Panzer General 2
  • midnite
    dwiki:

Az upgrade útmutatóhoz két szösszenet:

6.os pont, nem kötelező grafikai frissítés. Na, ez kötelező! Ha felraktuk a kiválasztott equipment file-t, át KELL állítani a grafikát AK4000-re, mert különben furcsa ikonokat kapunk!

Az adott hadjáratok installálásához:
    A térképek két fájlból állnak. shp és map. Az shp a grafikai rész, a map pedig az elnevezéseket/hex sajátosságokat (folyó, város) tartalmazza.
    Ha lehúzod az összes .shp file-t ami kell a hadjárathoz, az még nem elég!
    Kellenek a .map fileok is! A legegyszerűbb, ha letöltöd a mapfiles.zip-et valahonnan, és az egészet bemásolod a SCENARIO könyvtárba. Mivel minden térkép .map részét tartalmazza, ezzel már nem lesz gondod.

TEHÁT:
    - campaign file-ok a SCENARIO könyvtárba
    - .map file-ok a SCENARIO könyvtárba
    - .shp file-ok a MAP könyvtárba

A mapfiles.zip letölthető innen (extra files for maps - all the .map files):
    http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/clearinghouse/pg2-mods_n_stuff-maps.htm

Bombázó téma:

Ha egyáltalán veszek bombázót, akkor nekem a JU-88 - JU-87D - Fw-200C1 a szentháromság. Eleinte JU-87D, aztán prestige-től függően fejlesztem.

Ha szövetségesekkel játszom, be szoktam ruházni egy level bomber-be (Halifax, Wellington, B-17, stb.). Először nem tudtam mire jó, mert drága, kevés lőszere van, és a Soft Attack/Hard Attack se a legjobb.
    DE
    úgy, mint a PG1-ben, csökkenti a megtámadott egység lőszerét és üzemanyagát, és NAGYON nagy részét teszi supressedbe.
    A már sokat emlegetett angol sivatagi hadjáratban a Wellingtonom sokszor kiütötte a komplett egységet a körre! Vicces volt a 88ast úgy támadni, hogy nem lőtt vissza (bombázás után: 1 destroyed - 11 supressed!)