777
Panzer General 2
  • Wreck86
    a beásottak ellen ágyú+engineer-ek azt megoldva:)
  • Wreck86
    "bruckenpionere"? nem csak az egyszerű Bridging csinálja a pontonhidat?
  • Wreck86
    ezzekkel ne mfoglakoztál,pedig alap néhány:):)
  • PetruZ
    Mondjuk ezek nagy részével én találkoztam, és sokszor figyelembe is vettem. :) Pl. most a MillerBlitz+ kapmányt tolom, ott van a Thermopylae (16.) pálya, ahol a visszavonuló angolokat és görögöket kell felszámolni a híres hegyszorosban. Nem sikerült brilliant-ra (két körrel kicsúsztam belőle), mert a beásott védelmek 10-15-ös szintűek (ami jócskán feltolta a védekezésüket, és csökkentette a veszteségeiket), plusz mindössze kettő olyan kör volt, amikor nem esett az eső, és így bevethettem a bombázóimat is. :) Sajna, nem volt all-weather combat-os repcsim, úgyhogy ment a sárdagasztás rendesen. Még jó, hogy korábban már játszottam ezen a pályán, más kampányokban, így tudtam, hogy hol vannak a jól járható utak a hegyes részeken (a nyilvánvalóan láthatókon kívül). :) Egy bombázót (pont az egyetlen recon movement-est :( ) leszedtek, meg két tankot vesztettem, viszont öt (!) új leader-t is kaptam (tankost, ejtőernyőst, meg gyalogságit). :)
    A következő pálya is hasonló lesz: Kréta szigete, hegyek, szűk átjárók, kis falvak, fejtetőig beásott angolok és görögök... Már alig várom. ;)
    Hídépítést (bruckenpionere) is használtam már, főleg az orosz pályákon volt haszna. Az erdők és a domborzat módosítók meg nekem vhogy triviálisak voltak (bár én sokat játszottam anno a magyar Harc Európáért társasjátékkal, ott már voltak ilyenek :) ).
  • LSSAHPAUL
    Az biztos hogy tanulsz belőle! Miután elolvastam merőben megváltozott a pg2-ről az elképzelésem.. Ezekekkel nem foglalkoztam sose :időjárás, erdő, hidrombolás,"hid épités",erdő ás egyéb domborzatok, beásottság, close deffense, range attack modifyler.. most csak ennyi jut eszembe.
  • Wreck86
    a pg 2 leírást megnézném Paul,hátha találok benne valami újat:)
  • LSSAHPAUL
    Beneveztem a lengyel ladderre, illetve a nemsokára induló bajnokságba is. Nagyon segítő készek, küldöttek pg2 leirást és nagyon szép leirást hogy kell peccselni, sőt gyakmeccsre is mennem kell, mert megakarják nézni hogy játszom ,illetve ha valami butaságot csinálok még most az éles meccs előtt szóvá teszik.
    http://generalsguild.com/panzergeneral2/tournaments.php
    A kezdés 2007-02-05-én lesz, gondolom egy héttel előtte lezáródik a nevezés szal aki akar nevezni annak van még kb 2 hete felkészülni.
    Természetesen segítek annak aki indulna.
  • LSSAHPAUL
    de most hogy utánanéztem van alapból peccselt pg2 is, letölthető innen :
    http://panzergeneral2.generalsguild.com/download/panzer%20general%202%20(rsf240+ssi)%20eng.exe
  • Wreck86
    na,csak sikerült:P
  • LSSAHPAUL
    Feltettem az all in one peccset, problema megoldva. :)
  • midnite

A fura az, hogy régebben én is kaptam ezt a szöveget. "old file not found".

Azóta, ugyanazzal a letöltéssel simán megy, és peccsel is...

HA jól emlékszem,nekem akkor azért írta ki ezt az üzenetet, mert már volt fenn más bővítmény. (2.10 patch, data update, ilyesmik.)

_A 1.02 patch telepítése az első lépés, még mindenféle másolgatás, satöbbi előtt!_

Próbáld meg úgy, hogy a 1.02 patch másolása/indítása az első lépés. Mennie kell valahogy...

Ez van a telepítési útmutatóban:
    "1. ALWAYS make sure you start with a Pg2 1.02 - or the upgrade will not work! You can get the 1.02 patches from http://www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/upgrade/pg2-uc.htm "

• LSSAHPAUL
    Azóta megnéztem a us 102,uk 102 -peccseket mindre ugyanezt irja ki. Ha a peccs előtt kitörlöm a pg2.exe-ét akkor azonnal kilép file not founddal...
  • LSSAHPAUL
    próbálgattam pár féle képpen de nem lehet megpeccselni a játékot.
    uninstal, feltelepítettem újra, bemásoltam a map, sound,stb könyvtárakat a c:\panzer2 könyvtárba. most futtattom a PG2_102_Patch.exe-ét. ugynaz a szöveg. Ha nem másolom be a cd-ről a cuccot természetesen akkor is ugyanez. A fura az hogy több embernek is ugyanez a baja, pedig más-más helyről szereztük be a játékot.
  • LSSAHPAUL
    uh akkor énsem adtam meg semmit.
    De most hogy megadom megint kiirt valamit :
    Old file not found. However, a file of same name was found. No update done since file contens do not match.
    Ezt csak leokézni tudom. ( közben a panzer2.exe -én dolgozna a peccs )
  • midnite
    "Feltettük haverokkal gamét, de mindenkinél az 1.02 hivatolos patch futtatása közben hibát írt ki hogy nem talált valamit."

Elkezdte telepíteni, vagy rögtön hibaüzenetet kaptál?

Azért kérdem, mert meg kell adni neki, hogy hol van a régi panzer2.dat file, nem keresi meg automatikusan. Egyébként a PG2 főkönytárban van. (bocs, ha evidens, de én pölö elrontottam először...)
  • LSSAHPAUL
    Sziasztok !

Feltettük haverokkal gamét, de mindenkinél az 1.02 hivatolos patch futtatása közben hibát írt ki hogy nem talált valamit.
    Ettől függetlenül nyomjuk a multit ezzerrel, csak megkérdezném hogy ez normális ? Nem baj hogy nem ment végig a peccselés ?

Nemsokára megnézzük a Petruz által emlitett modokat,eqp,zene stb-ket, de annyira lenyűgözött minket a multi hogy csak nyomjuk hajnalig a standard mapokon. Nagyon jó!
  • midnite

Helló!

Csak sikerült regelnem erre a fórumra. :D

Látom eljutott erre a hajós tipp is :) Ha szeretnétek kipróbálni a hajókat olyan hadjáratban, amiben végig szerephez jutnak (minden pálya tartalmaz nagy vízfelületet), próbáljátok ki Dennis Felling "Deutches Marine Korps" nevű hadjáratát.
    Tulajdonképpen megtörtént és kitalált német partraszálló hadműveleteket tartalmaz. Kb. 15 pálya, a hajók végig a csapat szerves részét képezik. Az eredeti elképzelés szerint - a csatolt és ajánlott e-file miatt - csak Kriegsmarine csapatokat lehet venni (hajók, tengeralattjárók, anyahajóról felszállni képes repcsik, Kriegsmarine gyalogos, könnyű löveg, könnyű AT), de mivel a hadjárat full kompatibilis az Adlerkorps-szal, semmi sem gátol abban, hogy azzal játszd (és vegyél sturmpioniere gyalogost pl.)
    (a végén a csapat: 2 cirkáló, 4 romboló, 1 U-boot, 1 anyahajó - Graf Zeppelin, 6 kriegsmarine, 2 tüzérség, 1 páncéltörő, 3 vadász, 4 bombázó)

Ha lehet ilyet, ajánlanék pár nagyon jó hadjáratot. (nekem ezek jöttek be a legjobban) Összességében elmondható, hogy azok, amiket Dennis Felling, Steve Brown, vagy Patrice Gaudette készített, nagyon jók!

- angol észak afrika és olasz hadjárat (British Western Desert and Italy - Steve Brown). Észak-afrika angol szemszögből, olaszok, majd a DAK ellen. Piszok nehéz, és nagyon sok védekező pályát tartalmaz. (fel kell őrőlni az ellent mielőtt támadsz) Ellenben nagyon jól vannak megszerkesztve a pályák.
    Az AI sokszor úgy kap erősítést, hogy a csapatokkal hátba, vagy oldalba kapjon. Sokkal valósághűbb a dolog.
    A kulcs eleinte a tank és a tüzérség, Tunéziában és Olaszországban inkább a gyalogosok. (2-3 ejtőernyős nagyon megkönnyíti a dolgot >:) )

- tengerészgyalogos hadjárat (USMC - Steve Brown).
    Japán elleni partraszálló és dzsungel pályák. Szerintem nagyon jó. A terep miatt főleg gyalogosokra és tüzérségre érdemes építeni.

- 22. infanterie division (Dennis Felling).
    Ez egy átlagos német gyalogos hadosztály története. Fix csapat van (9 gyalogos, 1 pioniere, 3 ágyú, 1 recon, 1 AT, 1 AD), ezt bővíteni nem, fejleszteni csak a megadott pontokon lehet. (mikor a csapat pihenőn van)
    Nekem nagyon tetszett, hogy végre egy átlagos csapattal lehet játszani, semmi páncélos, semmi elit, semmi SS... A pályák szerencsére úgy vannak megcsinálva, hogy nincs is szükség másra.
    Elég változatosak is: van itt vitorlázógéppel célba jutás (Hollandia), hegyen szenvedés (balkán, oroszország), város ostrom (Szevasztopol), hídfőállás elfoglalása (Prut), bunkerrendszer felszámolása (Sztálin vonal), partraszállás (görögország), visszavonulás fedezése (balkán), és végül menekülés Ausztriába a komcsik elől (Jugoszlávia).
    EZ a kedvencem :D

- Green Devils (Golothin)
    Német ejtőernyős hadjárat. Ha a csatolt e-file-lal játszol, csak légiszállítású csapatokat vehetsz.
    A csapat zömét ejtőernyősök adják, néhány könnyű löveg, könnyű AT segítségével.
    A pályák úgy vannak megcsinálva, hogy tankokra, repcsikre nincs szükség.
    A kampány krétáig történelemhű (lengyelország, Eben-Emanuel erőd, Hollandia, Franciaország, Korintoszi-szoros, Kréta).
    A Krétai eredménytől függően lesz történelmi ill. "mi lett volna ha".
    - Ha kikapsz krétán, akkor több ugrás nem lesz, szárazföldi csapatként szolgálsz tovább (innentől lehet venni több cuccot)
    - ha nyersz (BV), akkor jönnek a meg nem történt ugrások (Dover, Málta, Damaszkusz, stb...)

Örülök, hogy még most is ennyien nyomják a PG2-t! :D

Galu
  • Wreck86
    hali! láto ma játéknak van netes változata is,ha havernak meg nekem csak a nyers cdről installált pg2-je van meg,attól lehet neten egymás ellen jáccanunk?Ja és ez hogy valósítható meg?:)

köszi
  • PetruZ
    Kipróbáltam a Blitz+ (más néven MillerBlitz+, az alap Blitzkrieg kampány Adler-esített változata) Giblaltar pályáján, jól jött az a pár Bismarck letakarítani az angol hajókat, meg megpuhítani a védelmet. :)
    Egyébként nem scenario közben lehet upgrade-elni őket, hanem még a pálya indítása előtt, a HQ-ban.
  • zorrobomber
    ja, kar hogy se megvasarolni, se letolteni nem nagyon tudom sehonnan :S
  • bigfoot
    huh milyen jó game volt!
    még az egyet mennyit nyűztem anno 486 on:D
  • Axon
    Az alapjáték kampányaiban kevés hajós pálya volt, ott sem volt túl sok szerepük és engem annyira nem is fognak meg. Jobban szeretem a szárazföldi harcokat.
  • PetruZ
    Kaptam egy tippet a hajókra (amelyek tkp. csak vázak, alapmodellek): scenario közben a HQ-ban lehet upgrade-elni őket, így lehet Bismarck-ot meg efféléket építeni belőlük. :)
  • PetruZ
    Még nem játszottam vele, egyelőre a Settlers 2, Galciv2, PG2 bőven kielégíti az igényeimet - és a szabadidőmet. :)
  • Axon
    Nem feltétlenül PG2 téma, de azért van köze hozzá:
    Próbáltad már a Strategic Command 2 - Blitzkrieg játékot? Ez nagyon erősen hajaz a PG sorozatra. Én pont tegnap próbáltam ki és nem tartom rossznak. Csak azért jegyeztem ezt meg, mert kíváncsi vagyok a véleményedre.
  • Axon
    Csodálkozom, hogy még nem javították ki. Mindegy, ettöl függetlenül élvezhető a játék.
  • PetruZ
    A hajók nálam is voltak, de nincs értelme megvenni őket, mert tengeren sem működnek (nálam lerakhatók voltak, de nem tudtam mozogni velük). Vszleg bug, vagy ilyesmi.
  • Axon
    Mindenesetre érdekes kezdés, de tényleg nem rossz, ötlet, mert így egyből én válogathatom össze az egységeimet.
    Természetesen a bunkerekkel én sem foglalkoztam ott a pálya elején, hanem ész nélkül rohantam városokat foglalni. Mondjuk csak egy próba kezdés volt, mivel vettem két olyan gyalogos egységet is, akiknek nem volt szállító járművük és azok itt tényleg nem sokat érnek. Vettem még egy gyors felderítő egységet, amely többször is tud lépni, így akár 3 üres várost is eltud foglalni egyetlen körben.

Amit nem értek az az, hogy egység vásárlásnál, nekem minden kategóriában (tank, gyalogság, tüzérség, stb.) lehet venni egy hajót is potom pénzért. Az egyik helyen 12 creditért. Na persze ezeket a halyókat nem lehet a szárazföldön letenni. Ez valami bug lenne?
  • PetruZ
    -Direkt úgy kezdődik, a kezdőösszegből (1000) kell vásárolni. Gyors egységeket javaslok, különben lekésel a győzelemről. Az elején ne foglalkozz a két oldalt lévő bunkerekkel, mert túl sok időt veszítesz.
    -Nem érdekes. Azt hiszem arra vonatkozik, hogy a P1-nek nincs "victory hex", azaz győzelmi mező beállítva, de a pályát meg lehet nyerni.
  • Axon
    Sikerült nekem is telepítenem és elindítanom a German World Campaign-t.
    Az elején nincs egy egységem sem. Ez hiba, vagy direkt így kezdődik?

A PGSuite ezt a hibaüzenetet adja, a kampánnyal kapcsolatban:
    D:\Games\PG2\SCENARIO\CAS7SC23.SCN: There are no VH for player 1

Ez mit jelent?
  • Axon
    Feltétlenül ki fogom próbálni.
  • PetruZ
    German World Campaign kivégezve: 45 pálya, 33 brilliant, 12 normal victory (tactical victory a pályák nagy részén nem elég minden küldetéshez, vannak ugrások, de normal v. brilliant minden pályát bead). Igaz, ezek egy részénél prestige csalást is használnom kellett, és még így is voltak olyan pályák, amiket nem tudom, hogyan lehetne brilliantra hozni.

Amelyek kemények voltak:
    -Holland: 8., nagy térkép, kevés idő
    -Ostende: 9., rengeteg csatorna, korlátozott a mozgás
    -Crete: 14., kicsi, zsúfolt, jól ki kell gondolni, milyen egységekkel kezdünk, mert az északi kikötő elfoglalásáig nincs új
    -Novgorod: 18., erdők, szűk utak, sok orosz egység
    -Moskau: 19., nagyvárosi terep, sok erőd, páncélosok, beásott tüzérség és légvédelem
    -Alexandria: 24., sivatag, nagyon szűk, minden mezőért keményen meg kell küzdeni, érdemes délről kerülő manővert is alkalmazni
    -Bardia/Sollum: 26., az utolsó afrikai brit állás, mindent bevetnek, bunker-hegyek, szögesdrótok, stb., nagyon nehéz előrehaladni
    -Giblaltar: 29., a leggyilkosabb, csak partraszállni lehet, de minden tele van nehézütegekkel, bunkerekkel, légvédelmisekkel, a tengeren hajókkal; érdemes mielőbb (max. 3 kör) kipucolni a tengert és a légteret, aztán a nyugati oldal felől támadni, északnyugaton hídfőt foglalni, közben ejtőernyősöket ledobni a középső és déli hegyvidéken; nagyon nagy veszteségekre lehet számítani; ez és a következő a két legkeményebb pálya
    -Seeloewe: 30., a második leggyilkosabb, a leharcolt giblaltári erőkkel kell angliai partraszállást végezni, kezdésnek légierő nélkül...; a nyugati kis félszigetről nem lehet feljutni, oda ne rakjunk sok egységet, mert ottragadnak; a város közvetlen támadása öngyilkos, a keleti parton kell hídfőt kialakítani, és északkeleten gyorsan elfoglalni a repülőteret
    -Salerno: 34., szétszórt védekező egységek, hegyvidéki terep
    -Washington: 35., ismét partraszállás, hadihajók tüzében, de utána könnyebb
    -Operation Valkuere: 39., orosz ellentámadás, erős páncélos hadtest középen, szétszórt védekező egységek, tél, szinte állandó havazás
    -Irkutsk: 41., mocsaras terep, csak az utakon lehet közlekedni
    -Khabarovsk: 42., az utolsó orosz állás, beásott város, csak egy hídon lehet bejutni
    -Malaya: 43., nocsak, megint partraszállás :), a délkeleti kikötő elfoglalásáig nincs utánpótlás, északnyugaton repülőtér, életmentő lesz
    -Singapore: 44., a városba csak egy hídon lehet bejutni, használni kell a supply pontokat és a tengerszoroson kell átjuttatni az erők nagy részét
    -Oestersund: 45., az utolsó pálya egy kis poén von Adler-nek (az Adlerkorps készítőjének), ettől függetlenül kemény, mert csupa hegy minden, nagyon nehéz az előrejutás, sok a parancsnoki ellenség

Mindent összevetve nagyon jó kampány, csak ajánlani tudom. De csak mazochistáknak. :)
  • PetruZ
    DirectX képet PrtScr-el nem tudsz elkapni, pl. filmek lejátszása során sem (ha a lejátszó hardveres gyorsítást, azaz DX-et használ).
  • Axon
    Én csak a PrintScreen billentyűt próbáltam eddig, de hamarosan kipróbálok valami képlopót is.
  • PetruZ
    Tényleg, ez már natív DirectX-es. Egyébként bármilyen jobb DX-es képlopóval bármit ki lehet szedni belőle. Én pl. a Paint Shop Pro 9-es ezen funkciójával próbáltam, simán lekapja.
  • Axon
    Így hirtelen a második reagálásodra válaszolnék. A PG2 nem DOS-os játék, hanem már windows-os.
    Így visszaemlékezve már régebben sem tudtam képernyő képet lopni belőle, sőt a People Generalból sem.
  • PetruZ
    No, egy ideig távol voltam, most válaszolgatnék. :)

#18: Az alap-kapmányokban nem fogsz sok változást tapasztalni, csak akkor, ha majd haladsz előre, mert jönnek az új egységek is. A térképek és az eredeti egység-felállás nem fog változni. Vannak olyan új kampányok, amelyek az eredetiekre épülnek és már kezdéskor is új egységeket adnak.

#19: Igen, ez előfordul, írtam is, hogy lesz / lehet ilyen keveredés, és ekkor jönnek az inkompatibilitási jelzések, meg a zavaros kinézet. Ilyenkor equipment-et kell cserélni, nincs más megoldás.
    Egyébként Windows-ban futtatott régi DOS-os játék képlopása nehézkesebb, nem mindegyik program képes rá, vszleg azért lett üres.

#20: Ezek az egységek / lehetőségek az Adlerkorps-ban is benne vannak. A Latin Generals és az Adler vszleg rokonok valamilyen szinten, elképzehető, hogy a magyar kampány menne Adlerrel is (majd este kipróbálom; bár a #19-ben írtad, hogy próbáltad).
  • Axon
    Katarzis!!!
    Letöltöttem a Latin General mod-ot, hogy kipróbáljam azzal is a magyar kampányt.
    Még mindig nem tértem magamhoz a látványtól. El is lehet felejteni, hogy ezt a kampányt valaki a mod nélkül játsza.
    Rögtön lett mindenféle magyar egység, méghozzá magyar nevekkel. Érdemes rögtön bemenni az egység vásárláshoz és megnézegetni az összes egységet.
    Van magyar tank Toldi I. Van egy rakás légvédelmi ágyú, rengeteg tüzérség, még 210 mm-es löveg is. Magyar repülők, felderítő egységek, szóval minden.
    Legjobb a gyalogságot végignézni. A lovas huszártól a biciklis alakulatig van itt minden. Az is külön élmény volt látni, hogy a gyalogság szállítására nemcsak teherautót lehet venni, hanem biciklit is. Nagyon jók a katonák és rengeteg van. Szerintebb többféle egység van, mint az alapjátékban a németeknek.
  • Axon
    Letöltöttem a magyar kampányt. Ha jól értettem akkor kétféle verziója van. Egy sima és egy olyan amelyik egy Latin Generals equipment modot igényel. A simát letöltöttem, majd ellenőríztem a pg2suite-vel, hogy minden map megvan-e. Kettő hiányzott, a dukla és a hana nevűek. Ezeket letöltöttem és bemásoltam tartalmukat a map könyvtárba.
    Ezután elindítottam a pg2-t és a kampányok között ott volt a magyar kampány. Elindítottam. Rögtön volt az elején két egység, aminek a helyén fura kép jelent meg (leginkább egy hídra hasonlító) és ki is írja, hogy inkompatibilis egység. Ezeket nem használva játszható a küldetés.
    Csináltam képernyő mentést is, de valami miatt csak fekete képernyő jelenik meg a képnézegetőkben.
  • Axon
    Megcsináltam mindent amit a #13-as leírásodban felsoroltál, így már van egy 2.10-es verziójú programom, a szükséges kiegészítőkkel.
    Belenézet maz első német kampányba, de nem vettem észre különbséget sem a textúrákban, sem a hangokban.
    Most megpróbálok egy kampányt felvarázsolni.