy támadás csak fél lőszer :) ). Ez kompenzálja azt, hogy tkp. bármire jók, nem kell a 87D és 87G-k között vaciálnom,hogy ezt most erre küldöm, azt meg arra. Ja, drágábbak, de szvsz megéri. :)
-
#93 "Én mondjuk csak német oldallal játszom, de bizonyára a németeknek is van wellingtonnak megfelelő gépük, csak tudni kellene melyik az..."
Az Adler4K-ban öt ilyen van: Do 217E-1 és 17Z-1, He 177A-3 és 111H-3, Ju 52 3m g3e. A SuitePG2-vel könnyedén meg lehet nézni. :)
-
#92 Én itt a #13-#15-ben részletesen leírtam, hogyan csinálom, szerintem követhetőbb. :)
-
dwiki #91 Látod ezt a grafika átállítást nem tudtam hogy kötelező azt hittem ez mindegy, csak látvány.
A másik map dolgot azt tudtam,sőt le is van - a sorok között :) - csak valóban pongyolán fogalmaztam (azt írtam hogy azt tartlmazza a kampány .zip-je, de valóban érdemes az összeset leszedni és bemásolni, én is így csináltam)...
Akkor a Wellington elvileg a Pz1-es "level bomber"-jének megfelelő.
Én mondjuk csak német oldallal játszom, de bizonyára a németeknek is van wellingtonnak megfelelő gépük, csak tudni kellene melyik az... -
midnite #90 dwiki:
Az upgrade útmutatóhoz két szösszenet:
6.os pont, nem kötelező grafikai frissítés. Na, ez kötelező! Ha felraktuk a kiválasztott equipment file-t, át KELL állítani a grafikát AK4000-re, mert különben furcsa ikonokat kapunk!
Az adott hadjáratok installálásához:
A térképek két fájlból állnak. shp és map. Az shp a grafikai rész, a map pedig az elnevezéseket/hex sajátosságokat (folyó, város) tartalmazza.
Ha lehúzod az összes .shp file-t ami kell a hadjárathoz, az még nem elég!
Kellenek a .map fileok is! A legegyszerűbb, ha letöltöd a mapfiles.zip-et valahonnan, és az egészet bemásolod a SCENARIO könyvtárba. Mivel minden térkép .map részét tartalmazza, ezzel már nem lesz gondod.
TEHÁT:
- campaign file-ok a SCENARIO könyvtárba
- .map file-ok a SCENARIO könyvtárba
- .shp file-ok a MAP könyvtárba
A mapfiles.zip letölthető innen (extra files for maps - all the .map files):
http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/clearinghouse/pg2-mods_n_stuff-maps.htm
Bombázó téma:
Ha egyáltalán veszek bombázót, akkor nekem a JU-88 - JU-87D - Fw-200C1 a szentháromság. Eleinte JU-87D, aztán prestige-től függően fejlesztem.
Ha szövetségesekkel játszom, be szoktam ruházni egy level bomber-be (Halifax, Wellington, B-17, stb.). Először nem tudtam mire jó, mert drága, kevés lőszere van, és a Soft Attack/Hard Attack se a legjobb.
DE
úgy, mint a PG1-ben, csökkenti a megtámadott egység lőszerét és üzemanyagát, és NAGYON nagy részét teszi supressedbe.
A már sokat emlegetett angol sivatagi hadjáratban a Wellingtonom sokszor kiütötte a komplett egységet a körre! Vicces volt a 88ast úgy támadni, hogy nem lőtt vissza (bombázás után: 1 destroyed - 11 supressed!) -
dwiki #89 A Fw-200C1 valóban a 87D és G között van paramétereit tekintve, viszont valamivel drágább is, és a 87D jobb a gyalogság ellen, a G pedig a páncélosok ellen, úgyhogy jut feladat mindkettőnek. Az hogy jobb a vadászok ellen, az annyira engem nem érint, mert (Göringel ellentétben :)) én a vadászokra helyezem - a légiflottán belül - a hangsúlyt, így azok bőven elegek - esetleg némi légvédelmi egységgel megámogatva - az ellenséges vadász ill. bombázók lenullázásához.
De végülis a Te megoldásod is célravezető :) ... -
dwiki #88 Az én upgrade/patch-elési "útmutatóm"...
1, 1.02 patch felrakása Első lépésben a hivatalos 1.02-es patch rakjátok fel. Feltételezve hogy angol nyelvű verziót használtok, két fajta patch van, egy US, és egy UK. Na most hogy melyik kell... Hát olvastam arról hogy hogyan lehet eldönteni, de nálam az alapján nem lehetett, úgyhogy le se írom :) .. Próbáljátok ki mindkettőt, és amelyik működik az a jó :) ...
2, Térképek, zenék átmásolása CD-ről: Ez csak akkor játszik ha eredeti CD- tek van. Amit kétlek... Úgyhogy ezt se részletezem :)...
3, A játék grafikájának "feltuningolása":. Ez annyit tesz, hogy bekerülnek alapjátékban nem létező egységek ikonjai. Ezeket a panzer2.dat file tartalmazza, ebből kell letölteni a legfrisebbet, és kell felülírni vele az eredetit. Érdemes az eredetiből azért egy biztonsági másolatot készíteni...
4, Hang frissítés: ahhoz szükséges, hogy az új egységeknek hangja is legyen.
5, Nem hivatalos patch feltelepítése: Amely a 2.10-es névre hallgat pillanatnyilag, egyszerűen be kell másolni a Pz2 főkönyvtárába, és ezen exe-vel kell indítani a játékot.
6, Egyéb - nem kötelező patchelés - grafikai frissítés:. A graphics switcher nevű programmal történik, ezzel kicserélhető a nyitóképernyő, a parancsnokok fényképei, stb... Több téma közül lehet választani. Ennyi lenne az alap pachelés... Namost ha az alapértelmezetten kívül szeretnénk más kampányokat felrakni, akkor bonyolódik a dolog. - plusz dolgok amit meg kell tenni (feltételezve hogy a fent ismertetett "alap" upgradet megtettük már)
1, A legfontosabb az equipment file. Mindig megadják a kampány készítői hogy milyen eq fileokat kell használni adott kampányhoz... Például ha az Adlerkorpsos kampányokat akarjuk használni akkor az alábbi három filet kelle letöltenünk onnan, és felülirni velük az eredetit:
equip97.eqp, equip97.txt, gui97.txt.
Persze az eredetiekből érdemes megintcsak biztonsági másolatot készíteni...
És akkor most jön a legkellemetlenebb rész. Letöltjük az adott kampány file-ait (ami általában egy zip fileba van összetömörítve). Ezeket bemásoljuk a megfelelő helyre, ami nem más mint a SCENARIO könyvtár, a Panzer2 könyvtárunkon belül. És ha azt hinnénk naívan kész vagyunk, tévedünk.... A lényeg hogy a nagyméretű térkép fileokat nem tartalmazza ez a csomag, csak azt hogy melyikek kellenek! Ezeket sajnos egyesével kell összevadásznunk, pl a panzergeneral2.com oldalról. És ha letöltöttük az összes térkép filet (zip-elve vannak, kitömörítve .shp kiterjesztésűek) és bemásoltuk a megfelelő helyre (ami nem más mint a MAP alkönyvtár), no akkor készen vagyunk...
Röviden ennyi....
-
midnite #87 John Miller:
a German World Campaign-t meg tudod mondani honnan lehet leszedni?illetve bonyolult feltenni?
www.adlerkorps.com
Itt a campaigns menü alatt, a német hadjáratok között van.
A térképeket innen le tudod le szedni:
http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/clearinghouse/pg2-mods_n_stuff-maps.htm
Ezen kívül kell még az Adlerkorps equipment file, az adlerkorpson fent van, ha még nincs meg.
Nem bonyolult, ha már csináltál ilyet. Ha nem akkor leírom, hogy hogyan kell, szólj. -
#86 kíváncsi vok milyen lehet az egész világon keresztül:D -
#85 a German World Campaign-t meg tudod mondani honnan lehet leszedni?illetve bonyolult feltenni? -
#84 Na ja, csakhogy a scenario-s Giblaltar, a MillerBlitz+-os változat és a German World Campaign-os változat totál eltér (ezeket már láttam). A scenario és a MillerBlitz+ hasonló, felülről, "szárazon" lehet indulni, nem sok gond van a tengeren (bár az MB+ csavaros egy kicsit e téren :) ). A GWC a leggenyóbb, ott nem kapsz hegyivadászokat (sem), és inváziózzál, nem jöhetsz a spanyolok felől (csak pár egységgel). :)
-
#83 itt gibraltárnál jó kis olasz golyófogó egységep: alpinik-et kaptunk:):):) -
#82 Bombázónak én mindig Fw-200C1-esekat használok, sztem azok a legjobbak (nem statisztikailag, hanem jó kompromisszumok a 87D-k és a 87G-k között, és vadászok ellen is jobban ki tudnak tartani). Már elég korán elérhetők, és gyakorlatilag majdnem a hadjárat végéig nem találtam jobbat helyettük. '44 őszén jelennek meg a HS 129B-3 modellek, akkor néhányat lecserélek arra, mert jó tankvadászok, de úgy kb. ennyi.
Vadászgépnek amint lehet, Fw 190A-3-ra váltok, és egészen a sugárhajtású Me 262-es modellek (amelyek messze a legerősebbek az egész játékban :) ) megjelenéséig használom őket.
-
#81 A Fallschirmjaeger Sturmpionere (Adler-ben FJ Sturmpionere) bárhol kidobható, ez benne a pláne. :) A Luftwaffen egységeket lehet csak repülőterek között vinni. De azok eleve gyengék is. :)
-
#80 ja,hogy ezt vmilyen campányban nyomjátok,én csak síma scenarióban toltam:( -
#79 lol az ejtőernősöket csak reptér felett tudom kidobni,mert máshol nem akarja:D:D nem baj,áldozat kell:D ja és annyir ajó lfedeztek a hajók,hogy kifogyott a lőszerük:D:D -
dwiki #78 Hello mindenkiek!
Bár még nem írtam ide, de nagy PG2 versenyző vagyok, saját megítélésem szerint :) ...
Giblaltár nálam, Adlerkorps german w. c. -ben...
A lényeget írom:
Repcsik:
3db spitfire (2db 15-ös szinten) - vadász
4db FW190A -vadász
2db Fi167 (ez ami olcsó, de csak hajó ellen bika, valamint mire ide értem ők is tapsztaltak rendesen)) -bombázó
3db Ju87D - bombázó
2db Ju87G - bombázó
Hajók:
1db Bismark - csatahajó
1db destroyer - romboló
1db U37 - tengeralattkúszó
Nos ezekkel (+ olasz flottával) lebontom a hajó + légi flottáját, plusz gyengébb parti lövegeket...
Közben segéd ejtőernyősökkel is rombolom a lövegeket ill. légvédelmi egységeit.
Így már északon és délen is veszteség nélkül partra tudok szállni...
1 híja volt a b. victorynak - az is a terep miatt, de újból kezdeném tuti lenne a b victory...
Csalás nincs benne, vagyis csak annyi hogy egyrészt az indításnál kicsit feltoltam - természetesen a játékon belül, nem editorral! - a prestige pontot, illetve kihasználtam hogy tudok francia színek alatt spitfire-öket venni... (ami mondjuk hülyeség, de nagy segítség)
E mellet előző körök b.victoryjainál kaptam prototípusú egységeket...
Ennyi nálam a titok. Ja kb 10.000 ppontom volt tartalékban...
(tudtam volna venni még pár Bismarc-ot, de úgy hol az izgalom :) )
Így győzni már nem annyira kíhívás, de azért még résen kell lenni, ha nem akarok core unitokat veszteni...
Kb ennyi nálam a történet...
-
#77 ennek a pályának mi a pontos neve? mert olyan ismerős -
midnite #76
Kár, hogy ezt nem lehet javítani :(
Gibraltárhoz még annyit, hogy miféle h.lyeség az, hogy a partraszálló csapatok és a támogató olasz flotta között van a Royal Navy?
(aki ezt a scenario-t tervezte az a játékost akarta szivatni, nem normális pályát csinálni...) -
midnite #75
PetruZ:
A Gibraltar addig gázos, amíg partra érsz. Nekem az alábbi stratégia eléggé működött. (hozzátenném, hogy volt kb 1500 prestige a "bankban", annyi kell hozzá)
Vettem kb. 5 db hajó elleni bombázót. Az Adlerkorpsban van olyan, ami gyakorlatilag használhatatlan földi célokra, ellenben hajóra 10es értékkel támad. Mivel speciális feladatra jó csak, elég olcsó, olyan 400 körül van. (ezeken az első adandó alkalommal túladtam)
Minimális mennyiségű egységet raktam le, mert nem akartam, hogy szétlőjék őket amíg deszanthajóban vannak.
- Kb. 4 gyalogost indítottam a félsziget közepén lévő kikötőhöz hajón
- A 4 ejtőernyősöm meg elindult a déli erődített rész felé
A Royal Navy intenzív bombázása közben a 4 gyalogosból 3 partot ért (1 a hullámsírban pihent már :( ), és miután elfoglalták a supply pontot (sötétzöld) oda lassan elkezdtem kipakolni a többi egységet.
Mikor megérkeztek az olaszok hajók, elég hamar bedarálták az angol flottát: a légifölény miatt hamarabb látták meg az angolokat, valamint a bombázóim elég sok angol hajót raktak teljesen "supressed"-be.
Légifölény nélkül az olaszok esélytelenek szerintem.
Szóval a kulcs Gibraltárhoz a légifölény - ejtőernyősök.
Ja, így sem lett Brilliant Victory. Mivel kevés emberrel értem partot, és lassan tudtam csak kirakodni a többieket csak egy utolsó körös normál győzelem lett :(
Hozzátenném, hogy tőlem mind a légifölény, mind az ejtőernyősök alkalmazása eléggé idegen. (ha nem muszály se repülőket, se ejtőernyőst nem veszek)
DE a World Campaign tipikusan olyan, hogy néhány pálya nem nyerhető rengeteg repülő és 3-4 ejtőernyős nélkül. Főleg az amcsi partraszálláskor néztem hogy mennyi repülője van ennek? Nekem 4 nagyon jó vadászom meg 4 jó légvédelmi egységem (2X88as, 2Xönjáró) volt, és így is volt vagy 5 kör míg rendet csináltam...
A vége felé ilyesmi csapatom volt:
páncélos: 3 Panther G
AT: 6 JagdPanther
felderítő: (a felderítő repülőgép jobb, és nem is sokkal drágább)
AD: 2 88as, 1 Komet, 2 önjáró (aszem FlakPanzer)
ágyú: 2 Hummel, 1 17k18, 6 105mm
gyalogos: 2 sturmpioniere, 5 fallschirmjager
vadász: 3 FW109 D, 3 ME 262
bombázó: 2 Ju-88, 2 Ju-87D +1 felderítő repcsi -
#74 Jó, de a Giblaltar pályán hogyan csináltad? Az olasz hajók nagyon gyengék, nekem még légitámogatással (bombázók) sem sikerült nagyon kárt tennem a battleship-ekben, a repcsik meg inkább az invázió támogatására kellenek. De ha nem intézed el az angol flottát és a légierőt (vagy legalább nem kötöd le), akkor az inváziós rohamcsónakokat gyakorlatilag bedarálják. :) Az a két tengeralattjáró meg nagyon lassú (bár tény, hogy hatékony).
A Malta és a Seeloeve szvsz tizedannyira sem jelentős ilyen szempontból, legalábbis nekem ott nem nagyon okoztak gondot. Máltánál eleve a térkép túloldaláról indulnak, az invázió már rég lezajlik, mire leérnének, a Seeloeve pályán meg már nem annyira fickósak. :)
-
midnite #73 PetruZ:
A German World Campaign-ban én legalább 3X süllyesztettem el az EGÉSZ angol flottát.
Málta - Gibraltár - valami partraszállás angliában. Ez a minimum. Mindhárom alkalommal ott volt az egész flotta. (hogy építenek kb. 20 új hajót 4 hónap alatt? :D)
Egyébként ez valami perverzió a készítők részéről, hogy azt hiszik egy normális ország partraszállást tervez egy olyan helyre, ahol az egész Royal Navy, és az összes RAF ász-pilóta tartózkodik.
Komolyan! Ha ott van a Royal Navy Gibraltárnál, akkor nem oda támadok, hanem Észak-Afrikába vagy végre elfoglalom angliát, elvégre senki sem védi a csatornát...
John Miller:
Ismerős az is :D
Legutóbb akkor pislogtam NAGYON, amikor egy SS hadjáratot (LSSAH) játszottam. Ott volt két olyan pálya, hogy már nem is tudtam összeszámolni a ruszki páncélosokat. (Korsun pocket, Kursk)
Korsun pocket:
Bekerítve egy hadosztály, te indulsz a felmentésre kb. 10 gyalogos, 6 ágyú, 2 légvédelmi, 3-4 AT, 3-4 tank. Az oroszok kb. 10 gyalogossal, 8 ágyúval, meg legalább 25 T-34essel védekeznek...
Egyébként fura módon meg lehetett nyerni, csak abban a hadjáratban nem szabad abba a hibába esni, hogy le akarod gyilkolni az oroszokat. Csak a cél számít, ha az megvan, akkor már senkit sem érdekel, hogy hány T-34 kolbászol a térképen :D -
#72 Én akkor dobtam le a láncot, amikor a German World Campaign-ban előjött a Giblaltar pálya. Szutyok olasz hajók a brit flotta színe-java ellen, plusz az egész félsziget telerakva 3-mas hatótávolságú légvédelemmel, meg fullos royal marine-okkal, picit beljebb nagy hatótávú lövegek, a part mentén végig heavy coast guard ágyúállások, a levegőben a legmodernebb Spitfire-ök, és inváziózd le. :) Igaz, pár egységet lehet a szárazföld felől is indítani, de azért mindennek van határa... :)
-
#71 ja,az nagy nyomiság volt,de még van egy két ilyen: pontot befoglalok,aztán a 4-6 os skáláig terjedő embereimtől 4 kockányira lesz 3 10-15 sherman+ egy dög nagy 8 inches ágyu,hát kössz,bezzeg neki(usa) 10-15 terjed a skála. -
midnite #70
PetruZ:
Csalni néha bizony kell... :D
Néhány hadjárat tervező - konkrétan Steve Brown - nem tudom mit hisz, hogy 13 erejű, 150mmes lövegből rak 3at az utolsó cél mögé, ahová természetesen teljesen legatyásodva, 3-4es erejű emberekkel érkezel. Annyira felidegesítettem magam az angol észak-afrika hadjárat "operation lightfoot" (El Alamein2) pályáján, hogy kiszedtem a lövegeket editorral...
(mentegetőzés: kb. 8-9 alkalommal kezdtem újra azt a scenario-t. Utóljára: zseniális terv, precíz kivitelezés, végig mázli az eredményekkel, és még így sem volt esélyem, pedig nem vagyok rossz játékos.). Kiverte a biztosítékot, na... -
#69 Ki van csukva. :) Még ha időm is lenne rá, béna vagyok ehhez a játékhoz, korábban már elárultam, hogy kicsit csalok. ;)
-
#68 -Can you send me rayydars maps and scenario files for TCPIPmultiplayer ?
-to play multiplayer it's a very diffrent procedure, so tahat's why we play on PBEM (email) :( Rayydars maps are prepared for PBEM not for TCP/IP, For tcpip gaming you have to play only SSI scenarios and special version of PG2 from here http://panzergeneral2.com/online.htm. -
#67 gyere ts-re azt megnézzük,milyen map az.kitaktikálunk valamit:) -
#66 élőpajzs,jó az.amúgy sztem kicsit undorító lett így a pg,bénák a rajzok(lángszórós tank kapott egy narancssárga csíkot azt jó van pl) meg kicsit irreális.megtámadtam egy tankkak legy másikat sherman vs panther,panthernek lett volna jobb asszem 5:2 vel,erre ráküldöm a national-t és az meg 3:0-lal arrébküldi,így jöhet a bombázó:D:D -
midnite #65 "bruckenpionere"? nem csak az egyszerű Bridging csinálja a pontonhidat?
A német bridging egységet az Adlerkorps e-fileban bruckenpioniere-nek hívják. Az angol neveket lecserélték nemzeti nevekre. (sapper - rohamutász, guards - gvardia, regular - piechota, ilyesmik)
a beásottak ellen ágyú+engineer-ek azt megoldva:)
már ha van zseton engineer-re :D Komolyan mondom, mióta nem sime SSI hadjáratokat játszom, általában egy engineer-re fussa, olyan drága lett.
beásottság ellen - engineer hiányában - azt szoktam alkalmazni, hogy a gyalogosokkal támadok utoljára. Egy recon, tank támadás ugyan nem fog nagy veszteségeket okozni, de csökkenti a célpont beásottságát és védelmét. (minden támadás 2-vel csökkenti a defense értékeket!)
Kétségbeesett helyzetben beválik még a kisegítő csapatok beásott védelem ellen hajtása... Valakinek ki kell fogyasztani az ellen ágyúiból a lőszert :D -
#64 Bakker kihívott az első helyezett a ladderen Prohorovka III-on :( Még tök lamma vagyok erre a legerőssebb player ellen kell játszak. ( ja az emailt jobban kedvelik mint a tcpip-ét ) -
feamatar #63 huhh,de jó, pont múlthéten gondolkodtam el azon h felrakom pg2t már be is hoztam koliba,és erre rábukkanok erre a fórumra.Ez atomjó,nem is tudtam hogy ilyen über dolgok vannak ehhez a gámához.Metal!!!!!!!Rakom is fel -
#62 hű,na majd átnyálazom ezt a kis szöveget:) -
#61 Multihoz kis leirás.
SSI stock scenarios can be played online without any modifications..
Raiders scenarios can be converted quite easily::
-Copy the scenario file (*.SCN and *.TXT) into the SCENARIO folder
-Run Lasse Jensen’s Editor
-F8: Load
-F4: General Map Data
--> set Made to 0 or just delete the 1
-F9: Save
It is recommended only one player (the more experienced one) does this and sends the modified scenario to his opponent before the game.
In order to play online you must then use the grey version of the scenario.
The Game:
One player acts as the host and prepares a new game.
The other one (guest) enters the host’s IP address and takes part in the game.
I.e. the host has to find out his own IP address and pass it to the guest.
Depending on your Windows version this works as follows:
Windows 95 / 98: Start -> Run -> enter WINIPCFG or IPCONFIG.
You’ll get a pop-up showing the address.
Windows 2000 / XP: Click on Internet Connection in the task bar -> Details.
Note: these terms are translated from the German Windows version, if there is something wrong, please drop me a line.
Starting the game:
The host starts PG2,
selects Multiplayer game,
selects ‚New game’,
enters his name, the name of the game, and no. of players (usually ‘2’)
waits in the selection menu until the other one has joined the game!
This is quite similar for the guest, except for he joins the game and enters the host’s IP address.
Then both player names should be visible on the actual screen.
‚Should’, because it does not always work, unfortunately. There may be several reasons for failure (see below, No Connection).
You also can select the 2nd game on this actual screen; thus the same player is the host for both games. Just swap the player names.
If both players are available, the host selects the scenario and the prestige settings.
The settings can be adjusted in intervals of 10 as opposed to pbem (25).
Within the actual game, however, do not use the PG chat!
It may be disturbing for a player to watch lots of messages And using an external chat program helps to …
Avoid Game Crashes:
Please absolutely stick to the following:
Never use the PG chat within the game (the scenario)!
Always deploy new units one by one!
Purchase one unit, deploy it, move it, thereafter purchase the next unit etc. .
Do not transport units by planes!
(Conclusion: do not choose scenarios where air transport is essential.)
Avoid file sharing (emule, edonky, winmx usw.) during a game!
No Connection:
If you don’t manage to connect to each other the most common reason is a fire wall.
However, do not switch it off unless there is no better solution!
First try to configure your fire wall in order to enable internet access for the PG2 program (panzer2.exe, pg2uk102h.exe).
Recommendation: AtGuard (shareware); maybe it works with ZoneAlarm, too. -
#60 elküldöd az e-mailemra azt a leírást,amit kaptál? köszi -
#59 Királyság!!!!
Tegnap megkérdeztem a kupaszervezőt hogy lesz e valaha 2v2 pg2 kupa és most válaszolt : Yes, I hope in near future (2 or 3 months).
-
#58 Petruz !
Gyere te is erre : http://generalsguild.com/panzergeneral2/tournaments.php
1 héttel elhalasztották a rajtot, de legalább addig is ismerkedsz a mapokkal...